Orijinalini görmek için tıklayınız : feslegen-reyhan-nane nasil yetistirilir..
papatyam
07-04-2006, 09:32 AM
mayis sonunda alip buyuk bir hevesle diktigim reyhan ve feslegenim kurudu :( nanelerim de cok kuculdu.. nerede hata yaptim acaba? mutfagim ve balkonum ogleden sonra cok gunes aliyor. bu bitkiler gunes mi sever golge mi acaba? yoksa bu bitkilerin omru bu kadar mi? seneye tekrar cikmasi icin ne yapmam gerekiyor? kuruyan yapraklari tohum gorevini gorur mu acaba? lutfen bana bu konuda yardimci olun :oops: simdiden tesekkurler
yakari
07-04-2006, 01:01 PM
selam, bende feslegen ve nane mutfak penceremin önunde yetistiriyorum, mutfagim ögleden sonra gunes aliyor sana tavsiyem iyice gelisip özellikle cok boy attigi zaman makasla usttlerden ve yanlardan kisalttki yenilensin ben öyle yapiyorum tabi susadigi zaman hemen belli ediyorlar suyunu tazelersin birde ben böyle yapiyorum eger bakiyorum kuruyacak gibi gözukuyorsa hepsinden bir kac dal makasla kesip bir bardak suyun icinde köklenmesini bekliyorum köklenince yeniden ekiyorum ve böylece evimde hic bitmiyor umarim ise yarar anlattiklarim kolay gelsin.
akcildir
07-05-2006, 04:01 PM
Nane ve feslegen bol gunesi ve suyu sever.Belki seninkilerin topragi az olabilir. Derin ve agzi genis bir saksida yetistirirsen,bir de gun boyu gunes alabilecek bir yere koyarsan daha iyi bir sonuc alabilirsin.
papatyam
07-05-2006, 04:17 PM
sevgili yakari ve akcildir.. yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.. simdi bu kurumus dallari daha genis ve derin bir yere dikerek tekrardan hayata dondurmek mumkunmudur acaba ?? :?:
sevgili papatyam
naneleri bol bol sularsan kocaman nanelerin olur.arasıra budamanı tavsiye ederim.böylece yeni sürgünler verir.budadığın dalları saksıdaki nanelerinin dibine sokuversen de tutar çünkü nane arsız bir bitkidir.bakımında ise en önemli şey bolca sulamak.ayrıca güneş alması da güzel çünkü aroması daha yoğun olur.
kurumuş dalları toprağa sokuversen de olur fazla derine dikme.toprağı tutsun yanyatmasınlar kafi.nane toprağa değdiği yerden kök verir.
büyüyen nane dallarının ucundan koparmak yerine dalını olabildiğince dipten kesersen daha verimli olurlar.
merhaba,
fesleğen, ve reyhan tohumdan yetişir. nisan ayında serptiğin tohumlar 3-4 gün içinde filizlenir, 3-4 yapraklı olunca yaklaşık on santim arayla ekilir, şaşırtılır. şaşırtırken çok ince olan bitki gövdesine zarar vermemeye çalışmalısın. düzenli sulanan bitki temmuz, ağustos gibi çiçeklenir beyaz çiçekler kuruyunca tohum yuvalarında siyah minik tohumlar olur. bunlardan bitkiyi yetiştirebilirsin. dal ya da yapraktan fesleğen yetişmez. ben onbeş yirmi gün arayla tohum ekiyorum o zaman bütün yaz fesleğenim oluyor.
akcildir
07-06-2006, 05:30 PM
Sevgili papatya ,katu'nun da dedigi gibi feslegen ve reyhanini daldan yetistiremessin.istersen yenisini al yada tohumdan yetistirmeye calis.
Nanede yesil dal kaldiysa bunladan birkacini kopartip bir kac gun bir bardagin icinde suya koy gunesli bir yerde birkac gun beklet hemen koklenir.Koklenen dallari da topraga ekersen hemen buyur.Ben hic kuru daldan yetistirmedim belki olur.
ezgideniz
02-18-2007, 05:32 PM
ben yazlıgın bahcesine reyhan dikmiştim cok fazla ilgilenememe ragmen hiç bir sey olmadı.acaba az sulamak mı gerekli
ezgideniz
02-18-2007, 05:34 PM
ayrıca daldan yetiştirdim cicekciden almıstım hiç bir sorun cıkmadı
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.