Orijinalini görmek için tıklayınız : kirec nereden alinir?
dileku
09-19-2006, 10:17 PM
sevgili arkadaslar,
recel veya hatay tatlilari icin kireci nereden bulabilirim? Daha dogrusu Türkiye'den ismarlamistim ve arkadaslar bulamamis aktarlarda, normal bir insaatciya göndermisler :? Siz nereden aliyorsunuz kirecinizi? Gelecek siparisimde kullanmak icin bu bilgiye ihtiyacim var.
Cevaplar icin simdiden tesekkürler!
Sevgiler
dilek
Okyanus-Deniz
09-20-2006, 08:18 AM
dilek bahsettiğin sönmüş kireç olmalı, aktarlarda bulunuyor aslında. acaba arkadaşlarına şaka mı yapmışlar? direk kireç dedilerse...
battan
09-21-2006, 02:02 PM
ARKADAŞLAR KARPUZ KABUĞU REÇELİ YAPMAK İSTİYORUM BUNUN İÇİN KİRECİ AKTARLARDA ARADIM AMA BUKAMADIM VE AKTARLARDA BULUNMAYACAĞINI SÖYLEDİLER.KİREÇ KULLANAN VEYA BU KONUDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR NEREDEN ALDIKLARI KONUSUNDA YARDIMCI OLABİLİRLER Mİ.BU REÇELİ BİRAN EVVEL DENEMEK İSTİYORUM LÜTFEN...
özlem1982
09-24-2006, 01:15 AM
ARKADASIM KIRECI BOYA SATAN YERLER VARYA ORADA BULABILIRSIN (BADANA BOYASISATAN YERLER)
BENAN
09-25-2006, 10:30 AM
bakırkoyun en unlu aktarında bıle yok kırec....
okyanus&denız bende saka zannettım ama... nereden bulunacak bu kırecccccccc.....
Lily-Rose
09-25-2006, 10:33 AM
cahilligime verin ama receller icin gercekten kirec mi kullaniliyor, yani bildigimiz kirec?? Cok sasirdim dogrusu, zararli degil mi?
medura
09-25-2006, 12:05 PM
Evet, geçen gün reçel üstadı teyzeme patlıcan reçelini nasıl yapıyorsun diye sormuştum. Kireç diye söze başlayınca konu dağıldı. Biraz şaşırtıcı ama bazı reçellerde kullanılıyormuş. (Bu arada nasıl yapıldığını hala bilmiyorum)
cilek25
10-20-2006, 01:39 PM
arkadaşlar bazı reçellerde kullanılan kireçe yatırma yöntemi sizce saglıklımı?bana zararlı gibi geliyor çünkü kireç yani inşaat malzemesi meyveyle bütünleşip bence onun tüm vitamini emiyor...kayınvalidem zararlı olmadıgını iddia ediyor
emineyavuz
10-20-2006, 02:31 PM
ben kabak ve ham incir tatlısı yapımında bu işlemi kullanıyorum yıllardır kullanıldığını düşünüyorum.kullandığımız kireç sönmüş kireç olmalı ve ortalama 3-4 kilo luk kabak tatlısı veya reçeli yaparken 2 lt.'lik sürahiye bir kase kadar sönmüş kireç koyuyorum üzerini su ile doldurup karıştırdıktan sonra suyun durulmasını bekliyorum.üst kısımdaki durulan su doğranmış kabağın üzerine dökülüyor işlem kabağın üzeri su ile kapananan kadar aynı şekilde devam ediliyor( sürahideki kireç dökülmeden mevcut kireç tekrar kullanılmaktadır).yaklaşık 24 saat bekletildikten sonra 7-8 kez iyice yıkanıp tencereye alınıp üzerine şeker dökülerek (3 kilo kabağa 2 kilo şeker) ve 2su bardağı su ilave edilerek yaklaşık 2 saatte pişirilir.son 10 dakikada 1 limon sıkılır. Tabiiki afiyetle yenilir.servis yapılırken hindistan cevizi ve dövülmüş ceviz dökülebilir.
BENAN
10-20-2006, 02:50 PM
arkadaslar daha once formda kırec ıcın yorumlar yazılmıs ve kırec bulunamadıgını belırtmıstık...
sahı emıneyavuz nereden buluyorsunuz kırecı.....
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.