PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : vejeteryan

handesena
03-02-2005, 12:24 PM
Merhaba

Ben bir süredir sitenizi takip ediyorum. Bazı tariflerinizi denedim ve çok güzel oldular. Ayrıca site yapınızı da çok beğendim.

Ben bir vejeteryanım ve bu sebeple çok farklı yemek seçeneğim yok. Ayrıca mantarda yemiyorum (tadı ete benziyor diye :wink: ) Bana önerebileceğiniz yemek tarifleri varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Bu arada adım fatoş. az önce foruma üye oldum ama ismimle yazamadım bir karışıklık oldu galiba. bende yeğenimin ismi olan handesena ile girdim.

edos
03-02-2005, 01:53 PM
Handesenacigim benimde bir arkadasim vejeteryan o gelecegi zaman kara kara dusunurum hep.Arkadasim en son bize geldiginde bilmiyorum biliyormusun ama firinda yumurtali ispanak yapmistim.Ben sana tarifini yazayim canim:
Ispanaklari biraz sivi yag bir kuru sogan ve yarim yemek kasigi salcayla kavuruyorum.Bir borcama alip ne kadar yumurta kiracaksan oyuklar acip yumurtalari bu oyuklara kir.Yumurtalarin uzerine tuz serp firinda yumurtalar pisinceye kadar pisir.Baharat yazmadim istegine kalmis ben sadece tuz ve karabiber kullaniyorum.

Isil
03-27-2005, 11:54 PM
Merhaba,
Ben de vejetaryenim, Tijen İnaltong'un kitaplarinda pek çok vejetaryen tarif bulabilirsin. .Sevgiler,
Işıl

mehrez
03-28-2005, 10:28 AM
arkadaşlar size çooook lezzetli bir yemek tarifi veriyorum. %100 garantili.kaç kez yaptıysam tencerede yemek kalmadı.inanın abartmıyorum benim gibi kırmızı eti sevmeyenler için birebir.3 orta boy kuru soğanı küçük yemeklik doğrayın ve zeytinyağında yada sıvı yağda çok hafif çevirin fazla pembeleşmesin lezzeti kaçıyor. 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyin az çevirin salça kokusunu gösterene kadar. sonra 2 yada daha fazla kabukları soyulmuş orta boy domatesi de yine küçücük doğrayıp ekleyin. biraz pişirip alacalı soyup halka halka doğranmış kabağı ekleyin sıcak su ekleyin kabaklar pişmeye yakın bir avuç pirinç katın. kısık ateşte pişirin.ocaktan alınca incecik doğranmış dereotu ekleyin göz kararı. servis yaparken sarımsaklı yoğurt koyun üstüne iki kaşık kadar. misafirleriniz bayılacak

Sophie
06-20-2005, 04:59 PM
Selamlar, :)

Size anneannemin yazlık yemeğini şiddetle tavsiye ediyorum. :wink:

esma
06-20-2005, 05:05 PM
mehrezcim, daha once bu kabak tarifini vermistin, ben denemistim, cok begendim, tesekkurler..

semanur
06-21-2005, 09:00 AM
Fatoş Hanım Merhaba
Ben bu tarifleri aperatifler kısmına yazmayı planlamıştım ama mesajını okuyunca fikir değiştirdim Umarım beğenirsin.
PATLICAN KÖFTE
3-4 adet patlıcanı tamamen soyup,çok küçük küpler halinde doğruyoruz.Kaynamakta olan az miktarda suya atıp haşlıyoruz.Yumuşacık olunca süzüp, soğuyunca elimizle sıkıyoruz.Bir çatal yardımı ile eziyoruz.Un,yumurta,beyaz peynir ve sevdiğimiz baharatlardan koyuyoruz.Ben karabiber,kimyon tercih ediyorum.Köfte şekli alacak kıvamda olmasına dikkat ediyoruz.Kaşıkla alıp,ıslak elle şeklini düzeltip kızdrılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıyoruz.3 adet orta boy domatesi rendeliyoruz.Bir-iki kaşık sıvı yağda rendelenmiş domatesi,ezilmiş sarımsakları,kırmızı biber,tuz ve 1.5 çay kaşığı şekeri soteleyip servis tabağına alıyoruz.Üzerine patlıcan köfteleri yerleştirip,maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapıyoruz.Vejeteryan olmayanlarca da oldukça beğenilen bir lezzet.Herkese tavsiye ederim! Sevgilerle!

