PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Börülce ve Deniz Börülcesi Salatası

sellen
02-26-2005, 10:14 AM
TAZE BÖRÜLCE SALATASI

Yarım kilo taze börülce

2 adet domates (rendelenmiş)

2-3 diş dövülmüş sarımsak

2 adet limon suyu

Yarım su bardağı zeytinyağı

Tuz
Yapılışı
Börülcelerin başları ve varsa kılçıkları ayıklanır.

Derin tencereye bir miktar su ve su atılarak, börülceler yumuşayana dek

yaklaşık onbeş dakika kaynatılır.

Soğuk sudan geçirilip süzgeçte iyice süzülen börülceler servis tabağına alınır.

Domates, limon suyu, sarımsak ve zeytinyağı iyice karıştırılıp börülcelerin üzerinde gezdirilir.
Yaz için ideal, yapıldığında insanın burnuna deniz ve tatil

kokusu, gözünün önüne yazlık manzarası getiren tarif..

lesya
03-29-2005, 02:15 PM
merhaba bir tarif te benden
yazın tatilde deniz börülcesi salatası yedik eşim ve ben çok beğendik
ankara'ya döndügümüz zaman pazarda deniz börülcesi görüp aldım kafama göre salata yapmaya kalktım...
önce bölülceleri suda haşladım( sakın suya tuz koymayın börülceler denizde olduğu için tuzlu)
sonra börülcelerin içlerindeki odunsu kısımları çıkarın. köklerinden tutup başparmak ve işaret parmaklarınızın arasında aşağıya doğru sıyırın hepsi birden sıyrılıyor ( ben çıkarmamıştım kılcıklı kılçıklı olmuşlardı)
bir limonun suyunu yeterince zeytinyağıyla karıştırım börülcelerin üzerinde gezdirin
afiyet olsun
lesya

Süheyla
04-04-2005, 02:36 PM
bu salatayı bende yapıyorum çok güzel oluyor. yalnızca farklı olarak içinin sosuna birkaç diş sarımsak ekliyorum .. lezzetli oluyor , istersen birde böyle dene :)

dentista
04-04-2005, 06:00 PM
selamlar
deniz borulcesini aynen anlatildigi sekilde hazirladiktan sonra sarimsakli yogurt -az zyagi ekleyerek yada nohut fasulye piyazina katarak da kullanabilirsiniz ve hatta dondurabilirsiniz de.

Senaygül
04-04-2005, 06:03 PM
Normal börülce , brokoli ve karnıbaharı da.. haşlayarak bu soslarla sunabılırsınız..

Şeker kokulu kızım ve ben..

fatma nihal orman
04-04-2005, 10:54 PM
merhaba arkadaslar da ben bu deniz borulce sinin nasil bir sey oldugunu anliyamadim veyayut ismini hic duymadim aciklarsaniz ve nasil bir sey oldugunu anlatirsaniz sevinirim.

gulsum
04-05-2005, 12:43 AM
merhaba bende fatma nihal orman'na katiliyorum deniz borulce'yi nereden alabiliriz acaba bizi bilgilendirirmisiniz simdiden teskurler

Senaygül
04-05-2005, 09:39 AM
Deniz börülcesi genelde Egelilerin yaptıgı bır salata İstanbulda yasıyorsanız her yerde bulmanız mumkun olmuyor.. Normal taze börülcenin cok cok cok ıncelerını dusunun..

Umarım faydam olmustur..

