Orijinalini görmek için tıklayınız : gün
hatice
02-10-2005, 02:08 PM
portakal ağacında nilay'ın okuyuculardan istediği menü talebini buraya aktarıyorum.
arkadaşlar merhaba cumartesi günü arkadaş toplantımız var ve ben ilk kez böyle ciddi bir olayla karşı karşıyayım artı çalışıyorum bana pratik ve lezzetli salata, börek ve tatlı çeşidi örneği verebilirmisiniz şimdiden teşekkürler selamlar
neslihan
02-10-2005, 03:29 PM
nilay bence haticenin top top yaptığı patates salatasını mutlaka yap. inan hem görüntü hem de lezzet olarak çok güzel. ben içine tereyağ yerine sıvı yağ koydum. top yapması daha kolay oldu ve rengi daha parlak duruyor.
bi de tavuklu meze de çok güzel oluyor. (yine kendi misafirlerimden biliyorum. ) tarifi forumdan almıştım.hem de yapımı çok pratik.
sana kolay gelsin...
burcub
03-31-2005, 10:25 AM
sevgili arkadaşlar,
Teyzemin nisan ayında günü var ve bizden kendisi için değişik pasta ve böreklerin olduğu menü rica etti. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyoruz.
teşekkürler
SEVGİLİ BURCU,
Sana dün annemin günü için hazırladığım menüyü yazıyorum. Fikrin olması açısından. İlgini çeken, sormak istediğin bir şey olursa seve seve yazarım.
-TUZLULAR : Sosyete Mantısı , Zeytinli Kek, Pizza , Z.Yağlı Yaprak Sarması
-TATLILAR : Biskremli Yaş Pasta, Çilekli Prenses Tatlısı
Sana kolaylıklar dilerim canım:)
pınaray
03-31-2005, 03:12 PM
Hatice'nin etimekli tatlısını denedinmi ben sık yaparım çok lezzetli oluyor, hazır yufka ile makarna böreği mesela aynı su böreği gibi oluyor, ayrıca beyaz peynirle sarılıp, maden suyuna batırılan çıtır börekler var onlarda oldukça leziz, patatesli kek ?? denedinmi çok hafif bir alternatif, krep yapıp içine tavuk, kıyma v.b. koyup üstüne kaşar dökerek fırınlarsan ayrı bir lezzet olur, etimekli mantıyı biliyormusun yoğurt ve mayonezle yapılan bak oda çok ilginç ve hafif aklıma ilk gelennler bunlar :))
pınarayy
04-01-2005, 12:23 PM
kedi dili pastasıda az sonra geliyor onuda dene ben bugün iki kutu sipariş ettim bir kutusu 2.5 ml. düşündüm pasta tabanından bile ekonomik ve çok lezzetli bir pasta :)
ben gecen akşam gelen misafirlerime makarnalı su böreği, çıtır börek, mayonezli etimek mantısı ve içli tatlı yaptım (yemek günlüğüm sitesinden aldım içli tatlının tarifini her yiyen bayıldı,eşimin işyerindekiler tarifi istemişler bir bak istersen burcu
linkler bölümünden emel'i tıkla orada bulabilirsin sana kolay gelsin bir mönü oluştumu kafanda yoksa iyice karıştımı kafan
hatice
04-01-2005, 03:53 PM
arkadaşlar, bu başlık altında verilen biskrem pastasını pastalar bölümüne, salataları aynı isimli bölüme, çıtır börek + makarna böreğini de börekler bölümüne taşıdım. kedidili pastasını sildim, zaten fundanın tarifi var, boşuna yer kaplamasın. siz de yeni tarif yazarken uygun bölüme yazıp daha sonra bildirirseniz ileride o lezzetli tarifleri bulmamız kolaylaşır.
teşekkürler!
snoopy
04-12-2005, 12:01 PM
Merhaba yazgülüm,
Hatice'nin söylediklerini Forum Ana Sayfasından börekler veya salatalar bölümüne girip başlıklara bakarak bulabilirsin. Örneğin çıtır börek tarifine aşağıdaki linkten gidebilirsin:
http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=848
Ispanakli kek,kandil simiti,prefitorol,makarna salatasi,arap kurabiye,mayali pogaca daha ne soyleyebilirim benidee cagirirmisin?kolay gelsin sadece saka dedim.
burcub
04-19-2005, 09:07 AM
sevgili arkadaşlar,
teyzemin gününü başarıyla atlattık
menümüz
su böreği-mercimek köftesi-fasülye diblesi -çaylı kek-aromalı muhallebi ve haticenin kedidili pastasından oluşuyordu.
yardımlarınız ve gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ediyoruz
sevgiler
burcu
bilgen
05-26-2005, 07:47 AM
merhabalar..
cuma akşamı çay için misafirlerim gelecek.8 yada 10 kişi olacağız.çalıştığım için pratik bişeyler yapmak istiyorum.hatta belki bugünden 1-2 çeşit yapsam iyi olacak..ben vişneli ıslak kek,kayısılı kurabiye ve mayalı poğaça düşündüm.sizce uygun mu bunlar??ya da yerlerine ne yapabilirim..
montanayogo
05-26-2005, 10:03 AM
Öncelikle kolay gelsin Bilgen;
Daha önce vişneli ıslak keki deneyip hüsrana uğrayan biri olarak eğer zamanın kısıtlıysa riske atma derim..Her zaman bende mükemmel sonuç veren yine Haticenin tariflerinden damla çikolatalı hindistan cevizli keki dene bence.yapması da çok basit ve uzun zamanını almaz.ama gösterişli birşey istersen çikolatlı fransız keki muhteşem..çok fazla zaman harcaman gerekmiyor.en fazla 45 dakikada fırında.kayısılı kurabiye güzel bir seçim ama arap kurabiye çok daha basit ve lezzetli..görünüş olarak da çok hoş.
Elifce
08-08-2005, 05:36 PM
HATİCE;BANA LÜTFEN YARDIM EDEBİLİRMİSİN VE DE FORMDAKİ ARKADAŞLARIM, BANA EŞİMİN ARKADAŞLARI EŞLERİ İLE GELECEKLER BEŞ ÇAYINA DAVET ETTİM, YANİ İKRAMLIK HAZIRLAYACAĞIM NE OLUR ACİL FİKİR VERİN VEDE SİZ OLSAYDINIZDAN YOLA ÇIKIN ÖZELLİKLE HATİCE SEN OLSAYDIN NASIL AĞIRLARSIN NELER İKRAM EDERSİN BİLAKİS RİCAM İSE AYRINTILI YAZMANIZ İSİMDEN ÖTE TARİFİNİ YAZARSANIZ SEVİNİRİM, BEN GİTTİĞİMDE ONLAR DOLMA SALATA TÜRLERİ TATLILAR HERSEY HARİKAYDI AMA SIRA BENDE TER AKITIYORUM HEYECANDAN DÜŞÜNEMİYORUM!!!!!!!!!!AYRINTILI ANLATIRSANIZ SEVİNİRİM VEDE SALATASI NA GÜVENEN,KURABİYESİNE VE PASTASINA SİZDEN ŞIK ÖNERİ TAVSİYEDE BEKLİYORUM MASAYI NASIL ŞIKLAYA BİLİRİM ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER HEPİNİZE....KÜÇÜK TİYOLARINIZIDA YAZIN
Merhaba elifce
Sana bir pasta tarifi verebilirmiyim?
Bu pasta kuru olmuyor ama istersen arasina krem santi doldurabilirsin.
TIROL PASTASI
200 g margarin
250 g seker
1 vanilya sekeri
7 yumurta beyazi (kar haline gelene kadar cirp)
7 yumurta sarisi
1 limonun suyu
1 cay kasigi tarcin
200g rendelenmis sütlü cikolata
200 g rendelenmis findik ici
150 g un
1 kabartma tozu
-yumurta beyazini kar gibi olana kadar cirp
- ayri bir kabta margarini,sekeri,vanilya sekeri ve yumurta sarisini cirp
(sekeri eriyene kadar )
-limonun suyunu ve tarcini ilave et
-icine rendelenmis cikolata ve findik ilave et ve karistirmaya devam et
-sonunda unu ve kabartma tozunu bütün malzemelrin üstüne ekle
-en son önceden cirptigimiz yumurta akini ilave et ve tahta kasikla yavasca karistir
28 lik bir firin tepsisinde 60 dakika 180 derecede pisir
Istersen arasina krem santi koyabilirsin ve süsleyebilirsin.
