PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : arap kurabiye

BETÜL
12-30-2004, 03:58 PM
:wink:
malzeme: 3 haşlanmış yumurta sarısı, 1 paket oda sıcaklığında margarin, 1 paket vanilya, aldığı kadar un.
üstü için: yarım su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı neskuik, yarım su bardağı kakao
yapılışı: haşlanmış yumurta sarısı elle iyice ufalanır. margarin katılır. iyice bulamaç haline getirilir. vanilya eklenir. aldığı kadar un eklenir yoğrulur. un yavaş yavaş eklenir. ceviz büyüklüğünde alınıp elin içinde top yapılır. kolaylıkla şekil alıyorsa daha fazla un konmaz. fındık kadar top yapılır 170 derecede 15 dakika pişirilir. p.şekeri,kakao,neskuik bir kapta karıştırılır. fırından çıkan sıcak kurabiyeler hemen bu karışıma bulanır. soğuyunca servis yapılır. afiyet olsun.

ebru ayis
01-29-2005, 11:53 PM
arkadaslar biliyorum yapmadan yorum yazmamak lazim ama az once bir arkadasim pismis yumurta ile yapilan bir kurabiye yedigini ve tarifini aradigini soyledi. almayi unutmus da. cok guzel oldugundan bahsetti. eger siz de benim gibi pismis yumurtayi gorup de burun kivirdiysaniz bir daha dusunun diye yazdim :)
yarin ilk is denicem insallah bugun yaptigim kaya kurabiyeler bitince ;)

ebru ayis
02-01-2005, 02:16 PM
arkadaslar yaptim az once. hayatimda yaptigim en iyi kurabiyelerden biri oldu. portakalagacindaki annane kurabiyesiyle basabas gidiyor su anda. mutlaka yapin. yumusacik enfes birsey :)

gulcin
02-03-2005, 04:31 PM
Sevgili Betul ve denemis oldugun icin Ebru; tarifte sadece yumurta sarisi ve margarin oldugu icin merak ettim. acaba az kurabiye mi oluyor? yaklasik kac tane cikiyor acaba?
sevgiler..

ebru ayis
02-03-2005, 05:59 PM
evet gulcin cok az cikiyor. minicik toplar dusunun, en fazla 20 tane cikiyor.

ssengun
02-05-2005, 10:31 AM
merhaba betül,
kurabiyeyi denemek istiyorum ama tarifte kabartma tozu yok.yazmay1m1 unuttun yoksa kabartma tozu kat1lm1yormu

Sanem
02-08-2005, 08:37 AM
Merhaba, dün akşam arap kurabiyelerden yaptım. Çokkk güzel oldularrr :D
Ayrıca sitede verilen ölçülerle ceviz büyüklüğünde yaptım ve tam 42 adet çıktı.

ebru ayis
02-08-2005, 09:21 AM
ben sanirim cok az un koydum. 20 tane ciktigina gore:) aa bu arada ben 2 yumurta sarisi koydum. arkadasim 3 yumurtayla koktugunu soylediklerini soyledi ona. ama bir daha denerken 3 yapicam ben de sanirim.

BETÜL
02-09-2005, 06:23 PM
:wink: MERHABA ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE ÖZÜR DİLİYORUM HERKESTEN UZUN ZAMANDIR SİTEYE GİREMİYORUM DAHA DOĞRUSU İNTERNETE. KÜÇÜK BİR RAHATSIZLIK GEÇİRDİM. İLK DEFA BUGÜN SİTEYE GİRDİM VE TARİFİMİN YAPILMIŞ OLDUĞUNU GÖRDÜM. ÇOK SEVİNDİM. BİR SÜRÜ SORULARDA VAR ANCAKŞİMDİ CEVAPLAYABİLİRİM.
SEVGİLİ SSENGUN MERHABA KURABİYEDE KABARTMA TOZU YOK. YAKLAŞIK 40-45 ADET KURABİYE ÇIKIYOR. DENEDİĞİNİZ VE BEĞENDİĞİNİZ İÇİN TEKRAR TEŞEKKÜRLER. ŞİMDİLİK HOŞÇAKALIN. ARTIK BUKADAR UZUN SÜRE AYRI KALMAMAYI UMUYORUM.

dileku
02-09-2005, 07:03 PM
Ben az önce kurabiyeyi yaptim. Hatice'ninkiler kadar yuvarlak kalmadilar. Ama iyice dagilmadilar. Baska bir kurabiye icin gayet hostu sekilleri fakat ben de yuvarliklarina bayilmistim. Asil problemim üzerine gelen karisima bulamada oldu. Kurabiyelerim cok hassastilar karisima bularken dagilanlar oldu. Az soguduktan sonra biraz daha rahat oldu fakat bu seferde baskataki kadar kalin olmadi üzerlerindeki karisim. Siz de böyle bisi yasadiniz mi?
Tarifi oldugu gibi uyguladim sadece margarin yerine hafif erimis tereyag kullandim. Sizce unu az koymus olabilir miyim, yuvarliklarini kaybetmelerinin sebebi o olabilir mi? Veya sonra dagilma yasamamin sebebi tereyag olabilir mi?
Betül, Hatice ve diger yapanlar ne diyorsunuz? Yarin aksam Movie Night'imiz vardi oraya götürecektim. Biraz hayal kirikligina ugradim. Umut verici bisi gelirse yarin belki tekrar deneyecegim!
Simdiden saolun!

BETÜL
02-10-2005, 10:53 AM
:wink: selam sevgili dilek kurabiyelerinin dağılma sebebi erimiş yağ kullanman ve sanıyorum un miktarınıda bu yüzden ayarlayamadın biraz az koydun zannediyorum. buda kurabiyelerin dağılmasına sebep oldu. mutlaka oda sıcaklığında margarin olacak.

Elif
02-10-2005, 11:05 AM
Kurabiyeleri ben de denedim, birincisi kurabiye sayisi sanirim yag miktari ile orantili. Tarifteki bir paket yag 125gr mi yoksa 250gr mi?
Bir de sicak kurabiyeleri kakaolu karisima batirinca kurabiyeler yapis yapis oldu, bunun ozel bir teknigi var mi acaba? Ben evde olmadigi icin nesquik kullanmadim, o yuzden olabilir mi?
Tesekkur ederim,
Elif

BETÜL
02-10-2005, 11:52 AM
elifcim yağ miktarı 250 gram.genelde margarinler 250 gramlık olduğu için yazma gereği duymamıştım. nesguik koymamış olduğundan yapışmıştır büyük ihtimalle.

meral kökdemir
03-06-2005, 06:20 PM
arap kurabiyesini sizin yardımınızla yaptım.çok güzel oldu.eşim için hindistan cevizli,vanilyalı,pudra şekerli toza buladım..bize de sizin önerdiğinizi..dün akşam sitenizi keşfettim.bugün kurabiye yaparken buldum kendimi..site için, tarifleriniz için, KOCAMAN teşekkürler..kurabiyelerimin resmini sizinle paylaşmak istedim..
afiyetle kalın..

http://www.kokdemir.net/foto/arapkurabiye.jpg

sculpture
03-10-2005, 04:01 PM
Merhaba Betül ben de bu gün arap kurabiyeyi deneyeceğim ancak ferol75'in margarinler hakkındaki mesajını görünce ki bunların bazılarını biliyorduk ama sormadan edemiyeceğim(Margarinin çok ciddi zaraları var ) Acaba margarin yerine sıvı yağ ile yapsam ya da tereyağ ne dersin? :?

BETÜL
03-10-2005, 04:21 PM
sıvı yağ ile hiç denemedim. yorum yapamıycam. tereyağ olabilir diye düşünüyorum. denemediğim için yanlış bilgi de vermek istemiyorum.istersen dene bizimlede paylaşırsın nasıl olduğunu.

sculpture
03-11-2005, 02:38 PM
Mesajını yeni gördüm teşekkür ederim.Nasıl olduğunu paylaşacağım sizlerle.

ashes
04-04-2005, 06:28 PM
bu kurabiyeleri ben de denedim, hayatımda yediğim ve yaptığım en güzel kurabiyelerdi desem abartmış olmam sanırım.

tweety
04-04-2005, 09:45 PM
ben tereyağı ile denedim. süper oldular. bir haftada iki kez yaptık. ilkini kendimize ikincisini misafirlere :lol: tarifi aynen olduğu gibi başka bir değişiklik yapmadan sadece oda sıcaklığında tereyağı kullanarak yaptım. herkese tavsiye ederim :wink: betül bu tarif için özellikle teşekkür ederim :lol:
sevgiler..

