PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kefir

17basamak
03-04-2005, 09:05 AM
arkadaşlar KEFİR diye her derde deva bir içecek/yiyecek varmış(?) ben bu yaşıma kadar hiç duymamıştım. biraz araştırdım Kafkas kökenli, sütten yapılan yoğurt gibi mayalı bir şey. Düşündüm de Hatice de Kafkas kökenli belki evde yapıp kullanıyorlardır?? bilen ,yapan, kullanan varsa bildiklerinizi benimle paylaşır mısınız?

eylüldefne
03-04-2005, 09:18 AM
ben biliyorum
hacettepe biyolojide okuyan bir kardeşim var o mayalıyor
gerçekten her derde deva imiş ben hiç içmedim ama (üşengeçliğimden yapmadım) , bağışıklık sistemini falan güçlendiriyormuş, bağırsak kanseri riskini azaltıyormuş,
Kefirin özel bir mayası var, kefir mayası olarak satılıyor. Yağsız sütle yoğurt mayalar gibi her gün mayalayıp içiyorsunuz (çok yoğurda benzemiyor ayran - süt arası bir şey)
istersen tam detaylarını öğrenip yazayım.
Çocuklar falanda içebiliyor, tamamen doğal, tadıda kötü değilmiş, yeğenim içiyor (5 yaşında)

ebru ayis
03-04-2005, 09:36 AM
champion da satiliyor. hangi marka oldugunu tam hatirlayamiyorum ama sanirim tikvesli idi. tamamen dogal oldugu yaziyor. ben de alayim bari.

Ayşen
03-04-2005, 11:26 AM
Tadı gayet güzel.Gerçekten ayran sevenler rahatlıkla içebilirler. Ankara'da Mesa Plaza'nın (Koru) içinde, doğal ürünler satan bir dükkan var, kefiri sattıklarını gördüm. Alacak olanlara tavsiye, küçük bir parça almanız yeterli, çünkü zaten sütü mayalarken bir taraftan da çoğalıyor.Sonra tanıdıklarınıza dağıtırsınız.Zaten süte fazla miktar kefir koyarsanız, daha çabuk mayalanma olacağı için, daha çabuk da ekşimeye başlıyor. Her sabah ayranını içip kefiri yıkayıp üstüne tekrar süt koyuyorsunuz.

nazlı06
03-05-2005, 11:51 AM
Ankara Ün. Ziraat Fakültesinin şatış yeri varmış. Oradada günlük satılıyor. Fiyatı da çok ekonomik.

Lameer
03-07-2005, 03:20 PM
Kefir hakkinda ben de biraz arastirma yaptim, icinde %1 kadar alkol icerdigi icin, hamilelere ve cocuklara önerilmiyor, bunun haricinde, hijyeni kurallarina cok dikkat edilirse, sagliga cok faydali gelen bir icecek türü kefir.
Her gün ne miktarda icilmesi gerektigini de en dogru olarak kendiniz ayarliyorsunuz, fazla miktarda tüketilen kefir mide de asitlenme yapabiliyor.
Yurdumuzda nereden temin edildigini bilmiyorum, anladigim kadari ile, yasadigim dis ülkelerde cok az yerlerde satiliyor, ben de bulmaya calisacagim.
Google da arama yaparken bu siteye rastladim, belki kefir hakkinda yazilmis makaleyi okumak istersiniz, selamlar.

http://www.gidaraporu.com
[/url][/list][/list]

deniz a
03-07-2005, 05:54 PM
annemin kefiri bir kavanoz icinde aktardan alip evde mayaliyarak kullandigini hatirliyorum. besiktas'ta, beyoglu balikpazarinda veya kadikoy'deki aktarlarda aramayi deneyebilirsiniz. sanirim annem bunu midesindeki bir rahatsizlik icin kullanmisti.
kefir ruslarin da bayilarak ictigi bir sey, buradaki rus-turk marketlerinde hazir ayran gibi paketlenmis bir sekilde satiliyor.

FİGEN
03-09-2005, 07:55 AM
Merhabalar,
Evet Kefir artık Altınkılıç markası ile Carrefour, Migros ve buyuk marketlerde satısa cıktı..Bende aldım ve tadı ozellikle soğuk olarak içtiğinizde cok iyi..Ayran ve sut arası bir tat bence guzel.Ben daha cok eşim ve cocugum için aldım.Eşimin rahatsızlıkları için bakalım işe yaracakmı..?