Şeker kokulu kızım ve ben ( bu gun 36 gunluk olduk )

lesya
04-05-2005, 01:14 PM
ben deniz börülcesini ankara'da çankaya yıldız pazarında görmüştüm sürekli bulunmuyor nasıl tarif etsem... senaygün'e katılıyom normal börülcenin çok çok incesi gibi 5-6 tanesi bir kökte toplanmış gibi demet halinde satılıyor

anlatabildim mi acaba... :wink:

gulsum
04-05-2005, 06:20 PM
merhaba lesya vesenaygul bassetiginiz deniz borulcesi galiba torontoda bulmam biraz zor gozukuyor :cry: burada borulce var uzun ince ve birkokte olusmuyor turkiyedekillerden farkli ben beilki odur demistim sanirimsizin dediginiz cokfarlibirsey neyse bilgileriniz icin tusukurler

fatma nihal orman
04-07-2005, 08:02 AM
sebze mi arkadaslar bu ben gercekten hic duymamistim, merakta ettim ,ayrica tesekkurler ama ben yinede anliyamadim aciklamalarinizdan:(.

Senaygül
04-07-2005, 01:18 PM
sebze demeyelım de..ot turevı bır sey hanı dereotu maydonoz gıbı.. yemegı yapılmıyor bıldıgım kadarı ıle..sadece salatası..

04-07-2005, 02:16 PM
deniz börülcesi benim de çok sevdiğim bir ottur. ben ilk defa ayvalık-cunda adasında yemiştim. ege'de doğal olarak yetişiyor. yurtdışında bulabileceğinizi zannetmiyorum. daha yeni yeni ankara ve istanbulda büyük pazarlarde ve manavlarda bulunmaya başladı. ben yukarıdaki tarifin dışında haşladıktan sonra üzerine sarımsaklı ypğurt ve domates sosu dökerek de yapıyorum. bu şekli de nefis oluyor :)
sevgiler
fadik

lesya
04-07-2005, 02:29 PM
evet gülsümcügüm torontoda bulman zor gibi... tam olarak bilmiyorum ama galiba denizde yetişiyor o yüzden tuzlu! diye duydum. görüntü olarak normal börülceye benzediği için deniz börülcesi demişler herhalde
sevgiler lesya

Başak
04-10-2005, 05:52 PM
Bu Milas'ın şimdi ismini hatırlayamadığım bir köyünde deniz ile kara arasındaki bataklık bir yerde yetişen bir sebze. Bodrum'da köylü pazarında bu bilgiyi vermişlerdi. Zeytinyağı, limon ve sarmısak olmazsa olmazları. Ve tabii ki de haşlama süresi çok önemli; biraz fazla haşlarsanız rengi canlılığını kaybedip garip yeşilimsi bir renge dönüşüyor.................

gulsum
04-10-2005, 06:05 PM
merhaba arkadaslar galiba ben bu deniz borulcesini buldum sayfanin birinde bir arkadasimiz{deniz zin} vermiz oldugu likte var www.foodsubs.com ma girin ve sea vegetables tiklayin,sea green beens adinda umarim aynisidir
sevgilerle

lesya
04-12-2005, 02:44 PM
evet gülsümcüğüm tebrikler
deniz börülcesi işte bu aynısı
portakal ağacı müdavimlerinden hiç bir şey kaçmıyor
selamlar

fethiye
04-17-2005, 03:37 AM
Evcini arkadasimizin sitesinde bu borulcenin salata olmus halinin pek guzel bi fotosu var: http://www.evcini.com/2005/04/index.html#a0004274030

esma
04-17-2005, 05:55 AM
deniz borulcesine bayilirim, ama amerika da yok heralde. turkiyede babam pazardan alirdi genelde. haslayip, kilcigini ayiklayir limonlu zeytinyagli sarimsakli sosla hiimmm pek guzel olurdu...

04-17-2005, 11:01 AM
deniz börülcesine süsleme olarak ne kullanabilirim???
teşekkürler

lesya
05-24-2005, 02:18 PM
bence domatesten ve limon kabuğundan gül yapılabilir
sevgiler lesya

gnckynk
09-29-2005, 08:54 AM
İzmir tarafına gittiğimde yemekte salata olarak koyuldu çok beğendiğim için sizlerle paylaşmak istedim.

Börülceler güzelce yıkanıp haşlanıyor. Haşlanan börülceyi bir salata kabına alıp üzerine limon, sirke, soğan ve isteğe göre dereotu vb. malzemeler de kullanabilirsiniz ama biz koymamıştık.

