Orijinalini görmek için tıklayınız : bebeğime bal
rabis
07-20-2006, 10:12 AM
oğlum 7,5 aylık oldu ve arada sırada uyuyamadığında emziğinin ucuna bal sürüyorum.ama balın 1 yaşından küçüklere zararlı olduğunu yeni duydum.doğrumu ???
B@Nu GöKşİn
07-20-2006, 10:16 AM
merhaba
kızım 6 aylıkken doktora sordum 1 yaşından önce verme dedi ağır gelirmiş balın içindeki bir madde diyeyim çocuğa ağır geliyormuş bende vermedim 1 yaşını 3 ay geçtikten sonra verdim sende öğyle yap şimdi kızım 4 yaşında adı gökşin
rabis
07-20-2006, 10:17 AM
Allah bağışlasın kardeşim.peki ne sürebilirim emziğine bi fikrin varmı ???
PAROL
07-20-2006, 10:30 AM
ev yapımı reçele batır olmazmı?1yaşından önce bizde vermedik balın içindeki bi bakteri küçüklerde hastalığa sebep olabilirmiş pekmezede batırabilirsin kahvaltıda veriliyor benim kızımda 15 aylık sorucağın bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım
B@Nu GöKşİn
07-20-2006, 10:36 AM
rabis ,
canım senin tatlı bebeğinide allah bağışlasın
benim kız emzik kullandı ama hiç emziği birşeye batırmadım
sevgili parol' un tavsiyeleri çok güzel
parol senin bebeşinide allah bağışlasın canım
Yetur
07-20-2006, 10:41 AM
sevgili rabis benimde 2 kızım var ( 19 ve 13 yaşlarında ) onları büyütürken emzik kullanma alışkanlığını hiç edindirmedim..emzik çocuğun damak ve diş yapısında olumsuz gelişmeler yapıyor canım birde bal,reçel,veya başka bir tatlı maddeye bulayıpta vermek çok sakıncalı....özellikle çocukta iştah eksikliği yapıyor..sürekli tatlı alma alışkanlığı büyürken yağ hücrelerinin artmasına yol açıyor...ilerki yaşlarda malesef kilo sorunları ortaya çıkıyor...7,5 aylık ise size tavsiyem hemen bu alışkanlıktan kurtulmanızdır sanırım dişleride çıkmaya başlamıştır...1 hafta gibi bir sürede alışabilir..bu sıkıntılı dönemde müzik dinletin uyurken (ben bu yöntemi 40 ları çıktıktan sonra 2-3 yaşlarına kadar uyguladım ...yararını ilerki yaşlarda çok gördüm bir kızım piyano bir kızım çok iyi gitar çalıyor...çocukların müzik kulağı gelişiyor...) özellikle uyku zamanında daha çok ihtiyacı olabilir.yoksa ilerki dönemlerde zorlanabilirsiniz...sağlıkla büyütün bebeğinizi...sevgiler....
PAROL
07-20-2006, 10:49 AM
sana katılıyorum yeturcum benim kızımında pek alışkanlığı yok eğer rabiş mecbursa bunları tavsiye ederim eğer bebişin dişleri çıktıysa gece verilen tatlı şeyler çürüğe sebep olabiliyor arkasından biraz su içirmeyi tavsiye ediyorlar zaten şekerli şeylere alıştırmayı pek önermiyorlar
naside
07-20-2006, 01:07 PM
evet kesinlikle bebeğe 1 yaşına kadar bal,tuz,inek sütü verilmez.1 yaşına kadar verilen bal bebeklerde ölüme bile neden olabiliyor.ben hastanede çalışırken kendim şait oldum.6 aylık bir bebeğe çaykaşığıyla acı bal denen bir baldan vermiş ailesi ve bebek morarmış kalmış.solunum cihazıyla zor yetiştirmişlerdi hastaneye.bal özellikle alerjik bünyedeki bebeklere verilirken çok dikkat etmek gerekiyor 1 yaşından sonra bile.hem piyasadaki birçok bal bal bile değil çoğu glikozdan yapılıyo.
1 yaşına kadar yiyeceklerine hiç tuzda eklenmez çünkü böbreklerine zarar verir ve geleceğin böbrek hastasını yetiştirirsiniz.
1 yaşına kadar inek sütüde verilmez.çünkü inek sütünün içinde zeka geriliğine sebep olan bakteriler var.ayrıca dışlarıda satılan sütlerde daha ne bakteriler var.onun için sizin sütünüz kadar kaliteli ve steril bir süt yoktur.
biraz fazla oldum galiba kusura bakmayın sevgiler
nuray-utku
07-20-2006, 02:55 PM
benimde bir bucuk yasinda oglum var.bende ona 1 yasindan önce bal vermedim,zararli diye.emzik emiyor ama bende hic tatli seylere batirip vermedim.cocuga bunu alistiran bizleriz,yoksa bebek nasil desin emzigime tatli sür diye.kusura bakmayin belki aranizda kizacaklar vardir ama durum böyle.2-3 gün huysuzlanir sonra unutur gider.aglamasin yeterki diye yaptigimiz cok hatalar var-bende dahil! :?