SEVGIYLE YAPILAN HER SEY GÜZELDIR. :wink:
KOLAY GELSIN
ISIN :)
sdemet
08-09-2005, 08:10 AM
çin salatası (umarım adı doğrudur.)
-Şehriye ve tavuk suyu ilave etmeden normal bir pirinç pilavı yapıyorsun.
-mısır,garnitür ( (havuç,pataes,bezelye )haşlanmış) hazırlıyorsun
-Bolca dereotunu ince ince kıyıyorsun.
-pirinçler soğuyunca hepsini karıştırıyorsun.
ee artık serviside sana kalmış....Afiyet olsun
sculpture
08-09-2005, 08:25 AM
Merhaba Elifçe, :D
Bende bir makarna salatası tarifi veriyim. :D
1 paket kısa düdük makarna (arzuna göre istediğin makarnayıda kullanabilirsin. Spagetti hariç)
3-4 adet sosis
1 kutu mısır konservesi
8-9 tane kornişon turşu(istersen daha fazla kullanabilirsin.)
2 diş sarımsak
mayonez
yoğurt
dereotu
Tuz, karabiber.
Yapılışı: Makarnayı haşladıktan sonra süzüp geniçe bir salata kasesine al. Makarna soğuduktan sonra Sosisleride haşla sonra makarnanın üzerine bunları minik küpler şeklinde doğra. Aynen kornişon turşularıda küp küp doğra ve karışıma ilave et. 2 diş sarımsağı iyice dövüp yoğurda karıştır ve bu karışıma mayonez ekle. (Yoğurt ve mayonez karışımı için miktar belirtmiyorum. Ama 1 paket makarnadan bayağı salata çıkacağı için salata çok cıvık olmayacak şekilde ayarlayabilirsin.) yoğurt ve mayonezli karışımı da makarnaların üzerine dök. Mısırlarıda ilave et, dereotunu da doğrayıp üzerine koy, tuzunu ve karabiberini de koyduktan sonra iyice karıştır. Üzerine folyolayıp buzdolabına kaldır bir kaç saat beklettikten sonra yine dereotuyla süsleyip servis edebilirsin. Gayet lezzetli bir salata umarım işine yarar. Kolay gelsin.
ÜMRAN
08-09-2005, 09:25 AM
Günaydın Elifce,
sana kolay gelsin diyim öncelikle.misafirlerin için şöyle bir menü önerebilirim;
-açma yada mayalı pide
-krem karamelli kek
-hazır yufkadan herhangi bir börek.(büzgü böreği olabilir)
-tuzlu simit
-kedi dili pastası
-patlıcan salata veya kısır
umarım yardımcı olabilmişimdir.kafana takılan olursa sorarsın.
Hoşçakal,
DerindeniZ
08-09-2005, 11:37 PM
Merhaba Elifce,
Sana cok basit ve yanilma payi olmayan Bardak Islak keki tavsiye ederim. Tarifini burada bulabilirsin.
http://www.tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2114
Ayrica bildigimiz kisiri yaparken bir olcu bulguru bir olcu kaynar su (iki adet limon suyu eklenmis) ile islatirsan tadi cok daha guzel oluyor.
kasarli+pastirma/sucuklu milfoy veya peynirli minik milfoyler (hamuru dorde boluyorsun) uzerlerine yumurta sarisi susam ve/veya corekotu serpiliyor.
Kolay gelsin :)
müzeyyen
09-29-2005, 08:17 PM
kuskus yada minik makarnalarla yapılmış salata yapabilirsiniz.
haşlanmış makarnaya rendelenmiş havuç, biraz haşlanmış bezelye mayonez ve yoğurt karıştırarak yapılıyordu sanırım.
ayrıca şimdi aklıma geldi.
enginar salatası yapabilirsiniz. ben önceden derin dondurucuya koyduğumdan onları unlu ve limonlu suda haşlıyorum. üzerine rus salatasının iç malzemelerini tepeleme yığıyorum (haşlanarak küp küp doğranmış patates ve havuç, haşlanmış bezelye, küp küp doğranmış kornişon turşu, limon suyu ve tuz.) üzerini maydonozla süslüyorum.
tadı ve sunumu çok güzel.
dizzy
11-11-2005, 05:07 PM
Merhaba
Pazar günü öğleden sonra okul arkadaşlarımızla toplanacağız.
Yemek yapmayacağım pide yaptıracağım. Pideden sonra çayla ii giden hafif bir şeyler yapmak istiyorum. Hem tadı güzel olsun hem hafif hemde biraz değişik. Alışılmış şeyler yapmak istemiyorum.
Bi tatlı bi tuzlu yeter kanaatindeyim ama bi türlü karar veremedim.
Sizce ne yapmalıyım?????
selaycan
11-11-2005, 06:38 PM
dizzy meraba, henüz ne yapacağına karar vermediysen tariflerimi kolayca yapabilirsin.
üstelik denenmiştir ve severek yenilen tariflerdir.
bebe tatlısı - 2 poşet kremşanti,2 bardak sütle hazırlanacak.1 paket bebe biskivisi ufalanacak.kayısı parçaları, çikolata parçaları,fındık, ceviz,badem vb. karıştırılıp içine folyo serilmiş çukurca bir tabakta dondurulacak.servisten önce ters çevrilip üzerine çikolata sosu dökülecek.soslar hazır da satılıyor.
umarım beğenirsin,yaparsan kolay gelsin.
selaycan
11-11-2005, 07:40 PM
dazzy' e arkadaş toplantısı için tuzlu tarifi.
soğanlı börek(adı sizi korkutmasın,kokusu ve tadı hiç belli olmuyor)
1 su bardağı yoğurt,200 gr.oda sıcaklığında margarin,3 su bardağı yuğurt,kabartma tozu,
tuz.hamur yapılıp dolapta 1/2 saat dinlenecek,tabanı geniş bir borcam yağlanıp,hamur 2ye ayrılıp, yarısı yayılacak,içi; 5-6 kuru soğan piyazlık kesilip 1/2 çay bardağı zeytinyağında,1/2 çay bardağı su ,2 kesme şeker ilavesiyle kısık ateşte pişecek,yumuşayacak.ateşten alınıp1/2 su bardağı kaşer rendesi,1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,1 çay kaşığı karabiber,tuz ilave edilecek.ılınınca hamurun üzerine iç yayılacak.
hamurun diğer yarısı biraz elle biraz merdaneyle tepsi boyutunda açılıp üzeri kapatılacak,
1/2 bu bardağı kaşer rendesi serpilip, 180 derecede pişecek,arzuya göre dilimlenecek.
yuleda
11-19-2005, 04:32 PM
:P Merhabalar! Öncelikle çok güzel bi site.İlk kez giriyorum.Sizlere günlerinizde yapabileceğiniz hafif bi tarif:
MALZEMELER:
1- 4 orta boy haşlanmış patates
2- 1 s.b. ince bulgur
3- 1 ad. orta boy soğan
4- 2 y.k. salça
5- Tuz,karabiber,kırmızı biber
6- Sıvı yağ,limon
7- İsteğe bağlı bir miktar maydonoz
İnce bulguru ılık suyla kabartın. Patatesleri derin bir kaba rendeleyin. İnce ince doğradığınız soğanları salça ve baharatlarla birlikte yağda pembeleştirin.Bunu rendelenen patateslerin üzerine dökün. Kabaran bulguru da ilave edin. Limon ve tuzunu da koyduktan onra yoğurun. Sonra sıkıp şekil verin. Servis yaparken yanına turşu veya acılı sos koyabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!! :wink:
pisolkok
11-22-2005, 08:25 PM
arkadaşlar cumartesi günü kalabalık bir misafir grubu ağırlayacağım yaklaşık 20 kişi kadar.şimdiden kafamda birşeyler oluşturmaya başladım salata ağırlıklı bir mönü olsun istiyorum.malum biz hanımlar genelde rejimdeyizdir ya:)
salata olarak:kolay salata (forumdan)
yoğurtlu tavuk salatası
brokoli salatası
zeytinyağlı yaprak sarma
tuzlular:pamuk poaça(yarısı peynirli,yarısı patatesli)
kıymalı gül böreği
tatlılar:kedidili pastası(fundanın tarifi)
incirli kurabiye
kabak tatlısı
monnarosa
11-29-2005, 07:43 AM
selam arkadaşlar..
bana da bu haftasonu apartmandaki teyzeler gelecek..yıllardır burada oturmama rağmen ilk kez gelecekler..onun için (çok yorulmadan-çok zaman harcamadan)şöyle güzel,albenisi bol bir menü oluşturmak istiyorum..birçoğunu ilk kez yapacağım bir kaç tarif var şimdiden aklımda..