BETÜL
04-05-2005, 09:03 AM
beğenen yada beğenmeyen herkese düşüncelerini paylaştığı için ben teşekkür ederim.
hoşçakalın. :wink:

esma
04-14-2005, 05:33 PM
bende simdi bu kadar guzel yoruma karsi denemeye karar verdim.. sonucu merak ediyorum... tarif icin tesekkurler...

fatma1891
05-31-2005, 09:54 PM
Yaa arkadaşlar, arap kurabiyeyi 2 defa yaptım. Tadı oldukça güzel, ailecek tadı damağımızda kalıyor. Ama sorun şu kakaolu karışıma bularken nerde hata yapıyorum bilmiyorum. Bir türlü şık görünmüyorlar. Üzerlerinde fazladan yapışmış halde, erimeyen karışım kalıntıları oluyor. Lütfen söyler misiniz ben neyi yanlış yapıyorum. Bu kurabiyeyi misafirlerime ikram edebilmeyi istiyorum ama...

Şimdiden teşekkür ederim.

okale
06-01-2005, 08:12 AM
ben de özellikle erimemiş karışım kalıntıları olsun diye soğuduktan sonrada üzerine serpiyorum karışımdan çünkü o halini daha çok seviyorum.sen sevmiyorsan mutlaka çok sıcakken yapmış olmaya dikkat et ve hemen sıcakken tabağa dizerken üstündeki fazlalıkları silkele belki faydası olur.çünkü aşırısını çekmiyor kurabiyeler üzerinde kalanlar fazlası oluyor.ama tahminimce genede kalan olacak hiç olmaması biraz zor gibime geliyor.

hulyab
06-01-2005, 08:48 AM
merhaba arkadaşlar arap kurabiye benimde son zamanlarda çok beğenerek yaptığım kurabiye. Kurabiyeyi yaparken fırından çıkarır çıkarmaz derin bir kabın içine koyduğum karışımda sallayarak iyice her taraflarının karışıma bulanmasını sağlıyorum sonra bir tabağa çıkarıp üzerlerine hafifçe karışımdan sepiyorum süper oluyor. herkese tavsiye ederim

BETÜL
06-01-2005, 08:53 AM
merhabalar

sevgili fatma1891 kurabiyeler sıcak olacak ve düz bir kabın içine kakaolu karışımı döküp sıcakken kurabiyeleri bukarışımın içinde bir iki defa salla. karışıma bulandıktan sonra kaşık yardımıyla fazla bekletmeden servis yapacağın kabın içine al. ve hiç bir zaman kurabiyeleri sıcakken üst üste koyma. benekli gibi olur yoksa.

handan
06-03-2005, 12:21 PM
selam tarif için sağol nesguik yerine ne kullanabiliriz

ISIN
06-04-2005, 10:46 AM
Merhaba arkadaslar

Bende dün arap kurabiyesini denedim .tek kelimeyle harika bir sey agzimda eriyip gitti.Belki yumurta kokar dedim ama kesinlikle kokmuyor en yakin zamanda bir daha yapacagim.

Betül tarifin icin tesekkür ederim

Selamlar

ISIN

handan
06-05-2005, 05:22 PM
selam hamura bir çorba kaşığı pudra şekeri koydum nesguikide bir poşet koydum ilk kez düzgün yapbildiğim kurabiye oldu

cavcav4
06-10-2005, 12:01 AM
arap kurabiyesini bugün yaptım,arkadaşıma götürdüm çok beğendiler 3 su bardağı un koydum ceviz büyüklüğünde 18 tane çıktı dağılmadılar haticeye teşekkürler sen harikasın
cevvale

Nilly
07-28-2005, 12:45 AM
Merhaba,

bu Kurabiyeyi bugün denedim ve harika oldu. Tarif icin cok tesekkürler.

Selamlar
Nilly

okale
07-29-2005, 09:23 AM
dün bu tarifi komşumada verdim.ilginçtirki akşam 22,30 da ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi arıyormuş.(benim biraz yatma saatim oluyorda :lol: )ev hanımlı işte :P .bende de yoktu tabiki ...evdeki defterime sadece yaptıkça yazdığım için tum tarifleri burda bilgisayarda topluyordum.
defterimde arap kurabiye vardı defalarca yaptığım için dedim bunu yap.haşlanmış yumurtalar ilginç geldi ona ama ısrarla yapmasını tavsiye ettim.neyaptı acaba merak ediyorum.ben nezaman yapsam herkez bayılıyor bu kurabiyeye çokta düzgün oluyor.ve tereyağ kullanıyorum tabiki nefis....komşumun sonucunu ancak 20 gün sonra sizlere yazacağım.vallahi tatile seviniyorumda buradan giderken bir portakal ağacı ve forumu düşünüyor olacağım :P :wink:

serbet
07-29-2005, 02:49 PM
arkadaslar...
biliyorum cogunuz tatildesiniz :cry: yinede cevap veren olur belki diye sormak istiyorum....
bu kurabiyeyi sıvıyağla yapan var mı?
bi de nesguik yerine kullanabileceğim alternatif bisey arıyorum...

BETÜL
07-29-2005, 03:02 PM
sevgili şerbet
sıvı yağ ile başarıya ulaşamazsın çünki hamuru toplayacak başka bir malzeme yok. istersen gene de dene. tereyağ ile yapan arkadaşlar var ve güzel olduğunu söylüyorlar onunla yapabilirsin.
yada biraz sıvı yağ karıştırabilirsin illaki koymak istiyorsan.

iklim
07-29-2005, 03:55 PM
Sevgili Serbet,

Betül'ünde dediği gibi hamuru toparlaması açısından margarin kullanman gerekiyor.

Nesquik yerine filtre kahve koyabilirisin bence, ama pudra şekeri oranını biraz arttırman gerekebilir. Ben geçen sefer nesquik yetmediğinden filtre kahve ekledim, pudra şekerinide arttırdım. Tadı da gayet güzeldi.

serbet
07-29-2005, 06:46 PM
evet arkadaslar, haklısınız.Sıvıyağla hamuru nasıl toplicam ki....
tereyağıyla denerim bende..
bide filtre kahve iyi bi fikir tesekkür ettiiiiim :lol:

summer
08-09-2005, 08:10 AM
Betul'cugum, tarif için çok ama çok teşekkürler.. Bu arap kurabiyeleri 4 kez yaptım her yaptıgımda da tarifini istendiler. Gerçekten çok degişik ve güzel bir kurabiye. Böyle degişik tariflerin varsa mutlaka bekliyorum :wink:

Sevgiler / Summer

BETÜL
08-09-2005, 08:27 AM
ben teşekkür ederim summer. denediğin ve beğendiğin için. fırsat buldukça tarif yazmaya çalışıyorum. senden de güzel değişik tarifler bekliyoruz...

summer
08-09-2005, 04:27 PM
Betül'cügüm, ben henüz evli olmadıgım için pek öyle tarif bildigim yok.. Bu siteden denediklerim var. Ama ablam bir tatlı yapıyor onun tarifini anlatan bir site veya arkadaş görmedim henüz. Eger atlamadıysam. Ablam tatilden gelince onla yapıp sonra siteye yazarım inşallah.... Şu tatlı yapılan kabaktan yapıyor. Arasına bisküvi felan koyuyor görüntüsü aynen pasta gibi ve çok güzel oluyor. Umarım eklerim tarifi siteye

Summer

şyd
08-16-2005, 12:12 PM
Betülcüm ben her yerde hiç bir zaman kurabiye yapamadığımdan bahsederdim. Ama bundan sonra bitti. İlk denememde hem fırınım küçük tepsiye sığmaz diye, hemde başarısız olurum korkusuyla yarım ölçü ile yapıp misafirliğe gittiğimiz yere götürdüm. Sonuç harikaydı ve doyasıya yiyemedik. Eşim eve gidince tekrar yap dedi. Ki kolay kolay benden bi şey istemez. Bu sefer tam ölçü yaptım, tepsiye tam geldi. E oda hemen bitti. 2 gün sonra 3. tepsi. Velhasılı insan başka kurabiye çeşidi yapamayınca, e tarifte bu kadar güzel olunca haftada üç kez yapabiliyor. Sevgiler.

BETÜL
08-18-2005, 07:56 PM
afiyet olsun ikbalcim. beğenmene sevindim.

hülyalı
08-24-2005, 01:27 PM
Ben bu kurabiyeye bayıldım arkadaşlar. Her yiyen tarifini istiyor. Hamuru yaparken ben 2-3 kaşık pudra şekeri ekliyorum benim damak tadıma göre biraz tatsız gelmişti (ilk seferinde tarifi birebir uygulamıştım). Harika bir tadı var Betül'cüm teşekkürler

BETÜL
08-24-2005, 01:32 PM
afiyet olsun hülya ay. ben teşekkür ederim..

sevgiler..