semanur
06-21-2005, 09:31 AM
ISPANAK KUŞU
Yarım kg.ıspanak yaprağını yıkayıp doğruyoruz.Çok az suda haşlayıp,süzdükten sonra elimizle sıkıyoruz.İki adet haşlanmış patatesi püre haline getirip(orta boy) 2 yumurtanın birinin sarısını ayırıp,un ,beyaz peynir ve bir avuç kadar kaşar rendesi,tuz ve karabiber ilavesi ile karıştıryoruz.Islak kaşıkla alıp,önce galete ununa sonra yumurta sarısına bulayıp kızartıyoruz.Afiyet olsun.

semanur
06-21-2005, 09:42 AM
Fatoş Hanım size bugün son olarak kabaklı omletin tarifini vermek istiyorum.Damak zevkinize uygun olması dileklerimle..
KABAKLI OMLET
İki adet kabağı rendeleyin.Çok az yağ koyduğunuz tavada suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin.Tuzunu da pişirme esnasında koyun.3 yumurtayı çırpın,kabakları,arzu edilen ölçüde dereotunu,unu ve eski kaşar rendesini karıştırın.Tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın.Omlet harcını boşaltın.Bir tarafı kızarınca bir tabak yardımı ile yağı süzüp ters-yüz edin.Tekrar süzdüğünüz yağı ilave ederek diğer tarafını da kızartıp,tavadan alarak servis edililir.Vejeterjan olmayanlar tarafından da sevilen bir tarif.Sevgilerimle!

semanur
06-21-2005, 09:47 AM
Patlıcan Köfteye bir adet yumurta ilave ediyoruz.Yazmayı unutmuşum.

gulten
07-19-2005, 09:13 AM
vejetaryanlar icin degisik bir secenek..
bu sekilde sebzeleri grill yapabilirsiniz...

lodos
07-19-2005, 02:58 PM
merhaba fatoş ben vejeteryan değilim ama rejim yaptığım için bol sebze tercih ediyorum .ben de yapıp beğendiğim iki yemek tarif edeyim
FIRINDA SEBZE
miktarı sana kalmış,kabakları yuvarlak dilimle patlıcanları soyup tuzlu suda beklettikten sonra onları da yuvarlak dilimle bir tepsiye sırayla kabak,patlıcan ve biberleri diz (istersen ince dilimlenmiş patates de kullanabilirsin) üzerine bir fırçayla çokaz yağ sürüp fırına ver pişmeye yakın üzerine dilimlediğin 2-3 domatesi koy piştikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsin.

orta boy bir soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda hafif kavur içine ince doğradığın sivri biberleri at onlar kavrulurken 2-3 kabağı küçük küpler halinde doğrayıp içine at daha sonra tuzlu suda beklettiğin 2-3 patlıcanı da kabak gibi doğrayıp ilave et peşinden rendelenmiş veya yine küçük doğranmış domatesleri kat tuz ve karabiberle tatlandır sebzeler yumuşayana kadar pişir
afiyet olsun

jam factory
07-22-2005, 01:05 PM
Benim en sevdigim sebzeler :wink: :)

BETÜL
07-22-2005, 01:11 PM
mehrezin verdiği tarife acı sevenler acı biber katsınlar. harika oluyor. ben hep öyle yaparım.

okale
07-22-2005, 01:20 PM
mehrezin tarifine yarım limon sıkıp yapılıncada çok güzel oluyor.hatta eskiden babannemler bulgurla yaparlarmı adıda ekşili kabak..hımm.yoğurtla nefis oluyor.

mehrez
08-02-2005, 12:54 PM
Sevgili Esma Betül ve Okale kabak tarifini beğenmenize çoook sevindim. yanılmadığımı gördüm. çünkü herekes beğenmişti yaptığımda. limon olayını ben de deneyeceğim. kolay gelsin. burada sizlerle buluşmak çok güzel.herkese selam... :P

pinut
08-03-2005, 09:32 PM
Sevgili Mehrez kabak yemegini biraz once pisirdim ve severek yedik .
Tesekkurler
PINUT

s.layla
11-07-2005, 09:37 PM
arkadaslar bende kücüklügümden beri et yemiyorum, yanliz tonbaligi seviyorum mesela pizzada.
patates köftesi: 22 capinda bir tencerenin dibine aldigi kadar bir sira patates dizip hasliyorsunuz. Haslanmis patatesler mesela catalla eziliyor. Normal köfte ici gibi; 1 Yumurta, ekmek ici tozu, istenilen baharatlar ve taze maydanoz eklenip hamur yapiliyor. Köfte gibi form verilip önce yumurtaya bulaniyor sonra ekmek ici tozuna (paniermehl). Kizgin yakda kizartiliyor. Kizaran köfteleri pecete üzerine alip, fazla yagi süzülüyor sonra servis yapilir.

