Orijinalini görmek için tıklayınız : KUŞKONMAZ
ulusal
07-12-2006, 08:15 AM
günaydın arkadaşlar
bende kronik sistit var bir yerde okudum kuşkonmaz iyi geliyormuş ama ben kuşkonmazı nerede bulurum ve nasıl kullanılır bilmiyorum kuşkonmaz hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen çok şiddetli ve çok sık ağrım oluyor
montanayogo
07-12-2006, 10:11 AM
Geçmiş olsun ulusal...kuşkonmaz bu mevsimde taze olarak bulunmaz benim bildiğim ilkbahar sebzesidir..enginar gibi yani..ama konserve olarak büyük marketlerde konserve reyonunda kavanozlarda bulabilirsin.
ulusal
07-12-2006, 10:38 AM
Montanayogo peki bunun yemeği mi olur nasıl pişirilir yada haşlanır salata gibi olur biliyormusun
montanayogo
07-12-2006, 12:08 PM
işin aslı ben hiç alıp pişirmedim ama tv de gördüğüm kadarıyla genelde et yemeklerinin yanına sebze garnitür olarak sunuluyor..çorbasının yapıldığını da biliyorum..değişik tarifler de vardır ama internetten bir araştırmak lazım.ama besin değerini en iyi şekilde buharda haşlayıp limon-zeytinyağı sosuyla tatlandırarak alabilirsin gibi geliyor bana.
ulusal
07-12-2006, 12:32 PM
TEŞEKKÜR EDERİM İLGİNE
Melikhan
07-14-2006, 08:58 AM
Sevgili montanayogo...
öncelikle Allahtan acil sifa diliyorum ve biranönce sagligina kavusman icin dua ediyorum...
Kuskonmaz bilhassa almanlarin ilkbaharda (ulusal arkadasimizinda dedigi gibi) cok kullandigi bir sebze türüdür. Burada heryerde her mevsimde bulmak mümkün...dondurulmus kavanozlarda vs...trde henüz cok yayginlasmamis...ama eminim büyük marketlerde bulursun...
Taze kuskonmazin önce kabuklari soyulur kaynar suda 10 dak. kadar haslanir ve üzerine hollandaise sosu dökülerek sade veya etli yemeklerin yaninda yiyebilirsin.
Konservedeki kuskonmazi soyman gerekmez. Öylece yiyebilirsin veya yukarda bahsettigim sosla veya salataya dograyarak...detayli istersen tariflerini arastirir iletmeye calisirim canim.
ulusal
07-14-2006, 09:04 AM
melikhan canım hasta olan benim yanlış anlama oldu galiba iyi dileklerin için teşekkür ederim ben markette kuşkonmaz buldum aldım ama tadı çok hoşuma gitmedi haşlanmış brokoli suyu da iyi geliyormuş şimdi onu da içicem ilaç kullanmaktan bıktım şimdi de doğal yöntemleri deneyeceğim
montanayogo
07-14-2006, 09:08 AM
Melikhan teşekkürler canım ama rahatsız olan ulusal :) inşallah yardımcı olabilmişizdir kendisine..burada kuşkonmaz çok pahalı olduğu için ve kızımla eşim bilmedikleri şeyi yemedikleri için şimdiye kadar cesaret edip alamadım eve..inanırmısın sadece bir kere enginar pişirdim o da çöpe atıldı..halbuki ne kadar faydalı ve lezzetli bir sebze..ama hem kılçıklı olması hem de uygun bir tarif bulamamış olmam yüzünden yenmedi.kuşkonmazın tadı neye benziyor? belki az miktarda alıp deneyebilirim bende..
Melikhan
07-14-2006, 12:41 PM
Sevigil arkadaslar kusura bakmayin cok özür diliyorum...birsürü msj okuyunca isimleri karistirmisim...
montanayogo...canim haslayinca ici sulu oluyor...kendine özgü bir tadi var nasil anlatsam bilmiyorumki...en iyisi sen al dene bi :-)
Almanlar bir yigin para veriyorlar...sadece sagliga cok yararli oldugu icin degil tadini begendikleri icinde yerler...
Mevsiminde bazen bende alirim.
Sevgili ulusal sana tavsiyem öylece suyunu icebiliyorsan ic ama tiksinmeyecek sekilde...baska sekillerde pisirmeyede dene... Mesela suyuna corba yap un corbasi yapar gibi....kuskonmazlarin baskisminida ilave et ve blenderden gecir.
Firinda patatesli besamel soslu üstü peynirli dene....
Kuskonmazin yaninda genelde soyulmus küp dogranmis bir parca tereyagli haslanmis patates ve dedigim gibi hollandaise sosuyla yeniyor...