1. biskremli yaş pasta (por. ağacından) -aslında çikolatalı fransız keki ile ikisi arasında gidip geliyorum..ikisini de denemedim daha önce..yapan arkadaşlar hangisini tavsiye edersiniz?-
2. mercimek köftesi (por. ağacından)
3. tahinli milföy (yemekzevkinden)-daha önce denediğim ve şiddetle tavsiye ettiğim bir tarif-
4. ıspanaklı börek (annemden:)
5. yalancı tavuk göğsü (portakal ağacından)
6. herhangi bir kurabiye (?)
7. bir de tabii ki pamuk poğaça
nasıl arkadaşlar??yeterli midir sizce?
sevgiler..
ÜMRAN
11-29-2005, 09:24 AM
Sevgili Monnarosa,
Menün gayet güzel olmuş.Kurabiye olarak Hanzade'nin kandil simidi, Betül'ün arap kurabiyesi veya Hatice'nin kayısılı kurabiyesinden birini tavsiye ederim.Birde yine Hatice'nin havuçlu topları vardı.Onlarda güzel oluyor.
Kolay gelsin.
Sevgiler,
pisolkok
11-29-2005, 07:42 PM
bu gün misafirlerim vardı onlara hazırladığım mönüm şöyleydi
zeytinyağlı yaprak sarma
tavuk salatası
sodalı peynirli börek
incirli kurabiye
kirli kek
dolma turşu
pisolkok
11-30-2005, 08:55 AM
tabiki canım.tarifi blogları gezerken bulmuştum ama hangi blogtu hatırlamıyorum.
4 paket eti negro bisküvi
2,5 çorba kaşığı margarin
1 paket ülker krem peynir veya fidella(ben fidella kullandım)
yarım su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı süt
1 paket vanilyalı puding
1 paket kremşanti
ilk önce puding 3 su bardağı sütle pişirilir
soğumaya bırakılır.krem şanti 1 su bardağı sütle hazırlanır.
ayrı bir kapta margarin(ben koymadım)krempeynir,pudra şekeri karıştırılır.soğuyan puding ve kremşantiye ilave edilir hepsi birlikte kaşık yardımıyla karıştırılır.
4 paket eti negro bisküvi robotta toz haline getirilir.kare bir borcamın tabanına bir miktar dökülüp düzgünce yayılıp iyice bastırılır.üzerine hazırladığımız kremadan bir miktar sürülür.bu işlem malzeme bitene kadar devam eder.en üste bisküviler gelsin.bir gece buzdolapta bekletin.
ben üzerine kavrulmuş fındık çektim bolca döktüm harika birşey oldu.yiyenlerin hepsi 2 şer tabak yediklerinden çocuklarıma kalmadı.çok üzüldüler.akşam tekrar yaptım bu günde oğluşlarım tadına bakacaklar :lol: umarım sizlerde beğenirsiniz.
ESLEMNUR
11-30-2005, 11:16 AM
Tarif çok güzele benziyor,ismide ilginç :) :)
Benim sormak istediğim krem peynir kaç gramlık acaba?????
Tahminimce şu küçük labnelerden ama yinede sorayım dedim.
Sevgiyle kalın :) :)
monnarosa
11-30-2005, 01:20 PM
hmmm..bir yandan Oktay ustayı izliyorum..ve bana çok güzel bir şey hatırlattı..patates pastası..
geçen yaz "patates" konulu yemek yarışmalarına katılmıştım..o gün yaptığım tarifi bugün Oktay Usta yapıyor..ve ben de yarın için yapmaya karar verdim pastamdan..
çok hoş görünen ve de lezzetli bir salata..aslında çok fazla çeşit olacak gibi geliyor ama..
belki salatayı yaparsam böreği çıkarırım listeden..ama böreksiz de olmaz ki ama..:(
monnarosa
12-01-2005, 07:33 AM
patates pastası
1 kilo patates
yarım kilo havuç
bir kase şeker pancarı turşusu
veya kırmızı lahana (az bir miktar bile yetiyor.)
5-6 adet taze soğan
maydonoz
tuz ve zeytinyağı
patatesi haşlayıp rendeliyoruz..ikiye ayırıyoruz..
bir yanda havuçları rendeleyip zeytinyağında kavuruyoruz
şeker pancarı turşusunu minik minik doğrayıp ayırdığımız patatesin bir kısmı +tuz+bir miktar zeytinyağı ile karıştırıyoruz..(ben o yarışmada turşu kullanmıştım ama bugün elimde mevcut olmadığı için kırmızı lahanayı robottan geçirdim..)
diğer yandan maydonozu ve taze soğanları ince ince kıyıyoruz..bunları da kalan patates+tuz +zeytinyağı ile karıştırıyoruz..
kelepçeli bir kalıba (ya da kek kalıbına-ben kek kalıbı kullandım) isteğe bağlı olarak ya soğanlı ya da turşulu harcı koyuyoruz..arasına kavurduğumuz havuçları yayıyoruz..üzerine diğer malzemeyi koyup biraz bastırıyoruz..
kek kalıbında yapılınca bir akşam önceden yapılması daha işe yarıyor..iyice oturduğu için kalıba şeklini de çok güzel alıyor..
yarışmada az miktar sarımsaklı yoğurt gezdirmiştim..üzerine pul biberi süs olsun diye serpmiştim..Oktay usta dün cinbiber turşusu ile süsledi..pancarlı kısım üstte idi..gerçekten çok hoş görünüyordu..
aynı malzemeyi servis sırasında küçük kaselerle ters çevirerek porsiyonluk yapmak da mümkün..öyle de çok hoş görünüyor..
sevgiler..
monnarosa
12-01-2005, 03:40 PM
teyzeler şimdi çıktılar..:)
yaptım işte bişeyler Selcencim..ee internet sağolsun..artık kim korkar misafirden?!:P
güzel bir ziyafet oldu..börek yapmadım..kurabiye olarak da tırtıl kurabiyenin hamuruyla kalpten şekiller keserek şekere batırıp pişirdim..komşumla adını "parlayan kalpler" koyduk..enfes bir şey oldu..
patates pastası da göz doldurdu yani..üzerinden akan sarımsaklı yoğurt krema havası verdi..
biskremli pastaya da bayıldılar..kekini 3 katlı hazır pastakek kullanarak yaptım..hafif ve lezzetli bir pasta oldu..yalnız üst kreması biraz çok geldi..ben de artan kremayı dondurucuya koyup kahveli dondurma yapmaya karar verdim..:)
mercimek köftesini ilk kez yapmış olmama rağmen tam puan aldım..sanırım kalmadı..
Hatice'ye özel teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim..
dediğiniz gibi tansiyon ve şeker problemi olan teyzelere de seçenekli bir menü olmuş oldu..yardımlarınız için teşekkürler..
finalde de bir sürü küçük kağıda bizim meşhur pamuk poğaçanın tarifini yazmak düştü bana..
herşey çok güzeldi..ohh rahatladım..:)
pisolkok
12-09-2005, 07:51 AM
bugün gelen misafirlerime hazırladığım menüm şöyle;
kıymalı börek
patatesli rulo börek
çin salatası
kereviz salatası
brokoli salatası
un kurabiyesi
incirli yaş pasta
akdeniz
12-09-2005, 08:20 AM
Sevgili pisolkok,kirlikek tarifinde bahsettiğin krem şanti kutudan çıkan paketlerden birtanesi mi yoksa iki poşetide mi kullanıcaz? ve sütle karıştırarakmı yoksa toz halinde mi kullanıcaz??