Bu arada fiyatı 1Lt. için ozel ambalajlarda 4,900,000 TL. açtıktan sonra 3 gun içinde tuketmeniz gerekiyor.Hergun duzenli olarak kullanırsanız faydalarını gorme sansınız varmıs.Biz henuz 3. gunumuzdeyiz..

Benimde yakınımda Kefir in mayasını ( danesini ) satan bir yer var kucucuk posette 10 gr. olsa o kadar yani 10 mio. Ama kesin olarak nasıl mayalanır bilemyorum ve cesaret ewdemiyorum ne yazıkki ?
Hepinize sevgilerimle,
figen

fethiye
03-09-2005, 10:18 PM
Figen, kefir mayasini kullanmak gercekten de cok kolay. Madem gunluk icmeyi planliyorsunuz...

Cam ya da plastik bir kavanoza sUt koy (kesinlikle metal bir kap kullanma ve diyet/az yaGlI sut yerine varsa pastorize edilmemis sut, yoksa da yagli sut tercih et)

Uzerine yIkanmIs kefir tanelerini ekle (yine plastik ya da tahta bir kasik kullanarak)

kavanozun kapaGInI (evet, plastik olacak :) ) kapattktan sonra oda sIcaklIGInda 24 saat beklet

Bir gUnUn sonrasInda yine plastik (!) bir sUzgeC kullanarak sUtU kefir taneciklerinden ayIr

O plastik suzgecte kalan kefirleri sogk suyla yikayip ertesi gun icin kefir icecegi yapmak icin kullanabilirsin (eger ertesi gune kefir icecegi yapmak istemiyorsan, uzerlerini kapatacak kadar sut koyup kavanozu buzdolabinda saklayabilirsin)

elde ettigin icecegi buzdolabinda beklet ki biraz soGusun (tadi oyle daha iyi oluyor. ) 2 -3 gun icinde tuketilirse en iyisi.
Afiyet olsun.

03-11-2005, 03:34 PM
Merhabalar,
ABD de yasayan arkadaslar organic food veya vegeterian bolumlerinde kefir bulabilirler. Uzerinde kefir yaziyor, ayrica degisik tadlarda olanlari var: cileklli vs... Ben gecenlerde Publix (Atlanta) den aldim. Esim yeni birsey denemekten nefret eder ve hatta bilmedigi seyleri yemez icmez. Ama her nasilsa Kefir i icti ve begendigini soyledi. Ben hala denemedim (bir turlu vakit olmuyor:)).
Merak ediyorum, acaba kefiri mayasi olmadan, ictigimiz kefirin (kefirle mayalanmis sutun) bir kismini sute katarak mayalamak mumkun mu (yogurtta yaptigimiz gibi)?
Herkese saglikli gunler...
Hatun

gula
03-11-2005, 10:01 PM
ben de ilk olarak kefirden kefir yapmayi denemistim olmadi.
sonra birisinden kefir tanesi edindim, artik evde kendim uretiyorum.
bir de yogurttaki gibi sicak sutu sevmiyor kefir daneleri, buzdolabindan
cikardigim sutu koyuyorum.

bu arada kapagini gevsek birakirsaniz,sikmazsaniz alkol orani hissedilmeyecek
kadar dusuk oluyor, ayrandan farki olmuyor.

daha fazla bilgi icin su guruplara uye olabilirsiniz:
http://health.groups.yahoo.com/group/Kefirsevenler
http://health.groups.yahoo.com/group/Kefir_making/

ebru ayis
03-11-2005, 11:32 PM
ben de aldim dun. bugun gittim 2 sise daha aldim. altinkilic markali. www.kefir.com dan ayrintili bilgi edinebilirsiniz. cok iyi bagirsak calistiriyo ac karna icildiginde haberiniz olsun :)

ntasan@hotmail.com
03-12-2005, 10:42 PM
Arkadaşlar hep merak etmişimdir son kullanma tarihleri ne derece doğrudur.
Örneğin yeni almaya başladığım kefirin açıklayıcı notunda "açıldıktan sonra üç gün içinde içilmesi tavsiye edilir" diyor.Ben altınkılıç almıştım.Başka marka alan varmı.Onlarda da böyle bir not varmı.Veya evde mayalayanlar üç gün de mi tüketiyor.İyi kalın.