Senaygül
08-24-2005, 04:02 PM
Betulcum sanırım ıkı hafta once gece 3:00 du bu kurabıyeyı yaptıımda sabah kalktıgımda lokum yer gıbı her mutfaga gırıs cıkısta agzıma attıgım ıcın 40 a yakın kurabıyeden murata sadece 7 tane kalmıstı ve ben o gun hıc bır sey yemeden sadece kurabıye yemıstım.. hafıfı bır mıde sorunu oldu tabı.. sımdı aklıma yapmak gelıyor ama kendımı tutuyorum.. ne zaman murat sehırdısından doner anca o zaman yaparım.. yoksa kalmıyor kocama..

BETÜL
08-25-2005, 08:49 AM
:D afiyet olsun şenaygülcüm. aman aman kötü bir şeye vesile olmayı istemem. bence sen kurabiyeyi yarımölçü yap...
:wink:
sevgiler..

Şeyda
08-25-2005, 09:42 AM
Ben de ne zamandır denemek istiyorum arap kurabiyeyi. Bu haftasonu yapıp sonucu size bildiririm. Eminim çok lezzetli olacaktır. Margarin konusuna takılan arkadaşlar ben genelde yarı margarin yarı sıvı yağ kullanıyorum bu tip kurabiyelerde. Ama un miktarınıda biraz daha arttırmak gerekiyor dağılmaması için. Arap kurabiyeyi de bu şekilde deneyeceğim. Sonucu nasıl olacak yazarım. Teşekkürler Betül hn

Şeyda
08-29-2005, 12:56 PM
Nihayet arap kurabiye yi yapabildim. Gayet güzel oldu haftasonu gelen misafirlerime ikram ettim. Ağızda dağılan güzel bir kurabiye tarifim oldu. Tarif için teşekkürler betül hn......

vivi
10-26-2005, 11:13 AM
arap kurbiyesi gerçekten güzel oldu betül paylaşımın için sağol misafirlerim için yapmıştım. herkesin denemesini tavsiye ederim.Ölçü de tam geldi.

zeynep akıncı
11-01-2005, 10:35 PM
bu müthiş kurabiye için betüle teşekkür ediyorum.benim bi sorum var acaba deepfrize koyulur mu arap kurabiyeler?

Semina
11-01-2005, 10:47 PM
sevgili zeynep bende deepfrize koydum ve cikarttigimda ayni tazelikteydi ve tadinda hic bir degisiklik yoktu. betül hakkini helal et senin yerine cevap verdim.

BETÜL
11-02-2005, 08:40 AM
helal olsun semina. cevap verdiğin iyi olmuş ben deepfrize koymamıştım çünkü.

sevgiler hoşçakalın...

zeynep akıncı
11-02-2005, 10:06 AM
ikinize de çok teşekkür ediyorum bayramda bolca yapıp dondurmayı düşünüyorum.şimdiden ramazan bayramınız mübarek olsun iyi bayramlar:)

sermo
11-08-2005, 02:24 PM
sevgili betül tarifin gerçekten çok güzel favori kurabiyelerimin arasında,her kez tarifini harika ve değişik tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum ellerine ve yüreğine sağlık :D

tarifdelisi
11-13-2005, 09:26 AM
Merhaba arkadaşlar

üniversite yıllarında ev arkadaşım bir kurabiye yapardı o dönem ben o kurabiyeden o kadar çok yaptımki tarifi bile bakmıyordum artık ama sonra o tarifi kaybettim çok net hatırladığım malzemeler

3 tane yumurta haşlanıyordu, haşlanmış yumurtaların sarıları sıcak sıcak yaklaşık 1 paket margarinin üzerine ekleniyordu özelliği oydu kurabiyenin tabi içinde başka şeylerde vardı onları unuttum birde kurabiye fırındayken 2 kaşık kakao, 4 kaşık şeker di sanırım bir karışım hazırlanıyordu fırından çıkar çıkmaz çok sıcakken kaşık yardımıyla kurabiyeler buna bulanıyordu o karışımı nerdeyse içine çekiyordu kurabiye herhalde yağın etkisiyle acayip güzel bir tadı oluyordu. Bilen varsa lütfen yardımcı olsun, hala tadı damağımda valla :cry:

olricaysel
11-13-2005, 09:53 AM
tarif delisi,
altta arap kurabiye tarifi var aradığın tarif o olabilir mi

tarifdelisi
11-13-2005, 10:09 AM
tarif delisi,
altta arap kurabiye tarifi var aradığın tarif o olabilir mi

Canım benim yaaa, nasıl sevindim anlatamam :lol: :lol:

Allah razı olsun olricaysel işte o tarif bu hemen o tarifi veren arkadaşada teşekkür edicem.

Çok çok teşekkürler.sevgiler

tarifdelisi
11-13-2005, 10:24 AM
Merhaba arkadaşlar

üniversite yıllarında ev arkadaşım bir kurabiye yapardı o dönem ben o kurabiyeden o kadar çok yaptımki tarife bile bakmıyordum artık ama sonra o tarifi kaybettim bende bugün sitede lütfen yardım edin diye konu açmıştım ki oricaysel senin aradığın arap kurabiye olabilir dedi. Allah ondan da betülden de razı olsun tadı nasılda damağımda olan ve tarifini kaybettiğim bir tarifti, bir de bazı soran arkadaşlar var bu tarif kesinlikle sıvı yağ ile olmuyor katı yağ unu toparlıyor.

nesquikle yapıldığını ben burada öğrendim, ben önceden 1 ölçü kakaoya 3-4 ölçü toz şeker ile yapıyordum, ama nesquik karışımıda zaten kakao ve şekerden ibaret belki katkı maddeleri olabilir birazda. Alternatif isteyenler şekeri kendileri ayarlayarak(ben bitter tadını daha çok severim mesela o yüzden şekeri 3 ölçü koyuyordum) da yapabilirler.

tepsi fırından çıkınca aşırı sıcak haldeyken mümkün olan en geniş kapta birkaç kurabiye bir arada kaşık kaşık karışımı üzerlerine attırıyodum ben. yapışıyor zaten hemen tabii eller falan hep kakao oluyor. çünkü hızlı hızlı yapmak lazım diğerleri soğumadan. Eee bal tutan parmağını yalar değil mi :)

Çok teşekkürler betülcüm ellerin dert görmesin, herkese sevgiler...

BETÜL
11-14-2005, 08:31 AM
MERHABALAR

edoşcum beze yapmak için yumurta beyazlarının çiğ olması gerekiyor oysa bu kurabiyede pişmiş vaziyetteler.

Snowwhite ben yumurtayı dikkatlice ikiye kesiyorum sarılarını çıkardıktan sonra beyazpeyniri, ,labnenin içine ezip nane,pul biber karıştırıp yumurtaların içine dolduruyorum. kahvaltıda çok güzel oluyor. tavsiye ederim. eğer çocuğun varsa yumurta yedirmenin bir yöntemi. ablam bu peynir karışımının içine yumurta sarısı da karıştırıyor bazen.

sevgiler hoşçakalın...

edos
11-14-2005, 05:15 PM
benim yazinin basi kaybolmus arkadaslar bizim kiz yine bir is cevirdi heralde neyse arap kurabiyenin yorumlarini okurken bir arkadasin sarilari ayirip kaynayan suda hasladigini ve beyazinida beze yaptigini yazmisti bende oyle yapiyorum diye yazmaya calismistim.

olricaysel
11-14-2005, 10:58 PM
Yardımcı olduğuma sevindim.ama esas betül'den ve tarif veren diğer arkadaşlardan ve tabiki hatice'den Allah razı olsun.sayelerinde hergün bir şeyler öğrenip tarifler deniyoruz.
Ayrıca da senin sevincin beni de bu tarifi denemeye yönlendirdi.afiyet olsun.
Sevgilerimle

Senaygül
11-14-2005, 11:14 PM
arap kurabıyeyı tarıf etmıssın.. bende denedım yaklasık bu olculerle 40 kurabıye cıkıyor.. 1 saat ıcınde sanırım tepsıde 10 tane kalmıstı..ve ben evde yanlızdım :)))

Keuken Kat
11-15-2005, 09:04 PM
sevgili betul,
bende hemen aldim tarifi ve denemek icin mutfaga gectim birde ne goreyim :o nesquik bitmis :? hemen gidip marketten cabucak aldim vede eve geldim ve kurabiye yapimina basladiiiimm,sonuc nefis hersey yolunda gitti nefis kokular yayildiii tam pudralama isine gececegim birde baktim benim alalacele aldigim nesquik meger cilek lezzetinde imis :P hay allam yaa biraksam birakamam kurabiyeler pisti sicacikken yapmam lazim ehh dedim buda benden olsun :lol: yani anlayacagin cilek lezzetindeki nesquik karisimli kurabiyelerim tek kelimeyle nefistiler :roll: paylasimin icin tskler.denemenizi tavsiye ederim cilek lezzetli nesquikten :wink:

sevgiler..

ebinaz
11-16-2005, 09:12 AM
merhaba betul,
bende dün akşam kurabiyelerini denedim oldukça başarılıydı. yumurta kokusu olucak diye oldukça endişelendim ama yersizmiş. nefis kurabiyelerim oldu. ama benimki yaklaşı 70 tane falan çıktı.(acaba çokmu küçük yaptım? kiraz kadardı toplar ama?)
bu akşam bi arkadaşıma davetliyim çalıştığım için gitmeden önce yapma şansım yoktu o yüzden bi gece önceden yaptım umarım bir gün beklemesinde bi sakınca yoktur. teşekkürler betul..