ÜMRAN
12-19-2005, 02:30 PM
Hafta sonu arkadaşlarım gelecek.Değişik tariflere ve fikirlerinize ihtiyacım var.
yapmayı düşündüğüm şeyler; Kedi dili pastası (funda-mete) , çarşaf böreği (kavınvalideme yaptırmayı planlıyorum:)),z.yaprak sarma,değişik salata,kurabiye,börekde olabilir,aperatiflere ihtiyacım var!
Fikirlerinizi yazarmısınız?
Sevgiler,
BENAN
12-19-2005, 02:44 PM
hatıcenın gelın kurabıyesı...
ve kerevız salatası...bunu ne zaman yapsam herkes begenıyor umrancıgım....kerevızlerı rendelıyorum...yogurt mayonez cevız ve bol kımyon...hanımlar bayılıyor...
hatıcenın en son yaptıgı kıymalı ...bulgurlu ...adını hatırlayamıyorum cın boregı ...mıydı oda degısık alternatıf olur...
mercımeklı kofte..
elmalı kurabıye...
ben cogu zaman tavuklu pılavda ıkram edıyorum...bunlar aklıma gelenler....sonucu bıldırırsen sevınırız...
canım ya kayınvalıdene carsaf boregını olculerle yaptırıp bıze asama asama anlatsan...
sevgıler bırtanem
okale
12-19-2005, 02:45 PM
ümrancığım patates salatası klasiktir ama ben genede sana yapptığım tarifi vereceğim herkes çok beğeniyor çünkü.
çok sayıda patates salatası tarifi olduğu için salatalar bölümüne yazmaya gerek duymadım ;
öncelikle kühne nin turuncu renkli sosu gerekiyor adı bin ada tabi ingilizce yazıyor ben yalnış yazarım diye türkçesini yazıyorum.:)şişede olan soslardan.
mayonez
bir avuç ince kıyılmış maydonoz
1 adet kuru soğan yarım halka şeklinde doğranıp tuzla hafifçe ovulup yıkanacak.
5-6 patates
pulbiber
tuz
patateslari haşlayıp soyup,küp küp doğruyoruz çok iri olmayacak küçükte olmasın.4-5 kaşık kühne sosundan koyacağız .ve patatselerin hertarafına yetecek kadar mayonez koyacağız 1 kase diyebilrim.burada önemli olan kühne sosun mayonezden az olması çok olunca tadı değişiyor.mayonez daha çok olunca daha güzel oluyor.tuz,pulbiber,soğan ve maydanozu ekleyip karıştırıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.1-2 saat dinlenince çok daha güzel oluyor.dinlendikten sonra gerekirse mayonez ve sos ilava edebilirsin.sevgiler.birde ben pırasalı tavuklu börek tarifi vermiştim oda çok güzel oluyor deneyebilirsin. aa birde yalancı çerkez tavuğu tarifim vardı oda mükemmel oluyor.
ÜMRAN
12-19-2005, 03:31 PM
Benancım, kereviz salatasını yapabilirim sanırım.Haşlamadan direkt rendeliyoruz dimi?
Canım kavınvalidemi takip etmeye pek vaktimin olacağını sanmıyorum:(Çünkü bu olay bugün netleşti.Esas sıra başkasındaydı ama hayat süprizlerle dolu olduğu için onun yerine başkası alması gerekti.o da ben oldum:)
Burcubciğim, teşekkür ederim tarif için.Değişik bi alternatif.Denemeyi düşünüyorum.Bakalım kısmet.
Okalecim, teşekkürler tarif salata tarifin için.Hafta sonu deneyemesem bile bir ara mutlaka deneyeceğim.Mayonez miktarı çok gibi geldi bana.Hamile olanlar var aramızda dokunur diye korkuyorum.Pırasalı böreğini bende düşündüm ama geçen ayki arkadaş yapmış:( o yüzden değişik bişey olması lazım.
Teşekkürler.........
çiler
12-19-2005, 04:19 PM
Ümrancım gönül30'un lahmacununu öneririm. Ayrıca kedi dili pasta yapacağından bahsetmişsin mevsim meyvalarını verev şeklinde dizersen görüntü çok güzel oluyor her meyvadan her dilime düşüyor. Ayrıca benim yazdığım un kurabiyesi vardı bir bak istersen. Şimdiden kolay gelsin canım.
ÜMRAN
12-19-2005, 04:33 PM
Teşekkürler Çiler,
Lahmacunları bende düşündüm ama pişirmesi uzun sürer gibi geliyo.Yetiştirebilirmiyim acaba? sabahdan yapmak gerekir çünki....Pasta önerin içinde sağol.
Sevgiler,
monnarosa
12-19-2005, 06:22 PM
ben de sana yemekzevkinden mercimekli milföyü öneririm..yapması da pratik..lezzeti de hoş..linkini aşağıya veriyorum..
http://yemekzevki.blogspot.com/2005/08/mercimekli-milfy-brei.html
hem göz doyuruyor..hem de ilginç oluyor..ilk yaptığım da eşim bayılmıştı..ertesi gün kalan börekleri aniden gelen misafirime ikram ettim diye de bana küsmüştü..:)
kolay gelsin..
okale
12-20-2005, 09:33 AM
sevgili ümran mayonezi istediğin miktarda koyabilirsin ben göz kararı koyuyorum patateslerin heryerine değecek şekilde yani.bir ara denersin güzel oluyor.
monarossa bu mercimekli milföyü bende birara görüp beğenmiştim hatırlattığın iyi oldu bende yapayım onu bu hafta sonu.burada cuma günü misafirim geliyor.görümcem ve bir arkadaşı burada toplantıları varmış o yüzden pazara kadar bendeler.bu milföyü yapsam nezaman ikram edebilirim yani sabah kahvaltıya olmaz herhalde akşam yemeğin yanınamı çıkarsam nasıl olurki.başka neyapacağım hayır sadece görümcem olsa neysede ilk defa tanışacağım biride olacak o yüzden değişik bişeyler olsun istiyorum görümcem azıcık övünsün bari :roll:
ÜMRAN
12-20-2005, 10:18 AM
monnarosa, mercimekli değilde peynirli yapmıştı bunu arkadaşım.Yapa yapa değişik bişey kalmadı:) bir ara denerim mercimekliyide ama başka misafirlerime.
okale, bir ara bunuda deneyeceğim.Bu sefer kereviz salatasını deneyeceğim.onu yapan olmadı çünki:)
sanada kolay gelsin canım.
Sevgilerimle,
funda_mete
12-20-2005, 10:42 AM
Ümrancım benimde cumartesi günü iş yerinden arkadaşlarımla günüm var. Akşamada iki aile oturmaya gelecek. Doğrusu tam menüyü kafamda oluşturamadım ama bir çeşit büyük ihtimallede patatesli bir börek yapıp buzluğa koymak istiyorum. Çünkü bütün çeşitleri o güne bırakırsam çok zor olacak. yapmayı düşündüğüm bir diğer şeyde patatesli ve kıymalı ay çöreği.
Tarifi http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2005/04/patatesli_ve_ky.html
Sultan Lokumunu yapmayı düşünüyorum. Yanlız bir kısmını hindistan cevizine, bir kısmını ince çekilmiş şam fıstığına ve yine bir kısmınıda tarçın ceviz karışımına bulayıp öyle tabağa dizmeyi planlıyorum. Yine evde kuru incirlerim var hem onları değerlendirmiş olmak için cevizli incir tatlısı yapmayı düşünüyorum. Ümrancım börek olarak Haticenin kuş yuvası böreğini yapabilirsin. Çok şık ve lezzetli. Ben metenin doğum gününde yapmıştım canım.