gula
03-13-2005, 01:19 AM
kefir disarda durdukca mayalanmaya devam ediyo ve gittikce eksiligi artiyo.
yogurt icin de aynisi gecerli. ayni tatta kalsin istiyorsaniz buzdolabinda saklayin.

yEsiL
03-13-2005, 02:09 PM
Son kullanma tarihi henüz acilmamis ürünler icin gecerli. Actiktan sonra ürünün üzerinde verilen bilgileri tüketici bilgilerini uygulamakta yarar var o ürüne özel oldugu icin.. Kefir'de gula'ninda dedigi gibi bi mayalanmaya devam ettigi icin 3 günden sonra lezzeti cok farklilasiyor. Ama ev yapimi icin birsey diyemiyecegim onun icinde aynisi gecerli olsa gerek.

Son kullanma tarihi ürün sahibinin o güne dek ürününden sorumlu oldugunu söylemek icin. O tarihten sonra olanlar icin sorumluluk tasinmiyor.. En azinda burada Almanya'da bu böyle. Ben 2-3 yil gibi bir süre süt ürünleri kontroll edilen bir labortuvarda calistigim icin biliyorum.

nazlı06
03-14-2005, 10:26 AM
ben bu hafta sonu aldım. Onun için geçirgen kumaştan (Tülbent vb.) bir kese diktim. içine kefir tanelerini koyup ılık süte koyuyorum. 24 saat mayalanmaya bırakıyorum. Kefir taneleri kesenin içinde olduğu için süzmek zorunda kalmıyorsunuz.

aysen
03-14-2005, 11:36 AM
www.zeytindali.com sitesindede kefir ile ilgili ayrıntı bulabilirsiniz...

okale
03-17-2005, 09:56 AM
arkadaslar bisey soracagim bu kefir tanelerini nekadar sure kullanabiliyoruz herhalde bir suresi vardir nezamana kadar saklayip tekrar mayalama yapabiliyoruz ve en fazla kac kere yapabiliriz bunu merak ettim tesekkkurler

tweety
04-18-2005, 09:09 PM
hazır kefir sürekli kullanmak için pahalı oluyor. mayasından almak istiyorum. kadıköy tarafında kefir mayası bulup alanınız varmı? nereden bulabilirim?

GULMIRA
06-01-2005, 10:03 AM
Kefir hakkinda ben de biraz arastirma yaptim, icinde %1 kadar alkol icerdigi icin, hamilelere ve cocuklara önerilmiyor, bunun haricinde, hijyeni kurallarina cok dikkat edilirse, sagliga cok faydali gelen bir icecek türü kefir.
Her gün ne miktarda icilmesi gerektigini de en dogru olarak kendiniz ayarliyorsunuz, fazla miktarda tüketilen kefir mide de asitlenme yapabiliyor.
Yurdumuzda nereden temin edildigini bilmiyorum, anladigim kadari ile, yasadigim dis ülkelerde cok az yerlerde satiliyor, ben de bulmaya calisacagim.
Google da arama yaparken bu siteye rastladim, belki kefir hakkinda yazilmis makaleyi okumak istersiniz, selamlar.

http://www.gidaraporu.com
[/url][/list][/list]

MERHABA! kusura bakmayiniz, ama ben sizin dediklerinize biraz karsi cikmak istiyorum, cunku sizin yazida kefirin alkol icerdigi yaziyor, tam olarak bilemiyorum sizin buldugunuz kaynak gercekten kefirden mi bahsediyor yoksa benzer bir icecekten mi? Niye derseniz, cunku ben orta asyada yasayan birisi olarak, kefiri ta kucuklugumden beri bilirim, sizin yogurtla sadece kefir maya farki var, kesinlikle az yagli sutten yapilir ve sizin yogurt gibi kefir mayasi ile mayalanir. Biz ise cogunlukla kefiri magazalardan aliyoruz, ama forumda da birisinin dedigi gibi, daha sonralari evde de yapabilirsiniz(onceden aldiginiz kefirden yarim bardaga yakin ayyirdiysaniz). Kefir, yogurt gibi ama daha biraz sivi, ustelik icinde en cok bifidobakterilerin(turkcesini bilmiyorum maglesef, ama bizim vucuda lazim olana sut urunlerinde bulunan ozel bakteriler, bagislik sistemini guclendirir) bulundugu icecektir. Saygilar,

okale
06-01-2005, 10:47 AM
sevgili gulmira kefir mayalanırken mayalanma sırasında bakterilerden dolayı bir miktar alkol açığa çıkıyor yani maylanma sırasında kendiliğinden oluşan bir durum bu.

