Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuru Börülce
pecen
08-14-2006, 04:09 PM
sadece kuru börülce yapımı veya içine börülce konan yemeklerle ilgili bilgi paylaşımında bulunmak istiyorum
nazime selvi
08-28-2006, 04:38 PM
burada şimdi taze börülce zamanı.ben tazesini çok severim.ama kurusunu hiç denemedim.nasıl kurutulduğunu bilen varsa denemek isterim.
serafina
09-07-2006, 11:08 AM
cahilliğime verin börülce fasulye gibimi oluyor.
akdeniz
09-07-2006, 11:12 AM
Kuru ve taze börülce :)
Aynen bildiğimiz fasulye gibi kullanabilirsin.Ben kuru börülcenin salatasını çok seviyor ve yapıyorum.
Selam ve sevgiler..
http://www.dsg.com.tr/images/b-börülce.jpg
http://www.devletsah.com/typo3temp/pics/57bf21648b.jpg
serafina
09-07-2006, 12:17 PM
tadı nasıl fasulye gibimi ve ben gölcükte hiç görmedim yada dikkat etmedim
ceydaa
09-16-2006, 07:19 PM
Evet tadı aynı fasülyeye benziyor.Ben zeytinyağlı barbunya gibi pilakisini yaparım ve zeytinyağlı pazı kavurmasının içine koyarım.Birde aşureye.Bazı yörelerde tarhana çorbasının içine koyuyorlar lezzetli ve besleyici bir gıda maddesi
biz ona burda acebek diyoruz. Kurusu marketlerde satılıyor. pişirdikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurtla harika oluyor. Tazesinden daha lezzetli.
canikom
09-20-2006, 04:54 PM
:lol: arkadaşlar zeytikyağlı kuru börülce tarifi bilen varsa yazabilir mi lütfen.tşk. :lol:
börülceleri 2 saat kadar suda ıslatıyoruz. sonra aynı kuru fasulye gibi haşlıyoruz. Ama dikkat edin kuru fasulyeden çok daha çabuk haşlanıyor. Bir tencerede doğranmış soğanları zeytinyağında kavuruyoruz. içine 1 kaşık kadar domates salçası ve çok az biber salçası ilave edip, haşlayıp suyunu süzdüğümüz börülceleride ekliyoruz. 2-3 dk. kadar bu şekilde kavurup, üzerine çıkacak kadar su ilave ediyoruz. piştikten sonra porsiyonlara sarımsaklı yoğurt yapıp döküyoruz ve afiyetle yiyoruz.
canikom
09-21-2006, 05:31 PM
:D aron çok tşk. ederim :D
rica ederim canikom. umarım beğenirsin
canikom
09-25-2006, 11:13 PM
:lol: aroncum denedim çk güzel oldu tşk. börülce :D börülce :D
NURSIM
09-26-2006, 07:56 AM
börülceleri 2 saat kadar suda ıslatıyoruz. sonra aynı kuru fasulye gibi haşlıyoruz. Ama dikkat edin kuru fasulyeden çok daha çabuk haşlanıyor. Bir tencerede doğranmış soğanları zeytinyağında kavuruyoruz. içine 1 kaşık kadar domates salçası ve çok az biber salçası ilave edip, haşlayıp suyunu süzdüğümüz börülceleride ekliyoruz. 2-3 dk. kadar bu şekilde kavurup, üzerine çıkacak kadar su ilave ediyoruz. piştikten sonra porsiyonlara sarımsaklı yoğurt yapıp döküyoruz ve afiyetle yiyoruz. :lol: :lol:
NURSIM
09-26-2006, 07:57 AM
börülceleri 2 saat kadar suda ıslatıyoruz. sonra aynı kuru fasulye gibi haşlıyoruz. Ama dikkat edin kuru fasulyeden çok daha çabuk haşlanıyor. Bir tencerede doğranmış soğanları zeytinyağında kavuruyoruz. içine 1 kaşık kadar domates salçası ve çok az biber salçası ilave edip, haşlayıp suyunu süzdüğümüz börülceleride ekliyoruz. 2-3 dk. kadar bu şekilde kavurup, üzerine çıkacak kadar su ilave ediyoruz. piştikten sonra porsiyonlara sarımsaklı yoğurt yapıp döküyoruz ve afiyetle yiyoruz. :lol: :lol:cok basit ve guzelmis tesekkurler aron
canımcım
12-22-2006, 10:06 PM
Kuru ve taze börülce :)
Aynen bildiğimiz fasulye gibi kullanabilirsin.Ben kuru börülcenin salatasını çok seviyor ve yapıyorum.
