Orijinalini görmek için tıklayınız : kekli baklava
Meltemerl
04-29-2005, 06:59 PM
:( Arkadaslar bir baklava tarifi ariyorum..arasina kek gibi pisiriliyor ustte 1 kat yufka altta 1 kat yufka oluyor ama nefis..ben bu tarifi ariyorum uzun zamandir ama bulamadim...esime babalar gunune yapicam...ne hediye ama:))))))))))) :lol:
ŞİRVAN
05-02-2005, 06:14 AM
1 çayb. sıvı yağ, 1 çayb. süt, 1 yumurta, 2 kaşık yoğurt, 1/2 paket kabartmatozu, aldığı kadar un, bir tutam tuz,.. Hamuru yoğurup 10-15 dk. dinlendiriyoruz. 20 beze yapıyoruz. (ceviz büyüklüğünde) Merdaneyle küçük açıp aralarına bol nişasta serpiyoruz.(çay fincanlarının tabakları büyüklüğü kadar olacak) 10-10 ikiye ayırıp( 10 tanesini bir ) açıyoruz.(bu ölçüler yuvarlak borcam tepsiye göre)KEKİ:....1SB. UN (elenmiş olacak). 1 SB. ŞEKER, 4 YUMURTA, 1 pk. KABARTMA TOZU, 1 SB. CEVİZ (iri çekilmiş) . Şeker ile yumurtayı iyice çırpıyoruz, sonra diğer malzemeleri koyup tekrar çırpıyoruz. Tepsiye koyduğumuz alt kata döküyoruz. Tepsinin kenarlarından sarkan alt katın hamurunu kek hamurunun kenarlarına kapatıyoruz. İkinci katıda açıp kek hamurunun üzerine yerleştiriyoruz. (ikinci katın tepsiden sarkan fazlalığını kesicez) Alt kat ile üst katın hamur kenarlarını biraz bastırıyoruz. Üçgen kesip yağını döküp 200 derecede pişiriyoruz. (üçgenler küçük kesilmiyor kek hamuru olduğu için) ŞERBETİ : 4 SB. ŞEKER, 4 SB. SU.
Meltemerl
05-03-2005, 07:40 PM
sirvan cok sagol bende bu tarifi ariyordum ama bir seye kafam takildi kek hamurunu actigimiz yufkalarin arasina koyup mu pisiriyoruz???yani hepsi ayni anda pisecek oylemi...altla ustteki yufka yanip ici cig kalmazmi?????
ŞİRVAN
05-04-2005, 10:59 AM
Kek ve hamur aynı anda kabardığı için çiğ kalmıyor... Afiyet olsun..!
sirvan benimde bi sorum olacak.tepsiye yerlestirme seklini anlayamadım.(kafam durdu)hamur kek humur oluyor dimi serbet nasıl döküyoruz sıcak soguk?saol
ŞİRVAN
05-11-2005, 12:29 PM
şimdi 10 tane bezeyi bir açıyoruz. Borcam yuvarlak tepsiye kenarları tepsiden sarkacak şekilde yerleştiriyoruz. Hazırladığımız kek hamurunu döküyoruz. Tepsinin kenarlarından sarkan baklava hamurunu kek hamurunun üzerine kapatıyoruz ve diğer 10 katı açıyoruz tepsinin üzerine yerleştiriyoruz. Bu kez tepsiden sarkan kısmı kesiyoruz orta kısmı kek hamurunun üzerine yerleşmiş oluyor üçgen kesiyoruz üçgenler büyük oluyor çünkü arasında kek hamuru olduğu için küçük kesilmiyor ... Şerbete gelince şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
elif2005
05-12-2005, 10:10 AM
selam
ben yenıi katıldım
anlayamadım nasıl bir baklava oluyor bu cevizsşz falan bilgilendirirseniz sevinirim :)
yelda
07-22-2005, 10:24 AM
büyük kızımın ana okulunda ki ahçı annesinden almıştım bu tarifi..minik kızım yarım ağızla 'cevişli tatlı yap annem' derdi.. kızım büyüdü ama bu tatlı hiç unutulmadı..
YALANCI BAKLAVA TATLISI
MALZEMELER:1 su bardağı erimiş tereyağı veya margarin..