GULMIRA
06-06-2005, 09:57 AM
sevgili gulmira kefir mayalanırken mayalanma sırasında bakterilerden dolayı bir miktar alkol açığa çıkıyor yani maylanma sırasında kendiliğinden oluşan bir durum bu.

SEVGILI OKALE, BIR TARAFTAN HAKLISINIZ, BEN TIBBI EGITIMIM YOK, FAKAT BAZI SUTLU URUNLERDE FERMENTASYON ADLI OLAYINDAN HABERIM VAR, YANI MAYALANMA SONUCUNDA CIKAN ALKOL OLAYI... O ZAMAN NORMAL YOGURTA TA ALKOL VARDIR..., NE DERSINIZ?(MESELA ORTA ASYANIN SUTLU ICECEGI 'KIMIZ' ADLI ICECEKTE ALKOL ORANI MECUTTUR)

şyd
10-24-2005, 02:24 PM
Arkadaşlar ben kefiri sadece market raflarından gördüğüm kadarıyla tanıyorum. Ne tadını nede görüntüsünü bilmiyorum ama alma merakı içerisindeyken geçenlerde şu yazıyla karşılaştım
Yeşilay Derneği Eylül 2005 tarihli 862. sayısında geçen bu yazıyı aynen aktarmak istiyorum:
LÜTFEN DİKKAT! KEFİR ALKOLLÜ BİR MADDEDİR!
KEFİR: Çok eski yıllardan beri, özellikle Rusya'nın Kafkasya bölgesinde yapılan, bugün ise Avrupa ve Amerika ülkelerinde ticari maksatla imal edilen süt asidi ve alkol fermantasyonu yardımıyla yapılan, köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), hafif ekşimsi bir içki.
Eskiden Orta Asyada çok kullanılan kefire günümüzde bilhassa Kafkasya’da rastlanmaktadır. Kefir, Beyazımtırak renkte, karnıbaharı andırır şekilde ve genelde bezelye veya fındık büyüklüğünde tanelerden meydana gelmiştir. Kefir tanesinde; torula mayaları, sacharamyces kefir, streptococcus cremoris, betabacterium caucasium gibi mikroorganizmalar bulunur. Bunların faaliyeti sonucu süt asidi, etil alkol ve karbondioksit meydana gelir. Kefir tanesi içinde bulunan mikroorganizmalardan bazıları süt şekerini parçalayarak süt asidi hasıl ederler ve süt pıhtılaşır. Mikroorganizmalardan bazıları ise karbondioksit ve etil alkol meydana getirirler. Fermantasyon sonucu kefir adı verilen hafif ekşimsi, köpüklü, alkollü ve yoğurt kıvamında bir süt içkisi ortaya çıkar. Kefir yapımında inek, koyun, keçi, manda sütleri yağlı ve yağsız olarak kullanılabilir.
Kefirin yapısının laboratuar araştırmaları sonucunda insan sıhhatine zararlı olduğu anlaşılmıştır. Süt unsurlarının fermantasyon esnasında değişikliğe uğraması ve aminoasitler, galaktoz, süt asidi, etil alkol, antibiyotik etkili maddeler ve tat, koku gibi özellikler oluşmaktadır.
Çeşitli yayınlarda kefirin iştahsızlık, uykusuzluk, verem ve böbrek hastalarında, bronşit ve astımda, egzama tedavisinde kullanıldığı belirtilmektedir. Ancak bazı hastalarda tam tersi olan sonuçlar hasıl etmekte ve ihtiva ettiği çeşitli maya ve alkolden dolayı zararlı olmaktadır. Kalp hastalarına ise, içindeki yüksek karbondioksit miktarı sebebiyle kefir içmeleri tavsiye edilmemektedir.
Kefir, alkollü olması sebebiyle kımız ve bira gibi bir içkidir……
(Kaynak: Yeni Rehber Ansiklopedi/Cilt: 11)

sdemet
11-15-2005, 04:11 PM
Merhaba Arkadaşlar,
Bugün bir arkadaşım bana içi süt dolu küçük bir cam şişe içerisinde kefir getirdi.Bu sütün içerisinde mısır patlağına benzeyen sütü kefire çeviren bir maya (probiyotik baktari) var.Kefir bakterisi..Kulaktan dolma biraz bilgim var...Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarım paylaşırlar ise sevinirim.
-üretme koşulları.
-saklama koşulları
-faydaları

