Orijinalini görmek için tıklayınız : degisik balik tarifleri ariyorum
herkese selamlar,
ben amerika dayim. burda baligi cok tuketiyoruz. ama degisik tarifler denemek istiyorum. balikla favori tarifleri olan varsa paylasirsaniz cok sevinirim..
utah'tan esma
mihmandar
04-23-2005, 12:32 AM
çok ilginç.. :shock:
yazınızı okurken karşıma balık dolması tarifi geldi.. :)
Balık Dolması
Malzemeler;
- 1/2 kilo fileto balık eti (ben dil balığı kullandım)
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı limon suyu
- tuz, karabiber, 2-3 yaprak nane yada kuru nane
Yapılışı;
- Doğranmış soğan ve sarımsakları fıstıklarla birlikte 2 kaşık zeytinyağında kavurun.
- Yıkanmış pirinçleri ekleyin. 1 çay bardağı kadar su ekleyip kısık ateşde pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- Balıkların her iki tarafınıda tuzlayın ve limon suyuna bulayın. Eğer balıklar büyükse ortalarına soğumuş pirinçli harçdan koyun, dolma gibi sararak kürdanla tutturun. Ben balıklar küçük oldukları için dilimlerin üzerine harcı koyup diğer dilimi üstüne kapattım..
- Kalan zeytinyağını (arzu ederseniz fazlasını) balıkların üstüne gezdirin ve 200C de pişirin.
- Bol yeşil salata ile servis yapın..
Afiyet Olsun..
http://hanifedentarifler.blogspot.com/2005/04/balk-dolmas.html
Mihmandar'ın yukarda verdiği tarifimi ve fotografını bu adreste bulabilirisniz.
Sevgiler..
Hafta sonu denediğim bir tarifi paylaşmak istedim. GErçekteb çok güzel oldu bundan sonra palamutu böyle yemeğe karar verdik:)
FIRINDA PALAMUT
1 palamut
1 orta boy soğan
2 domates
1 kahve fincanı sıvı yağ
limon
maydanoz
karabiber
tuz
Fırın tepsisini çok az yağlayın.Halka halka kesilmiş domatesleri döşeyin.Üzerine halka kesilmiş balıkları dizin.Üstüne biraz tuz ve karabiber atın.Onun üstüne dilimlenmiş limonları dizin.Üstüne bi kaç yaprak maydanoz koyun. Uzun uzun doğradığınız soğanları
üstlerine rastgele yayın.Tekrar tuz atın.Kalan yağı da gezdirip fırına atın.Gerçekten çok güzel.
marfan
11-21-2005, 11:36 PM
marifetli halacığımın tarifi palamut zamanı mutlaka yapıyor ve severek yiyoruz.
1 adet palamut ( beyaz etli herhengibir büyük balık)
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 adet yumurta
yarım demet maydanoz
yarım çay bardağı zeytinyağı
çok az ekmek içi (ufalanmış)
karabiber,kırmızı pul biber,tuz
palamutu ortadan (boyuna) ikiye kes,kılçıklarını çıkar derisini yüz.tepsiyi yağla (ben yuvarlak bocamda yapıyorum)balığın derisini tepsiye yay.
balığı parçala,soğanı,domatesi rendele,maydanozu kıy,yumurtayı,ekmekiçini,baharatları ve zeytinyağın yarısını koy karıştır.
tepsiye bastırarak koy ve kalan yağı üzerine sür
domates ve limon dilimi koy fırında pişir .
yazarken benimde canım çekti yarın akşamki yemeğimiz belli oldu afiyet olsun.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.