BETÜL
11-16-2005, 09:15 AM
afiyet olsun arkadaşlar.

şenaygülcüm aman aman yanlış birşeylere sebebiyet vermek istemem yaniii...

bende deniycem en kısa zamanda keuken kat çilekli arap kurabiyeyi. beğenmenize sevindim.

sevgiler hoşçakalın..

esrakars
11-16-2005, 10:00 AM
Arkadaşlar bende bu kurabiyelerden yapmak istiyorum ama bize kesin fazla gelecek.Bu yüzden dondurucuya koymam gerekli.Acaba nasıl koymalıyım.Yani piştikten sonra mı , nesquikli karışıma buladıktan sonra mı? Yoksa bütün bunları yapmadan mı.Lütfen bana yardımcı olun :oops:

okale
11-16-2005, 10:04 AM
bence pişirdikten sonra soğut ama neskuikli kısma bulamadan buzluğa koy.çünkü buzluktan çıkınca görüntüsü hoş olmaz.sonra buzluktan çıkarıp fırına koyarsın ısınınca fırında<n çıkarıp gene hemen sıcak sıcak neskuikli kısma bularsın.böylece tarife bıraktığın yerden devam etmiş olursun.bence bu şekil en uygunu.sevgiler.bu arada bu kurabiye fazla gelmeyecek inan zaten iki üç gün dursa bişey olmaz ayrıca eşinin işyerine felan gönderincede baya gurur duyulacak övgüler iletiyorlar :):):)

turnamm
11-16-2005, 01:38 PM
İlk kez pişmiş yumurtadan yapılmış bir tarif duyuyorum çok merakımı çekti herkeste çok beğenmiş en kısa zamanda deneyeceğim ve yazacağım.
teşekkürler Betül

esrakars
11-16-2005, 04:31 PM
Sevgili okale verdiğin bilgiler için çok sağol bu akşam ( toprak huysuzluk yapmazsa ) denemeyi düşünüyorum.Aslında haklısın eminim fazla gelmez ama ben rejimdeyim :cry: yani 1 taneden fazla yiyemem.O yüzden fazlasını dondurucuya koyup misafirim geldiğinde hazır olsun istedim gerçi eşimin iş yerine ya da kendi iş yerime getirmekde fena fikir değil :)

BETÜL
11-16-2005, 04:44 PM
MERHABALAR

ESRAKARS ÖLÇÜLERİ YARI YARIYA AZALTIP YAPABİLİRSİN İSTERSEN.

SEVGİLER HOŞÇAKAL...

ebinaz
11-17-2005, 11:00 AM
merhaba arkadaşlar
dün dediğim gibi akşam giderken bi önceki akşamdan yaptığım kurabiyeleri götürdüm arkadaşıma.. yemeğe davetliydik ama yemekten önce yarısı bitmişti bile çayın yanında da yenebilsin diye sakladık... denenmesini şiddetle tavsiye ederim. hamurunu yoğururken ben içine biraz pudra şekeri koymuştum bi dahaki sefere miktarını artırıcam sanrım 2-3 yemek kaşığı yeterli olucak.
tekrar tesekkürler betül sevgiler..

turnamm
11-17-2005, 11:55 AM
Kurabiyeyi yapan arkadaşlar,nesquik sıvımı yoksa tozumu kullanılacak acaba,bilgi verirseniz sevinirim.

iklim
11-17-2005, 12:05 PM
Turnamm,

Nesquik toz olarak kullanılıyor.

qwert
11-17-2005, 12:08 PM
toz halinde kullanıyorsun nesquiki

hunsal
11-19-2005, 09:51 AM
bu kurabiyenin yusyuvarlak pişmesini nasıl sağlıyorsunuz benim kurabiyelerin illaki taban kısmı düzleşiyor

erkan112
11-20-2005, 05:45 PM
ARKADAŞLAR DÜN MİSAFİRLERİMNE YAPTIM HARİKA BİR TARİF.TEŞEKKÜR EDERİM TARİF İÇİN.AYNEN HATİCENİN FOTOĞRAFINDAKİ GİBİ OLDU...SEVGİLER...

ba112
11-20-2005, 06:02 PM
"112 nin gurmesi olan A Cestan biraz yavan olduğunu söyledi hocam.

esrakars
11-25-2005, 10:50 AM
ARAP KURABİYELERİ NİHAYET DENEDİM.AMA SONUÇ NE YAZIKKİ FİYASKO OLDU BENİM İÇİN.TADI SÜPERDİ AMA DOKUNDUĞUM ANDA DAĞILIYORDU KURABİYELERİM.YİNEDE YILMADIM VE NESQUİKLİ KARIŞIMA BULAMAYA ÇALIŞTIM AMA NAFİLE :cry: DEDİM YA HEMEN DAĞILIYORLARDI.SİZCE NERDE YANLIŞ YAPMIŞ OLABİLİRİM.ACAB UNUMU AZ GELDİ :( YARDIMCI OLURSANIZ TEKRAR DENEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

erkan112
11-25-2005, 11:08 AM
CANIM UNUNU BİRAZ AZ KOYMUŞSUNDUR BİRDE SICAK FIRINA KOYACAKSIN.İÇİNDE MARGARİN OLDUĞUNDAN SICAK OLMAZSA DAĞILIR.BİR DAHA DENE ŞEKERİM.BENİMKİLER NEFİS OLDU...ŞİMDİDEN ELLERİNE SAĞLIK...

esrakars
11-25-2005, 11:31 AM
ERKAN112 BENİ YÜREKLENDİRDİĞİN İÇİN SAĞOL. ASLINDA FIRIN SICAKKEN KOYDUM AMA SANIRIM UNU AZ OLDU.NEYSE BU HAFTA SONU KISMETSE YENİDEN YAPACAĞIM.

şyd
11-28-2005, 03:03 PM
Arap kurabiyelerime nazar değdi!!! :(
Her zaman ağızda dağılan kurabiyelerim son üç seferdir ısrarla ya kuru oluyor, ya da içi hamur kalıyor.
- Margarini artık hüner kullanıyorum. Margarin çok yumuşak olunca sonuç değişir mi? Betül sen hangi markayı kullanıyorsun?
- Ununu az koysam ufalanması gerekir, ama benimkinin içi pişmiyor.
- Normalden 10-15 dakika fazla pişirdim, içi pişmemişti. Bi 10 dakika daha 150 derecede tuttum bu defada gevrek oldu.

Bunu duymak istemiyorum ama acaba fırınımda mı sorun var? :cry:

ebinaz
11-29-2005, 12:18 PM
merhaba şyd
ben sana kullanıyorum yağda ama her sefirnde dolaptan yeni çıkardığım yağı kullanıyorum çok yumuşak olamıyo o nedenle ama bunun bi etken olabileceğini sanmıyorum. fırından çıkardığım zaman benimkide sanki hamur gibi oluyo ama soğuyana kadar içini çekiyor.

buki
11-30-2005, 11:33 AM
süper süperbugün günüme yaptım ve süper oldu cok teşekkür ederim böyle güzel bir tarifi bizlerle paylaştıgın için müsafirlerim gelmeden birtanesinin tadına baktım hariha :D :D

BETÜL
12-01-2005, 05:15 PM
neden öyle oldu anlamadım şyd. ben bizimyağ, sana kullanıyorum. oda sıcaklığında bayağı yumuşak oluyor margarin. krem kıvamında. içi nasıl pişmiyor anlamadım kek kıvamında bir hamur değilki anlamadım vallahi...

venus35
12-02-2005, 10:26 AM
arkadaşlar bende denedim çok güzel oldu
baktım dolapta yarım paket margarin kalmış,yarısına tereyağ kattım
süper oldu .tarif için teşekkürler

venus35
12-02-2005, 10:28 AM
ben fırını 175 derecede ısttım iyice ısınınca kurabiyeyi koydum 15 dak sora 150derecede de 5 dak beklettim