Eğer oturduğunuz yerde börülce yok ise bizim de yoktu çünkü taze fasulye ile yapabilirsiniz o da çok güzel olmuştu :lol:

İşte bu kadar hem kolay hem nefis. Afiyet olsun...

Güzel Şeyler Paylaştıkça Büyür :lol:

BETÜL
09-29-2005, 11:04 AM
taze olarak bulamayanlar için büyük marketlerde konsarveride satılıyor. ben aldım geçen gün. henüz ne yapıcağıma karar vermemişti. iyi oldu bu tarir. teşekkürler gnckynk.

sevgiler hoşçakalın...

şule
09-29-2005, 01:17 PM
sevgili arkadaşlar ben de marketten daha önce konserve börülce almıştım ama hiç memnun kalmadım. Tazesini kullanmanızı tavsiye ederim. Konservedeki börülceler neredeyse eriyordu. Yani bir tarifi yapmaya çalışmıştım. Tarifte börülceleri yanyana getirip taze soğan sapıyla bağlayarak servis yapın diyordu. Fakat benim börülcelerin içi dışına çıktı bu işlemi yaparken :). Belki de aldığım markanınki öyledir sadece ama zannetmiyorum. Aldığım markayı da hatırlamıyorum :(.

gnckynk
09-29-2005, 01:32 PM
galiba haklısın suda fazla kaldıkları için eriyorlar sanırım en azından ben öyle düşündüm. ben zaten konserveden yapmamıştım ama yapmayı da düşünmedim diyemem çünkü yaşadığım yerde olan bir sebze değil. zaten ben tazefasulyeyle de denedim öyle de çok güzel oluyor.

Şeyda
09-29-2005, 01:41 PM
Börülce müptelaları.... Ben de bir börülceci olarak sizi uyarıyorum....

Bu hafta ramazandan önce pazardan aldınız.. aldınız alamadınız konsevlelerle idare etmek zorunda kalırsınız. Ben c.tesi aldım. Haşlayıp dondurucuya attım. Size de tavsiyem tazesini alıp kendiniz hazırlayın. Ama unutmayın bu haftadan sonra bulmak çok zor....

gnckynk
09-29-2005, 01:50 PM
offf benim oturduğum şehirde börülce satılmıyor ama sanırım hatırladığım kadarıyla bir arkadaşımın bahçesinde vardı. hemen gidip bir pişirimlik toplamak lazım. zaracım bu akşam yedikten sonra tadının nasıl olduğu konusunda beni bilgilendirirsen çok sevinirim. merak ediyorum bakalım beğenecek misin?

bu arada galiba turkcell örneği çok iyi oldu :lol: :oops:

gnckynk
09-29-2005, 02:11 PM
ben tekirdağ da oturuyorum. aslında o kadar ücra değil ama oturduğumuz ilçede nedense satılmıyor. ayrıca ısırgan otunu biz gidip kendi elimizle topluyoruz taptaze bahar aylarında hep yapıyoruz. çok lezzetli ve sağlıklı :lol:
tüm mesajları o şekilde yazsaydık sanırım kimse bişey anlamazı :lol: :lol: :lol:

gnckynk
09-29-2005, 02:24 PM
evet canım gerçekten anlaşılmıyor :lol:

ısırgan otunun faydalarını çoook duymuştum saymakla bitmiyor. aslında bütün sebze ve meyvalarda çok faydalı. insan hangisinden yese diye şaşırıyor bazen :lol:

karahindiba diye bir ot var. eski evimizde bahçede dolu vardı bakmazdık bile ama bu sene öğrendim ki hem çok faydalı hem çok lezzetliymiş. şimdi üzülüyorum zamanında üstüne basıp geçtiğimiz otlar ne kadar yararlıymış diye :(

gnckynk
09-29-2005, 02:45 PM
ben bir yerde ama tam olarak hatırlamıyorum yine böyle blog olan bir sitede görmüştüm.
ama tarifi hatırlamıyorum. ben bir bakayım bulunca sana da yollarım :?:

seyma
09-30-2005, 10:08 AM
Arkadaslar ben de börülce salatasina sarimsak rirke veya limon domates ve sogan koyarim harika oluyor.Annem buna börülce taratoru da der kulaklari cinlasin :P

gnckynk
09-30-2005, 10:38 AM
evet bu şekilde de çok lezzetli oluyordur mutlaka. bu şekilde de deneyeceğim :lol:

ZiyaCenk
10-17-2005, 04:14 PM
Balıkesir Burhaniye tarafında pazarda satarlar normal börülcenin dışında deniz börülcesi diye bir bitki var o da süper lezzetli oluyor yanlız direk haşlamıyorsunuz sadece önceden kaynamış sıcak suda bekletiyorsunuz 10 dk kadar. sarımsak sirke zeytinyağ hmm süper oluyo :)) yanlız sakın tuz koymayın bulursanız zaten adı üstünde deniz börülcesi :)

gnckynk
10-26-2005, 09:21 AM
merhaba ZiyaCenk. öncelikle sayfanın sayılı erkeklerinden biri olarak benim forumuma yazman beni çok sevindirdi.

deniz börülcesini daha önce hiç duymamıştım. resimde de gördüğüm kadarıyla çok lezzetli olduğuna eminim fakat oturduğum şehirde bulacağımı hiç zannetmiyorum. ama eğer restoranlarda karşılaşırsam mutlaka tadacağıma emin olmalısın. offf oruçluyken de görünce insanın canı daha çok çekiyor yaaaa...

sevgiyle kal :lol:

ZiyaCenk
10-26-2005, 10:34 AM
Selam pek sık yazmasamda zevkle takip ettiğim bir form burası öncelikle bunu belirteyim. Hangi şehirde yaşadığını bilmiyorum ama deniz olan yerlerin pazarlarında bulabilirsin deniz börülcesini rahatlıkla. Birde buyuk marketlerde rastlamıştım geçen yaz bursada ve istanbulda Carrefour da sebze-meyve kısmında görmüştüm. Başke nerede bulunabilir acaba konservesi varmıdır diye internette araştırdım senin için ama pek bir şey bulamadım, ama tarifler dikkatimi çekti benimkinin aksine direk suda bol bol haşlayıp dikenlerini soyduklarından bahsediyolar. Sanirim bitkinin yöresel olarak şekli değişiyo biz ayvalık tarafından alınca sadece köklerini temizliyoruz. Eğer bulupda yaparsan aklında olsun dikenliyse temizlencek :). Bu arada balık restoranlarında hazırını bulabilirsin saygılarımla. Afiyet olsun :)

gnckynk
10-26-2005, 10:50 AM
merhaba

oturduğum yer tekirdağ da tam da denizle içiçe olan bir ilçe. fakat pazarda hiç böyle bir şey satıldığını duymadım. buna keza hiçkimseden bunun adını duymamıştım.
sanırım yöre yöre yetişen bir sebze.

internetten benim için araştırma yaptığın için çok teşekkür ederim.

bu arada ilçede bir kaç balık restoranı var. onlara gidip soracağım :lol:

sevgiyle kal...

ZiyaCenk
10-26-2005, 10:53 AM
Tamam bi araştır bakalım bulamazsan yazın ben sana burhaniyeden alıp kargoyla yollarım merak etme :) nasıl olsa 1-2 günde bozulmaz.

Yasemin İnanç
10-26-2005, 11:06 AM
arkadaşlar, ben Beşiktaş'ta Migros'tan almıştım deniz börülcesini, ama kılçıklarını(sanırım diken diye bahsedilen kısmı ortasından geçen kılçığı olsa gerek) ayıklamaya üşenip bekletmekten bozuldular ve sonunda çöpe attım, içim acıyarak. Oysa Çanakkale'li biri olarak orada çok bulunan bu bitkinin salatasına bayıldığımı belirtmeliyim.
sevgiler..

gnckynk
10-26-2005, 11:36 AM
Teşekkür ederim ZiyaCenk :lol:

ayyyy nasıl merak ettim tadını anlatamam. ama çanakkale de varsa buralarda da mutlaka olmalı.
Artık bulamazsam senin gibi bende migrostan bulmaya çalışacağım yasemincim.

