PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tam tutumamais yogurt

eliyza
01-20-2007, 01:33 AM
:cry: arkadaslar bir hafta oncesi yogur yapmak icin sutu pisirdim sogumaya biraktim tam mayalama isisina gelemisti dolabi acip baktigimda yogur yok abim bennim maya biraktigim yogurdu ayran yapip icmis bende hemen markete kostum maya aldim ama benim isedeigim markadan yoktu :? neyse hemen yogurdu mayaladim ama yari tutmus yari tutmamais bir vaziyete tadinda sut tadi var hala bir haftadir dolapta dokmeyede kiyamiyorum ne yapacagim bilmiyorum en son aklima kesipte cokelek yaparim diye geldi ama halen yogurt dolapta sizce ne yapmaliyim cokelek onurmu? yardim ederseniz sevinirim

ozlemsule
01-20-2007, 09:27 AM
Bende başlığı okurken aklıma çökelek geldi.Ama sen zaten düşünmüşsün.Bence daha fazla bekletmeden tekrar mayalamaya uğraşmadan hemen çökelek yap.Süt ürünleri çabuk bozuluyor.Allah korusun bir rahatsızlık yaşamayın sonra.

derdah
01-20-2007, 03:32 PM
sütün içine limon tuzu koy ocakta kaynat çökelek olsun

aysegularda
01-20-2007, 05:00 PM
eğer tam tutmamışsa sıcak bir kaba biraz oturtursan mayalanır şayet kaşıkla aldığında yoğurt uzuyorsa maya bozuk demektir benim çok başıma geldi dediğin gibi süt tadı da fazlasıyla oluyor
siz yine de çökelek olarak değerlendirisiniz ama sıcak su dolu kaba oturtma fikri de aklınızda olsun

83papatya
07-04-2008, 11:41 AM
Ben yoğurdu hep mayalar fırına koyarım...Isısısnı iyi muhafaza etmek için....Fırın soğuk ve çalıştırılmıyor,böyle alıştım çok pratik oluyor....Şayet tam mayalanmadıysa fırını düşük ısıda çalıştırıp biraz daha bekletirim veya sıcak su dolu bir kaba oturtmakta olabilir,onuda yaparım ama fırın bana göre en pratiği.....