şyd
12-02-2005, 02:27 PM
Sevgili Ebinaz ve Betül alakanıza teşekkürler. Ben genelde beceremediğim tariflerde çabuk yılarım ama bunu tekrar başarana kadar deniycem. (farklı margarinle)

fatıma
12-02-2005, 02:47 PM
benim ilk yaptığım biraz dağılıyordu 2. denemem gayet iidi ama bir dahaki yapışıma ben biraz pudra şekeri koymayı düşünüyorum

TUTKU
12-03-2005, 11:48 AM
sevgili Betül
tarifini 2 gün önce denedim.önce unun kıvamını nasıl ayarlayacağım diye düşündüm ama zor olmadı gerçekten güzel oldular.şekilleri de fırına sıcak konulduğu için hiç bozulmadı.ailece çok hoşumuza gitti.teşekkürler

hava
12-04-2005, 07:07 PM
sevgili betül arap kurabiyeyi denedim sonuç mükemmeldi çok teşekkürler.

kırıntı
12-07-2005, 05:14 PM
Çok özür diliyorum arkadaşlar.Eksik bilgi vermişim.Hamurda şeker yok diye tatlıyı çok sevdiğimden ben göz kararı pudra şekeri koydum.Öyle bayan bir tadı olmadı...

aslıyıld
12-20-2005, 08:40 PM
betül bu tarifi bir yıl önce vermişsin, ilk kez bugün denedim müthiş oldu. keşke daha önce keşfetseydim. ben hamuruna bir yemek kaşığı pudra şekeri koydum. fındık büyüklüğünde yuvarladım, ama sona doğru sabrım kalmadı, biraz büyük yaptım, büyüklerin içi biraz hamur kaldı. muhtemelen pişme süresini uzatmadığım için. bundan sonra favori kurabiyem olacak. çok teşekkürler....

yazgulum
12-26-2005, 03:07 PM
kurabiyeyi cuma günü yaptım benimkiler tam yuvarlak olmadılar ve yerken yağ kokusu çok fazlaydı.

FT
01-08-2006, 12:59 PM
TEK KELİMEYLE MÜKEMMELDİ.TEŞEKKÜRLER...

gönül30
02-05-2006, 10:14 PM
tek kelimeyle şahaneeeeeeeee..................hafta sn misafirlerime yaptım bayıla bayıla yediler eve paket bile götürdüler.tarif için teşekkürler..sevgiler

ardasila
03-10-2006, 10:54 AM
Çok nefis oldu, eşim bayıldı bu kadarcıkmı diye sitem etti, yarın tekrar yapacağım :D

tulay74
03-16-2006, 10:40 AM
sevgili betül bu tarif için sana sonsuz teşekkürler yediğim en güzel kurabiyelerdi , tarifi sevgili Benan önermişti öve öve bitirememişti haklıymış gerçekten muhteşemdi , herkeze tavsiye ederim mutlaka denesinler

seker_kiz
03-16-2006, 11:48 AM
Bende ayni tarifi denedim ama kendim begenmedim. Toplari ceviz buyuklugunde yaptim ve guzel sekilde firindan ciktilar ama tadi cok kuru geldi bana. Bu acaba toplari tarifte yazdigindanda daha buyuk yaptigim icinmi oldu acaba?

BETÜL
03-20-2006, 09:27 AM
MERHABALAR

Deneyen ve beğeneilerini sunan herkeze çok teşekkür ederim. Afiyet olsun.

seker_kız kuru olmasının sebebi ununu çok koyman olabilir. Fazla da tutmuş olabilirsin fırında. Normalde ağızda dağılan bir kıvamı oluyor. ayrıca kurabiyenin özelliği de küçük olması.

Sevgiler Hoşçakalın...

dere
03-21-2006, 08:18 AM
sevgili betül tarifini dün denedim ve gerçekten çok lezzetli ve şirin oldular. paylaşımın için teşekkürler

1xxx
04-12-2006, 04:26 PM
süper süper süper
görüntüsü kadar tadıda çok güzel
teşekkür ederizz... :)

ozlem26
04-13-2006, 01:07 PM
arkadaşlar yaklaşık ne kadar un konuluyor bu kurabiyeye.Ayarını tutturamam diye çekiniyorum..

ece
04-13-2006, 01:34 PM
özlem26 eline yapısmayacak duruma gelene kadar un koy.
ayarını tutturamam diye çekinmene gerek yok.unu birden dökmemeye dikkat et
afiyet olsun...

BETÜL
04-13-2006, 01:40 PM
merhaba

sevgili özlem 26 hamur ilk başta dağınık gibi oluyor toparlanmayacakmış gibi. fazla un koydum zannetme bu yüzden. yoğurdukça toparlanıyor. hamuru yuvarladığında elin çok yağlı kalmıyorsa olmuş demektir.

sevgiler hoşçakal...

ozlem26
04-13-2006, 03:15 PM
ilk kurabiye denememi portakallı kurabiye üzerinde yapmıştım.Herşey ölçülü olduğu için çok güzel oldu.Fakat beceriksiz olduğum için bu konularda bu seferde fırında fazla tuttuğum için kurudu.Aslında 15 dak.fırında kaldıktan sonra bir tani alıp tadına bakmıştım ve çok güzeldi.Ama biraz daha kalsın dedim.5 Dak felan sonra aldım.Tattığım o kurabiyeyle hiç alakası yoktu.Ama sizler sayesinde öğreneceğim herşeyi.

aslıyıld
04-13-2006, 08:15 PM
özlemcim azar azar un koyarak karıştır. kıvamını tuturduğun ilk anda daha fazla un ekleme. ben ilk denediğimden beri sürekli yapıyorum. ilk yapışımda ölçü vereyim.

mebe
04-14-2006, 10:17 AM
merhaba sevgili semina
sanırım sen bu kurabiyeyi dondurucuya koymuşsun haftaya kızımın doğum günü varda bende şimdiden yapıp koymak istiyorum herşeyi yaptıktan sonramı koydun dolaba birde çıkarınca herhangi bir işlem yaptınmı bir haftada birşey olamz sanırım değilmi teşekkürler

özlemsule
04-26-2006, 02:48 PM
Benim bızdıkların sabah yemediği yumurtaları az önce kurabiye olarak önlerine koydum.
nefis oldu.çok beğendiler.Ben biraz geç denedim ama gerçekten çok şey kaybetmişim.
Tarifin sahibi BETÜL HANIMA çooooooook teşekkürler.
kızım içerden bağırıyor bidahaki sefere çilekli nesquikle deneyelim diye.
böyle giderse bizim mutfak deneme mutfağı olacak herşeyi deniyoruz sayesinde
çok yaratıcı şimdiki çocuklar.

nehirsu
04-27-2006, 06:33 AM
ben bir dahaki sefere kurabiyeye 1 cay bardagi pudra sekeri ekleyip pisirip soguttuktan sonrada bitter cikolata eritip gezdiricem cunki kurabiyenin hamur kismi super fakat uzerindeki karisim cok aci oldu bende :cry: ayrica kurabiyenin portakal agacindaki rengi super sicakken bol kahveli neskuikli karisima buladigim halde ayni rengi yakalayamadim kumlu bi tabaka olustu :(

sunam
05-03-2006, 09:50 PM
tarifi önce okuduğum zaman doğrusu pişmiş yumurta biraz garip gelmişti,yumurta kokusundan hoşlanmadığım için limon kabuğu rendeledim bir yemek kaşığı pudra şekeri ilave ettim,minik yuvarlaklar yapıp pişirdim,karışıma buladım sonuç süper.sonra tarifi aynen uyguladım hiç bir fark yok yumurta kokmuyor.gerçekten basit bir tarif teşekkürler betül hnm.yiyen herkez harika olduğunu söyledi sağolun.....

talham
05-04-2006, 09:47 AM
benimkide aynen nehirsuyun anlatdığı gibi oldu kurabiyenin tadı güzel ama üzerindeki acı geliyor bende kakoyumu fazla koydum acaba diye düşündüm ama portakal ağacında öyle durmuyor biryerdemi yanlış yaptık diye düşündüm ama nehirsuyunkide öyle olmuş

özlemserkan
05-04-2006, 09:58 AM
benim yaptıgım kurabiyelerdede yumurta kokusu oluyor bunun nedeni ne olabilir acaba kimsede böyle bir şikayet okumadım
ben nesguıkı bıraz daha fazla koyp kakaoyu az eklıyıorum sadece renk versin diye acımsı bir tat olmuyor.
ayrıca çilekli nesguık pudra şekeri ve vanilyalı karışımlada çok güzel oluyor

nehirsu
05-04-2006, 10:56 AM
benimkide aynen nehirsuyun anlatdığı gibi oldu kurabiyenin tadı güzel ama üzerindeki acı geliyor bende kakoyumu fazla koydum acaba diye düşündüm ama portakal ağacında öyle durmuyor biryerdemi yanlış yaptık diye düşündüm ama nehirsuyunkide öyle olmuş

cnm ben bidahakine icine 1 cay bardagina yakin pudra sekeri ekleyip daha sonra unla kivamina getiricem ve uzerine buladigimiz karisimdaki kahveyi cikartip sadece neskuige bulaycam...hatta dondurucuda karisima bulamadan beklettiklerimi daha sonra bitter cikolata eritip uzerinde gezdirip dondurucam cocuklarimizda yedigi icin kahve onlara agar gelebilir

talham
05-04-2006, 01:36 PM
Bende senin deiğin gibi deniyeceğim nehirsu teşekkür ederim ayrıca bu konda yardımcı olduğun için.

