Orijinalini görmek için tıklayınız : Kurutulan sebzeler
oğluşum
08-17-2006, 07:03 PM
Slm arkadaşlar bu sitede yeniyim...Ve sizlerden bir fikir almak istiyorum kuruttuğum sebzelerimi neyin içinde saklamalıyım.
sebzeleri saklama yöntemleri var oğluşu oraya bir göz at istersen.
yada kuruttuğun sebzeleri söylersen yardımcı olabiliriz...
sukran.unal
08-18-2006, 08:50 AM
sevgili oğluşum, kuruttuğun sebzeleri mutlaka hava alabilecek bez torbalarda saklaman gerekir. yoksa emeğin boşa gider. koyduğun ortam da havadar ve kuru yer olacak sevgiyle kal.
G KARAHAN
08-18-2006, 10:55 AM
Kuruttuğum sebzeler genelde biber kuruturum,hep kurtlanıyor,balkona asıyorum ama gene aynı bu yıl da yapmak istiyorum ama sonuçtan çekiniyorum.
emine007
08-18-2006, 11:57 AM
arkadaşlar ben de domates kurutmak istiyorum ama mikrodalgada.Çünkü antalyada nemden kurumuyor.Bana da acil yardım.eskiden izmirde kuruturduk çok güzel oluyor ama evlendiğimden beri kurutamıyorum.Tam zamanıyken mikrodalga fırında kurutulduğunu duydum.ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.
emine007 formda aratırsan mikrodalgada domateslerin nasıl kurutulduğunu bulabilirsin?
akdeniz
08-18-2006, 09:17 PM
Her defasında kelebek ve ailesini misafir eden kurutma sebzelerim için iki sezondur bulduğum yöntem derindondurucuda saklamak.Bu yöntemle sağlam bir şekilde sonunu getirebiliyorum.
Selam ve sevgiler...
oğluşum
08-19-2006, 08:33 AM
Günaydın arkadaşlar,kuruttuğum sebzeler fasülye,patlıcan,biber ,d.biber,domates,bamya bunları nasıl ve nelerin içinde saklamalıyım ki sonuç iyi olsun
Arkadaşlar size önemli bir tavsiye vermeliyim.Sebzeleri kurutmadan önce özellikle dolmalik olanlar , içlerine biraz tuz serpip öyle kurutun.Bu şekilde hem sebzeler kurtlanmıyor hem de pişirildiğinde çok lezzetli oluyor.
canikom
06-22-2010, 06:46 PM
arkadaşlar patlıcan kurutmak istiyorum.dolmalık değil.halka halka.nasıl yapmam lazım..............
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.