feyferah
12-04-2005, 03:11 AM
merhabalar sitenize bu ilk mesajim size çok lezzetli doğu mutfağından bir vejeteryan yemeği tarifi verebilirim şöyle ekşili ve acılı bol baharatlı
YUMURTALI ÇİĞKÖFTE
MALZEMELER
1 kg köftelik bulgur
Büyük baş soğan
Bir diş sarmısak
4yemek kaşığı salça
1y.k.biber salçası
yarım demet maydonoz ince doğranmış
4yeşil soğan ince doğranmış [beyaz kısmı katılmayacak]
2y.k. nar ekşisi
7 yumurta
yumurtayı pişirmek için 1 ç.b.sıvı yağ
tuz ve baharat [7 türlü baharat karışımıda olur]

Bulguru bir tepside salçaları katarak elimizi sürekli ıslatıp yoğurmaya başlıyoruz biraz yorucu ama başka yolu yok bu lezzetin ,soğanı ekleyip elimizi ılık suyla batırıp biraz da bulgura serpip yumuşayana dek yoğuruyoruz eğer gücünüz yetmiyor ve zamanınz yok ise kısır yaparken yaptığımız gibi bulguru bir kapta ıslatıp sonra yoğurma tepsisine alıp salça ve soğan ile birbirini bulana dek yoğurabiliriz değişen pek birşey olmaz daha sonra nar ekşisi ve baharatları ilave ediyoruz bir tavada kızaran yağda mikserle çırptığımız yumurtaları karıştırarak pişiriyoruz ve yoğrduğumz bulgura önce maydonoz veyeşil soğanı katıp yoğrduktan sonra pişmiş ılınmış yumurtayı katıp yoğurup sekil verip servise sunuyoruz tavsiye ederim çok lezzetli oluyor

sofie
12-04-2005, 01:35 PM
Merhaba arkadaslar,
Bende bir cok arkadasimiz gibi vejeteryanim. Ben yemek yaparken zorlanmiyorumda misafirlige gittigimde baskalari zorlaniyor ona uzuluyorum.

Ben yemeklerde genellikle soya kiymasi kullaniyorum. Zannederim turkiyede de var kuru halde paketlenmis olanlardan. Bunu hasladiktan sonra istediginiz her yerde kullana bilirsiniz. Hatta haslarken baharatinida eklerseniz daha guzel oluyor. Haslandiktan sonra kiyiyorum ve ayni kofte gibi yogurup kizartiyorum. Vejeteryan olmayan misafirlerim icin oldukca degisik oluyor.
Bir de lazanya tarifi bu arada
Aslinda ben bu tarifi yaparken iki kisilik olarak hazirladigim icin olculeri goz karariyla yapiyoorum.
1 paket hazır lazanya
soya kiymasi
rendelenmiş kaşar peyniri
sarmısak
1 yemek kaşığı domates salçası
zeytinyağı
1 havuc (rendelenmis)
1 pirasa (ince dogranmis
karabiber, tuz, Kekik
Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Sarimsagi ekleyin pembelesince havuc, soya kiymasi ve pirasayi ekleyin ve 4-5 dak kavurmaya devam edin. Bir yemek kaşığı domates salçasıni ilave edip az suyla acilmasini saglayin ve bu harci yaklasik 2-3 dakika tencerenin agzi kapali olarak pismeye birakin.
Lazanyaları kaynar suda 2-4 dakika arası yumuşayana kadar haşlayıp soğuk sudan geçirin ve dikkatlice süzün. Fırın kabını yağlayın. Lazanya hamurlarından birini tepsiye yerleştirin.
Lazanyaların üzerine sırayla pişirdiğiniz etli karışımı ve rendelenmiş kaşar peyniri döküp diğer lazanya hamurunu koyun. Aynı işlemi lazanyalar bitene kadar eşit biçimde tekrarlayın. Üzerine kalan kaşar peyniri rendesini serpin. Fırını 200 derece ısıtıp lazanyaları 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.