Orijinalini görmek için tıklayınız : zeytinli poğaça
yelda
12-29-2004, 11:58 AM
ZEYTİNİ ÇOK SEVDİĞİM İÇİN BU POĞAÇAYI ÇOK SEVİYORUM.AMA İSTERSENİZ BAŞKA İÇLERLE DE YAPABİLİRSİNİZ.
ZEYTİNLİ POĞAÇA
MALZEMELER: 125 GR. YUMUŞAK MARGARİN
2 HAŞLANMIŞ PATATES
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
HAMURU İÇİN YETERİ KADAR TUZ
3 BARDAK UN
AYIKLANMIŞ SİYAH ZEYTİN
ÜZERİ İÇİN 1 YUMURTA SARISI VE ÇÖREOTU
YAPILIŞI: YUMUŞAK MARGARİN ,SIVIYAĞI,TUZ KABARTMA TOZU VE HAŞLANMIŞ PATATESLER İYİCE KARIŞTIRILIP ARKADAN UN İLAVE EDİLİR.KULAK MEMESİ BİR HAMUR YAPILIR.DAHA SONRA ELİNİZLE YUVARLAKLAR HALİNDE AÇILIP İÇİNE AYIKLANMIŞ ZEYTİN EKLENİP POĞAÇA ŞEKLİ VERİLİR.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP ÇÖRE OTU SERPİLİR.170 DERECE FIRINDA 20
- 25 DK. PİŞİRİLİR.AFİYET OLSUN!
3,5 bardak un 3 yumurta 1 su bar. yogurt 1 su bar. cicek yagi 1 su bar. cekirdekleri cikarilmis zeytin 1 demet nane (ince dogranmis) 5 adet taze sogan (ince dogranmis) 1 paket kabartma tozu Üstüne: 1 yumurta sarisi
Yapılışı:
Malzemelrin hepsini güzelce karistirip yaglanmis bir tepsiye aktarin. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarisi sürüp 190° de pisir.Daha sonra kare dilimleyip sicak ya da soguk servis et. Deneyiniz, 1 bardak sicacik cayla nefisss!
ozlemcekic
07-01-2005, 12:55 PM
Özellikle kahvaltılarda sıcak sıcak inanılmaz keyifli....!
Ne lazıım...
1 su bardağı yoğurt
1 paket katı yağ (tercihim zeytinyağlı becel)
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
250 gr. iri siyah seytin
aldığı kadar un
Biraz çörekotu veya susam
Nasıl yapılır...
Yoğurt, yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülmek üzere başka bir kaba ayrılır), tuz, kabartma tozu, yağ ve karışımın aldığı kadar un karıştırılır. Hamur kendini toparlayıp, gözenek gözenek olana kadar un ilave edilir.
Hamur yarım saat dinlendirilir. Daha sonra bir avuç hamur alınarak ortası açılır, çekirdekleri çıkarılmış 3-4 zeytin konularak kapatılı ve hamur yuvarlanarak tepsiye yerleştirilir. Hamur bitene kadar bu işlem yapılır.
Üzerine daha önce ayırdığımız yumurta sarısı sürülür. Üzerine çörek otu vaya susam serpiştirilir ve fırına verilir. (Tepsiyi, hamur toplarını dizmeden önce yağlayın, fakat yağlı kağıt kullanmak bu konuda çok daha pratik tavsiye ederim)
180 derecede önceden ısıtılmış fırında, poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirilir. Çok lezzetli bir tarif, kesinlikle tavsiye ederim... Peynirlisini de deneyin hiç fena olmuyor...
Sevgiler
mugeko
09-05-2005, 01:18 PM
Bu zeytinlerin cekirdeklerini cikarmanin kolay yolu varmidir acaba?
aishine78
09-05-2005, 03:20 PM
Sana katılıyorum mugeko. Ben çrkirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş yeşil zeytin aldım. Onla olur mu?
ozlemcekic
09-06-2005, 10:42 AM
Selam mugeko ve aishine78,
Zeytin çekirdeğini çıkarmanın kolay yolunu bilemiyorum, fakat seçtiğiniz zeytinin cinsine göre bu iş biraz daha pratikleşiyor. Ben eğer çekirdeğini çıkarıcaksam büyük, etli ve biraz sert zeytin alıyorum. Hatta almadan bir tane deniyorum. Hazır çekirdeksiz zeytine gelince, ben hiç denemedim. Ama hazır olmayanı tercih ederim. Çünkü zeytinin kendi suyu ve yağı pişerken poğaçaya karışıp lezzet veriyor. Konservelerde bu olur mu bilmiyorum.
