Orijinalini görmek için tıklayınız : waldorf salatası
2 elma
1 kereviz
100 gr mayonez
100 gr iri çekilmiş ceviz
1 limon suyu
elma ile kereviz rendelenip diğer malzemelerle karıştırılıyor. dikkat edilmesi gereken şey elma ve kerevizin bekletilmeden malzemelere karıştırılması. yoksa ikisininde rengi değişiyor.
ben bu tarifi internetten buldum ve denedim çok güzel oluyor.sizlerle paylaşmak istedim.
kendisi bir faransız salatası oluyormuş.
bunny
03-28-2005, 10:22 AM
waldrof salatasına 1 avuç kuru üzüm de atabilirsın.
aynı salatayı beyaz lahana ile yapıyorum.mayonezi sevmediğim için yoğurt-mayonez
karışımını kullanıyorum.
buna coleslaw salatası diyorlar sanırım 8)
deryadeniz
07-07-2005, 03:19 PM
EL MA VE KEREVİZİN KARARMAMASI İÇİN , SOYDUKTAN SONRA LİMON SUYU İLE OV. TABİİ Kİ LİMON SUYU ORANINDA ABARTMAMAK KAYDI İLE.
seyma
07-07-2005, 04:44 PM
Sevgili subi bu salatayi eksi yesil elmayla yaparsak daha bir lezzetli olur degilmi :P Deneyince yorum yazarim
Sevgiler...
deryadeniz
07-07-2005, 04:46 PM
ben yort ve mayonezi karıştırıyorum. daha lezzetli ve masum oluyor.
kereviz mevsimi geçti değil mi arkadaşlar. canım da çekti şimdi:(
seyma
07-07-2005, 09:29 PM
Merhabalar
Ben de karistiriyorum böylece daha hafif oluyor.Almanyada daha mevsimi gecmedi satiliyor :)
imported_melike
07-07-2005, 09:41 PM
sevgili Deryadeniz geç kalmiş degilsin waldorf salatası yazın bizim evde en çok tuketilen salatadır.
,çünkü bu salatayı ben kereviz sapı ile yapıyorum. kışin kereviz sapı bulamadıgım zaman kerevızle yapıyorum. bu tarıfı amerikada yaşayan ablamdan ögrendim, özelıklede yazın çok yapıyorum. benim tarifim şöyle.
4 tane golden elma ( amasya olursa 5 yada 6 tane olacak)ekşi elmada olur
1 demet kereviz sapı
1 lımon suyu
1 bardak iri parcalanmış ceviz
yarım bardak kuru üzüm.
1 bardak mayonez yogurt karışımı( asas tarif sadece mayonezle yapılıyor)
elmayı kabuklarıyla tavla zarı buyuklugunde,kasedekı lımon suyunun ıcıne dogruyoruz ( kararmaması ıcın )kerevız saplarını dogruyoruz. ( kalın olanları ikiye ayırıp dogruyoruz)
yarım saat suda ıslatılmış uzumu suzup katıyoruz. mayonez karışımını döküp iyice karıştırıyoruz. cevizleri katıp şöyle bir karıştırıyoruz. çok karıştırılırsa ceviz salatanın rengini karartıyor. ben salatayı dolapta saklayacagım kaseye koyarken arasına serpiştiriyorum cevizleri.
bu salata dolapta 3 gun kadar saklanıyor. yaz gunleri ıcın bence nefis bır tat. sıcak yaz gunlerınde küçük bir kase soguk soguk çok güzel oluyor.
yalnız şöyle bir uyarıda bulunayım bu bizim mutfagımıza göre degişik bir tat. çok sevenler olduğu gibi hiç hoşlanmayanlarda olabiliyor. çok nötr bir tat bunu neyin yanına yiyebiliriz diyenlerde var. bence tek başına yendigi zaman özellikle şu sıcak günlerde çok nefis bir tat .
melike senin tarifinide deniyeceim mutlaka
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.