PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Patlıcan Kebabı

didem
01-10-2005, 06:14 AM
deniz kizi sana guzel bir patlican kebebi tarifi
oncelikle miktarlar sana kalmissana sadece basamaklari ve yontemi yazacagim.
oncelikle panlicanlari cok buyuk ve cok kucuk olmamak kaydiyla kizart bu kizartmayi bir gun oncesinden yapabilirsin.
etleride kucuk kucuk dograyip tereyagiyla beraber yumusayana kadar tencerede pisirilecek etler kendiliginden sulandigi icin su katmadan kavurursan iyi olur.(iki kilo ete ben yarim paket tereyag koyuyorum birazda siviyag 125 gr)ama dedigim gibi miktarlarin azligi coklugu senin damak zevkine kalmis.sonra borcama yada firin kabinin altina patlicanlari ustune eti ve etin ustune tekrar patlicanlari koy.en ustede domates ve yesil biberle suslemeler yap ve salcali suyuda cok sulu olmasin uzerine dokup firina ver cok pismeye gerek yok domates ve biberler kizarana kadar pisir.Istersen uzerine kasarda rendeleyebilirsin.Afiyet olsun...

B@Nu GöKşİn
07-23-2006, 10:55 PM
merhaba bu tarif sitede varmı bilmiyorum ama ben sürekli yaparım eğer varsa şimdiden özür dilerim
5 adet patlıcan
5 domates
7 adet sivri yeşil biber
1 baş sarımsak
köfte harcı:
500 gr kıyma
1 soğan
1 yumurta
yarım su bardağı galeta unu
yarım çay bardağı sıvı yağ
karabiber tuz pulbiber

yapılışı :
köfteler yapılır yoğrulur yuvarlanır yağlanmış tepsiye dizilir
(tepsinin büyüklüğü yemeğin ölçüsüne göre olsun)
köftelerin üzerine alaca soyulmuş suda beklemiş yuvarlak doğranmış patlıcanlar dizilir
onun üzerine domates dizilir irice doğranmış olarak
onon üzerine biber irice doğranır
soyulmuş sarımsak dizilir
en üste 1 çay bardağı sıvı yağ gezdirilir veya 4 kaşık tereyay eritilir gezdirilir
tuz serpilir fırında pişirilir.
kolay gelsin

suledemir46
09-27-2006, 02:33 PM
Köftelerin üzerine değil de , bir patlıcan , bir köfte yan yana diziyorum.yuvarlak tepsiye yada tencereye.(fırın ocak farketmiyor) en üste sivri biber ve domates.köftesine sarımsak a koyuyorum nefis oluyor.

zeyneep
10-07-2006, 02:52 PM
malzemeler/1 kilo patlıcan,yarım kilo kıyma,1domates,2 kaşık salça,tuz,kimyon,karabiber, hazırlanşı/patlıcanları yıkayın yüzünü soymadan sadece başlarını kesin ve 3 cm kalınlıkta kesin daha sonra kıymayı hazırlıyoruz içine baharatları ve domatesi rendeleyip güzelce karıştırın kesmiş oldugumuz patlıcanların arasına bir palıcan bir köfte şeklinde koyuyoruzve yaglanmış tepsiye diziyoruz önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz yaklaşık 1,5 saat pişiriyoruzüzeri güzel piştikten sonra tepsinin üstüne folyo kagıdı ile kapatırsanız üstü yanmaz NOT/kıymayı hazırladıktan sonra yarım saat dinlendirirseniz daha lezzetli oluyor

psikoterapi
10-07-2006, 04:39 PM
Sevgili Zeynep;
1,5 saat çok uzun bir süre değil mi? Bu süreyi kısaltmak için yapabileceğimiz birşey yokmu?

zeyneep
10-07-2006, 05:21 PM
sevgili psikoterapi bu süreyi azaltabilirsin patlıcanlara bair çatal yardımıyla bak pişmiş olursa fırından çıkar

imported_CİMCİME
12-01-2006, 03:54 PM
arkadaşlar yardımınıza acilen ihtiyacım var fırında patlıcanlı köfteli biberli üzeri domatesli kebab varmış tarifini bilen varmı lütfan acil***

akdeniz
12-01-2006, 11:20 PM
Cimcime,benim yaptığım bir tarif var:

http://serinmavi.blogcu.com/619566/

işine yarar belki,kolay gelsin ...

cgdem
12-09-2006, 10:13 AM
arkadaşlar bu yemek benim en çookkkk sevdiğim yemeklerden biridir..hatta en zevkle yediğim yemektir de diyebilirim..ben her yapışımda yanına bol ayran yaparım muhakkak ve de kuru soğan keserim sofraya..tabi bir deee lavaş ekmeğiii..ondan sonra yeme de yanında yat..herkese afiyet olsuunn :)

Beren_Zeliş
12-16-2006, 09:56 PM
çok güzele benziyor en kısa zamanda deneyecegim ellerinize saglık ben bu siteye daha yeni oldum ve çok begendim

antepli
12-25-2006, 07:01 PM
akdenizin tarifi doğru tepside patlıcan kebabı