Salata olarakta aklıma gelenler zeytinyağlı fasulya, barbun, biber dolması, mercimek köftesi, kısır, yoğurtlu havuç salatası, tavuk salatası, yada rus salatası yapıp domateslerin içine doldurabilirsin şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sana yazılanlardan bende kopye çekip kendi menümü oluşturayım :)
Kolay gelsin canım.
whoknows
12-20-2005, 12:11 PM
ümran-funda kolay gelsin öncelikle... ben misafir geldiğinde genelde aynı menüyü uyguluyorum .. bi tatlı, bi tuzlu, bi salata. ama bazen çok çeşit gerektiren misafirler de oluyor.. ben size tarçının mutfağındaki açma tarifinden açma veya mini pizza yapmanızı öneririm.. ben hamuru ikiye bölüp iki çeşiti de yapıyorum.. ama şeker miktarını 3-4 yk olarak ayarlıyorum.. salata olarak şehriye salatasını tavsiye edebilirim.. ben de yeni öğrendim ama baya gusel ve bereketli bi salata oluyor.. favori kekim de vişne sulu ıslak kek.. ama ben portakal daki kadar az un koymuyorum.. sdc normal kekten biraz daha akışkan hazırlıyorum hamurunu.. bi de kanepe yapabilirsiniz. ben şahsen bizzat kendim pek seviyorum.. tost ekmeklerini üçgen şeklinde dörde bölüp üstlerine dilim salam,kaşar, sucuk ve kokteyl yeşil zeytin koyarak hazırlayabilirsiniz.. göze pek hitap ediyor açıkçası... ıslak keki kardeşim muffin kalıbında yapıyor iki seferdir.. çok gusel oluyor.. muffin kalıbını da fatih-japon çarşıdan 9 ytl ye almış 12 lik bi kalıp. gayet gusel sonuç veriyor.. reklam şeysi gibi oldu ama valla çeyiz alcaklara da burdan duyurulur.. zira evimi yerleştirmeye başladığımda ilk edineceğim yeni mutfak eşyası o olacak.. benden bu kadar.. hm bi de salata olarak kısır da yapabilirsiniz.. mini pizza yaparsanız ben çok yakıştırıyorum ikisini.. özellikle üstü domates+zeytin+beyaz peynir+biberli olanlarla.. tekrar kolay gelsin..
monnarosa
12-20-2005, 12:23 PM
okale,ben akşam yemeği için yapmıştım misafirime..içi mercimekli olduğu için etli yemeklerin yanında güzel gidiyor..ama bir kere de özel sipariş üzerine kıymalı deneyeceğim..görenler ilk önce kıymalı sanıyorlar gerçi..
ümrancım,o zaman sana bir de tahinli milföy öneririm..çörek olarak..onun da linkini vereyim..
http://yemekzevki.blogspot.com/2005/09/tahinli-milfy.html
:) yok ben sana illa milföylü bişi yaptıracam..kafaya koydum..:) doğrusu milföylü tatlar pratik ,lezzetli ve garanti olduğu için benim hoşuma gidiyor..
ya da şu da geldi aklıma..ben çok sık yapıyorum..kare milföyü dört eşit parçaya bölüyorsun..yani dört küçük kare elde ediyorsun..bunların içine istediğin içten koyup minik minik üçgen börekler elde ediyorsun..üzerine yum. sarısı sürüp pişiriyorsun..tıpkı pastanelerdeki minik puf börekler gibi oluyor..hem de bissürü..
çiler
12-20-2005, 12:30 PM
Fundacım kolay gelsin arkadaşım.Salata olarak ASMA DALI http://www.blogcu.com/mbemine/ sandalda salata tarifi var görüntüsü çok hoş bir bak istersen. Menüyü oluşturunca paylaşırsın artık:) Meteyi öpüyorum.
ZKoral
12-20-2005, 12:49 PM
Ümran ve Funda kolay gelsin oncelikle,
ben de h.sonu 25-30 kişilik bir misafir grubu ağırlayacağım (çocuklar hariç:).. Hatice nin ıspanaklı-patates salatası, maş fasulyeli mevsim salatası, çiğ köfte malzemeleri ile (kıyma hariç) yapılmış kısır ve tavuklu salata, sarma dolma, turşu kavurması aklıma gelenler.. Melda nın sitesinde görmüştüm dolma biberleri temizleyip kızarttıktan sonra içine küp kesilerek kızartılmış patlıcan-kabak-patates ve minik köfteleri doldurup uzerine domatesli sos boca ederek servis yapabilirsiniz görüntüsü de lezzeti de çok güzel oluyor.. Üstelik kızartmayı 1 gün önceden yapıp ertesi gün çok az fırında tutup sadece sosunu hazırlayabilirsiniz..
boreğe bende bir türlü karar veremedim.. Hazır yufkadan kıymalı kol böreği, patatesli-pastırmalı börek ve sosisli milföyler şimdilik niyetlendiklerim ama hala tam olarak karar vermedim.. funda nın kedidili pastası ve profiteröl veya kabaklı pasta tatlı menüsünü oluşturacak.. Tekrar kolay gelsin..
funda_mete
12-20-2005, 01:43 PM
Çilercim gördüm canım salatayı. Gerçekten çok hoş bir fikir. Bunu muhakka yapıcam çok teşekkür ederim canım arkadaşım.
Fatmacım sanada çok teşekkür ederim canım. Aslının sitesine bakıcam. Bir çeşit mayalı yapmayı düşünüyorum canım.
ZKoral ıspanak salatasını hatırlattığın iyi oldu canım. Valla Allah sanada kolaylık versin canım oldukça kalabalık misafirlerin. Meldanın sitesindeki kızartmayada hemen bakıyorum :)
Yanlız arkadaşlar bişey sorucam. Şimdi asma dalındaki salatayı yapsam yanına ıspanaklı salata olurmu? Çünkü ikiside yoğurtlu ve mayonezli. Ben genelde yoğurtlu bir çeşit yaparım da. Ne dersiniz
ÜMRAN
12-20-2005, 02:03 PM
Teşekkürler hepinize:)
Fundacım,bende senden kopya çekeyim :wink: sultan lokumu olabilir.
Ay çöreklerde.....sanada kolay gelsin...
Whoknows,Monnarosa,Çiler,Zkora,Çiler teşekkürler önerileriniz için.
Kafamdaki menü aşağı yukarı şekillendi;
-Kedi dili pasta veya yine kedi dilli nutellalı pasta
-Krem kremallı kek
-Çarşaf böreği (peynirli ve patatesli karışık)
-Ay çöreği yada poğaça (kıymalı)
-z.yaprak sarma
-Kereviz salata (çok önerildi:))
-Renkli patates topları(kereviz beğenilmesse diye alternatif)
-Sultan lokumu
-Limonlu kurabiye
her seferinde değişik bişeyler yapa yapa arkadaşlarda alışkanlık yaptı:)o yüzden yapılmayan şeyleri yapmaya çalışıyorum.
Menü oluşturacak arkadaşlara Hatice'nin tarçınlı çöreklerine bir bakın derim.Birde kayısılı kurabiyeye.
Sizlerede kolay gelsin.......
Sevgilerimle,
çiler
12-20-2005, 02:26 PM
Fundacım salatada kararlıysan yanına mercimek köftesi,kısır yada biber dolması düşünebilirsin.
Sevgili ZKoral sanada çoookkkk kolay gelsin arkadaşım.
Ümrancım aynı sorunları hep yaşıyoruz. Zaten yapmaktan değil menüyü oluşturmaktan yoruluyor insan:) Krem Karamelli Kek cesaret edemediğim bir tarif. Daha önce denedinmi.Kendi "Püf" noktalarını paylaşırsan çok sevinirim arkadaşım
ÜMRAN
12-20-2005, 03:21 PM
Ben 3 defa yaptım Çilercim.Her seferinde de güzel oldu.Yorumlarda vardı detaylı anlatımım.Şu an hatırlamıyorum.Orayı bi okursan yardımcı olabilirim sanırım.
Kolay gelsin.
Sevgiler,
okale
12-20-2005, 04:06 PM
ümrancığım kereviz salatasına değişik bir sunum ilgilenirsen :)
http://yemekzevki.blogspot.com/
ZKoral
12-20-2005, 05:37 PM
okalecim düşününce benim de gözüm korkuyor ama sağolsun ablam 1 gün önceden yardıma gelecek zira misafirlerim pazar öğleden sonra gelecekler ve ben c.tesi çalışıyorum tek başıma mümkün değil yetiştiremem.. Fundacım, Çilercim,Ümrancım sağolun..Biz kuzenlerle her ayın ilk pazarı toplanıyoruz yeni yıla denk geldiği için 1 hafta önceye aldık ve gün bende:))
Çok fazla çeşit yapılıyor ve inanırmısınız akşama kadar yapılan herşey neredeyse tükeniyor..
