PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : dondurulmus etin pişirilmesi

mavi_nil
01-15-2007, 04:20 PM
merhaba
arkadslar acil yardıma ihtiyacım var, yarın akşam misafirim olabilir ve ben iş çıkısı gidince yarın için yemek yapıcam, ama etlerim buzlukta dondruulmus vaziyette, yani çözdurmek için cıkarmayı unuttum sabahtan,
cozdurmeden pişirmeye baslasam bir sakıncası olur u?
ben olmayacagını dusundum ama bir arkadasım ityi olmaz dedi fakat sebebini soylemedi, sizin bu konuda bir fikriniz var mı,ille de cozdurdukten sonra mı baslamalı pişirmeye ?
bir de eşim de ben de eti iyi pişmiş ve yumusak sevdiğimiz için yemegin diğer malzemeleri koymadan once ben su ekleyerek iyice pişriyorum eti zaten, bu durumda bana farketmez gibi geliyor etin donmus ya da cozunmus olması ama emin olamadım.

iven
01-15-2007, 04:48 PM
MAVİ NİL EVE GİTTİĞİNDE ETLERİNİ TEFLON BİR TENCEREYE KOY ÖNCE SU KOYMADAN BİRAZ ERİMESİNİ SAĞLA AMA YANMASIN DİKKAT ET SONRA YAVAŞ YAVAŞ BİRAZ ILIK SU KOYARAK BİR SÜRE PİŞİR BÖYLECE HEM KOLAY AÇILIR HEMDE ÖNCEDEN ETİNİ PİŞİRMİŞ OLURSUN VE YUMUŞAK OLUR.

raspberry
01-15-2007, 05:14 PM
merhaba mavi_nil,
ben de etleri bazen buzluktan cıktıktan sonra yapmak zorunda kalıyorum. sıcak suyun icinde etleri beketiyorum. zaten et cozulmeye baslıyor, sonra kusbası olan etimi ellerimle ayırıyorum. ayıramadıklarımı da bıcakla kesiyorum. sıcak su bayagı cozuyor eti.

mavi_nil
01-15-2007, 05:24 PM
tesekkur ederim arkadaslar, sıcak suda bekletmek de iyi fikir, hem boylece kanlı suyunu da suzmus olucam dogrudan pişirince pek içime sinmiyodu bu yuzden.
peki bu sekilde hızlı cozundurmenin saglık acısından bir sakıncası yoktur değil mi ?

muge
01-15-2007, 05:29 PM
bir yerde etin buzunu çözdürmek için tuz dökün buzlar daha kolay erir diyordu ne kadar doğru bilmiyorum denemedim hiç. dondurucudaki eti ilk önce buzluktan buzdolabına koyuyorum yumuşayıncada dışarıda iyice buzunun çözülmesini sağlıyorum. eğer son anda buzunu çözdürmem gerekiyorsa mikrodalgada çözdürüyorum. buzlu etin sıcak suya konularak buzunun çözdürülmesi bana pek doğru gelmiyor.

feyza34
01-15-2007, 05:34 PM
mavi nil,ben de bu konuyla ilgileniyordum,düdüklüde pişireceksen çözülmeden konulabileceğini öğrendim.Bir kez de denedim,gayet yumuşaktı,lezzetinde de fark göremedim.Sebzeler de çözdürülmeden düdüklüde pişer mi,şimdi de onu merak ediyorum.

muge
01-15-2007, 05:38 PM
evet pişirilebiliyor.annemle yaz ayından kış için hazırladığımız sebzelerle dolu buzluğum vede düdüklüde çözülmesini beklemeden pişiriyorum. türlü,yeşil fasulye vs..

feyza34
01-15-2007, 06:01 PM
mügeciğim,sağol canım,beni çok rahatlattın,desene işimiz gayet kolaylaştı.

canocan
01-15-2007, 11:52 PM
Arkadasim bence sicak su da eti cözdürmek pekde iyi bir fikir degil saglikli olmadigini biliyorum. Sen en iyisi tuzla cözdür eti eger varsa mikrodalga kullan benim mikrodalgam buz cözüyor bilemiyorum artik.

abam
01-16-2007, 01:35 AM
Ben bu tip durumlarda su dolu leğene eti buzdolabı poşetiyle beraber koyuyorum.İçine su sızmasını da önlemiş oluyorum ve daha çabuk çözülüyorlar.Ancak su sıcak olmuyor, ılık olmasına dikkat ediyorum.Yani kışsa ve sular çok soğuksa biraz ılıtıyorum.Yazın ise direk soğuk su musluğundan akan suyun içine oturtuyorum torbayı.
Bir de ben etleri, kıymayı, sebzeyi dondururken poşetin içine iyice yayarak koyuyorum.Yani kitap gibi.Hem dolapta daha az yer işgal ediyor hem de daha çabuk çözülüyorlar.Öbür türlü bir topak dondurulmuş kuşbaşı etin orta kısımları çözülene kadar çok beklemek gerekiyor.Su dolu kap bile kolay kolay kâr etmiyor.:)

mavi_nil
01-16-2007, 07:14 AM
arkadaslar peki sıcak suda, ya da dogrudan tencereye alarak cozdurmek neden zararlı? bazı arkadslar sakıncalı demiş ama sebebini yazmamıslar, merak ettim.
bu arada sebzeleri soran arkadasa ben normal tencerede yaparken de sebzelerin çözülmesini beklemiyorum, bir sorun olmuyor, hata coızdurunce daha kotu oluyor gibi geliyor bana, sebzeler salıyor biraz kendini.
ama et için ilk kez denedim bunu.

Nurtenim
01-16-2007, 11:25 AM
Ben de çalışıyorum.Yemekleri işten eve gidince yapıyorum(taze olması için).Etleri (kıyma,kemikli,kemiksiz olarak yemekte kullanma ölçüsüne göre buzdolabı poşetlerine koyup donduruyorum.Eti akşamdan buzdolabının altına koymadıysam eve gidince ilk işim tencereye hafif zeytinyağı ve yemeklik kıyma veya parça eti koyup tencernin kapağını kapatmak ve en küçük ocağı kapatırken aldığı en kısık duruma getirmek.Siz diğer hazırlıkları yaparken,etler ayrılıyor.Kolay gelsin.

ebruli_
02-07-2007, 12:25 PM
Bir söz vardir, soguktan donani Buz ile ovarlar diye.. Bu sözü örnek alirsak, nasil insan etine zararli olacaksa yiyecegimiz ete de sicak su ile müdahale etmek zararli olur bence.
Soguk su ile daha cabuk cözülüyor.
Ama bende pek su ile cözmem, sadece buzluktan cikartip soguk suyun altinda üstündeki buz boncuklarini gidermek icin tutup, bir mikrodalga kabina koyup direk mikrodalgaya atiyorum. 4-5 dk sonra cözülüyor ve pisirmeye geciyorum.

zeynep01
02-07-2007, 12:43 PM
ben dipfrize aldığım eti pişireceğim kadar buzdolabı poşetlerine bölüştürüyorum hiç çözdürmeden kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak suyunu çektirene kadar pişiriyorum

mrsserap
02-08-2007, 12:01 AM
BAzen bende acil deep frysten biseyler cikarip hazirlamak zorunda kalabiliyorum.Böyle durumlarda mikroda cozduruyorum.Pratik olsun diye aldigim etleri,tavuklari tuketecegim sekillerde parcalayip o sekilde posetleyip koyuyorum dolaba,dahada kolaylastiriyor isleri :)