Orijinalini görmek için tıklayınız : DERİN DONDURUCUDA NAR
aysegularda
01-18-2007, 01:01 PM
Prostat kanserini engelliyormuş. Tabi çok daha fazla yararı vardır. Geçenlerde bir dergiden Nar ın saklam yöntemlerini okumuştum. Biz de biraz deneme yaptık. Tane tane ayırıp poşetledik ve dondurucuya attık. Sonuç kötüydü. Yemek için kullanılmaz. Ama belki şerbet vs yapılabilinir (bu arada ben de ne yapacağım dondurucudakileri diye düşünüyorum) . Yine tane tane ayırıp saklama kabına aldık. O da 2 hafta dayanıyormuş. Ama 3-4 gün sonra küflenmeye başladı.
Ama hiç soymadan en az 2 ay buzdolabında muhafaza edilebiliniyor. Bunu da tesadüfen, dolapta unuttuğumuz nardan öğrendik.
ulusal
01-18-2007, 02:10 PM
Nar ayıklamaya üşendiğim için pazardan aldığım zaman hepsini bir kerede tane tane ayırıyorum dolaba koyuyorum akşamları yiyeceğimiz kadar alıyoruz hiç bozulmuyor iki hafta rahatlıkla kalıyor dolapta
gümüşay
01-18-2007, 03:03 PM
biz narı sadece içmek için kullanıyoruz.açıkcası ben onu ayıklamaya üşeniyorum.taze sıkılmış portakal suyunun içine ekliyorum çok güzel bir lezzet veriyor.
geçen gün bizde meyvelerin içinde en az 3 ay önceden kalma olduğuna kara verdiğimiz nar buldukve hala ilk günkü gibiydi...
eskiden çok severek yediğim narı artık yemekten hoşlanmıyorum,yerken çekirdekleri rahatsız ediyor beni. bende meyve suyu olarak içiyorum 4 portakal ve 1 narı sıkıyorum harika bir meyve suyum oluyor.
Okyanus-Deniz
01-18-2007, 04:26 PM
nar seçmenin bir püf noktası varmı acaba?
okyanus dıger meyve sebzeleri nasıl en güzel renkte olanını alman yeterli olacaktır...
medura
01-18-2007, 06:38 PM
Babam çok iyi nar seçer, eskiden köyde nar ağaçları varmış. En iyisi feyiz narmış. Biz başka cins zaten almıyoruz, bize de o alır hep. Kabuğu olabildiğince ince olacak, narların girinti çıkıntıları dışarıdan belli olacak. Çok düzgün bir küre gibi olursa onları almıyor. Ve narın koparıldığı yeri merkeze alıp baktığında narın kesiti daireden çok bir çokgene benzer. Çokgenin köşeleri zarlarının olduğu yerlerdir. Oralardan bıçakla çizerek kesersen dilimlerini bulmuş olursun. Veya benim gibi iki ucunu biraz derinden kesip görerek de ayırabilirsin.
İnşallah anlatabilmişimdir. :oops:
Okyanus-Deniz
01-18-2007, 07:20 PM
okyanus dıger meyve sebzeleri nasıl en güzel renkte olanını alman yeterli olacaktır...
ece birkaç defa şahane görünen narlar almıştım ama kesip baktığımda içinin çürümüş olduğunu gördüm. şimdi nar almaya çekiniyorum özelliklede güzel görünüyorsa. nasıl işti anlamadım.
medura tavsiyelerini dikkate alarak seçeceğim narları, tşk ediyorum arkadaşlar...
canımcım
01-18-2007, 08:59 PM
Babam çok iyi nar seçer, eskiden köyde nar ağaçları varmış. En iyisi feyiz narmış. Biz başka cins zaten almıyoruz, bize de o alır hep. Kabuğu olabildiğince ince olacak, narların girinti çıkıntıları dışarıdan belli olacak. Çok düzgün bir küre gibi olursa onları almıyor. Ve narın koparıldığı yeri merkeze alıp baktığında narın kesiti daireden çok bir çokgene benzer. Çokgenin köşeleri zarlarının olduğu yerlerdir. Oralardan bıçakla çizerek kesersen dilimlerini bulmuş olursun. Veya benim gibi iki ucunu biraz derinden kesip görerek de ayırabilirsin.
İnşallah anlatabilmişimdir. :oops:
BENCE COK GUZEL ANLATMISSIN MEDURACIM...
demekkı narı dıger sebze ve meyveler gibi secmemek gerekmiş bunu anladım:)
medura soyledıklerın aklımda kalacak.babana tşkler
akdeniz
01-19-2007, 09:38 AM
Bir de fırınlanmış nar var arkadaşlar.Siirt'te yapıldığını biliyorum,bir kaç defa kayınvalidemlere gelmişti ve orada yemiştik.
Dışı fırınlanıp sertleştiği için içi çokk uzun süre taze kalıyorve tadı da çok lezzetli ve tatlı,ekşi değil yani.Ama nasıl yapıldığını bilmiyorum tam olarak.Ve zamanı geldiğinde İStanbul'da kadınlar pazarı'nda satılıyor.
doga_naz
01-19-2007, 10:35 AM
ayşeüularda narı dondurucuda saklamak istiyorsan bütün halde hiç bozmadan koymalısın o zaman güzel oluyor diye duymuştum ama yapmadım bilmiyorum.
aysegularda
01-19-2007, 12:19 PM
daga_naz bilemiyorum belki bir tane feda edbilirim deneme amaçlı tutarsa ne mutlu bize
hilay
01-19-2007, 01:16 PM
tv de rastgelmiştim doğu türkistanda vaktinde toplanan narların çiçek kısmı (saçaklı kısmı) çamurla doldurulup 1 sene boyunca saklanıyordu.ama çamur doldurulduktan sonra fırınlanıyormuydu bişey daha yapılıyordu ama hatırlamıyorum.hatta orda bunu seyyar arabalarda satıyolardı.içini açtıklarındada sanki mevsimindeki gibi taptaze suluydu.keşke o zaman not alsaymışım.belki bilen bi arkadaş ya da oralarda tanıdığı olan biri vardır bizi aydınlatabilecek.
haminne
01-01-2009, 10:39 PM
sevgili Aysegularda,
İyi akşamlar bir komşum narları kabukları ile tabağa dizip kuruttuğunu anlattı nar gerektiğinde taze nar gibi kullanıyormuş. Şöyle yani bütün olarak mutfak masasının üstünde meyve tabağına dizip bırakıyormuş zaman içinde narların kabukları iyice kuruyormuş ama ilerde gerektiği zaman kabuğu soyulunca nar taptaze çıkıyormuş ben bunu sizinle paylaşmak istedim geçen sene 3kg kurutmuş nar olmadığı zamanlarda daima elinin altında nar varmış umarım ilgilenirsiniz iyi yıllar diliyorum
kız kulesi
01-01-2009, 11:31 PM
narı ortadan ikiye kesin bir tahta kaşıkla üstüne vurarak içini beyazlarından ayrı olarak dökebilirsiniz tabii büyük derin bir kabın içerisinde yapın bu işi nar ayıklamak ne kadar kolaylaşacak göreceksiniz ve de çok sevineceksiniz
canımcım
01-02-2009, 09:32 PM
ben tecrube ettim eger kırmızı kabuklu nar aldıgımda hep içi bozuk çıkıyor ben özellikle beyazlı veya kırmızıya dönmeye baslamıs beyaz olanları almaya çalısıyorum içi herzaman içi ıyı cıkıyor..tavsıye ederım...
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.