PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hindistan cevizi

baharsekeri
01-19-2007, 10:34 AM
arkadaşlar geçen yıl ikbal gürpınarın proramına katılan bir izleyici eşinin ve kendi boylarının çok kısa olduğunu doğan iki oğlunada taze hindistan ceizi suyu ve rendesini derece derece artırarak verdiklerini çocuklarının 1.80 ve 1.85 boylarında olduğunu söylemişti.daha doğrusu konukladan bir kaçıda bunu denediği ve doğruluğuna inandıklarını söylemişti.yani hindistan cevizi boy ve zekada çok önemli bir ölçütmüş.bunu duydunuz mu bilginiz var mı bu konuda:)

aysegularda
01-19-2007, 12:08 PM
Bu konuda hindistancevizinin bir fonksiyonu olduğunu zannetmiyorum. Genlerde dominant denen bir sistem vardır. Dominant yani hakim gen hangisi ise doğacak çocuk onu taşıyacaktır.
Mesela insanlarda koyu renk geni hakim gendir. Anne babadan biri mavi diğeri kahverengi gözlü ise doğacak çocuk da hakim gen koyu renk olduğu için kahverengi olacaktır. Bu durumda mavi baskın gen olup diğer çocuklarda mavi gözlü olma ihtimali de vardır. Ya da her ikisi de kahverengi gözlü ise ebeveynler daha önceki nesillerde mavi saklı gen ise çocuklarda da çıkabilir açık renk göz. Bu durum saç rengi ile de aynıdır. Saç şekli ile de. Kıvırcık, düz saç gibi.
Boyda da hakim gen uzun gendir. Çocuk uzun boylu olma ihtimali yüksektir. Her ikisi de kısa ise saklı gen uzun boy ise çocuklar uzun olabilir. Babada her iki gen uzun boy ise annede de kısa boy ise her doğan çocukta (U/K) genleri olacaktır. Ama hepsi de uzun olacaktır. Bu çocuklar yine kendileri gibi (U/K) geni taşıyan biri ile evlenirlerse üç çocuk uzun bir çocuk kısa olacaktır
Çok şaşırtıcıdır ki kellikte de saklı gen kelliktir. Hakim gen saçlılıktır.
Umarım yararlı olmuştur verdiğim bilgiler. Liseden kalma bilgiler.

*özlem*
01-19-2007, 12:11 PM
Ayşegülcüm beni lise yıllarına götürdün vallahi.....anlattıkların çok doğru..
Çekinik baskın karakterler...bezelyeler....eşlemeler.....biyoloji dersine gittim biran....

sevgili baharşekeri...ah keşke öyle bişeyolsa canım....gerçi doğanın sırrı bitkilerde saklıbence....neden olmasın dimi ama.....

medura
01-19-2007, 04:04 PM
Sevgili ayşegülarda, "üç çocuk uzun bir çocuk kısa olacaktır" değil de her çocuğun kısa olma ihtimali 1/4'tür diyelim.
Ama fenotipi (yani çocuğun görüntüsünü, neticeyi) belirleyen tek faktör genotip değildir yine hatırlayacak olursak. Çevresel faktörler de bunda rol oynuyor belli bir oranda. Yani beslenmenin de bunda payı var.
Bir doktor arkadaş duruma el atsa da, biz de en doğru yorumu öğrensek de mi? :)
Nilge mesela veya varsa başka biri, herkesin mesleğini bilmiyorum tabi.

aysegularda
01-19-2007, 04:30 PM
tabi medura genetik bilimle uğraşanlar çok daha iyi bilir sonuçta okulda öğretilenler belli bir seviyede daha önce hamile kaldığım dönemlerde çok fazla izlerdim bu tarz bilgiler veren programları ve dergi çok alırdım bir doktor kısmen sporla uğraşmanın ve beslenmenin faydalı olabileceğini ama beklenen kadar etkilemiyeceğini söylemişti
yeni nesil zaten uzun geliyor (geçenlerde bir kadın 61 cm boyunda 7v eya 9 kilo ağırlığında çocuk doğurmuştu bu zaten hiç görülmemiş bir durum hormonlu gıdalar sağolsun)
önemli olan sağlıklı olmak öyle değil mi?

