PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kuskus salatası

03-29-2005, 09:11 AM
isminin kötü oluşuna bakmayın bu çeşit makarnanın adı bu..
malzemeler:
-1paket kuskus(çok küçük arpa şhriye gibi ancak şekli yuvarlak)
-1demet dereotu
-birkaç dal taze soğan
-yarım tavuk göğsü(haşlanmış)
-közlenmiş veya haşlanmış kırmızı biber
-konserve mısır
yapılışı:
kuskusları tuzlu suda haşlayın süzün(makarna haşlar gibi),dereotunu ince doğrayın,soğaları incecik doğrayın,tavuğu küçük küçük didikleyin(parçalayın),ve tüm malzemeleri karıştırın ,1-2 kaşık ztinyağ dökersen daha da güzel bir tat elde edersiniz derin bir salata kasesi ile servis yapın afiyet olsun..

akan
03-29-2005, 09:16 AM
yukarıdaki misafir ben oluyorum ne yazık ki bilgisayarım yüzünden..

f.meral
03-29-2005, 09:27 AM
selam akan bu kuskusu hasladigimiz tavuk suyuyla islasak daha lezetli olmazmi ?saglicakla kal ;)))))

funda_mete
03-29-2005, 10:59 AM
Akan ve f.meral merhaba :)

ben kuskus salatasını haşladıktan sonra dereotunu ince ince doğrayıp, evde varsa tavuk haşlayıp ince didiyordum yine varsa biraz ceviz ekliyorum. En sondada yoğurta sarımsak ekleyip hepsini karıştırıp yapıyordum.

Akan senin tarifinde çok güzel. Közlenmiş kırmızı bibere bayılırım. Birde bu şekilde deneyeceğim.

Sevgilerimle
Funda & Mete (18 aylığız)

akan
03-29-2005, 01:04 PM
f.meral bilmiyorum olabilir ancak kuskusların biraz haşlanması gerekiyor ,kısırdaki gibi ıslama ile kuskusları çiğ kalabilir bence ama denemek lazım..

fethiye
03-29-2005, 06:42 PM
kuskuslari aynen kisirdaki gibi sicak suyla islarsaniz da `piser'ler. Uzerine bir tabak/kAse kapatmakta fayda var. Kampa gittigimizde yaptigimiz temel besinlerden birisi bu ve boyle hazirliyoruz.

bazilari kisiri da kuskusla yapiyor -- zaten kuskus da irmikten, o da bugdaydan yapiliyor, aynen kisirdaki bulgur gibi. ;)

_pınar_
03-30-2005, 12:23 PM
selamlar,bence de ismi kötü ama tadı güzeldir kuskusun.ben kuskusu yalnızca haşlar,üzerine sarımsaklı yoğurt ilave eder,biraz da dere otu serperdim.ama senin tarifini de deneyeceğim,güzel olacağa benziyor.paylaştığın için teşekkürler,bize de kolay gelsin:)

gulten
05-18-2005, 06:10 AM
Selam bende kuskusu mayonez ve yogurtla salata yapiyorum.dereotu kornison tursu,bezeye misir ile karistirip servise hazir hale getiriyorum Afiyetle

laley
09-13-2005, 01:25 PM
merhaba. akşam evdeki haşlanmış kuskusu değerlendirmek için ben de bir salata yaptım. salatalıkları kabuğuyla rendeleyip suyunu iyice sıktım. haşlanmış mısır taneleri, sarmısaklı yoğurt, mayonezle birlikte kuskusa ilave ettim. istenirse içine taze nane de doğranabilir veya dereotu. Afiyet olsun.

