PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yoğurt Kaymağı

berke44
09-12-2006, 03:10 PM
merhabalar hepinize ,sizlere danışmak istediğim konu yoğurt kaymağı ile ilgili ben yoğurt aldığımda üzerinde 1 parmak kalınlığında kaymak oluyor kahvaltıda tüketmeye çalıştık ama nafile her hafta 5 kiloluk yoğurt tükettiğimiz için bir türlü tüketemiyoruz sonra mutfak robotunda tereyağı yapmaya başladım size sorum değişik tarifler bileniniz varmı acaba :?: şimdiden teşekkürler yardımlarınız için :P :P :P

doga_naz
09-12-2006, 03:13 PM
BERKE44 AYNI ŞEKİLDE RONDODA ÇOK AZ ÇEKERSENİZ KREMA OLUYOR VE BUNU ÖRNEĞİN DOMATES ÇORBASINDA KASELERE SERVİS ETTİKTEN SONRA 1-2ŞER YEMEK KAŞIĞI ÜZERİNE SÜS OLARAK KULLANABİLİRSİN ÜSTELİK LEZZETİ DE ÇOK GÜZEL OLUYOR...

Melikhan
09-13-2006, 06:35 AM
Oh oh iyisinz...bizim burada öyle kaymakli yogurtlar bulmak mümkün degil...
doga naz in da yazdigi gipi kremali corbalarda kullanabilirsin bence berkecim. Olmadi bana yolla :-)

merve
09-13-2006, 07:19 AM
Merhaba Berke44
Mutfak robotunda tereyağını nasıl yapıyorsunuz ?

Teşşekürler

berke44
09-14-2006, 11:46 AM
melikhan ah keşke gönderebilsem canım ya mervecim robota biraz su ve kaymağı koyuyorum ve çalıştırıyorum bir müddet yağ oluyor kahvaltıda yada yemeklerde kullanıyorum.

sukran.unal
09-14-2006, 01:32 PM
sevgili berke, bu kremayı yaptığın patatesli veya kabaklı böreklerde malzemeye katarsan çok lezzetli olur boşnak olan anneannem ve yengelerim hep böyle yaparlardı kaymağı özellikle biriktirip bunun için harcarlardı.