Yardımlarınzı bekliyorum arkadaşlar...

sdemet
11-15-2005, 04:19 PM
pardon arkadaşlar bununla ilgili bir sayfa varmış zaten....

vivi
11-17-2005, 03:00 PM
Sevgili Arkadaşlar
Tesadüfen TRT-GAP televizyonunda sağlık köşesini izlerken bir bayan kefir içilmesinde bir sakınca varmı diye bir soru sormuştu oradaki doktora. Bizde bir-iki kere almıştık.Soru dikkatimi çekti.Dr. dediğine göre rasgele içmek yarardan çok zarar getireceğiydi. Çünkü kefirde yararlı miroorganizmalar (bakteriler) bulunduğunu bunların vucudumuzdada milyonlarca olduğunu söylemişti.Yalnız vucuda alınan gereğinden fazla yararlı bakteri ters tepki yaratabileceğini bu yararlı bakterilerin zararlı hale getirebileceğini söylemişti. Bana da mantıklı geldi ve almayı kestik.

okale
11-17-2005, 03:46 PM
geçen gün bende duydum bir programda kefir bilindiğinin aksine zarar verebilir diye :roll: :?:

arzuy
12-16-2005, 01:15 PM
UZUN BİR ARADAN SONRA HERKESE MERHABALAR,
ARKADAŞLAR SİZLERE DANIŞMAK İSTEDİĞİM KONU KEFİR MAYASIYLA İLGİLİ. KEFİRİN FAYDALARI MALUM SON ZAMANLARDA HERKESİN DİLİNDE, BEN DE BU FAYDALI İÇECEĞİ MARKETTEN SATIN ALIP TATTIM VE ÇOK BEĞENDİM. TADINI BİLMEYENLER İÇİN ŞÖYLE TARİF EDEBİLİRİM AYRANIN BİRAZ DAHA YOĞUN VE BURUK HALİ. BLOGLARI DOLAŞIRKEN KEFİRİN SÜTÜN MAYALANMASIYLA YAPILDIĞINI VE ÖZEL BİR MAYASI OLDUĞUNU ÖĞRENMİŞTİM. BU MAYA CANLI OLDUĞU İÇİN HIZLI ÜRÜYOR VE PAYLAŞILABİLİYORMUŞ. ARANIZDA KEFİR MAYASI SATIN ALABİLECEĞİM VEYA BENİMLE PAYLAŞMAK İSTEYECEK BİRİNİ BİLEN TANIYAN VARSA VE BANA YARDIMCI OLURSA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
HERKESE SEVGİLER. :roll:

_ceyda_
12-16-2005, 04:18 PM
arzuy kefir mayası marketlerde falan kesilikle satılmıyor.sadece ziraat fakültelerinden
temin edebilirsin.

hulyacandandemir
01-03-2006, 03:02 PM
arkadaşlar kefir diye birşey varmış tek bildiğim mide hastalıklarına iyi geldiği bilen duyan veya kullanan var mı ? nerelerde bulabilirim?

BENSU
01-03-2006, 03:55 PM
ben bağışıklık sistemine de iyi geldiğini duymuştum,bir arkadaşım uzun uzun anlattı nasıl mayalandığını ama tek aklımda mayalarken kalan hiç metale değmemesi gerektiği..

hulyacandandemir
01-03-2006, 07:40 PM
pardon arkadaşlar forumda zaten varmış ben yeni başılk açmıştım buraya aktarılmış msj ve okumamıştım yazılanları görünce sevindim .Bugün bi arkadaşım tavsiye etti onun kız kardeşi eşi midesinden rahatsız diye yapıyormuş ayrıca bi arkadaş da kanser olan babası için İstanbuldan getirtmiş hücreleri yeniliyormuş.Ama şimdi olumsuz yönde söylenenler de kafamı karıştırdı ben de eşim midesinden rahatsız olduğu için kullanmayı düşünüyorum.reflü başlangıcı belirtilerini gösteriyor.

