Orijinalini görmek için tıklayınız : MANTAR SALATASI
BETÜL
03-17-2005, 10:21 AM
1 paket mantar
1 küçük kutu konserve mısır
5 adet havuç(küp küp doğranmış)(isteğe göre haşlanabilir.)
1 küçük kutu konserve bezelye
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
4-5 dal taze soğan
zeytin yağı,tuz,limon suyu
mantarlar saplarıyla birlikte haşlanır . 4 de bölünür. geri kalan bütün malzemeler ile birbirine karıştırılır. zeytin yağı, tuz, limon suyu karıştırılıp üzerine gezdirilir. servis yapılır.
afiyet olsun. :wink:
Not: ben bu salataya bazen haşlanmış pirinç koyarak ta yapıyorum. ozaman taze soğan koymuyorum ama. harika oluyor.
pistol
03-18-2005, 05:26 AM
Mantar haslanmadan da salatalara koyulup yenilebilir. Genelde her turlu salataya yakisan bir malzeme. Verilen tarif guzel bir salata tarifi ama mantar salatasi olarak adlandirmak ne kadar dogru olur bilemiyorum. Sadece mantar, sogan, sarimsak ve maydonozla yapilan bir tur mantar salatasi da var.
BETÜL
03-18-2005, 08:22 AM
doğru haklısın mantarın çok çeşitli salatası yapılıyor. sürekli yemek yemeye gittiğimiz yerin salat bar'ı var üzerindede mantar salatası yazıyordu. bende sürekli yediğim için tarifini görerek çıkarttım. isminide değiştirmedim. ama mantarlı karışık salata da denebilir.
hoşçakal. :wink:
kevser
04-24-2005, 06:34 AM
Merhaba Betul;
Salatanin adinda mantar olunca dikkatimi cekti,iyiki baska bir isim altinda koymamissin...Gercekten cok hos bir salata oldu.Dereotum ve taze soganim yoktu.Ben de kirmizi soganve maydonoz kullandim.Ama ilk firsatta full malzemeyle de deneyecegim....
Tesekkurler
hale erdinç
01-28-2006, 09:13 PM
Mantarlar ince doğranarak;çok az yağ ile,sotelenir.Yeşil zeytin halka halka doğranır.Mısır,ceviz,turşu konulur,dere otu ile süslenir,üzerine;limon,tuz ve yağdan oluşan sos karışımı dökülür.Çok güzel oluyor.AFİYET OLSUN!!!
pınar(ptg)
03-22-2006, 04:27 PM
Merhaba geçen akşam arkadaşımda yedim... denedimde çokk kolay..
kültür mantarlarımızı ince ince doğrayıp yağsız bi şekilde pişiriyoruz kısık ateşte tabii..ayrı bi yerde sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz. ben süzme yoğurt tercih ttim.kıvamı güzel oldu..pişen mantarlarımıza ekliyoruz...karıştıralımm
üzerin dilerseniz zeytinyağı dilersenizde tereyağ ve kırmızı biber gezdirebilirsiniz..şimdiden afiyet olsunn...
denemeye değer değişik bi tat..
kumsal77
03-22-2006, 06:39 PM
yağsız nasıl oluyo?suda mı haşlıcaz?kendi suyuylamı pişiyo?açıklarmısınız..
paella
03-22-2006, 10:25 PM
selamlar ben bu tarife her turlu yakisacak sebzeyi ekliyerek yapiyorum inanin cok lezzetli oluyor. ustune de pul biber ve ince kiyilmis maydonozla susluyorum...
afiyet olsun..
pınar(ptg)
03-23-2006, 07:45 AM
ben birazda diyet mantığıyla yağsız yapıyorım haşlama değilde..kısık ateşte teflona doğrayıp koyuyorum kendi suyuyla pişiyorr..
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.