medura
01-19-2007, 05:07 PM
Bence de. Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin. Ne kadar dikkat etsek de herşeyi mevsiminde yemeye vs., yine de bu ortamda kendimizi çok koruyamadığımıza inanıyorum.

baharsekeri
01-19-2007, 05:54 PM
bana pek inandırıcı gelmemişti ama o proğramdaki diğer kişilerin başından geçenler ve telefondaki kişinin bizim sülalemizde ve eşimin sülalesende hiç uzun kişi yoktur dediği için inanır gibi olmuştum:)) valla kafam karıştı;çoğu hastalığın şifası bitkilerde ve çoğu çoğu ilaçta bitkiden yapılıyor o zaman buda olabilir belki diyor insan.
sevgili ayşegülarda çok sağol açıklamaların için.lisedeki biyoloji öğretmenimiz gibi anlatmışsın.yoksa sen o musun:)

medura
01-19-2007, 05:58 PM
Amcamın kızı biyoloji öğretmeni; ondan duymuştum: 2 beyaz kişinin zenci bir çocukları olmuş. Çok uç bir örnek belki ama. Çok yakın akrabalarında, 1-2 nesil geride olmaması çocuğun uzun olmmasını gerektirmiyor yani. ayşegülarda'nın da dediği gibi ihtimali düşüyor ama imkansız değil. Benim eşim de anne-babasından, akrabalarından çok çok uzun.

baharsekeri
01-19-2007, 06:11 PM
teşekkür ederim medura.inanmayayım yani böle şeylere:)

baharsekeri
03-09-2007, 10:18 AM
arkaaşlar lütfen cahilliğimi bağışlayın :oops: .marketlerde satılan hindista cevizinin meyvesinden aldım.ama nasıl nerelerde kullanacağımı bilmiyorum.yada pastalarda kullanılan gibi olması için ne yapmalıyım.birde suyunu ne yapcam içecem mi.pek benim tarzım değil de doğrusu :?

*özlem*
03-09-2007, 10:26 AM
valla ben taze hindistan cevizine bayılıyorum...yıkayıp kıtır kıtır yiyorum....pastalarda hiç kullanmadım ama rendelereyerek kullanabilirsin canım...bu arada suyu da çok yararlı diye duymuştum...biraz şekerli ama....

baharsekeri
03-09-2007, 10:42 AM
teşşekkür ederim özlem.nasıl yiyorsun ya.ben denedimde ilk lokmada bırwaktım değişik bir tadı var.kurusuyla aynı değil.rendeleyip kurutulur mu yoksa ağzı kapalı kavonozda mı saklanır

denizalp
03-09-2007, 10:49 AM
bende geçenlerde aldım. suyunu eşim içti. onun hoşuna gitti ama ben beğenmedim doğrusu. kabuklarınıda güzelce soyup rendeledim. rendelerken eline dikkat et, zor rendeleniyor çünkü. iyice kuruttum bir kavanova koydum ve buzdolabında saklıyorum. lazım oldukça çıkarıp kullanmak için. kokusu çok güzel, marketlerden aldığıma hiç benzemiyor.

melisa2
03-09-2007, 01:23 PM
vala ben tazasini yemeyi çok seviyorum hele oğlum bayılır banabile bırakmaz
ama rendeleyip kuruyunca kavanozlarda saklanabilir

ozlemsm
03-09-2007, 03:56 PM
Arkadaslar ben de her hafta alirim taze hindistan cevizi.Suyunu da pek begenmedigim icin esim ve oglum iciyorlar.Esim suyunu cok sevdigi icin ara sira sadece hindistan cevizi suyuda aldigi oluyor.Hazir olani sanirim icine katilan maddeden olsa gerek daha lezzetli.Kurusunu da gununde kirip yikiyorum ama soymadan yiyoruz biz burada.rendelenecekse soyuluyor.Ben hic rendelemedim.Ama degisik olsun diye deneyecem.Taze taze pastalarda da yeriz.Himmm esim cok sever hindistan cevizi . . .
Hindistan cevizli olan butun tarflerimi denemisimdir.
Iyi gunler Ozlem . . .