Aşkın
07-20-2006, 04:02 PM
Bende balın bebeklere çok zararlı olduğunu duymuştum. Yanlız nuray-utkunun yazdıklarına bir ilavem olacak. Çocuklar ağladığı zaman çoğu annenin eli ayağı birbirine dolaşıyor ve yeterki ağlamasın diye her istedikleri yapılıyor. Hal böyle olunca ortaya şımarık, dediğini anında yaptıran ve anne-babasını parmağında oynatan, bencil çocuklar çıkıyor. Çevremde çay, kola görünce ağlayan, bende istiyorum diye kıyameti koparan henüz 1-1,5 yaşında çocuklar var. Anneleri o minicik bünyelere verilecek zararı düşünmeden ne isterlerse yapıyor. Zarar yine hem kendilerine hem bebeklerine oluyor. Bir akrabamız şöyle yapıyordu. Belki faydalı olur. 9 aylık torunu ne zaman çay ya da cola istese hemen bir küçük çay bardağına çok az bir pekmez koyup sulandırıyordu. Renkleri aynı olduğu için hem bebeği mutlu oluyordu, hem de zararlı bir şey içmiyordu. Ben henüz anne değilim ama adayıyım. Daha önümde 7,5 ay var. Bakalım dışardan ahkâm kesmeye benziyecek mi :)
cilek25
07-20-2006, 04:53 PM
doktorumuz balın içinde bulunan bir madde bebege alerji yapabilecegini söyledi.hem emzige tatlı birşeyler sürmek diş saglıgı bakımından çok zararlı
özlemsule
07-20-2006, 11:09 PM
Rabişcim aslında emzik zamanında kesilirse bizler ve bebekler için bir kurtarıcı oluyor.Büyük kızım hiç emmedi ama uykusuz mızıl mızıldı.Ufaklık geçen ay ayrıldı sevgilisinden [emziğinden]2 ay sonra 2 yaşında olucak.Emziğe 3 aylıkken başlattım oda zor zar.Arkadaşlarında dediği gibi baldaki bazı maddeler özellikle polen alerjisi olan bebişlerde nefes zorlanmasına hatta tıkanmasına yol açabiliyormuş.
Şimdi değilde 1 yaşından sonra ben eylüle gece yatmadan önce sütüne yarım çay kaşığı fenchel honig koymaya başladım.Hem diş karın vb. sancılarını hafifletiyor hemde rahat uyumasını sağlıyor.
Bebişin çooooooooooook sağlıklı,hayırlı bir evlat olsun inşallah.
sadriye
07-21-2006, 11:31 AM
Arkadaşlar merhabalar...
burada bebek bakmına dair böyle ipuçlarını almak beni çok mutlu etti.
çünkü bende anne olmak istiyorum..
sizlerin fikir alışverişlerinden istifade ediyorum her konuda, bu konuda olduğu gibi.
Buraya yeni üye oldum ama çok şeyler öğrewniyorum..
Sevgiler..
Sadriye
nuray-utku
07-21-2006, 02:00 PM
özlemsule merhaba.bende almanyada yasiyorum,fenchel honigin öksürüge iyi geldigini biliyordum ve kullanmistim.dis agrilarinada gercekte iyi geliyormu?,oglum 1 bucuk yasinda ve hala dis cikarmaya devam ediyorda.faydasini gördüysen bende alip kullanaim.selam ve sevgilerimle...
sema seber
07-21-2006, 05:27 PM
Bende balın bebeklere çok zararlı olduğunu duymuştum. Yanlız nuray-utkunun yazdıklarına bir ilavem olacak. Çocuklar ağladığı zaman çoğu annenin eli ayağı birbirine dolaşıyor ve yeterki ağlamasın diye her istedikleri yapılıyor. Hal böyle olunca ortaya şımarık, dediğini anında yaptıran ve anne-babasını parmağında oynatan, bencil çocuklar çıkıyor. Çevremde çay, kola görünce ağlayan, bende istiyorum diye kıyameti koparan henüz 1-1,5 yaşında çocuklar var. Anneleri o minicik bünyelere verilecek zararı düşünmeden ne isterlerse yapıyor. Zarar yine hem kendilerine hem bebeklerine oluyor. Bir akrabamız şöyle yapıyordu. Belki faydalı olur. 9 aylık torunu ne zaman çay ya da cola istese hemen bir küçük çay bardağına çok az bir pekmez koyup sulandırıyordu. Renkleri aynı olduğu için hem bebeği mutlu oluyordu, hem de zararlı bir şey içmiyordu. Ben henüz anne değilim ama adayıyım. Daha önümde 7,5 ay var. Bakalım dışardan ahkâm kesmeye benziyecek mi :)
merhaba benim 15 aylık oğlum var. artık ona bebek demiyorum. çünkü artık bebeğe hiç benzemiyor bir haydut edasıyla evde geziniyor.
ayrıca doktorumuz da bebeğim denmemesi gerektiğini söylüyor. yoksa kendini bebeklikten kurtaramazmış.
bir de çay yerine rengi benziyor diye pekmez içirmek bana yanlış gelmişti doktora sordum o da aynıfikirde.