Bu arada benim kızartma dolmalarını aldığım Melda nin sitesi aynı zamanda okalenin kereviz salatası önerdiği http://yemekzevki.blogspot.com/ sitesi oluyor.. Çok güzel tarifler ve farklı sunumlar var burada..
Ümran cım damak tadı kişiden kişiye değişiyor ama labneli nutellalı pasta bana çok ağır gelmişti ama görüntüsü muhteşem oluyor.. Ben misafirlerime hatice nin labneli nutellalı pasta sunumu ile funda nın kedidili pastasını muzlu yapacağım.. Kenara dizdiğim kedidillerini de muzlu sütle ıslatmayı düşünüyorum.. Jöle sevmediğim için de çikolata sosu kullanacağım üstüne.. Birde funda nın muhallebisini yaptıktan sonra biraz ılınınca içine 1 pkt.labne katıp mikserle birbirine yediriyorum güzel bir tat oluyor..
Funda cım eğer 10 kişi civarında olacaksanız bence de 1 çeşit yoğurtlu veya mayonezli salata yeterli olur.. Ben bulgurlu ve biraz acı lezzetlere düşkün olduğumdan kısır veya mercimek köftesi derim.. Veya şehriyeli tavuklu salata olabilir http://yemekzevki.blogspot.com/ den bakabilirsin tarifine.. Veya Samsunda biliniyordur muhtemelen turşu kavurması yapabilirsin.. (Bazı tanıdıklar turşuyu kavururken içine haşlanmış ve küp doğranmış patates de ekliyorlar tam salata kıvamında bir lezzet oluyor..) Herkese kolay gelsin.. sevgiler.. Zeynep
funda_mete
12-26-2005, 09:27 AM
Arkadaşlar Cumartesi günü misafirlerimi çok şükür ağırladım. Mete yine hastaydı gece 4,5 ta uyudu benide yanından ayırmadığı için ben 4,5 ta yaş pasta ve diğer pastalarımı yapabildim. Yorgunluktan öldüm ama güzeldi. Menümüz şöyleydi.
Patatesli Börek
Kıymalı karnıyarık böreği
Haşhaşlı çörek
Sultan Lokumu
Frambuaz,Kivi ve Muzlu yaş pasta
Zeytinyağlı Barbunya
Kısır
Rus Salatası
Karışık Turşu
Sultan Lokumunu ben bir kısmını hindistancevizine, bir kısmını toz haldeki şam fıstığına ve bir kısmınıda kurtcuk şeklindeki çikolataya batırarak yaptım. Çocuklar çikolatalı olanları sevdi ama bence en güzeli hindistancevizi olanlar. İlk defa yaptım ve harika bir tarif tavsiye ederim.
Sevgilerimle
Funda & misafir çocuklarla oynamaya bayılan Mete'm
ÜMRAN
12-26-2005, 10:43 AM
Fundacım geçmiş olsun.İyimi bari şimdi Mete? Allah kolaylık versin canım.......
Bende çok şükür atlattım günümü.Hepsi güzel olmuştu.Teşekkürler....
-Kereviz salata (Benan'nın tarifine göre.İçine 2 dişde sarımsak koydum.kesinlikle tavsiye ederim)
-Renkli patates topları (Hatice'nin tarifi.Görüntü mest etti:))
-z.dolma
-Krem Karemallı kek (yine 12 den vurdum:))
-Sultan lokumu (Funda'dan kopya çektim:) hepsi tarifini aldı.tavsiye olunur)
-Kedi dili pasta (Funda'nın tarifinin üstüne Whoknows'un tavsiyesiyle ahududu sosu döktüm nefis oldu.Jöle sevmeyenlere tavsiye ederim)
-Çarşaf böreği (Kavınvalidemi çalıştırdım:))))))))
-Poğaça
-Yalancı acıbadem kurabiye (ece23'ün tarifi.hamuru çok güzeldi ama fazla pişirdiğim için biraz sert oldu.Tadı güzeldi ama..)
funda_mete
12-26-2005, 12:43 PM
Ümrancım çok teşekkür ederim arkadaşım. Mete felaket derece grip ama gündüzleri çeşme gibi akan burun geceleri tıkanıyor ve uyuyamıyor. Dünde sesi kısılmıştı yavrumun. Ne biliyim canım ya bu kadar hassas bir bünye çok zor. Ben ne zaman böyle kalabalık bir misafir ağırlasam Mete hep hasta. Yinede bu günümüzede şükürler olsun canım.
Menün harika olmuş canım ellerine sağlık. Eminim hepsi birbirinden lezzelidir. Sultan lokumu çok lezzetliydi değilmi. Ümrancım ahududu sosunu kendinmi yaptın canım, yoksa hazırmı aldın?
Benancım buyur gel arkadaşım. Her zaman başımın üstünde yeriniz var canım benim.
ÜMRAN
12-26-2005, 04:29 PM
Fundacım hep öyle büyüyolar inan.Hepsi aynı şimdiki çocukların.Allah sana kolaylık versin.Çalışınca çok zor oluyo.Ben sabaha kadar başında oturup ağlardım sabahda işe gelirdim:(
Sosu hazır aldım.Nerde o kadar beceri:))) ama 2 paket aldım.Bilgine...
Sultan lokumunuda ilk yaptığımda çok fazla bu dedim ama bugüne 1 tane bile kalmadı:)
Kolay gelsin canım.Metemide öp ablasının ve benim yerime...
Sevgiler,
sinoplu
12-27-2005, 11:03 AM
fundacım cumartesi günü sende olmak varmış :) muhteşem bir menü hazırlamışsın ellerine sağlık....
benim kızımda bu sıralar grip oluyor, mete'ye üzüldüm geçmiş olsun :( ....
ben samsun'da doğdum büyüdüm 22 yıl oradaydım ama (Kıymalı karnıyarık böreği ) hiç duymadım bana tarifini yazarmısın. sana zahmet denemek isterim ......
sevgiler,
ZKoral
12-27-2005, 11:39 AM
Funda cım, Ümran cım ikinize de geçmiş olsun :)) (bu arada Mete ye üzüldüm funda cım, umarım iyidir şimdi..) Ben de nihayet pazar günkü ve süpriz olarak eklenen pazartesi günkü misafirlerimi çok şükür atlattım..
Pazar günü gelen 30 kişilik misafir grubumun menüsü:
kısır
tavuklu salata
ıspanaklı-patatesli salata (Hatice nin tarifi)
zeytinyağlı sarma dolma (anneciğimden)
kızartma dolması (yemek zevki, melda nın tarifi)
kıymalı börek (Hatice nin Lezzet dergisine yaptığı tarif)
patatesli-pastırmalı rulo börek (forumdan)
sosisli minik milföyler
elmalı kurabiye (ablam dan )
cevizli kurabiye (halam getirmiş..)
nesquikli toplar (Hatice nin tarifi)
labneli nutellalı pasta sunumu ile funda nın muzlu kedi dili pastası
kadayıf dolması (kayınvalidem yaptırmış..)
c.tesi çalıştığım için parentez içlerinde belirttiğim üzere takviye destek aldım :)
Pazartesi günü gelen misafirlerim için çok fazla bir şey yapmadım zira pazar günü için herşeyi (pastalar dahil) çift çift hazırlamıştım..
Bayağı bir şey artınca, sadece çerkez tavuğu, turşu kavurması ve kabaklı börek ekledik ve onuda çok şükür atlattım.. sevgiler..
Zeynep
funda_mete
12-27-2005, 11:55 AM
Sevgili Sinoplu, güzel sözlerin için çok teşekkür ederim canım. Bir hemşerimle karşılaşmak ne kadar güzel :)Kızınada geçmiş olsun canım
Kıymalı karnıyarık böreğini eminim biliyorsundur. Rahmetli Babaannem öğretmişti bana. Dünde onun ölüm senesiydi, mekanı cennet olsun canım babaanneciğimin.
Malzemeler
300 gr. kıyma
1 orta boy soğan
2 tane yeşil biber
baharatlar (kırmızı biber, karabibier ve köfte baharatı koydum ben)
1 kg. yufka
Zeytinyağ, yumurta
bir tavaya soğanı küçük küçük doğra. Zeytinyağında biraz alazlansın. Benim yeşil biberim yoktu koymadım ama varsa güzel oluyor biberleri ince ince doğrayıp soğana ekle biberler yumuşayınca kıymayı ekle güzelce kavrulsun. Tuzunu ve baharatını damak zevkinize göre karışıma ekleyin.