BETÜL
05-04-2006, 02:57 PM
merhabalar

arkadaşlar tarifin aslında kahve yok zaten. kakao ülker kullanıyorum ben fazla acı değil çünkü. üzerine bitter çikolata döküldümü arap kurabiye olmaktan çıkar zaten.
sevgiler hoşçakalın...

nehirsu
05-04-2006, 03:59 PM
merhabalar

arkadaşlar tarifin aslında kahve yok zaten. kakao ülker kullanıyorum ben fazla acı değil çünkü. üzerine bitter çikolata döküldümü arap kurabiye olmaktan çıkar zaten.
sevgiler hoşçakalın...

betulcum ama flitre kahve olabilir denmis alternatif olarak kakao yerine :roll: bisde ilk defa yaptigimiz icin bu kadar aci olucani tahmin edemedik dogrusu :cry: ayrica tarif uzerinde oynadigimi dusundugun icin uzuldum sadece cocuklarimis icin bi alternatifti amac paylasmakti :cry:

talham
05-08-2006, 07:59 AM
betülcüğüm bende zaten kahve kullanmadım canım kako kullandım ama yinede hafif bir acımsılık vardı belki kakoyumu fazla kullandım bilmiyorum ama yinede güzeldi tadı sadece ben nehirsu da acı oldu deyince benimkide öyle oldu diye paylaşmak istedim.

ESLEMNUR
05-10-2006, 08:32 AM
Arkadaşlar Arap kurabiyeyi geçen akşam denedim.Sonuç mükemmeldi.Yiyen herkes çok beğendi.
Tarifini verince içinde haşlanmış yumurta olduğuna inanmadılar:)))

Ben üstü için nesquiki biraz fazla koydum..
Tadı gerçekten çok güzeldi..Benimkiler tam bilye gibi yuvarlak olmadı yalnızca ,biraz kestaneyi andırır gibiydiler..Ama dediğim gibi tadları mükemmeldi.
Teyzem hemen bu haftaki misafirleri için sipariş verdi.Kurabiye olarak arap kurabiye:)))

küçük aşçı
05-10-2006, 03:26 PM
bu kurabiyeleri ben de denemiştim..gerçekten sunum açısından da lezzet bakımından da çok güzellerdi ancak portakalağacındaki resimler tam yuvarlak görünüo,bn de öyle yapmak istedim ama olmadı maalesef..bunun bi formülü war mııı???

gulanne
06-02-2006, 03:50 PM
arkadaşlar nesquik dışında ne kullanabiliriz mesela krem ole kullanabilirmiyiz acele cevap yazarsanız çok sevinirim.

bal
06-02-2006, 06:46 PM
arkadaşlar
ben buna benzer bir kurabiye yapıp dışını şu karışıma buluyorum tabi kurabiye fırından çıkar çıkmaz:
1 şu bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı türk kahveşi
1 çorba kaşığı tarçın dan oluşan karışım....
harika oluyor tavşiye ederim

kadio
06-03-2006, 01:38 PM
Betül hanım,arap kurabiye tarifinizi şimdi yaptım.fakat,bende pudra şekeri olmadığı için tozşeker kullandım.pişerken kokusu süperdi,eminim ki;tadı da çok leziz.tarifinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.

BETÜL
06-05-2006, 12:55 PM
MERHABALAR

AFİYET OLSUN KADİO. eĞER EVDE PUDRA ŞEKERİ YOKSA TOZ ŞEKERİ ROBOTTA ÇEKEREK PUDRA ŞEKERİ ELDE EDEBİLİRSİNİZ.

SEVGİLER HOŞÇAKALIN...

kadio
06-05-2006, 01:11 PM
MERHABA BETÜL ;
ÖNERİN İÇİN TEŞEKKÜRLER.AKLIMDA BULUNSUN.AMA O ŞEKİLDE DE ÇOK GÜZEL OLMUŞ.EVDEKİ HERKES ÇOK BEĞENDİ.TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM.
SEVGİYLE VE SAĞLIKLA KALIN

gulanne
06-08-2006, 09:58 AM
SAĞOL BAL BEN DAHA ÖNCE ARAP KURABİYEYİ YAPMIŞTIM.BİR PAKET KAKAOLU PUDİNG+YARIM SUBARDAĞI PUDRA ŞEKERİ+YARIM SU BARDAĞI KAKAO İLE KARIŞTIRMIŞTIM.PUDİNGİN İÇİNDEKİ TOZ ŞEKER AĞZA GELİYORDU BENİM PEK HOŞUMA GİTMEMİŞTİ ŞİMDİ SENİN VERDİĞİN ŞEKLİYLE DENİYCEM TEŞEKKÜRLER.

ELMAS ŞİŞLİ/istanbul
06-08-2006, 11:06 AM
KESİNLİKLE YAPILMASI GEREKEN BİR KURABİYE ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM SÜPERRRRRRR.

esin_24
06-14-2006, 03:21 PM
merhaba ben dün yaptım kurabiyeyi önce içleri sanki pişmemiş gibiydi niye anlamadım hevesimde kırılmıştı çok isteyerek yapmıştım ama üzerinden 1 saat geçince bir daha baktım içi gayet iyiydi niye böyle oldu anlamadım

BETÜL
06-14-2006, 03:29 PM
merhaba

canım öyle olması normal fırından çıktığında içi tamamen kuru olursa o gevreklik kaybolmuş olur. 1 saatte kendine geliyor kıvamı.

sevgiler...

esin_24
06-14-2006, 03:41 PM
haklısın yeni yeni birşeyler yapınca anlamıyor insan.ama eşim çok beğendi yumurta var diyince şaşırdı

YildizM
07-13-2006, 01:09 AM
Dikkat! Yaginiz tuzsuz olsun!
bu kurabiyeyi iki kez yaptim. Birincisinde gayet guzel oldu, ama ikincisinde margarin kullandigim icin tuzlu oldu. Ozellikle Amerika'da yasayanlar dikkatli olsunlar. Buradaki margarinlerde tuz var, bu kurabiyenin tadini epey etkiliyor. Onun yerine tuzsuz tereyagi kullanmanizi oneririm.

küçük aşçı
08-10-2006, 10:51 AM
merhabalar..bu kurabiyeyi bir kez denedim gayet güzel oldu ancak görüntüleri portakal ağacındakiler kadar hoş olmadı..orada hatice abla çekilmiş verona kahvesi kullanmış.bu nasıl bir kahve??benim pek bilgim yok da.ya da normal nescafeyi rondodan geçirsem sizce sitedekiler kadar hoş olur mu??sevgiler...=)

zeynep ünal
12-16-2006, 11:53 AM
arkadaslar acıl cvp lazım bu kurabiyeye seker konmuyormu üzerindekı pudra sekerı yeterlıı oluyor

M.C.
12-16-2006, 11:56 AM
Acil cevap: Hayır, hamuruna şeker eklenmiyor, dışındaki pudra şekeri yeterli geliyor :)

muge
12-16-2006, 11:56 AM
Tarifte şeker yok sadece üzeri için pudra şekeri kullanıldığı belirtilmiş

zeynep ünal
12-16-2006, 01:24 PM
arkadaslar cvbınızı bekleyemeden yaptım pudra sekeri yeterlı olurmu diye düşünmüştüm ama çok güzel oldular değişik bir tat oldu tarif için teşekkürler betül hanıma

gultenmulay
12-17-2006, 08:30 PM
benım arap kurabıyelerım 80 ı geckın oldu cevıze yakın buyukluklerde yaptım bu sebepten usttekı karısım yetmedı cırkın kurabıyecıkler oldu nasıl ayarlayabılırız bu un kıvamını

M.C.
12-18-2006, 08:46 AM
Zeynep Hanım, elinize sağlık, üç dakika mı bekleyemediniz yani :)

BETÜL
12-18-2006, 08:30 PM
merhaba

sevgili gültenmulay benim verdiğim ölçülerle 40-42 arası kurabiye çıkıyor nasıl 80 tane yapabildin anlam veremedim?.
Un miktarı hamur toparlanıp avuçta rahat şekilde yuvarlanıyor ise daha fazla un koymaya gerek yok kuru sert bir kurabiye elde edersiniz.

