Orijinalini görmek için tıklayınız : narekşili salata
burcub
03-23-2005, 02:01 PM
4 domates
1 soğan
4 sarımsak
2 sivribiber
maydanoz
zeytinyağ
narekşisi
domates, soğan sarımsak ve biber robottan geçirilir tuzu, yağ ve nar ekşisi eklenir
üstüne ince doğranmış maydanoz eklenir
çok basit ve çok lezzetli bir meze özellikle et yemeklerinin yanında çok iyi gidiyor.
aliyesra
05-18-2005, 12:09 AM
arkadaslar uzun uzun bir tarif vermeyecegim ama tum yesil salatalarda kisirda nareksisi muhakkak kullanilmali bence.gercekten cok hos bir aroma veriyor. sadece kucuk bir hatirlatma :wink:
sevgiler... :D
ayseaksu
10-19-2005, 09:23 PM
merhaba arkadaşlar,
nar ekşisini evde yapabilir miyiz acaba? bilgisi olan var mı?
pinut
10-19-2005, 09:44 PM
Ayse ,
Ev Cini sayfasinda nar eksisi yapimini anlatmis , istersen bir gozatabilirsin.
http://www.evcini.com/
yasemin
10-19-2005, 11:10 PM
arkadaşlar inamayacaksınız ama nar ekşisini yaprak sarmasında da kullanabilirsiniz.biraz da acı pul biber süper oluyor.
acalya
10-20-2005, 12:07 AM
evet ben de nar eksisini cogu zaman limon yerine salatalarda kullaniyorum, harika oluyor.
whoknows
10-20-2005, 01:29 PM
ben de dolmalara koyuyorum nar ekşisi.. mutfak keyfi programında bi bayan vardı füsun diye ondan görmüştüm.. gusel eki ekşi bi tat veriyor dolmalara ve tabe salatalara da..
mbemine
10-20-2005, 03:24 PM
Arkadaşlar,
bende bunlara ilaveten birde taze fasulyede kullanıyorum bir yemek kaşığı kadar.Benim çok hoşuma gidiyor.
MehtapA
10-20-2005, 09:08 PM
Ben nar ekşisini en çok dolmalara yakıştırıyorum. Özellikle kuru patlıcan, kabak dolmasına çok yakışıyor.
ayisigi
10-20-2005, 10:04 PM
nark eksisi cok koyu birsey zeytinyag ile iyice cirttiktan sonra mi ekliyorsunuz yesil salatalara
dolmalara ne kadar ekliyorsunuz
acalya
10-20-2005, 11:31 PM
sevgili ayisigi, evet nar eksisi koyu ancak zeytinyagi da istedigin kadar cirp uste cikan birsey. ben eger diger baharatlarla karistiracaksam sosumu, hepsini karistirip oyle dokuyorum salatalara. Ancak sadece zetinyagi nar eksisi ve tuz kullanacaksam nar eksisini salataya oylece dojuyorum sonra zeytinyagini ve en son servis ederken de tuzunu serpiyorum.
coconut
10-21-2005, 11:54 AM
evet kesinlikle salatalarda süper oluyor nar ekşisi.ama ben bir de kısırda denemenizi tavsiye ederim...manyak bişi oluyor :wink:
aliyesra
11-11-2005, 10:32 PM
merhabalar
nar eksisini marketlerden rahatlikla bulabilirsiniz arkadaslar artik bicok yerde var, dediginiz gibi zeytinyagla karismiyor yogunluk farklarindan dolayi, o yuzden salatalara kisira yemeklere vs ayri ayri katmak daha saglikli oluyor...haticenin verdidigi bir tarif vardi ramazanda nar eksili nohutlu patlican isimli, onada cok yakismisti...hepinize denemenizi tavsiye ederim...gelen istahsiz misafirlerimiz ucer beser yediler
sevgiler
ceydaa
11-12-2005, 08:55 AM
Arkadaşlar nar ekşisi yapmak aslında çok kolay birkere deneyin ekşi narları ikiye kesip portakal sıkacagında sıkarak (fazla bastırmadan)suyunu alın daha sonra süzüp bir tencereye koyun ocakta biraz kıvam olacak şekilde kaynatıp soğumaya bırakın soğuyunca şişeye koyun sıkarken fazla bastırmayın çünkü kabuğunun acısı çıkabilir 10 kilo nardan 1-1.5 kilo nar ekşisi çıkar
ulusal
07-21-2006, 02:38 PM
arkadaşlar ben bir yerde nar ekşili salata yemiştim çok değişik tatlımsıydı salatanın tadı çok kötü geldi bana nar ekşisinin normal tadı bu mu yoksa çeşitleri mi var şnar ekşisi alıcam cesaret edemiyorum hangi markayı önerirsiniz
yesimup
07-23-2006, 05:53 PM
Bir kişilik servis
Yarım göbek
2 dilim tulum peyniri
1 avuç ceviziçi
1 yemek kaşığı narekşisi
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tutam tuz
İşte normal salata gibi yapılıyor.. Çok lezzetli oluyor..cevizle tulum peyniri çok yakışıyor birbirine.. İstenirse cevizin ve peynirin miktarı arttırılabilir..
yesimup
07-23-2006, 06:02 PM
Bir kişilik servis
Yarım kabak
Yarım havuç
yarım salatalık
yarım domates
tek tavuk göğüsü
4 -5 SAP ROKA
1 yemekkaşığı nar ekşisi
1 yemekkaşığı zeytinyağ
Tuz
kabak ve havuç rendelenir. Salatalık ve domates Julyen dilimlenir. Tavuk göğüsü yatay olarak artadan ikiye kesilir ve yağsız tavada beyaz karabiber ekilerek ızgara edilir. Rokalar yıkanarak ince ince kıyılır.. Salata kasesinin en altına roka üzerine havuç rendesi, üzerine kabak rendesi ve ızgara edilmiş tavuklar boyuna kesilerek salataya yerlerştirilir. Domates ve salatalık boyuna kaselerin etrafına dizilir. Bir küük kasede ekşi yağ ve tuz karıştırılarak salatanın üzerine gezdirilir...
Erik ve nar ekşisi benim vazgeçemediklerimden.Salatalara,dolmalara,zeytin terbiyesine...
g@mze
09-28-2006, 02:59 PM
zeytinyağlı barbunyada, mercimek köftesinde ve tabiki kısırda nar ekşisi harika ... ama erik ekşiside lezzet bakımından nar ekşisinden geri kalmıyor :)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.