Selam ve sevgiler..
http://www.dsg.com.tr/images/b-börülce.jpg
http://www.devletsah.com/typo3temp/pics/57bf21648b.jpg
fasulye gıbı geceden bekletıcez suda degılmı?aynen fasulye yapımı gıbı yanı...baska puf noktası yok dımı?
Kurusunu, haşlanma süresi fasulyeden daha kısa olduğu için geceden ıslatmaya gerek yok canımcım. Birkaç saat ıslamak yetiyor.
canımcım
12-23-2006, 08:23 PM
TESEKKURLER ARON
canımcım
12-25-2006, 11:57 PM
ZEYTINYAGLI BORULCE YAPTIM ;
1ADET PATATES
1ADET HAVUC
1ADET SOGAN
YARIM BARDAK KURUBORULCE
Z.YAG,TUZ,SEKER,SALCA
SEBZELERI KUP DOGRADIM.1-2 SAAT EVVEL ISLATTIGIM BORULCEYI 15 DK.DUDUKLUDE PISIRDIM,BIRAZ FAZLA GELDI BIDAKINE 10DK.YAPICAM..TENCEREYE KESTIGIMIZ SEBZELERI ,SOGANI,KOYUYORUZ BORULCEDE UZERINE...YAG,TUZ,SEKER,SALCA ILAVE EDIP KAYNAYANA KADAR HARLI ATESTE KAYNADIKTAN SONRA KISIK ATESTE PISIRIYPRUZZZ.AFIYET OLSUN..:))
Kuru börülce ile yapılan yemek tarifi bilen var mı? Salata da olabilir
lola
akdeniz
12-27-2006, 03:14 PM
http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=6467&highlight=b%F6r%FClce
UYGARBARIŞ
05-13-2008, 10:48 PM
İşte benim tarifim:
Yeterince kuru börülceyi 1saat kadar ıslatın hiç ıslatmasanız da olur.
Yeterince zeytinyağını kızdırıp,1baş soğanı bunun içinde pembeleştirin,domates salçasını tuzunu ekleyip biraz çevirin.
Börülceyi ekleyin kısık ateşte hafif özleşince kaynar su ekleyin hemen 2parmak kadar geçsin yeter.Pişene kadar kaynatın.
Afiyet olsun.
merve_konserve
05-21-2008, 09:46 PM
ben kuru borulceden salata yapıorum
1 su bardagı kuru borulce yı ııce haslıorum dereotu maydonoz sarmısak sogan taze sogan mınık mınık dogruorum daha sonra ıcıne 20 tane mantarı yumusuncayakadar haslıorum kupkup dogruorum lımon ve zeytınyagıla karıstıorm 1 2 saat bekletıorum
aysegularda
05-22-2008, 10:39 AM
Börülceyi ister taze ister kuru farketmez bulgur ile pilav olarak da pişirebilisiniz. Harika bir lezzet. Özellikle bulgurunuz esmerse.
gozcan
11-07-2008, 01:21 PM
1 su bardağı kuru börülce
1 soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 çorba kaşığı salça(yarısı biber,yarısı domates)
zeytinyağı,tuz
kuru börülceyi bir,kaç saat ıslatıp, ardından haşlayıp suyunu süzüyoruz. zeytinyağında soğanı kavurup, salçayı da biraz pişirdikten sonra, börülceyi ve pirinci lave ediyoruz. üstüne 2-3 parmak geçene kadar suyu ve tuzu ilave ediyoruz. bu yemeğin biraz sulu olması gerekiyor, o yüzden suyu eksildikçe üstüne sıcak su ilave etmenizi tavsiye edeceğim. muhteşem lezzeti ve kokusu olan denizli ve aydın taraflarında çok sevilen bir yemektir. hele de yanında turşuyla tadına doyulmaz bence.afiyet olsun.
aysenuygun
11-29-2008, 07:26 PM
aysegulerda ben senin tarifi anlayamadım nasıl oluyor açıklar mısın?
Çok tşk
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.