sevgiler..

gultenmulay
12-20-2006, 08:21 PM
sanırım bulundugum memleketın margarınlerınden olabılır sert olmadı gayet hos oldu sayının cok olması daha ıyı oldu hem evı hemde mısafırlerı doyurdu

fatıma
12-20-2006, 11:32 PM
aaa evet orda margarin paketleri büyük olur gramları ne kadardı şimdi bilemiyorum ama daha büyük burdakilerden

gultenmulay
12-21-2006, 12:06 AM
hayır fatıma hanım olcusunu 250 gr koydum. turkıyeden getırdıgım margarınler daha serttı buradakıler daha cabuk yumusuyor ben yıne sonuctan memnunum:) hac vaktı tam kalabalık zamandayız bu sebepten ıkı kere zahmet etmıyorum
not: hala arapcanızı ve bardak altlıklarınızdan bır tane ıstıyorum

fatıma
12-21-2006, 12:42 PM
nota cevap :lol: : annem geliyor göndereyim :D

zeynep ünal
12-22-2006, 01:53 PM
sevgili M.C inan bekleyemedim ellerim hamurluydu :)

BETÜL
01-18-2007, 08:53 AM
MERHABA

YETURCUM UYARIN İÇİN TEŞEKÜR EDERİM. SİTEYE SIRF MESAJ GÖNDEREBİLMEK İÇİN ÜYE OLDUM VE MESAJ YAZDIM. BAKALIM SONUÇ NE OLACAK..

SEVGİLER HOŞÇAKAL...

BETÜL
01-18-2007, 09:48 AM
merhaba

evet arkadaşlar tarifim siteden çıkartıldı. çok sevindim hemen uyarıyı dikkate almalarına. tekrar teşekkürler yetur.

sevgiler

handany
02-14-2007, 10:49 PM
sevgili betül tarifi bende bugün deneme fırsatı buldum. teşekkürler.. güzel ve farklı bir tat ..eşim bayıla bayıla yediii...oğlumda çuku çuku top deyip durdu.. tekrar teşekkürler:)

Okyanus-Deniz
02-15-2007, 07:23 AM
belki yeri değil ama yetur ve betül arasında geçen diyalogtan sonra yazmalıyım mutlaka dedim.

http://tugbalife.blogcu.com/

bu blogta başta portakal ağacından olmak üzere birçok yerden tarif resim aynen kopyalanmış. bir tarif için hatice hanıma mesaj attım ama bilmiyorum ne oldu. nasıl yapılır bilemiyorum ama bir müdahale olmalı diyorum. çünkü orada yapılan tek emek tarifleri aynen almak...

selime yıldırım
03-05-2007, 09:18 AM
merhaba arkadaşlar arap kurabiyeyi denedim fırından çıkar çıkmaz üçlü karışıma buladım içine çeker diye düşündüm ama çekmedi. sadece yüzeyinde kaldı.nerede hata yaptım bilemiyorum.

akdeniz
03-05-2007, 09:36 AM
belki yeri değil ama yetur ve betül arasında geçen diyalogtan sonra yazmalıyım mutlaka dedim.

http://tugbalife.blogcu.com/

bu blogta başta portakal ağacından olmak üzere birçok yerden tarif resim aynen kopyalanmış. bir tarif için hatice hanıma mesaj attım ama bilmiyorum ne oldu. nasıl yapılır bilemiyorum ama bir müdahale olmalı diyorum. çünkü orada yapılan tek emek tarifleri aynen almak...

Bu blogdaki resimler başka blog ve sitelerden alıntı.Kekevi Ayşenur ve portakalağacından alıntı resimlere kendi adını yazmış ve yayımlamış o sitelerden bahsetmeden.Blogcu arkadaşların dikkatine.

BETÜL
03-05-2007, 09:47 AM
MERHABA

SELİME YILDIRIM KARIŞIMI İÇİNE ÇEKMİYOR ZATEN DIŞ YÜZEYİNDE KALIYOR.

SEVGİLER HOŞÇAKAL..

beyazlale
03-15-2007, 04:58 PM
haftasonu denedim bu kurabiyeyi, kurabiye sevmeyen oğlum bunlara bayıldı.birden ben bir kısmını çilekli nesquike batırdım.herkese tavsiye ederim.birde bu kurabiyeleri buzlukta saklıyabilirmiyiz?

BETÜL
03-16-2007, 07:40 AM
MERHABA

beğenmene sevindim beyazlale. ben hiç buzluğa koymadım üzeri nesguikle kaplandıktan sonra sanırım buzlukta saklanmaz. ama belki üzerini kaplamadan saklayıp çıkardıktan sonra hafif ısıtılıp nesguikle kaplanabilir. Denemek lazım..

sevgiler hoşçakal..

nazlı06
03-16-2007, 08:37 AM
Merhaba beyazlale
Arap kurabiye çok güzel ve bereketli oluyor. Ben yaptıklarımın yarısını PİŞİRMEDEN buzluğa atıyorum. İhtiyaç olduğunda pişirip nesguille kaplıyorum. Yeni yapılmış gibi çok güzel oluyor. Afiyet olsun.

beyazlale
03-16-2007, 10:38 AM
nazlı senin yaptığın şekilde deniycem.çok kolay olur, buzluktan çıkarınca direk fırına mı veriyosun yoksa çözülsün diye bekletiyomusun?

eye
03-16-2007, 11:53 AM
ben pişmiş ve toz karışıma bulanmış olarak bir kez sakladım. oda ısısında çözdürüp yedim, gayet güzeldi. bence deneme amaçlı birkaç tane dondurucuya koyun.

nazlı06
03-16-2007, 03:03 PM
Beyazlalecim
Buzluktan çıkarınca ısınmış fırına direk koyuyorum.

beyazlale
03-16-2007, 04:09 PM
teşekkür ederim nazlıcım dediğin şekilde deniyeceğim.

LEZZET ŞÖLENİ
02-07-2008, 11:59 AM
arap kurabiyeyi az önce denedim. çok güzel oldular.betül hanıma teşekkürlerimi iletiyorum.ama benim 22 tane kurabiyem oldu.hamurun elime yapışmamasına rağmen..bi dahaki sefere daha fazla un koymayı düşünüyorum.

sargın
02-09-2008, 04:17 PM
,kurabıyelerim görsel olark mütış fakat vanılya kullanmama ragmen yerken yag kokusu hıssettım ne yapabılırım

ezgideniz
02-09-2008, 04:26 PM
betülcüm kurbişler enfes oldu.paylasımın için tesekkürler

BETÜL
02-26-2008, 11:13 AM
beğenmene sevindim ezgideniz afiyet olsun.

sargın, ben hiç yağ kokusu almadım yaptığım kurabiyelerde. nasıl yağ kullandığına bağlı bence.
lezzet şöleni, kurabiyeleri çok büyükmü yaptın acaba. çünkü o kadar az çıkması mümkün değil.

Sevgiler..

BETÜL

G KARAHAN
02-26-2008, 11:42 AM
Margarin Yerine Z.yaği Kullansak Ayni Sonuç Alinir Mi

BETÜL
02-27-2008, 09:50 AM
merhabalar,

sanmıyorum G. KARAHAN. hamuru toparlamakta Zorlanırsın.

sevgiler hoşçakalın...

BETÜL

sargın
02-27-2008, 02:22 PM
betül. arap kurabıyede yağ kokusu almam belkide damak tatıyla
alakalı bır şey dır. sanırım ben bu konuda hasasım.ıkıncı demememde limon kabugu rendeleyıp rıskı ortadan kaldırayım dıyorum

sargın
02-27-2008, 02:24 PM
betül ben sana marka yag kullandım sen hangı markayı kullandın.

G KARAHAN
02-28-2008, 01:29 PM
ya margarin her hamur işinde var tereyağı da kokuyor her tarifi deneyemiyor insan çok kötü

hosseda
02-28-2008, 06:18 PM
Ben Ataturk orman ciftliginin urettigi tereyaglarindan aliyorum ve hic kimse anlamiyor tereyagi oldugunu. Margarinin zararlarini ogrendikten sonra evime sokmuyorum artik onu. Sigara icmek bile daha saglikliymis cunku :-)

G KARAHAN
03-03-2008, 03:08 PM
o tereyağlardan burda yok ki burası Aydın marketteki tereyağların da margarinden farkı yokmuş sanırım

BETÜL
03-04-2008, 11:03 AM
ben becel bazende bizim yağ kullanıyordum şimdi tereyağı kullanıyorum . yağ kokusu olmuyor yaptığım kurabiyelerde. vanilyayı 2 pakete çıkartabilirsiniz isterseniz.

sevgiler hoşçakalın..