Mide rahatsızlıkları için kullanan varmı acaba?yada etkisini gören bu konuda netde de araştırma yaptım ama bunu kullananların tecrübelerine ihtiyacım var ve ben buna nasıl ulaşabilirim?Aksarayda bildiğim kadarıyla yok Bursa yada Mersinde bunu temin edilebilecek yer varmı ?bilgi verirseniz çooook sevinirim.teşekkürler.

senaykusen
03-02-2006, 01:08 PM
arkadaşlar bende de barsak sorunu var.Ülseratif kolitim.Ben de iyi geldiğini dudum ve geçen gün marketten aldımhem de kalorisi az olsun diye lightını aldım.Fakat içemedim..Tadı çok keskin geldi...Acaba ekşimiş miydi yoksa normal tadı mı bu?

M.C.
03-02-2006, 01:13 PM
Üzerinde üretim tarihi yazar, tazesini bulabilirsen koyuca ayran gibi bir tadı oluyor, zamanla içinde alkol oluşuyor, bu da tadını bozuyor.

Türkbike
03-04-2006, 04:36 PM
Daha önce konu başlığı açıldımı bilmiyorum ancak kefir ile ilgili olarak sormak istediğim evde kefir mayalaya biliyoruz ancak tabii ki mayasını temin edebilirsek benim bulunduğum yerde yok. Kefir mayasının bulunabileceği yerler hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

Bukadar güzel prebiotik besini dışarıdan almak yerine evde yapmak ve taze taze kullanmak engüzeli.

nautilus
03-04-2006, 05:30 PM
Kefir yapabilmek icin kefir mantari gerekiyor. Eger yurtdisinda yasiyorsan http://www.torontoadvisors.com/Kefir/kefir-list.php bu listeden kefir mantari vermeye gonullu birisi ile temasa gec. Cogu kisi sadece posta ucretini karsilaman kosuluyla sana kefir mantari gonderir. Ben bu internet sitesinden buldugum birinden aldim, posta ucreti karsiliginda. Turkiyedeysen ya universitelerin sut urunleri bolumleriyle baglantiya gec (ankara universitesi ve uludag universitesinde var, diger universitelerde de olabilir), ya da misir carsisindan satin al.

Kefir hazirlama ile ilgili burda pek cok faydali bilgi var: http://users.sa.chariot.net.au/~dna/kefirpage.html
Yukaridaki sayfa internette kefir ile ilgili hazirlanmis en detayli kaynak.

MAVİ44
03-17-2006, 04:56 PM
Arkadaşlar kefir mayasını İstanbul dan satınalan varmı ya da satıldığı yeri bilen biri varsa yazarsa çok sevinirim.Nautilus arkadaşımızın dediği gibi kefir mantarı vermeye gönüllü biri de olsa olur.Kargo masrafını bana ait olmak üzere göndermek isteyen biri çıkar belki aramızdan.Yeğenimin hastalığı sebebiyle her gün 1 bardak kefir önerdi Dr.
Yardımcı olursanız sevinirim....

ssengun
03-25-2006, 12:07 PM
merhaba arkadaşlar, yaşadıgım mide rahatsızlığım sebebiyle kefir içmem önerildi.bende bir süredir marketten alıyordum.kefir mayasını eşim 2 hafta önce mısır çarşısından aldı.küçük bir kavanoz sıvı içinde leblebi kadar birşeydi.fiatı 7 ytl. denemeden yazmak istemedim.forumdaki arkadaşların verdiği bilgilerden (özellikle fethiye ve www.zeytindalı.com sitesindeki bilgilerden)yararlanarak 2 haftadır kefir mayalıyorum.sanırım olumlu sonuca ulaştım.bu kadar sürede kefir mayası epey büyüdü ve iri bir fasulye tanesi boyutuna ulaştı.önceleri 1 bardak sütü mayalarken şimdi 1 litreye yakın sütü mayalıyabiliyorum.ve markette satılanlardan çok daha ucuza geliyor.
herkese sevgiler,

MAVİ44
06-19-2006, 02:32 PM
Sevgili ssengun
Ben baktım mısır çarşısına ama minik kavanoz içinde sadece koyu ayran şeklinde satılıyordu 15 ytl o da.Ama içinde tane filan göremedim bu yüzden de almak istemedim.Nerden alındığını tam yazabilirmisin varsa dükkan adı yada şimdiden teşekkürler..

hulyacandandemir
06-19-2006, 08:37 PM
arkadaşlar önemli bir noktada kesinlikle metal kaşık yada süzgeç değmemeli şuan aklımda değil ama değdiğinde metalin içindeki bir maddeyi hemen emiyormuş ve iyi edecek yerde tam tersi tepki gösterebiliyormuş bir yerde okuduğuma göre de yanlış mayalama sonucu kısırlığa da sebep oluyormuş.Kesinlikle dikkat edilmeli yapılış esnasında.