Senaygül
10-26-2005, 12:07 PM
Buyuk gros marketlerde bahsettıgınız tum bıtkılerı bulma sansınız yuksek arkadaslar.. Esım ızmırlı oldugu ıcın ot tuketme kulturu cok genıs..ılk basta garıpsesemde sımdı bende alıstım..ızmıre gıttıkce alıp gelıyorum..

selinbjk
11-23-2005, 11:20 AM
1 pk. deniz börülcesi (büyük marketlerde satılır)
sıvı yağ, limon, sarmısak

börülceleri haşlayın. haşlanmış ve yumuşamış börülceleri, kök kısmını sabit tutup yumuşak dış kısmını iki parmağınızla aşağıya doğru ittirerek sıyırın. Tek tek sıyırdığınız börülcelerin içinden çıkan sopa kısmını atın. Kalan dış kısımları bir atabağa alın. üzerine limon, sıvı yağ ve ezilmiş sarmısaktan oluşan salata sosunu dökün, meze olarak (soğuk) servis edin. afiyet olsun..

imbat
11-30-2005, 09:07 AM
İzmir'de pazarda da bulabilirsiniz. Börülceleri haşlarken sakın TUZ KOYMAYIN. Zira deniz kıyılarından toplandığı için kendi yapısı tuzlu. Haşlayıp sert kısımlarını sıyırdıktan sonra ister salata, isterseniz yoğurt döküp yiyebilirsiniz.

snowdrop
12-20-2005, 01:57 PM
yarım kilo kuru börülce 4 adet taze soğan 3 diş sarmısak bir bağ dereotu 2 tatlı kaşığı kuru nane 1 limon yarım çay bardağı zeytinyağı tuz karabiber yapımı börülceler haşlanarak süzülür taze sogan sarmısak dereotu ince doğranarak kuru naneyle birlikte börülceye ilave edilir zeytinyağı limon suyu tuz ve karabiber karıştırılarak salatanın üzerine gezdirilir.

kedicik
12-21-2005, 07:41 PM
snowdrop, bu salatayı dışarda yerdim hep ama kendim hiç yapmamıştım.bu akşam denedim sadece ölçülerle oynadım biraz ve çok leziz oldu, teşekkürler.Bir şey soracağım haşlayınca simsiyah su çıkıyor börülceden, sonrasında süzüp soğuk su ile çalkaladım ben, böylesi doğru mu acaba?

snowdrop
12-21-2005, 10:38 PM
sevgili arkadaşım ben sudan geçirmiyorum kendi suyu iyice süzülürse bir sakıncası olmuyor,iç malzemeyi hazırlarkende epeyce soğuyor fakat sudan geçirmeninde tadında önemli bir farka neden olacağını sanmam,seninde dediğin gibi bu gerçekten lezzetli bir salata oluyor tabi miktarlar damak zevkine göre değişebilir yorumun için teşekkürler sevgiyle kalın.

esrat
12-22-2005, 12:25 PM
Acaba kuru borulceyi nereden satın alıyorsunuz? MArketlerin kuru bakliyat bolumunde bulamadım. Tesekkurler - Esra

snowdrop
12-22-2005, 01:00 PM
kuru bakliyat satan toptancılara bir bakın gerçi ben büyük marketlerde buluyorum.