Hepinize sevgiler :) ...bu arada canım çekti eve gidince zeytinli poğaça yapıcam:)
aishine78
09-06-2005, 08:54 PM
Çekirdeği çıkarılmış ziyah zeytin de buldum. Onla denedikten sonra tadı nasıl oluyor söylerim. Fark olacağını sanmıyorum. Çünkü dışardan aldığımız zeytinler de salamura oluyor.
ebru ayis
10-20-2005, 03:31 PM
hazir cekirdeksiz, dilimlenmis zeytinlerin tadini hic begenmiyorum ben. nedenini bilmiyorum ama kuru, sert ve tuzsuz oluyor. yavan yani...
okyanus_ceyda
10-21-2005, 09:46 AM
slm
zeytinli poça yaparken ben zeytin ezmesi alıyorum. tadından çok memnunum. içine ketçap,kekik,1 yemek kaşığı su ilave ediyorum. tadı çok güzel oluyor. özellikle sigara böreği yapıyorum kesinlikle zeytin olduğu anlaşılmıyor. tavsiye ederim birde böyle deneyin.
hilay
10-21-2005, 03:55 PM
arkadaşlar zeytinleri yağlı kagıda yada bir poşete dökün ve kapatın sonra merdaneyle hamur açar gibi yapın .dikkat edin zeytinlere üst üste gelmesin.... ben bununla çok ii sonuç alıyorum
whoknows
10-21-2005, 04:19 PM
zeytinli poğaçayı ben de çok seviyorum. açma da yapsm poğaça da yapsam zeytinleri doğrayıp hamura katıp öyle şekil veriyorum... ayrı ayrı içine koymakla uğraşmıyorum yani.. hem de daha bi zeytinli oluyor..
malatyam
04-20-2006, 05:58 PM
Merhabalar arkadaslar araniza yeni katildim cok mutluyum bir pogaca tarifide benden olsun bu tarifi bir tv kanalindan aldim biraz deyistirdim ve sonuc süpeeeeeeeeeeer 250gr margarin veya tereyagi(oda sicakliginda)1su bardagi süt,yarim su bardagi siviyag,1yumurta sarisi,1tatli kasigi tuz,2tatli kasigi seker,1paket kabartma tozu,aldigi kadar un.Hamuru 1gece önce yoguracaksin buzdolabinda agzi kapakli bir kap olsun .ertesi gün istediyin bir ic koyabilirsin.üzerine yumurta sarisi sürüp 200dr kizarana kadar pisirin.ben 1tepsi zeytinli 1tepsi peynirli yaptim mutlaka daneyin memnun kalacaksiniz. :wink:
merhaba arkadaslar.zeytinli pogacalar harika.ellerinize saglik.yalniz merak ettigim birsey var.kirmizi biberli yesil dolma zeytinlede olurmu acaba?zeytinleri robotta ceksek ve pogacalarin arasina koyup kapatsak nasil olur?yesil zeytinle pogaca yapan varmi acaba?cevap lutfeeennn......
yelda
04-23-2006, 08:34 PM
sevgili msy ben siyah zeytini poğaçaya daha çok yakıştırıyorum..zeytin ezmesiylede olabilir ama ben en çok tarif ettiğim haliyle seviyorum..sevgiler..yelda..
sevgili yelda tesekkurler cevabin icin.bencede siyah zeytin pogacaya daha cok yakisiyor.acaba yesil zeytinlede deneyen varmi nasil oluyor?sevgiyle kalin...
Kitchen Bird
05-27-2006, 07:56 AM
Turkiye'de var mi bilmiyorum ama gecen gun magazalardan birinde gordum ve cok begendim.Ayrica kiraz,visne cekirdegi cikarmaya da yariyor.Super bisey :lol: (Linki asagida)
http://www.thehomemarketplace.com/product_detail.aspx?item_no=1012078&scid=55060110I&affid=21
CHiCeKPeRiSi
06-12-2006, 07:19 PM
Kitchen Bird,
Güzelmis ama nerden bulacagiz onu:)
Arkadaslar siz zeytini marketten alip hemen sofrayami getiyorsunuzda cekirdegi cikmis yavan oluyor diyorsunuz..