1/2 çay bardağı sıvıyağı
1 yumurta sarısı
1,5 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
3,5 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı elle kırılmış ceviz
3,5 bardak un
şerbeti için:3 bardak şeker
3,5 bardak su birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI: tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun..hamuru yağlanmış tepsiye yayıp(ince olacak) elle bastırın..önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30-40 dk. pişirin..ve baklava şeklinde kesin..önceden hazırlanmış şerbeti tatlı ılıdıktan sonra kesin..zira sıcak tatlıya dökülürse hamur ince olduğundan eriyor..afiyet olsun!
mbemine
10-31-2005, 06:41 PM
-1 yumurta
-1 su bardağı süt
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-3-4 bardak un
-1 paket vanilya
-1 paket kabatma tozu
PANDİSPANYA İÇİN
-2 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı un
-1 paket kabatma tozu
DİĞER MALZEME
-1 paket mısır nişastası
-1 su bardağı ceviz
-1 paket margarin (veya tereyağ)
ŞERBETİ
-3 su bardağı su
-3 su bardağı şeker
-1 kaşık limon suyu(15 dakika kadar kaynayacak)
YAPILIŞI
Baştaki malzemeri hamur yapıp bir süre dinlendirin.
Hamuru20 eşit parçaya bölüp, her parçayı 20 cm çapında mısır nişastası ile açın.
Açtığınız hamurları 5 erli olmak üzere üst üste koyup açın(fırın tepsisi büyüklüğünde).
Açtığınız hamurların yarısını tepsiye döşeyip hazırladığınız pandispanya hamurunu üzerine dökün.
Cevizi pandispanya hamurunun üzerine serpin ve kalan hamurlarıda üzerine döşeyin.
Dikkatlice dikdörgen hazır baklavalar gibi kesin.
Margarini eritip kızgın olarak hamurun üzerine dökün.Hamuru önceden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirin.Fırınıza göre bu süre uzayabilir.
Şerbeti ikiside ılık olacak şekilde tatlının üzerine dökün.
Artık fazla sabretmenize gerek yok 5 dakika içinde tatlınızı servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
hatice
10-31-2005, 08:49 PM
Emine, tarifiniz icin cok tesekkur ederim. Eger hamuru acacak zaman bulamazsam hazir baklava yufkasi ile deneyecegim. Onunla nasil keserim bilmiyorum ama ugrasacagim artik.
sabahat saricimen
10-31-2005, 11:14 PM
Bu benim çok yaptığım ve çok sevilip takdir alan bir tatlım umarım sizde seversiniz.
PANDİSPANYALI BAKLAVA
Mlazemeler
1 kutu baklava yufkası
keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
üstüne:
250 gr erimiş margarin
YAPILIŞI:
Şurubu için şeker ile suyu karıştırıp ocağa oturtunuz. Kaynamaya başladıktan sonra artık kaşık sokmayın yoksa şurup beklediğinde şekerleşir. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra limonunu katınız. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğutunuz.
Yufkayı tarafından tepsiye göre kesiniz. (benim tepsim 40x28 cm) göz kararı ikiye ayırınız. Yağı eritiniz. Tepsiyi yağlayıp iki adet yufkayı hafif buruşturarak tepsinin dibine yayınız. Üstüne erimiş yağdan serpip her tarafına yayınız. Çıkan parçalarıda bunun üstüne ikinci katı teşkil edecek şekilde koyunuz. bu şekilde yufkaların yarısını kullanınız.
Keki için yumurta ve şekeri iyice kabarıp rengi açılana kadar mikserle çırpınız. Elenmiş unu ile kabartma tozunu, vanilyayı katıp tekrar hallolana kadar çırpınız. En son cevizi katıp çırpınız. Hazırladığınız kek hamurunu tepsideki yufkanın üstüne döküp yayınız.