_merih_
12-24-2005, 08:41 AM
Bir Egeli olarak en sevdiğim salata börülce salatasıdır.Bu salataya limon suyunun yanısıra mutlaka birkaç damla sirke konur. Ayrıca ben snowdrop'un
malzemelerine ek olarak maydonoz ve küçük doğranmış kornişon ilave ediyorum.Çok güzel oluyor.

akdeniz
12-30-2005, 10:25 AM
Kuru börülce semt pazarlarında bulmak mümkün,dün aldım ben .Pazar günü salatayı denemek niyetiyle.Fiyatı da kilosu 3YTL.

arabic
01-01-2006, 08:48 PM
Ben pazarda buluyorum kuru börülceyi.tabi Adapazarı'nda bulmak kolay.Bu salata aklıma yattı.Denemeyi düşünüyorum en kısa zamanda.

snowdrop
01-01-2006, 10:21 PM
Arabic en kısa zamanda denemeni tavsiye ediyorum.salatayla aram iyi olmadığı halde ben bile severek yedim.şimdiden afiyet olsun.

selin&kerem
01-04-2006, 02:22 AM
slm,
karadenizli oldugumdan olsa gerek börülcenin sadece adini duydum,neye benzedigi hakkinda bir fikrim yok..almancasini bilen varsa yazsin lutfen belki bulabilirim burda..
bir de deniz börülcesi diye bisey duydum ama ..bilmiyorum.
acil bilgii :)

Hhatice
05-01-2006, 04:25 PM
SELAM
Biraz önce Beşiktaşta taze deniz börülcesi buldum haşladım sıyırdım üzerine sarımsak zeytinyağ ve limon sıktım gerçekten nefis bir salata ben ilk defa İzmirde yemiştim çok sevmiştim,TEKİRDAĞ öncelikle il dir semt pazarındada mevsiminde bütün sebzeler bulunur geçen senelerde bende deniz börülcesi görmemiştim ama arkadaşlarım şimdi satıldığını söylediler ayrıca istanbula 1.5 saatlik bir mesafededir Tekirdağ yani trafik sıkışıkken istabbul içinde bir yere yetişmekten daha kolaydır ulaşım üstelik ücra bir köşede değildir Türkiyenin tüm şehirleri gibi çok güzel bir liman şehridir,sevgilerimle
Hhatice sedef

pink
05-26-2006, 01:19 PM
Çok severek yediğimiz bir salatanın tarifini paylaşmak istedim taze börülceler çıkmaya başlamışken.
MALZEMELER
1/2 KG BÖRÜLCE (TAZE)
YARIM DEMET TAZE NANE
YARIM DEMET DERE OTU
TUZ
LİMON
SIVIYAĞ
1 DİŞ SARIMSAK

YAPILIŞI :BÖRÜLCELERİ SUDA PİŞENE KADAR HAŞLAYIN VE SOĞUMASINI BEKLEYİN.BU ARADA NANE VE DEROTUNU KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP BÖRÜLECEYE KARIŞIRIN.LİMON,YAĞ,SARIMSAK VE TUZLA SOSU HAZIRLAYIP SALATANIZIN ÜSTÜNE DÖKÜN VE KARIŞTIRIN.KİRAZ DOMATESLERİ İKİYE KESİP SÜSLEYEBİLİRİSİNİZ.AFİYET OLSUN.

B@Nu GöKşİn
05-26-2006, 02:49 PM
pink
börülce salatan ın tarifi değişik ve güzel.
bizde şöyle yapıyoruz
ayıklanmış 1 kilo börülceyi 4 domatesle domatesler kesilmeden tuz ilave edip haşlıyorum
sonra servis tabağına börülceyi seriyorum üzerine domatesi dağıyorum
haşlama suyundan 1 kase kadar alıp içine 1 limon suyu sıkıyorum 4 sarımsağı eziyorum sosa ekliyorum yarım çay bardağı zeytinyağı ve tuzu nu ilave edip börülcenin üzerine gezdiriyorum
çanakkale bayramiç ilçesin de hep böyle yaparlar ben oralı değilim ama orada ilkokula gitmiştim

canımcım
05-26-2006, 06:27 PM
arkadaslar ben borulce yemedım hıc ama merak edıyorum,ıstanbul capada nerede bulabılırım besıktas demıssınız baska yerde yokmukı?