Benim annem ister tenekede ister acik alsin onu 2 gün falan suda bekletir sonra zeytine zeytinyagi ve limontuzu ekler ondan sonra sofraya gelir bizde...
Ve cekirdegi cikmis zeytin aldim bir keresinde bakkaldan harikaydi cok güzel baharatlamislar ama pahaliydida:D
CHiCeKPeRiSi
06-12-2006, 07:20 PM
Ve Zeytin ezmesi var cogu bohcanin icinde o hazir mi aliniyor ben hic görmedimde burda?
Yetur
06-12-2006, 07:34 PM
ARKADAŞLAR mİGROS MARKETLERDE VİŞNE ÇEKİRDEĞİ ÇIKARICI VAR BEN BUNUN LA ZEYTİNLERİMİZ ÇEKİRDEĞİNİ ÇIKARIYORUM ....
AYRICA ZEYTİN ÇEKİRDEKLERİNİ ASLA ATMIYORUM..BİR KAVANOZA KOYUYORUM. ÜZERİNE AYÇİÇEK YAĞI DÖKÜP KAPAĞINI KAPATIP MUTFAK DOLABINDA SAKLIYORUM...1 AY SONRA HARİKA ZEYTİN YAĞI TADINDA MİS KOKULU YAĞINIZ HAZIR...SALATANIN TADINA DOYAMIYACAKSINIZ...İSTERSENİZ KAHVALTILARDA PEYNİRİN ,DOMATESİN ÜZERİNEDE GEZDİREBİLİRSİNİZ... :wink: MUTFAKTA HİÇBİR MALZEMEYİ ATMADAN DEĞERLANDİRMEYİ SEVİYORUM... :wink:
B@Nu GöKşİn
06-12-2006, 08:01 PM
yetur sen harikasın
biriktirelim
içine baharatlarda koysak nasıl olur
Kitchen Bird
06-12-2006, 09:39 PM
Sevgili CHiCeKPeRiSi,Migros'ta satiliyormus bak! Bulamazsan ben sana gondereyim canin sagolsun.Seneye yaza geliyorum insallah:)Ama Almanya'da Turkiye'den daha kolay bulabilecegini dusunuyorum.
Ve sevgili Yetur,oncelikle masallah demek istiyorum sana.Boyle tutumlu ev hanimlarinin tavsiyelerini duymak cok hosuma gidiyor.Gercekten mukemmel bir fikir.Zeytinyagi yaparken cekirdeklerini de ogutuyorlar nasil olsa.Cok tesekkurler tavsiyen icin.
Yetur
06-13-2006, 06:46 AM
banucum zettin çekirdeklerinin içne tane karabiber,tane yeni bahar,kuru dal şeklinde sevdiğiniz otlar,hatta 1-2 tanede kurutulmuş acı biberlerden ekleyin.hatta şık bir şişeye koyun.mutfağınızda tezgah üstünde çok hoş duracak...ucuz yağlardan ilave edin bakın göreceksiniz yağın tadı ve kalitesi nasıl değişecek...hatta ben yağı kullandıkça üzerine eklemede yapıyorum... zeytin ezmem bitince yeni çıkan çekirdekleride ekliyorum...uzun yaşamın sırrı zeytinde unutmayalım...kitchen bird tutumlu olmak zorundayız çocuklarımıza iyi yarınlar sağlamak istiyorsak buna bu günden başlamalıyız...ve 1 dilim ekmeği bile bulamıyan yüzlerce insan olduğunu unutmadan...
nur.naz
06-13-2006, 09:23 AM
SEVGİLİ YETUR harikasın canım , bu zeytin çekirdeğini kullanma işi çok güzel ben hep atıyordum bu günden itibaren tarifini uyguluycam bakalım sonuç nasıl olacak denemeye değer çok iyi bir fikir.Neden daha önce düşünmedim diye hayıflanıyorum çünki zeytin yağı yaparken insanlar o kadar çkirdeği çıkarıp atmıyolar heralde yağın içinde kalıyor ALLAH ALLAH bende zeytin yağı kullanan biri olarak fikrini değerlendireceğim tşk ler.
CHiCeKPeRiSi
06-15-2006, 05:34 PM
Saol Yetur,
artik senin sayende hem zeytin ezmemizi yapacagiz hemde zeytin yagimizi.. Yeni seyler üretenleri cok seviyom saolun sevgiler :D
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.