pearl1453
09-14-2005, 07:04 PM
merhaba bende gülten gibi mayanez ve yoğurtla beraber kornişon dereotu,biberli zeytin dilimleri ekliyorum çok beğeniliyor ellerinize sağlık

mutlu
09-15-2005, 02:18 PM
Merhaba,

Ben de kuskusu yemek olarak pişiriyorum. Önce soğanları yağda salça ile öldürüyorum daha sonra içine doğranmış sivribiber, domates atıp onlarıda biraz öldürüyorum. (istenirse kıyma da eklenebilir) Ardından 1 bardak kuskusu ilave edip bir-iki kez kavurduktan sonra 2 bardak su, bulyon, tuz, karabiber ilave dip orta ateşte suyunu çektirdikten sonra en kısıkta bir süre demlendiriyorum. Piştiğinden emin olduktan sonra altını kapatıp 10 dakika dinlendirip, karıştırıyor ve servis yapıyorum. 4 yaşındaki oğlum bu yemeği çok beğeniyor, yanında 1 bardak ayranla çocuklar için güzel bir öğün oluyor.

Sevgiyle kalın...

Mutlu

AŞKBÖCEĞİ
12-29-2006, 03:39 PM
ANNEM HER ZAMAN GÜNLERİNDE YAPARDI.EŞİMLE BENİMDE ÇOK SEVEREK YEDİĞİMİZ BİR SALATA TARİFİ...

1 PAKET KUSKUS MAKARNASI
1/2 DEMET YEŞİL SOĞAN
1/2 DEMET DEREOTU
2 KÜÇÜK HAVUÇ
7-8 KORNİŞON
1 LİMON SUYU
ZEYTİNYAĞI
TUZ,KİMYON

MAKARNAYI HAŞLIYORUZ.FAKAT DİRİLİĞİNİ FAZLA KAYBETMEDEN SÜZÜYORUZ.YEŞİL SOĞANI ,DEREOTUNU ,KORNİŞONU İNCE İNCE DOĞRAYIP HAVUÇU RENDELİYORUZ(RENDENİZ İNCE KISMI TERCİH EDİLİYOR).TÜM MALZEMEYİ HARMANLAYIP,LİMON SUYU TUZ YAĞ VE KİMYONU(MİKTARI İSTEĞE BAĞLI AMA BİRAZ FAZLA KONULUNCA TADI ÇOK GÜZEL OLUYOR)EKLİYORUZ.SOĞUK SERVİS YAPIYORUZ

nagis
12-29-2006, 07:26 PM
Verdiğin malzemelere ek olarak Taze nane, maydonoz, salatalık turşusu veeeee nar ekşisi ile de mükemmel oluyor :)

çiğdemyp
08-16-2008, 11:24 PM
Bir kuskus salatası tarifi de benden. Aslında hepsi birbirine benziyor, ufak tefek değişiklikler var sadece.

Kuskus Salatası 4 kişilik
Malzemeler: 1 su bardağı kuskus, 2-3 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı hardal, 2 orta boy rendelenmiş havuç, 1 orta boy rendelenmiş salatalık, 1 kırmızı biber, 1 limon suyu, zeytinyağ, tuz.
Yapılışı: Kuskusu haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın. Kırmızı biberi incecik doğrayın. Salatalık ve havuçları rendeleyin. Soğumuş olan kuskusla karıştırın. Bir başka kasede yoğurtla hardalı iyice karıştırıp, limon, tuz ve zeytinyağını ilave edin ve sebzelerle karıştırılan kuskusun üstüne dökün ve karıştırın. Geniş bir salata tabağının dibine arzuya göre marul yaprakları serilip salata bu yaprakların üstüne konarak servis edilebilir.
Afiyet olsun!

HIRSIZ-POLIS
08-17-2008, 12:10 AM
Benim bildigim kuskus ozel bir yontemle pisiriliyor, onu buharda pisiriyorlar, birde birkac islemden geciyor, oldukca zor gibi, burda ki faslilar oyle yapiyor en azindan, haslayinca da ayni lezzette oluyor mu acaba?

çiğdemyp
08-18-2008, 08:14 PM
Benim bu salatada kullandığım kuskus Türkiye'de kullanılanı. Hani makarna tadında olan küçük yuvarlak şeyler. Faslıların kullandığı daha ziyade bizim köftelik bulgura benzer.
Sevgiler,
ç.

HIRSIZ-POLIS
08-18-2008, 09:25 PM
anladim canim, evet benim bahsettigim kuskus bulgur'a benziyor.