1 su bardağına bir parmak eksik kalacak kadar zeytinyağı koyup üstüne su ekleyin.Yufkanın birini serin her tarafını kaşık yardımıyla zeytinyağıyla yağlayın. İkinci yufkayı bunun üzerine serin. (Ben çıtır olsun diye birazcık daha yağ döktüm ikinci yufkanında üzerine.) Yufkayı 12 ye bölün. (Ben önce yufkayı dörte böldüm, daha sonra her parçayı 3 böldüm.)Kıymalı içten yufkanın geniş kenarına 1 yemek kaşığı kadar koyup kenarlarını içe doğru katlayıp sigara böreği sarar gibi sarıp tepsiye dizdim. Bütün yufkalara aynı işlemi uyguladım. Yufkaları pişirmeden önce bıçakla ortalarından kıymalı iç gözükecek kadar kestim. Daha sonra üstüne yumurta sürüp 200 derecelik fırında pişirdim. Sıcak sıcak servis yaptım. Börek pişince kıymalı için gözüküyor, görüntüsü çok güzel oluyor. Patatesli börekler kaldı kıymalı olanlar hemen yendi :)
Umarım yardımcı olabilmişimdir canım. Denersen afiyet olsun.Seni ve kızını öperim.
Zeynepcim sanada geçmiş olsun canım ya ne kadar çok çeşit yapmışsın ellerine sağlık. Metede iyi sayılır teyzesi hala burnumuz felaket akıyor. Zeynepcim kabaklı börek bal kabağıyla mı sakız kabağıylamı canım, daha önce hiç yemedimde.
Sevgilerimle
Funda & mete'cim
ZKoral
12-27-2005, 01:06 PM
Teşekkür ederim Funda cım, Mete nin de iyice olmasına sevindim.. Börek bal kabağı ile yapılıyor ve içine rendelenmiş balkabağı, bol ceviz, şeker konuluyor.. Az yağlanmış hazır yufkalara gül böreği şeklinde sarılarak pişiriliyor.. Börek deyince insanın aklına tuzlu çeşit geliyor ama bu tatlı bir börek :) Sevgilerimle,
Zeynep
BENAN
01-03-2006, 02:23 PM
selam arkadaslar...cok sevdıgım bır arkadasımın 21 ocak ta gunu var.....
ne yapabılırım dıye dusunuyor.... bende ona fıkr verdım...mısafırler onemlı ımıs...onun ıcın sızlerınde fıkırlerını alayım dedım ... :) ...
benım menum soyle....
hakıkı su boregı....
carsaf boregı....ıspanaklı olabılır....
ıclı kofte...
zeytınyaglı sarma...
ev baklavası....
bırde pandıspanyasınıda kendısının yaptıgı bır yaspasta....
sızlerde benım menu secmeme yardımcı olursanız sevınırım...sevgıler....
kasimpati
01-03-2006, 02:42 PM
senin menun bence cok bende bir menu vereyim
herhangi bir kek Portakal agacinda cok cesit var
mayali pogaca
sarma
kurabiye
ispanakli salata (portakal agacindaki)
borek
kumbet pazta cok guzel oluyor hemde gorunumu harika
icli kofte
umarim isine yarar benimde bu hafta sonu misafirlerim glecek bende sunblari yapmayi dusunuyorum
neguikli toplar
damla cikolatali kek veye haticenin krem karamelli keki
mayali pogaca zeytinli ve peynirli
tuzlu pastane kurabiyesi
ispanakli salata
patatesli kek
satranc pasta
gelin kurabiyesi
rus salatasi yada normal marullu salata
bi tane daha yas pasta ama karar veremedim daha ne yapacagima
arkadasina kolay gelsin
ÜMRAN
01-03-2006, 02:43 PM
oooooooo Benancım:)
maşallah ne bu liste böyle.Su böreği felan,içli köfte,çarşaf böreği,z.dolma :roll: ?
arkadaşın bayağı hamarat herhalde......
yazık yani kızcağıza menü çok ağır olmuş canım.
Benim önerim şunalr olabilir arkadaşın için; (eğer çalışıyosa birde çocuğu varsa en basit şeyleri tercih etsin bence)
-Salata (patates olabilir)
-Açma (benim tarifim kolay oluyor.Poğaçada yapabilir bundan)
-Hazır yufkayla yalancı su böreği.Hani makarnalı olan tarifler varya....
-Tavuk gögsü tatlısı
-1 çeşitte kurabiye
yeterli bence.Kolay gelsin arkadaşına.Umarım yardımcı olabilmişimdir :wink:
Haa birde sen giderken bişeyler yapıp götürebilirsin.Acayip güzel bi süpriz olur :P
Sevgilerimle,
kasimpati
01-03-2006, 02:58 PM
umran senin yazdiginda cok az degilmi bilmiyorum o zaman sen benim menuyu baya bi av=bartili bulmusundur :)
BENAN
01-03-2006, 03:00 PM
canımmmmm...tesekkur ederım...mısafırler onun ıcın cok onemlıymıs...o yuzden ozel olmasını ıstedı.... tabı bende yapardım bırseyler... ıstemeyecegıne emınım sen gel baska bır sey ıstemem dıyebılecek bır dostum...yardımcı oldugun ıcın sagol canım...
evet kasımpatı az gelır...sanırım umran benım yaptıklarıma ılavaten yazmıs...ılgılendıgın ıcın sagol canım...
ÜMRAN
01-03-2006, 03:08 PM
Sevgili Kasımpati,
senin menünde de biraz abartı yok değil:) keki mesala teke düşürebilirsin.birde salata çeşidini.tatlı menün fazla olmuş.Kaç kişi gelecekler.Bayağı kalabalık herhalde.
Benanın listeside çok ağır olmuş ama.Ev baklavası,su böreği felan....Merak ettim acaba benan bunları yapabilir mi gelecek olan misafirlerine?
Kolay gelsin herkese.
Sevgilerimle,
Benancım, arkadaşının durumunu bilemiyoruz ki, çalışıyor mu, çocuğu var mı, kaç kişiyi davet edebilir? Bir de dediğin tarih tam bayram ertesi, yeterince yorulmuş olur. Bence fazla yüklenmesin kendisine, maksat muhabbettir böyle zamanlarda, özellikle kilo problemleri varsa bol salatalı bir menü yeterli olur.
BENAN
01-03-2006, 03:14 PM
umrancıgım...ben de senın gıbı pratık yaparım her zaman....ama ozel gun... ve ozel kısı olunca mecbur yapılıyor.... sevgılerımle canımmmm....
kasimpati
01-03-2006, 03:20 PM
umrancim bana 15 20 kisi gelecek kek zaten bir cesit patatesli olan kek gibi degil tatlida degil zaten evet biraz abartili ama ben yeni evliyim esim turkiyeden geldi ve yeni evim var ziyarete glecekler bayagi kalabalik bir grup o yuzden ba kadar cok sey yapmak istiyorum ilk dafa evime gelecekler iyi agirlamak istiyorum senin bana bir onerin varsa sevinirim
ÜMRAN
01-03-2006, 04:29 PM
Selam Kasımpatı,
-Krem karamelli keki öneririm.Ben 3-4 sefer yaptım.Sorun yaşamadım.
-z.dolma (göz doldurur)
-rus salata olabilir.(biraz mayonez ve yoğurtla karıştırıp yapabilirsin)
-sultan lokumu yada nesquikli toplar olabilir
-mayalı hamurdan poğaça
-pizza yapabilirsin. (Haticenin tarifini uygula derim)
-tuzlu kurabiye olarakda kandil simitleri vardır.Ana sayfada.Hanzade'nin tarifi.
-tatlı olarakda kedi dili pasta olabilir yada Hatice son zamanlarda değişik değişik pastalar yapıyor.Hangi malzemeyi bulabiliyosan onlardan birini seçebilirsin.Kümbet pastada olabilir.
8 çeşit yeterli bence.
Kolay gelsin canım.Umarım fikir verebilmişimdir.