İkinci gurub yufkayıda yukarda tarif edilen şekilde aralarını yağlayarak kekin üstüne yayınız. Dikkatlice fazla bastırmadan çok keskin bir bıçakla istediğiniz büyüklükte karelere kesiniz. Bu işlem yapılırken biraz kek malzemesi sızıyor. Merak etmeyiniz. Piştiğinde bu değişik bir görüntü veriyor. Kalan yağı üste dökünüz. 180 derecede kızdırılmış fırında kek kabarıp üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriniz. Sonra ısıyı 170 derceye düşürüp baklava kızarana kadar pişiriniz. Fırından alıp bir kaç dakika dinlendirdikten sonra üstüne soğumuş şerbeti gezdiriniz. İyice soğuduktan sonra tekrar dilimleyerek üzerini toz fıstıkla süsleyerek servis yapınız.
Afiyet olsun…
okale
11-01-2005, 08:52 AM
sevgili sebahat bir kutu baklavalık yufkanın kaç gram olduğunu hatırlıyormusun acaba buradakilerle kıyaslarım gramıbnı ona göre yaparım diyorum.burada vakumlu poşette rulo şeklinde satılıyor yufka sanırım 1 kiloluk paket.birde şerbet 4 bardak,şekere 4 bardak su ve 1 yemek kaşığı limon suyu değilmi orası biraz karışmışta.birde bu nasıl bir tatlı oluyor ben hiç yemedim yufkalı kek gibi birşeymi yoksa baklavayı andırıyormu merak ettim.bu tatlı eğer güzel oluyorsa bunu ve yufkalı kadayıfı yapmak istiyorum.birde sitede vakumlu kadayıfla yaptığından bahsetmişsin sen onlar kuru oluyor bende taze kadayıf bulamadım onlarla yapılınca nasıl oluyor.sevgilerimle.
okale
11-01-2005, 09:08 AM
sebahat bir soru daha;tam anlayamadım 1 yufka ile 2 katmı oluşturuyorsun.birde keserken küçük baklava karesi gibimi keseceğiz yoksa daha büyükmü.hiç görmediğim için soruyorum bukadar çok soru kusura bakma. :oops:
sabahat saricimen
11-01-2005, 08:41 PM
Sevgili okale, haklısınız dikkatimden kaçmış malzemeler birbirine karışmış. Düzeltiyorum. Inşaalh cevapta gecikmedim.
PANDİSPANYALI BAKALVA
GEREKLÌ MALZEMELER
1 kutu baklava yufkası
keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
üstüne:
250 gr erimiş margarin
Burdaki yufkalar 500 gr lık paketlerde donmuş ve rulo paketlenmiş olarak satılıyor. Doğrusu baklava görünümlü ama arasında güzel kabarmış pandispanyalı değişik bir tat. Gerçek baklavanın yerini alamaz tabii. Arasındaki pandispanyası cevizle birlikte piştiğinden rengi biraz daha farklı oluyor ve güzel bir görünümüde oluyor. Bana gore denemeye değer, çok farklı bir tarif. Ayrıcada çok kolay.
Ben tepsime göre keserek hazırlıyorum. Kestiğim parçalarıda aralarda kat teşkil edecek şekilde kullanıyorum. Paketin yarısını taban için kullanıyorum. 2 yufkada bir arasını yağlayarak paketin yarısını bitirdikten sonra üzerine hazırladığım pandispanyayı yayıyorum. Sonra pandispanyanın üzerine aynı tabanda yaptığım gibi yağlayarak kalan yufkaları yayıp bitiriyorum. Ben umumiyetle 5-6 cm lik karelere kesiyorum. Kesme işleminde biraz pandispanyası üste sızabilir. Bu sizi korkutmasın. Pişince hoş bir görüntü oluşuyor. Sanki karışık gibi ama inanın yapmaya başlayınca pekde öyle olmadığını göreceksiniz. Burdaki kadayıflarda vakumlu kutularda. Zaten tazesine rastlamadım ama bir sorun yaşamadım. Başka sorunuz olursa cevaplamaya hazırım. Kolay gelsin ve afiyet olsun. Selamlar ve sevgiler. :wink:
sebahat hanim'in tarifini yaptim. cok guzel oldu. sekeri biraz fazla geldi bize, onu da kaymak ekleyerek kurtarmaya calistik :) bir dahakine yumurtasini 3 tane, sekerini de daha az kullanicam. ellerinize saglik sebahat hanim, gercekten cok guzel oldu.
vishne
11-29-2005, 10:47 PM
sevgili yelda, senin "cevişli tatlı"ndan yapmak istiyorum.acaba yoğurt miktarı ne kadar?
tariflerin çok güzel. teşekkürler...