Acil sifalar ve güzel bir hafta sonu diliyorum...
ulusal
07-14-2006, 03:32 PM
melikhan ve montanayogo ilginize teşekkür ediyorum bu hafta çok rahatsızdım moral oldunuz bana iyi haftasonları
haminne
02-16-2008, 05:26 PM
kuskonmazlar iyice yikanır,alt kısımlarından alt kısımdaki odunsu doku kesilir,sivri tarafın 2 cm altından soyulur kesilen odunsu doku ve soyulan kabuklar atılmaz ayrıca çorba yapımında kullanılır.(çorba aşağıda)kuşkonmazlar demet olarak bağlanır tuz,toz şeker,biraz tereyağ veya sıvıyağ ilave edilen kaynar suya konup 15-25 dakika pişirilir.Kevgirle diikkatlice sudan alınan kuşkonmazların demet bağı açılır geniş bir tavada eritilen tereyağında hafif hafif sallayarak hafif sotelenir (DİKKAT KAVRULMASIN!) garnitür yemeğe hazır
çorbası
0,75 l et suyu
0.75 l kuşkonmazın haşlama suyu
60 g tereyağ
50 g un
250 g kuşkonmaz
1/8 l süt
1 yumurta sarısı
tuz
Muskat
yapılışı
kuşkonmazlar yukardaki gibi hazırlanır.kabuklar ve odunsu doku da kaynama suyuna ilave edilir.Pişen kuşkonmazlar iki parmak doğranır haşlama suyunun 0,75 litresi ayrılır bu arada
tereyağ eritilir un kavrulur et suyu ilave edilir aşağı yukarı 30 dakika yavaş ateşte pişirilir
doğranmış kuşkonmazlar ve kuşkonmazların haşlama suyu ilave edilir.Tuz ve Muskatla tatlandırılır. <biraz daha kaynatılır 5 dakika kadar. yumurta sarısı ve süt çırpılır tencere ocaktan alınır sütlü yumurta sarısı çorbaya karıştırılır.(Bizim terbiye gibi) Afiyet olsun
ozlemsule
02-16-2008, 11:24 PM
Bende kuskonmazla Almanyaya geldikten sonra samimi oldum diyebilirim.Biliyordum ama cok nadir alip degisik birkac sey yapiyordum.Izmirde pek fazla yoktu ama simdi yok yok tabiki....
Ben en cok haslanmis patates ve haslanmis kuskonmazi birlikte et yemeklerinin yaninda servis ediyorum.Ama bunun yaninda corbasi,makarnasi sebzelerle karisik sotesi ve pizzasida nefis oluyor.
Suyunu mutlaka kullanmak gerek fazlaca lezzetini haslanirken suda birakiyor.
Taze kuskonmazin kalin ve sert yerlerini sebze soyacagi ile almak gerekiyor.
Denedigim cokca kuskonmazli tariflerim var.Istediginiz birsey olursa yazarim.
canikom
02-17-2008, 12:04 AM
Arkadaşlar hiç yemedim.Tadı neyi hatırlatıyor acaba
spicy
02-17-2008, 05:24 AM
kuskonmazin kaynama suyuyla birlikte tadini kaybetmesini istemiyorsaniz mikrodalgaya dayanikli bir kaba iki uc kasik su koyup kuskonmazlari hafif tuzlayip ya da baharatlayip da pisirebilirsiniz. kap cam ya da porselen olursa daha guzel sonuc aliniyor cunku plastikler ne kadar mikrodalgaya dayanikli da olsalar pisen sebzelerin tadini biraz degistiriyorlar. iki uc kasik su kesinlikle yetiyor ama onemli olan kabin kapali olmasi. cam kapak en guzel secenek, kucuk borcamlar mikrodalgada kullanilabilir. eger kapak yoksa mikrodalgaya girebilen saranlardan kullanilabilir. ama ustunde microwaveable/mikrodalga firin icin uygundur yazmasi gerekli. mikrodalgada pisen kuskonmazlar canli yesil bir renk aliyor. tabii beyaz olanlarindan almadiysaniz :)
ben kuskonmazlari biraz limonluyorum mikrodalgaya koymadan once. hafif eksilik kesinlikle cok yakisiyor. yogurt da yanina cok yakisiyor.
mikrodalga icinde kullanilan pisirme posetleri de var aslinda ama ben cami hicbirseye degismiyorum. son olarak, mikrodalga kabina 3 kasuk su ile birlikte bi kasik balsamic vinaigrette de konabilir. o zaman limona gerek kalmaz.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.