Orijinalini görmek için tıklayınız : Bulgur Salatası
Ayfer
03-07-2005, 12:16 PM
Gerek Misafirleriniz için yapabileceğiniz,gerekse meze yerine hazırlayabileceğiniz çok kolay bir salata..
1 bardak köftelik bulgur
2 bardak yoğurt
1 bardak iri dövülmüş ceviz
6-7 adet ince kıyılmış taze soğan
10 adet kornişon turşu ince doğranmış
1 diş sarımsak
dereotu
tuz
bulgur ve yoğurdu birlikte dolapta 7-8 saat beklettikten sonra diğer malzemeleri de ilave edin.(ben bazen 1-2 kaşık mayonezde ilave ediyorum.) AFİYET OLSUN
MERHABA ayfer
bulgur salatasının güzel olduğunu duymuştum , bende tarifini arıyordum ancak tam bir tarif vermemişsiniz, bulgr haşlanıyormu ne yapılıyor. lütfen biraz detaylı anlatırmısınız.
austerian
03-07-2005, 03:41 PM
Merhaba,
Sadece yogurdun içine bulgur koymanız yeterli oluyor galiba,bu köftelik bulgurlar çok ince oluyor ve yogudun suyu ile 7-8 saat bekleyince yumuşuyor sanırım.
Kolay bir tarif,mutlaka denerim,teşekkürler
Ayfer
03-07-2005, 05:27 PM
bulgur yoğurdun suyu ile yumuşuyor.yoğurdunuz koyu kıvamda olmayacak.ilginize teşekkürler.
Egeli
04-12-2005, 09:14 PM
Ayfer tsk bu tarifii paylastigin icin ben denedim nefis oldu baska varsa boyle tariflerin yaz lutfen.
merhaba Ayfer
bende bu salatayı yapmak istiyorum, bulguru yıkayıpta mı yoğurdun içine atıcağız yoksa yıkamadan mı? cevap verirsen memnun olurum.
Ayfer
04-14-2005, 09:36 AM
merhaba misafir,
köftelik bulguru süzgeçte yıkayıp öyle kullanabilirsiniz.
REZENE
01-26-2010, 10:35 PM
geçen gün bu salatayı komşumuzda yedim..fakat o normal pilavlık bulgurdan yapmıştı ve içine ceviz koymamıştı..maydanoz,dereotu ve taze soğan kıymıştı ama çok beğendim harika bir şey hemen tarifini aldım..
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.