BETÜL

Gökce
03-04-2008, 01:05 PM
ben b u kurabiyeyi çok yaptım margarin kokusunu hiç almadım şimdiye dek.halk veya bizim margarin kullanıyorum.ama bazı margarinlerin pasta ve böreklerde çok koktuğunu duymuştum.

G KARAHAN
03-04-2008, 02:19 PM
sorunda o ya ben margarin kullanmıyorum.margarinler çok zararlı imişte ondan dolayı altarnatif aradım arkadaşlar

ceydaa
03-04-2008, 02:52 PM
bende az önce arap kurbiyeyi deneyenler kervanına katıldım.tadına bakarbakmaz kurduğum tek cümle bu ne yaaaaaaaa oldu.Harika bir tat bu kadar lezzetli labileceğini düşünmemiştim.bu kadar zamandır foruma üyeyim blogların çoğunda rastladım ama denememiştim kendime kızıyorum şimdi.neden daha önce farketmedim diye.betül hanım çok teşekkürler.çok çok çok teşekkürler.

gül_cem
03-06-2008, 08:52 AM
evet gerçekten güzel bir kurabiye.ben acemi olduğum için tam yuvarlayamadım pütürlü oldular biraz.güzel yuvarlamada el becerisi.ama çok kolay ve lezzetli bir kurabiye.bizim evde davul fırın olduğu için onda yaptım.15 dk fazla geldi.benim gibi davul fırında yapacak olan arkadaşlara tavsiyem 10 dk çıkartmaları yoksa yanmaya başlıyolar.ilk çıkartıldığında içi pişmemiş gibi gözüküyo ama çekiyo.ikinci denemem daha güzel olacak eminim.portakal ağacı ve bu forum sayesinde bende yemek yapabiliyorum artık hatta kek ve kurabiye bile yapabiliyorum...

stargal
05-02-2008, 12:47 PM
arkadaşlar malesef bende bu harika lezzetle yeni tanışanlardanım. inanılmaz güzel oldu kurabiyelerim hatta daha soğumadan 2 tanesini mideye indirdim bile

stargal
05-02-2008, 12:50 PM
ayrıca nesquik yokyu evde bende pudra şekerinin miktarını arttırarak tarçın koydum alternatif arayanlara duyurulur süper oldu ayrıca biz çalışan anneler için pratik ve şık bir tarif denemeyenler mutlaka deneyin tarif için teşekkürler:)

BETÜL
05-28-2008, 08:35 AM
merhaba

yapımını merak edenler için ayrıntılı yayınladım. bakabilirsiniz..

sevgiler hoşçakalın

www.xceparpali.blogspot.com

aNnEcİk
06-15-2008, 10:34 AM
tarifinizi denedim çok değişik ve güzel..ikram ettiğim misafirlerimin hepsi tarifini aldılar..kurabiyeyi yedikten sonra hamurun içinde haşlanmış yumurta sarısı olduğunu söylediğimde çok şaşırdılar:)))...ben tatlı şeyleri daha çok sevdiğim için bidahaki yaptığımda 2yk. pudra şekeri ilave edicem ve baya bereketli oluyor
teşekkür ederim paylaşım için

megilara
08-27-2008, 03:42 PM
bizim ailede de bana gelen bu kurabiyeden istiyor
ama bu malzemelerden az çıkıyor ben hep x2 yapıyorum
resmini görmek isteyenler:
http://img186.imageshack.us/img186/7134/1706081520bf6jh8.jpg (http://imageshack.us)
http://img186.imageshack.us/img186/7134/1706081520bf6jh8.80738342d4.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=186&i=1706081520bf6jh8.jpg)

abroad
10-19-2008, 07:43 AM
Cok guzel bir tarif.Gece gece deneyeyim dedim ve super oldu.Ben icine yaklasik 2 corba kasigi pudra sekeri ,biraz da hindistan cevizi ekledim.Kurabiye sevmeyen bir insan olarak ben bile super diyosam gercekten guzeldir (: Tarif icin cok tesekkur ediyorum...

çakır
10-20-2008, 03:41 AM
Merhaba sizleri uzun üredir takip ediyor ve çok beğeniyorum hepinizi tebrik ederim .Bende yeni bir blog açtım www.caferoyal-kardelen.blogspot.com Sizlere nasıl ulaşacağımı bilemedim.ve buraya yazmaya karar verdim.Hepinizin öneri ve görüşlerini bekliyorumGörüşmek üzere

akdeniz
10-29-2008, 01:07 PM
Tarif için teşekkürler Betülcüm.Hasta ziyareti için hazırladım en son....Daha önce fotoğraflayıp blogda yayımlamak kısmet olmamıştı.Çok beğenilen bir kurabiye...

canımcım
10-29-2008, 05:29 PM
merhabalar..akdenıze katılıyorum,
benım en coook begenılen kurabıye tarıfım oldu dıyebılırim betul candan tesekkurler....sevgılerımle..

medura
10-30-2008, 07:47 AM
Tariflerde genelde fındık kadar ya da fındıktan biraz büyük toplar halinde yuvarlandığı yazılmış ama kurabiyeler daha büyük görünüyor ya da yanında çatal, kaşık vs. olmadığından ölçek alamadım belki. Ya da kabartma tozu olmamasına rağmen kabarıyor mu bir miktar?

medura
10-30-2008, 08:27 AM
Bir sorum daha var, hamurun kıvamı nasıl oluyor? Mesela Kavala (Yunanistan) Kurabiyesinde un az gelince piştikten sonra dağılıyor, mesela bunda nereye kadar un ilave etmeye devam edeceğiz? Hamur iyice sertleşip çatlar gibi olup zor mu toparlanacak? Yumurta koyulan hamurlarda kulak memesi kıvamı yetiyor, yumurta yapıştırıyor, yumurta olmayan hamurlarda zorlanıyorum, iyice öğrenmem lazım kıvamını.

akdeniz
10-30-2008, 10:44 AM
Meduracım kendimce cevap vereyim sorularına,Betül en tecrübeli olarak cevaplarsa daha iyi olur belki tarif sahibi olarak.
Kabartma tozu olmadığı için benimkiler hiç kabarmadı.
Büyüklüğünü fındık kadar yapmaya sabrım olmadığı için ceviz büyüklüğüne yakın yuvarladım diyebilirim.
Hamuruna un ekleme olayına gelince öyle sert kuru çatlayan bir hamur yapmıyoruz,kulakmemesinden biraz daha sert diyebilirim.
Fazla yumuşak yapınca fırına girince yayılma tehlikesi var sanırım ki portakalagacı yorumlarında okumuştum.
Benimkiler yuvarladığım gibi kaldılar yayılmadılar hiç.

Yapan diğer arkadaşlar da tecrübelerini yazarlarsa ortalama bir bilgi edinebilirsin sanırım.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

akdeniz
10-30-2008, 10:52 AM
Mükerrer olduğu için mesajı sildim, bu arada cevap için teşekkür ederim.

Gökce
10-30-2008, 12:28 PM
ben yaptığımda hamurun kıvamını çok sert tutmadım.dağılma olmadı elhamdülillah.kulakmemesi kıvamından az daha sert belkide.misafirlerimin en çok beğendiği kuarbiye bu oluyor genelde

fyildirim
10-31-2008, 09:45 AM
kurabiyeye başlamadan tüm yorumları okudum.
hamurunun şekersiz olduğunu söyleyenler vardı,4 yemek kaşığı pudra şekeri ekledim(bana fazla gibi geldi)
ayriyeten bir yemek kaşığı yoğurt ekledim(yağ kokusu gelmesin diye)2 paket
vanilya koydum.
ununu kepçeyle koydum 4 kepçe un aldı.
yarım paket margarin yarım paket tereyağ koydum.
üzerine bulamak için hazırladığım karışıma (yorumlardan etkilenerek )tarçın ekledim çok yakıştı bence.
şimdi gelelim lezzetine evet muhteşem,değişik,gözede hitap ediyor.
yapacaklara kolay gelsin.( ununu ayarlayamam diyede korktum bir ara ama korktuğum başıma gelmedi)

Lady Koşan İstiridye
12-08-2008, 07:38 PM
Şimdi bu kurabiyeyi yaptım ve tek kelimeyle müthiş oldu. Tam aradığım kurabiye kıvamında: hem yumuşacık hem de ağızda dağılıyor. Benim margarinim az olduğu için yağın kalanını sıvıyağla tamamladım ve kakao pek sevmediğim için tarçın pudra şekeri karışımına buladım. Bundan sonra hep yapacağım bir kurabiye oldu bu tarif kesinlikle. Yumurta veya yağ kokusu asla yok. Betül çok teşekkürler tarif için. Denemeyen kalmasın!