PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : portakal kabuklarını nasıl saklıyorsunuz?

speedy
03-24-2005, 12:58 PM
Kış için kendime portakal kabuklarını buzluğa atmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Bir püf noktası var mıdır?

nehos
03-24-2005, 01:25 PM
Ben portakal ve limonun kabuklarını sebze soyacağı ile incecik soyup doğruyorum, küçük saklama kaplarında dondurucuya koyuyorum. Kek, kurabiye vs. yaparken çıkarıp kullanıyorum. Çok pratik oluyor tavsiye ederim.

akan
03-24-2005, 01:32 PM
portakal kabuklarını ince ince doğrayıp bir tabağa aktarıyorum ardından üzeri,ne göz kararı miktarına göre şeker koyuyorum ve şeker çekene kadar tabakda bekletiyorum ardından küçük poşetlere koyup buzluğa atıyorum keklerde muhallebilede kurabiyelerde kısacası herşeye kullanıyorum deneyin ..

gulcin
03-29-2005, 01:55 PM
selam
ben de daha once yorumlarda da anlatmistim. portakal kabuklarini rendenin ince tarafiyla rendeleyip kavanoza 1 sira portakal kabugu 1 sira toz seker seklinde doldurarak buzdolabinda saklayabilirsiniz. daha sonra da uzerine ilave edilebilir. 1 sene bile bozulmadan saklanabilir.

01gulay
03-29-2005, 02:40 PM
Merhaba Gülçin;

Konu dışında ama portakal kabuğu ile ilgili yorumu okuyunca aramıza yeniden katıldığın için sana hoşgeldin demek istiyorum.
Sevgiler

hilal
03-30-2005, 12:50 PM
selamlar gülcin,,senin daha onceden bahsetmis oldugun yontemi ben su an uyguluyorum.yaklasik 2 kavanoz portakal kabugum oldu.bu yontemle buzluga koymadan saklanabildigini yazmistin yanlis hatirlamiyorsam degilmi?
bir de bu portakal kabuklari biraz daha cogalirsa beklemis olanlarla recel yapilabilirmi,, yani aromasini aynen sakliyormu,denediysen bilmek isterim.eger yapilabiliyorsa portakal kabuguyla receli de bu asamadan sonra(yani biraz uzun bir sure kavanozda sekerde bekledikten sonra) nasil yaptigindan bahsedersen sevinirim..tesekkurler cevabin icin simdiden...

Nulker
04-04-2006, 03:25 PM
Portakal kabuklarını iki şekilde saklıyorum. Kabukları soyduktan sonra kurutup kavanoza koyuyorum. Birde çok minik küp küp doğrayıp buzdolabı poşetine doldurup buzluğa atıyorum. Çok iyi oluyor...

naside
07-24-2006, 10:31 AM
portakal kabuğu reçeli

ben bir portakalla yapıyorum çünkü çabuk şekerleniyor.
bir portakalın kabuğu küçük küçük doğranır ve haşlanır.su kaynadıkça 4-5 kez değiştirilip haşlanır.suyundadki acı tat gidince 1 ölçü su ve 2 ölçü şekerle şerbet hazırlanır.portakal kabukları atılıp istenilen kıvama getirilir.biraz limon tuzu konur kavonozda sakalnır.

kendimce
01-22-2008, 05:04 PM
Rendeleyenleri anladım da, küüp küp yada ince doğrayanlar sonra onları nasıl kullanıyor?
Birde bende keklerde kullanmak istiyorum rendelesem sonra ağzı kapalı kavanoza koysam olur mu?
Yada rendeleyip buzluğa koysam?

psikoterapi
01-22-2008, 06:15 PM
selam arkadaşlar;
Şekerleme gibi dışı şeker kaplı olan portakal kabuğu nasıl yapılıyor bilen var mı?
Aşağıda anlattığınız gibi şekerle bekletince olmuyordur sanırım değil mi?

esrax
01-22-2008, 06:55 PM
arkadaşlar ben portakal kabuğunu derin dondurucudan çıkarıp kullandığim da hiç kokusu kalmamıştı,yaptığım kekin içerisinde sadece ğörüntüsü vardı.sebebi ne olabilir

hümiş
01-22-2008, 10:00 PM
sevgili esra portakal kabuklarını dondurucuya koymana hiç gerek yok.ben kabukların içinde beyaz kısmı kalmayacak şekilde temizleyip üzerine göz kararı toz şeker koyuyorum ve robotluyorum. kavanoza koyup buzdolabında saklıyorum.geçen yıl yaptığım hala bitmedi .tadı ve kokusu da aynı.

kendimce
01-24-2008, 09:17 AM
sevgili esra portakal kabuklarını dondurucuya koymana hiç gerek yok.ben kabukların içinde beyaz kısmı kalmayacak şekilde temizleyip üzerine göz kararı toz şeker koyuyorum ve robotluyorum. kavanoza koyup buzdolabında saklıyorum.geçen yıl yaptığım hala bitmedi .tadı ve kokusu da aynı.

Hümiş şeker miktarı ne oluyor, bende yapmak istiyorum, 4 portakalı rendelesem şeker miktarı nasıl olacak, bir sıra şeker bir sıra pportakalmı koyulacak kavanoza?
Birde bazı arkadaşlar rende değilde küp küp doğradıklarını yazmış nerelerde kullanılıyor bu küpler?

medura
01-24-2008, 10:13 AM
Küp küpü de kekte kullanıyorum, aşurede de kullanıyorum. Altındaki beyaz kısmından inceltiyorum ve dışarıda satılan meyve şekerlemeleri ebatlarında karelere bölüyorum.

serap_1976
01-24-2008, 11:44 AM
hümişün verdiği tarif aklıma yattı ve 1 kavanoz hazırlayıp dolaba koydum bile çok teşekkür ederim hümiş.

kendimce
01-24-2008, 01:39 PM
hümişün verdiği tarif aklıma yattı ve 1 kavanoz hazırlayıp dolaba koydum bile çok teşekkür ederim hümiş.

Canım nasıl hazırladın neden kimse bana detaylı yazmıyor.

serap_1976
01-24-2008, 02:31 PM
ben hümişinde dediği gibi kabukların beyaz yerlerini bıçakla çıkardım.robotun içine 2-3 tatlı kaşıgı şekerle birlikte çırpıp kavanoza doldurdum.eminimki hümişte cevap verecektir canım...

kendimce
01-24-2008, 02:36 PM
Teşekkür ederim serap, bende kavanozda saklanan gıdalardan çok memnun oluyorun dondurucudan çıkanlar gerçekten tadsız tusszu bişey oluyor, Limonda ayı şekilde oluyordur diil mi ? Portakaldan çok limonlu keklere bayılırım da.

seyda@sakir
01-24-2008, 04:13 PM
sekerle olanını hiç duymamıstım deneyecegim ama
ben portakal kabuklarını kucuk kucuk kuplere kesiyorum sebzeli cesni kutularım var onlara koyup saklıyorum bi kere kuflenmişlerdi ama sanırım duzgun kurutamamıstım

hümiş
02-12-2008, 09:56 PM
sevgili kendimce cevap biraz geç oldu kusura bakma . yapılışı çok basit. beyaz kısımları çıkarılmış portakal kabuklarını ve tozşekeri robota koyup çekiceksin. şeker iben göz kararı koyuyorum. üzerini örtecek kadar olsun. şekeri çok olursa daha iyi saklanıyor.