baharsekeri
03-09-2007, 06:22 PM
arkadaşlar birde bişi daha sorcam..ilk defa denediğim için bilmiyorum.yada başka ne şekillerde yapılıyor.daha doğrusu basit bir yolu olmalı en azından :oops: .çizgi filmlerde maymunlar ağaçtan düşürüyot kabuğu kırılıyor ve suyunu içiyorlar :roll: .bende kabuğunu ceizle vura vura kırıyorum.bu arad içindeki suyu da dışarı çıkıyor azıcık.dışını kırayım derken içide kırılıyor.yok mu bunun başka yolu... :idea:

*özlem*
03-09-2007, 06:52 PM
BAHARŞEKERİ ÖNCE ŞUNU SÖYLEYİM...OĞLUŞUN ÇOK TATLI MAŞALLAH...KİRPİKLERİNE BİTTİM BEN...MAŞALLAH SÜBHANALLAH...ALLAH NAZARLARDAN KORUSUN CANIM...GELELİM HİND.CEVİZİNE....EVET HİNDİSTAN CEVİZİNE ULAŞMAK BİRAZ ZOR...MAYMUNLARINKİ GİBİ KOLAY OLMUYOR....AMA SUYU NU ÇIKARMAK İÇİN ALTINDA 2 YADA 3 NOKTA GİBİ YER VAR ORALAR DIŞ KABUĞUNA GÖRE DAHA YUMUŞAK BİR TABAKA...ORALARI DELİP SUYUNU AKITTIKTAN SONRA DIŞ KABUĞUUN KIRARSAN SUYUNU DA ZİYAN ETMEMİŞ OLURSUN CANIM...UMARIM YARD.OLUBİLDİM....

Şiraze
03-10-2007, 07:30 AM
merhaba arkadaşlar bizde eşim ufak testere ile hindistan cevizinin tepesinden küçük bir yuvarlak kesip suyunu çocuklara içiriyoruz. Geri kalan kısmını atıyordum kabuğu çok sert nasıl soyup rendeliyorsunuz ki?

baharsekeri
03-10-2007, 02:53 PM
hmm tamam özlem .bak o noktalardan delmek hiç aklıma gelmemişti.sağol fikir için.ve ayrıca boncuğumda güzel dileklerin için ayrıca teşekkür ediyor...şiraze ben rendeledim oluyor.tabi biraz zor havuç gibi rendelenmiyor:)

ozlemsm
03-11-2007, 01:36 PM
sevgili baharsekeri.
Bizim yontemi de yazmak istedim.Hani o 3 delik varya esim onlardan birini sarap acacagiyla acaiyor sonrada suyunu bardaga bosaltip kalan kismini ben bahcede 1-2yere vurarak kiriyum sonrada ceviz kendiliginden cikiyor.
Iyi gunler . . .

baharsekeri
03-11-2007, 07:43 PM
teşekkür ederim özlem.o şekildede denicem.bir kaç gündür suyunu azar azar oğluma içirmeye başladım.kalanı dolapta saklıyorum.bozulmaz dimi.ayrıca oğlum 11 aylık ve gece gündüz pek uyumazdı.ta ki h.cevizinin suyunu içirene kadar..böle bir etkisi var mı suyun.uyku falan yapar mı?

ozlemsm
03-12-2007, 02:31 PM
Ben daha once hic saklamadim.Aninda iciliyor diye.Ama hindistan ceviz suyu aliyorum bazen o dayaniyor birkac gun.Saniyorum ki 2 gun gecmemek uzere saklayabilirsin.
Uyku konusunda hicbir fikrim yok inanki.Ama doyurucu oldugunu biliyorum.Belki de onu ekleyici yemek olarak tam doyuruyor.karni tam doymamis bebek iyi uyumaz cunku.Tecrubelerime dayanarak soyluyorum.Benim de kizim 11aylik 23.'de olacak ve oglum 23 aylik.Umrim yardimci olabilmisimdir.