B@Nu GöKşİn
05-26-2006, 09:37 PM
saliha börülce istanbulun her pazarın da var
ben migros tan alıyorum ataköy migrosunda oluyor
konserve olarakta satıldığını gördüm
ama şu an değil iki üç hafta sonra piyasaya çıkar herhalde

sevcanx
08-14-2006, 01:47 PM
merhaba börülceye soya filizi ve limon sosuyla birlikte çok az soya sosu da yakışıyor. haberiniz olsun.

emine007
08-14-2006, 02:56 PM
ben de börülceyi haşlıyorum bir tavada çok az sıvıyağda soğanı pembeleştirip zar şeklinde doğranmış domatesi ekliyorum istediğiniz baharatları da ekleyin. börülceyi servis tabağına koyup üzerine sarımsaklı yoğurt koyuyorum ve onun üzerine de yaptığım bu sosu koyuyorum. ne yemek ne salata ama tadı harika oluyor.bence mutlaka deneyin.

akdeniz
12-22-2006, 09:30 AM
Geçenlerde beylerbeyi sahil deki manavlardan birinde deniz börülcesi görmüştüm ama almaya cesaret edememiştim.Dün pazarda yine gördüm,Fiyatı 2 ytl idi 3 tanesini 5 ytl ye veririm dedi satan bey,yanımda kardeşim vardı dedim ki'' ben önce foruma bakayım tariflere püf noktalarına falan''.Ve yanılmadım bu konuda bir başlık varmış.Haftaya almayı düşünüyorum,ot&salata çok sevilir bizim ailede.

Bu arada kuru börülce semt pazarlarında var ama fiyatı zamlanmış,2 hafta önce Sakarya'dan 3.5 ytl ye almıştım,dün pazarda 5 YTl idi :shock: .Bu da İstanbul'un farkı :?

Müberra
04-28-2008, 12:43 PM
Merhaba arkadaşlar, İzmirli olmama rağmen deniz börülcesini daha önce hiç yapmamıştım. Bu hafta sonu pazardan alarak denedim. Kılçıklarını ayıklamak ilk denememde mümkün olmadı 3 dakika kadar haşlamıştım. Sonra biraz daha (2 dk kadar) beklettiğimde ayıklamanın zor olmadığını gördüm. Hep almak istiyor ama kılçıklarından korkuyordum abartılacak bir şey değilmiş. Neyse tadı harika... Benim sormak istediğim dondurucu da saklamak mümkün mü sanırım sadece baharda bulunabiliyor ve şu anda fiyat olarak da çok uygun dondurarak kullanan var mı acaba aranızda?

sadece-senem
04-29-2008, 10:38 AM
Bir İzmirli olarak bir deniz börülcesi salatası tarifi de ben vereyim dedim:) 2 demet Deniz börülcesini kaynar suya atıp kılçıklarından kolayca ayrılacak kadar pişirin.(yaklaşık 10 dakika) soğuk sudan geçirip ayıklayın. 1 Çay bardağı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı yoğurt, 2 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı sirkeyi güzelce çırparak üzerine gezdirin. Bu sosu közlenmiş patlıcanla da deneyebilirsiniz. Biz bayılıyoruz. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

hesna zerrin
02-11-2009, 12:24 PM
Börülce salatası için börülceleri derin bir tencereye alıyoruz içerisine bir bütün soğan ve su ilave ettikten sonra haşlıyoruz.Haşlama sırasında suyumuz eksilierse soğuk su ilave ederek takviye yapıyoruz.Haşlanan börülcelerin suyunu süzüyoruz ve derin bir kaseye alıyoruz..Salatamızın içerisine kırmızı közlenmiş biber,mısır,maydonuz ve özellikle bol küçük doğranmış salatalık turşusu ilave ederek karıştırıyoruz.En son biraz limon suyu ilave ederek servis ediyoruz…