çocuklara çay kola ve kahvenin kesinlikle yasakolduğunu bukonuda taviz verilmeyeceğini iyice anlatmak gerekli.
zaten bizim evde de biz çay içerken oğlum hemen parmağını sallamaya başlıyor. çocuklar çay kahve içmeeeez diyoruz biz de.
bence bukonuda taviz vermezseniz onlar da buna alışırlar. yemek alışkanlığı da aynı şekilde.öğünlerde yemeğini yediyse yer yoksa öğün arasımeyve hariç hiçbir şekilde yemek vermiyorum. mecbur kalıyor bizimle oturup yemeye.
yemekkonusunda kesinlikle arkasından koşmadım. şimdi herşeyi yiyebiliyor.
bu arada bal veinek sütü bebeklerde bağırsak kramplarına sebep oluyor ve ölüme kadar gidebiliyor.
hepimizin çocuğunu allah bağışlaşın acılarını göstermesin
sema seber
07-21-2006, 05:54 PM
arkadaşlar ben alıntıyı yapmayı bilemiyorum galiba
önceki yazı biraz karışık olmuş. aşkın'a cvp olarak yazmak istemiştim
pardon
özlemsule
07-21-2006, 11:15 PM
Sevgili Nuray
Bu fenchel honig lerin bir çok çeşidi var.Bana burda hemşire bir arkadaşım tavsiye etmişti.Ben schlecker den alıyorum.Bende 1 yaşından önce bal vermedim zaten çok tatlı ve tuzluyu sevmiyor damak tadı alıştı.İçeriğini mutlaka oku.Ben yarım çay kaşığı günde bir kez gece sütüne koyuyorum.Fenchel zaten rahatlatıcı özelliğ olan bişey balıda oyle.
Şişe açıldıktan sonra kullanım süreleri çok kısa eeeee benimde kahveme katkısı oluyor.
Aklında bişey kalmasını istemiyorsan doktoruna danış Allah korusun bala karşı duyarlılığı olmasında.
azılar çıkıyor heralde inşallah ağrısız sızısız çıkartır,sıcaklardada ne zor oluyodur.
Allah yardım etsin.Buz çubukları çok işe yarıyor biraz uyuşturup rahatlamalarını sağlıyor.
Bde meyveyi püre yapıp dondurma çubuklarına koyuyorum.
Bütün bebişlere analı babalı sağlıklı mutlu günler olsun inşallah..........
nuray-utku
07-21-2006, 11:47 PM
evet özlemcim tahmin ettigin gibi azi disleri hemde altlü üstlü,cok zorlandi ama ciktilar.birde bu aksam üzeri ateslendi popodan ölctüm atesi 39,5 olmus.ama vucudunda okadar atesi yoktu demekki ic atesi cikmis.ates düsürücü fitil atip hemen doktora gittik.orta kulak iltihabi olmus,bogazi kizarmis.antibiyotik tedavisi verdi doktor bakalim ne olacak.dis cikartirken olabiliyormus bu durum.annelik ne kadar zormus canindan can gidiyor off ya..allah tüm cocuklara saglikli hayirli uzun ömürler versin.(bu arada özlem bende schlecerden almistim fenchel honigi,ilgin icin tesekkürler,sevgilerimle)..
Arkadaşlar bir doktor olarak konuya gireyim dedim.Balların bazısı konserve zehirlenmesi yapan bakteri içerebiliyor.Ve bu bakteri sadece 1 yaş altı çocuklarda zehirlenmeye yolaçıyor.O yüzden riske etmemek şart.Ayrıca emziği tatlı birşeylerle tutturmaya çalışmak da diş sağlığı açısından zararlı.Aslında emzik olayı baştan zararlı.Diş yapısı üzerinde olumsuz etkileri var.Diş çürümelerine de yolaçar.Bütün bebekleri öpüyorum.
rabis
07-23-2006, 06:52 PM
çok teşekkurler arkadaşlar tavsiyelerinize uyucam.
hepinize slm ve bebeklerinize kocaman opucukler
yusufcugun annesi
12-14-2006, 01:47 PM
Arkadaslar konuyu okurken aklima geldi eklemek istedim. Arkadasimin oglu var 3.5 yasinda ve fistik alerjisi var.(fistik yerse 5 dakika icinde olebilir)
Doktor ve hemsireler kesinlikle 2 yas alti cocuklara hicbir fistik turunu vermemezi soyluyor. Turkiyede varmi bilmiyorum boyle cocuklar ama burada (avustralyada) bir bakteriyi almadigimiz icin bu tur alerjilere daha kolay cikabiliyormus. gecen sene bir ilk okul cocugu okul kampinda fistik alerjisinden olmustu.
Bilmenizi istedim
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.