Beymar
04-26-2006, 01:56 PM
arkadaşlar kekli baklava tarifini bilen varsa lütfen yazabilirmi şimdiden teşekkürler :(
esramng
04-26-2006, 02:11 PM
:) hemşerim hemen yazıyorum
KEKLİ BAKLAVA
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
yarım paket kabartma tozu
kek için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz içi
şerbet için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon
baklava hamuru için malzemelr karıştırılıp iyice yoğrulur.hamur 20 parçaya ayrılır.her ayrılan parca nişastayla açıyıp üst üste konulur.10 tanesi yağlanmış tepsiye yerleştiriyir.arasına daha önceden hazırlanan kek dökülür.diger 10 parça da aynı yukarıdaki gibi hazırlanıp üzerine serilir.üzerine 1 paket margarin eritilip dökülür.ısıtılmıs orta dereceli fırında pişirilir.
kekin yapılışı:3 yumurta ile 1 su bardağı şeker çırpılır sonra 1 su bardağı un yarım paket kabartma tozu ve ceviz eklenir.
şerbet soğuk ve kekte soğuk olarak şerbet dökülür.
çok hafif ve kolay bir baklava herkez yapabilir:)
Beymar
04-26-2006, 02:34 PM
esramng ikiside soğuk olunca şerbeti çekiyormu tşk .sizdemi kocaelindesiniz
esramng
04-26-2006, 02:55 PM
evet çekiyor sıcak olursa kek hamurlaşır çünkü.ben karamürselliyim ama malesef izmitte değilim
güldem
10-16-2006, 04:13 PM
1 bardak süt
1/2 bardak sıvıyağ
1 yum.
1k. tozu
1 çay kaşığı tuz ve aldığı kadar unla hamur yapılır. hamur 1/2 saat üstü örtülüp dinlendirilir.20 bezeye bölüp beşerli açılır .10 yufka tepsiye koyulunca keki dökülür.kalan 10 yufka açılır kekin üstüne koyulur.baklava gibi dilimlenir üstüne 1 margarin eritip dökülür fırında kızarana kadar pişir.üstüne soğuk şerbet dökülür.
şerbeti..5 bardak şeker
5 bardak su kıvamlı olacak kadar kaynatılır 1/2 limon sıkılır.
keki..2 yum.,1 bardak şeker çırpılır
1 bardak un
1 k. tozu
2 vanilya katılıp tekrar çırpılır.
B@Nu GöKşİn
10-16-2006, 04:49 PM
güldem bu tarifi biz okulda çok yapardık ve çok lezzetli olurdu biz içine irmikte katardık ve adı baklavalı revaniydi
arkadaşlara tavsiye ederim nefis oluyor
güldem
10-17-2006, 12:16 PM
banucuğum ben bunu tv. öğrenmiştim .irmikli nasıl oluyor hiç bilmiyorum.yazarsan öylede denerim.tşk.
B@Nu GöKşİn
10-17-2006, 12:23 PM
güldem,
kekin içine yarı un yarı irmik katıyoruz yufkaların arasını yağlıyorduk ve çeviz serpiyorduk üzerine yağı gezdirmiyorduk çok lezzetli ve görünümü güzel olurdu
iyi ramazanlar
ozlemarslaner
10-17-2006, 03:01 PM
Merhabalar,
Bu bardak ölçüsü hangisi (çay bardağı, su bardağı). Ke ve baklava hamurunda kullanılacak bardak aynı mı?
güldem
10-17-2006, 03:08 PM
özlem mrh .evet hepsi su bardağı.
nihal uludogan
01-13-2007, 12:11 AM
herkese selamlar,
yelda`nin yalanci baklava tarifinde 2 kasik yogurt sonra 3.5 kasik yine yogurt yaziyor.bir yanlislik mi var acaba?
cevap yazabilirseniz denemek istiyorum
hepinizin ellerine saglik
sevgiler
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.