PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kuru meyveler

irema
08-22-2006, 03:20 PM
mısır çarşısındaki malatya pazarına gittiğimde kurutulmuş meyve dilimleri her defasında dikkatimi çekiyor.portakal elma muz kivi...bütün meyvelerin kurutulmuşu var.fakat bunlar nerelerde kullanılıyor bilmiyorum.eğer keklerde falan kullanılıyorsa benim vazgeçilmezlerim arasına girer :D bilen arkadaşlar bana bu konuda bilgi verirleerse çooooooooookk sevinirim :lol: :wink:

sukran.unal
08-22-2006, 03:28 PM
sevgili irema vallahi bende her istanbul a gittiğimde onlarda gözüm kalıyor ne güzel öyle rengarenk meyva kuruları . hiç cesaret edipte almadım .aynen bende keklerde falan kullanmayı düşünebilirim.

Lily-Rose
08-22-2006, 04:12 PM
arkadaslar ben malatya pazarindan birkac hafta once ( tatildeyken ) bir suru kurutulmus meyve aldim, kurutulmus cilekle kavun en enteresan olaniydi bence, ben bunlari keklerde kullanilmak uzere aldim, hatta gecen gun kurutlmus cilegi ekledim kek'e, himmm mis gibi oldu, yani herhangi sade bir kek tarifine ekleyebilirsiniz bunlari, biraz buyuk olduklari icin, minik minik dograyip un'a bulayin, boylece hem goruntu olarak guzel olacak, hemde kekin dibine cokmeyecektir.
Ben Hollanda da y asadigim icin cokca aldim ve posetlere koyup buzluga attim, boylece yil boyunca istedigim zaman kullanabilirim.

canımcım
08-22-2006, 06:18 PM
lily rose bende malatya pazarından alıcamda normalde nasıl saklıyabılırım?buzluga atmadan.....

Lily-Rose
08-22-2006, 07:56 PM
canimcim ben malatya pazarinda alirken sormustum saticiya, o da buzdolabina kondugunda aylarca saklanabilecegini soylemisti.

canımcım
08-23-2006, 09:09 PM
ırema -lılıy rose,ben dun anneme geldım bekarken ısatanbul capada oturuyorduk tabıı annem hala orda,capada bır kuruyemıscıde kurutulmus meyve buldum emınonu gıderken kıloları 20 ytl dedı adam.ben cılek ve kıvı aldım..papaya,mango vsvs vardı..sız hangımeyvelerı kullanıyorsunuz ve kaca aldınız meyvelerı arkadaslar?sımdıden tesekkurler....

akdeniz
08-23-2006, 09:51 PM
Kiler markette de bahsettiğiniz kurutulmuş meyvelerden görmüştüm en son gittiğimde.Mango,çilek,kivi,muz vs. bir çok çeşit vardı ve ve ilginç gelmiş ama kulanım alanları hakkında bilgim olmadığından alma düşüncem olmamıştı. Fiyatlarına da bakmamıştım. Bir daha ki gidişimde bakıcam inş.

Ben keklerde bazen karışık meyve şekerlemesi kullanıyordum.En son Sakarya gezimizde Tunatan'ın doğal ürünler marketinden almıştım.

Selam ve sevgiler...

irema
08-24-2006, 08:49 AM
canımcım bende daha hiç kullanmadım.denemek istiyorum.fiyatlarınada hiç dikkat etmemiştim.ama haftasonu alırsam malatya pazarından yazarım buraya.

Lily-Rose
08-24-2006, 11:14 AM
canımcım bende daha hiç kullanmadım.denemek istiyorum.fiyatlarınada hiç dikkat etmemiştim.ama haftasonu alırsam malatya pazarından yazarım buraya.canimcim fiyatlarini tam hatirlamiyorum ama sanirim 20 ytl civarindaydi. Markette bende gordum ama onlar karisik ti ve cok minik minik dogranmisti. Malatya pazarindakiler daha cok hosuma gitti, onlar karisik degil ve buyuk dilimler halinde satiliyor. Ben cilek,kiwi,ananas ve kavun aldim, aslinda bu meyveler cerez gibi bile yeniyor, Istanbuldayken cerez niyetine yemistim, misafire sunmak icinde farkli lezzet bence, ama Hollandaya donunce oyle cerez niyetine kimseye yedirmiyorum elbette cunku tasarruflu olmam lazim. Ahh Istanbul simdiden ozledim, orda yasayanlar kiymetini bilin, cunku herseyin alasi orda var, ozellikle mutfaga dair her konuda turkiye buralardan cok cok daha ilerde, bunlarin akli basinda bir mutfak kulturu bile yok... SU an burda sakir sakir yagmur yagiyor inanabiliyormusunuz ve TR den dondugumden beri ( yani 3 haftadir boyle ), guya yaz.... Kusura bakmayin icim dolmus biraz bugun, Istanbul'u cok ozledim de.......