Orijinalini görmek için tıklayınız : Antep fıstığı ve baklavası
aysegularda
11-23-2006, 08:27 AM
Merhaba arkadaşlar. Dün G.Antep'ten kısa dönemde tüketemiyeceğim kadar fıstık ve baklava geldi. Fıstığın tazeliğini kaybetmemesi için ne yapmalıyım? Baklava ne kadar dayanır?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
aysegularda
11-23-2006, 09:20 AM
çok teşekkürler yeturcum uygulayacağım
cengen3
01-16-2007, 04:58 PM
Baklava derindondurucuda saklanır mı? bunu daha önce deneyen var mı? sonuç nasıl oldu?
teşekkürler.
ZEHRA50
01-16-2007, 08:41 PM
Sevgili cengen ben bu bayram bolca baklava yaptim 1 tepsisinin yagini dokup pisirmeden koydum dipfrize 1 tepsisini de pisirip koydum yalniz uzerine birsey baski yapmayacak sekilde yerlestirki ezilmesin.dipfrizden cikariyorum ve onceden yapmis oldugum hazir serbeti az ilitiyorum ve cok sicak olmayacak sekilde baklavalari hic isitmadan baklavalarin uzerine dokuyorum 1-2 saatte servise hazir.Afiyetle yiyoruz.Tavsiye ederim canim.
cengen3
01-17-2007, 07:15 AM
gönül rahatlığıyla kaldıracam dolaba, tekrar teşekkürler.
yosunbuka
05-10-2008, 09:37 PM
arkadaşlar normalde buzdolabında şerbetli tatlı ne kadar dayanır acaba?
keyfzade
05-10-2008, 09:59 PM
arkadaşlar normalde buzdolabında şerbetli tatlı ne kadar dayanır acaba?
annem hazır tatlılık yufkadan cevizli kıvrımız sarar üzerini streçler tepsisiyle buzluğa koyar,misafir anındada pişirir,ama pişmiş bi tatlı buzlukda ne kadar durur bi fikrim yok,dolapda 3 gün kadar taze kalabilio ama.....??????
yosunbuka
05-10-2008, 10:15 PM
mrb keyfzade.cevabın için teşekkür ederim.pzt yada salı kardeşim gelecek.şöbiyet yapmıştım perş.akşamı.ayırdım onada.acaba dayanırmı diye ondan sorsum.içinde süt de varya dayanmaz herhalde iyisimi yiyelim.birde şey diyecektim.baklava yapıp kargoyla filan göndersek ne kadar dayanır diye ondan merak ettim.
spicy
05-11-2008, 03:59 PM
mrb keyfzade.cevabın için teşekkür ederim.pzt yada salı kardeşim gelecek.şöbiyet yapmıştım perş.akşamı.ayırdım onada.acaba dayanırmı diye ondan sorsum.içinde süt de varya dayanmaz herhalde iyisimi yiyelim.birde şey diyecektim.baklava yapıp kargoyla filan göndersek ne kadar dayanır diye ondan merak ettim.
baklavayi dondurup kargoya verebilirsin. Amerika'da bu sekilde satiliyor. Yolda erimesin diye de karbon buzu koyuyorlar etrafina. Sonra eger hemen tuketeceksen oda sicakliginda bekletiyorsun. Tadi gayet guzel oluyor. eger hemen tuketmeyeceksen de buzluga ya da buzdolabina geri kaldiriyorsun.
ama bu kadar zahmete ve masrafa deger mi bilmem. kardesin de Turkiyedeyse guzel bi yerde hazir baklava yese daha ucuza gelir herhalde :) baska turlu dusunen vardir tabii ama bi seyidoglu baklavasinin yerini de hic bir ev baklavasi tutmuyor bence..
yosunbuka
05-11-2008, 08:42 PM
mrb.spicy önerin için teşekkür ederim.fakat ben rusyaya hamile olan bir arkadaşıma göndermeyi düşünüyordum.ama gerek kalmadı.kayınvalidem ablasının yanına giderken götürecek..
harikaa
11-09-2008, 04:40 PM
gecen gun dıyarın baklavasını yedım aman tanrım o ne tat alıp sımdı derın dondurucuya koyuyorum canım ıstedıkce mıkrodalgada ısıtıp sıcak sıcak yıyorum tavsıye ederım bozulmuyor tadı....
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.