Hhatice
06-19-2006, 09:10 PM
arkadaşlar kefir benim uzmanlık alanıma giriyor çümkü ben 21 senedir kefir mayalarım ve içerim.ben evde mayalamanızı öneririm çünkü dışardan aldığınız sadece 1 içimlik hazır ayran gibi içiyorsunuz bitiyor ama aktardan kavonozda alırsanız her gün taze süte katarak süzüp içiliyor hem çok ekonomik oluyor hemde bol miktarda kefir elde ediliyor
ben ilk kefirle kayınvalidem kanser hastasıyken tanıştım bize italyadan bir yakınımız getirmişti . ona fazla içmek kısmet olmadı ama biz o zamandan beri sürekli içiyoruz hücre yenileme özelliğinin yanı sıra uykuyu düzene koyuyor sindirimi rahatlatıyor aslında faydaları saymakla bitmez benim size tavsiyem aktardan alın süzün naylon süzgeçten yıkayın içebileceğiniz kadar büyüklükteki bir bardak yada kavonuza süt koyun mayayı içine koyun şimdi çok sıcak akşam koysanız sabah mayalanır bu işlemi her gün yapın( içmekten sıkılırsanız ki aynı ayran sevilerek içiliyor )dipfrizde bozulmadan kalıyor bende bayağı birikti beşiktaşa yakın olanlara bu hafta içinde verebilirim haftaya kızımın sınavları bitiyor ve ben tekirdağa dönüyorum.
Hhaticesedef

nautilus
06-19-2006, 10:58 PM
ben de bir yerde okudum.. bazi anneler bebeklerine kendi sutlerini kefir mayasiyla mayalayip oyle veriyorlarmis arada. bebegin bagisiklik sistemini gelistirmesi ve guclendirmesi icin. [Bebekken ve daha kucuk bir cocukken bagisiklik sistemimiz ne kadar cabuk gelisip guclenirse ileriki yaslarda hastaliklara yakalanma riskimiz o kadar azaliyor.]

Altan Yalçınkara
06-27-2006, 11:55 PM
Herkese merhabalar,

Şu gruptan kefir hakkında bilgi alabilir, ayrıca size yakın kişilerden kefir tanesi temin edebilirsiniz :

http://health.groups.yahoo.com/group/kefirtaneleri/

Sevgiler.

ssengun
06-28-2006, 08:15 AM
merhaba mavi44,
üzgünüm mesajını yeni gördüm.eşimin aldığı da aynen anlattığın gibi ayran kıvamında birşeydi.görünce çok üzülmüştüm yanlış bişey aldı diye,ama süzünce dibinden minicik birşey çıktı ben onu kullandım.zaman içerisinde, mayalandıkça çoğaldı.eşim aldığı dükkanı tam tarif edemedi bana.mısır çarşısına girince sağ tarafta bir yerdi dedi.fiatıda 7ytl.sana fazla fiat söylemişler. eger arzu edersen benimkini paylaşabiliriz .hemde o kadar para vermemiş olursun.ben anadolu yakasındayım.2 temmuzda şehir dışına çıkıyorum.bu tarihten önce özelime mail atarsan sana birşekilde iletmeye çalışırım.
sevgiler..

Hhatice
06-29-2006, 02:55 PM
arkadaşlar hiç para vermeyin bende oldukça çok birikmiş kefir mayası var istanbulda olan arkadaşlara verebilirim.
Hhatice sedef

mürüvvet
07-10-2006, 11:07 AM
mısır çarşısından 10 ytl'ye minik kavanozda aldım.1 sene süre ile kullandım. çevreme hem tanıttım hem dağıttım.ama sonra mayam bozuldu.mayalıyordu ama irileşmiyordu.
kırpık kırpık oldu hep.şimdi fefirsiz kaldım. yine alacağım ama niyeyse ilgim kayboldu.
forumdaki yazıları okudukça tekrar heveslendim.forumda yeniyim biraz forumu tanıyayım da mayayı sizlerden temin etmenin yollarını bulurum.KEFİRİN YARARLARINA
İNANIYORUM.HERKESE SAĞLIK DİLERİM.