Sevgilerimle,
BETÜL
01-17-2006, 12:07 PM
benimde pazar günü misafirim geliyor. şöyle bir mönü hazırladım. iki kişi olacağı için fazla çeşit yapmayı düşünmedim. değişik önerileriniz olursa beklerim arkadaşlar.
peynirli ıspanaklı börek
tahinli kek
kereviz salatası
zeytinyağlı biber dolması
tatlı olarakta puding kahve aromalı çikolatalı (pastacının sitesinden) yapmaya karar verdim.
sevgiler hoşçakalın.
ÜMRAN
01-20-2006, 11:43 AM
Betülcüm hoş bir menü olmuş.Ellerine sağlık.
Bir menüde benden size.
Yarın çok özel misafirlerim var.Onlar için hazırladığım menüm şöyle olacak;
-Z.yaprak sarma (sardım dolapda bekliyo:))
-Kereviz salata
-Profterollü pasta (gelenlerden bi arkadaş yapıp getirecek.bende çok merak ediyorum:))
-Krem Kramallı Kek
-Sultan Lokumu
-İncirli Kurabiye (bunuda başka bi arkadaş yapacak.Bunuda çok merak ediyorum:))
-Tuzlu Simit
-Pastırmalı Börek
-Poğaça veya pide
Sevgiler,
qwert
01-21-2006, 09:22 PM
bende çarşamba günkü misafirlerim için
çikolatalı yaş pasta
sultan lokumu
banolu börek
tahinli ve cevizli açma
renkli patates topları makarna salatası yapmayı düşünüyorum fikirleriniz doğrultrsunda değişiklikler yapabilirim özel bişeyler olsun istiyorum ha bide kurabiye yapmayı düşünüyorum ama karar veremedim fikirlerinizi bekliyorum
damlayan
01-27-2006, 11:09 AM
arkadaşlar haftaya günüm var hani hanımlar toplanır altın günü hepimiz biliriz.bu ay sıra bende.neler yapsam.bu konudada çok acemiyim.12 kişi falanız.yardımlarınızı bekliyorum.mönüyü oluştursan bir halledecem gibi ama ne yapacagıma karar veremedim yardım ederseniz sevinirim.kendi mönülerinizide yazarsanız sevinirim.
burcub
01-27-2006, 11:58 AM
vişneli pasta (portakal Ağacı) ben denedim hem çok basit hem çok güzel
ümran'ın açması (bunu da denedim harika oluyor)
peynirli yada kıymalı börek
incirli kurabiye( tavsiye ederim tarifini ben yazmıştım)
renkli patates topları yada mercimek köftesi
ece23
02-01-2006, 10:59 AM
cumartesi günü misafirlerim gelcek, menüyü şöyle düşündüm,,
babaannemin mantısı (http://www.tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?p=34788),
mantıyı ikram edip, sonrasında çay ile birlikte,,
vişneli puding, (portakal ağacı), (değiştirip, revani yada şekerparede yapabilirim)
küçük küçük tuzlu krakercikler,
bol susamlı oval poğaça (pamuk poğaça hamurundan, içinin sarı olması için 2-3 yumurta sarısı, renkli olması içinse, minik minik doğranmış dereotu koymayı düşünüyorum)
damlayan
02-01-2006, 02:42 PM
sevgili PİSOLKOK aynı hamurdan yaptığım,değişik şekiller verdiğim kurabiye çeşitleri(üzümlü tarçınlı,reçelli,
fındıklı,kakaolu)
BU KURABİYENİN TARİFİNİ VERİRSEN SEVİNİRİM ÇÜNKÜ GÜNÜMDE YAPACAĞIM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.HOŞÇAKAL
özgeyaşar
02-01-2006, 02:45 PM
benim peynirli kekim poğaça tadında oluyor hemen yazayım
2 yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
biraz tuz,rendelenmiş maydanoz,arzuya göre kırmızı biber
hepsini karıştırıp yağlı tepsiye dökelim.orta hararetli fırında kek pişirir gibi pişirelim.kürdan batırıp anlayabiliriz piştiğini.yanlız kek gibi çok kabarmıyor
pisolkok
02-01-2006, 10:15 PM
merhaba damlayan...kurabiye bildiğimiz klasik kurabiye hamuru
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin
1 paket kab.tozu,vanilya
aldığı kadar un:)şimdiden kolay gelsin
erkan112
02-10-2006, 06:31 PM
ARKADAŞLAR DÜN MİSAFİRLERİM VARDI.PORTAKAL AĞACINDAN PORTAKALLI LORLU KURABİYEYİ YAPTIM.İLK DEFA DENEDİM.ÇOK GÜZEL BİRTARİF TAVSİYE EDERİM...
BETÜL
02-14-2006, 09:45 AM
Merhaba Arkadaşlar
Benimde Cumartesi günü çok değerli misafirlerim var. Hazırladığım mönü şöyle.
Kumpir
Haydari
Ispanaklı Börek
Mini Pizza
Çatal
Çikolata Parçacıklı Zencefilli Kek
Portakallı Pasta
Çikolata Kabında Meyve
İki Renkli Kurabiye (bir arkadaşım getirecek)
Tarçınlı çörek (bu da başka bir arkadaşım tarafından getirilecek)
birde eğerki yetiştirebilirsem aşure yapmak istiyorum Ama kesin değil. gönlüm yapmaktan yana.
burcub
03-13-2006, 05:20 PM
Benim bu haftasonu gelecek misafirlerim için mönüm
1-Su böreği
2-Ispanaklı börek
3-poğaça(bir arkadaşım getirecek)
4-közlenmiş patlıcan+kırmızıbiber (yoğurt soslu)
5-Zeytinyağlı kuru patlıcan dolması
6-Arap kurabiye(bunuda bir arkadaşım getirecel)
7-Vişneli pasa
8-Elmalı turta
BENAN
03-16-2006, 08:56 AM
mmmmmmmm burcub...su boregı ....ıspanaklı borek....hamarat arkadasım yıne dokturmussun....arkadasların ne sanslı ınsanlar...bende onlardan bırı olmak ısterdım...
elıne saglık cılek bebegın guzel annesı.....
burcub
03-21-2006, 04:34 PM
Çok yakın bir arkadaşımın 2 hafta sonra günü var ve misafirler kendisi için çok değerliymiş, bizlerden yardım istiyor. Neler önerebiliriz?
Sevgili burcub, arkadaşının güzel yaptığı banko bir lezzet vardır mutlaka, onu yapsın. Bunların yanında arkadaşlarına ne kadar değer verdiğini göstermek üzere baklava ve su böreği açabilir, zeytinyağlı sarma yapabilir. Yahut nasılsa yakın arkadaşlarım deyip hamur kızartabilir, ben öyle yapıyorum.
burcub
03-21-2006, 04:43 PM
ARKADAŞIM MANTI KONUSUNDA BİR UZMAN AMA ÇAYLA OLUR MU OLMAZ MI DİYE KARAR VEREMİYOR
Mantının çaya gidip gitmeyeceği konusunda ben de tereddütlüyümdür her zaman, az sulu yaparak börek niyetine servis edebilir belki.
BENAN
03-21-2006, 04:49 PM
baklava....mantı...zeytınyaglı sarma....su boregı...zor ve agır olur ne yapıyorsunuz kızlar.....aslında gelenler bırer cesıt yapsa aslında gunler ne guzel olur degılmı.....
sevgıler hepınıze....
ÜMRAN
03-21-2006, 04:51 PM
benım menum soyle....
hakıkı su boregı....
carsaf boregı....ıspanaklı olabılır....
ıclı kofte...
zeytınyaglı sarma...
ev baklavası....
bırde pandıspanyasınıda kendısının yaptıgı bır yaspasta....
bence çok özelse bu menü yapılabilir burcubciğim.Banada bi arkadaşım tavsiye etmişti bu menüyü.Kolay gelsin şimdiden.
Sevgilerimle,
BENAN
03-21-2006, 04:53 PM
bayagı hamaratsınız kızlar....neler yapıyorsunuz boyle....ah ahhhhhhh nerde bızde boyle arkadaslar....keske yapsalar da getırseler....bırı su boregı....bırı carsaf boregı....bırıde mantı.....olsada yesek sımdı.....
burcub
03-21-2006, 04:59 PM
BENANCIM EMİNİM BÜTÜN ARKADAŞLARI BİRŞEYLER GETİRMEK İSTİYECEKTİR AMA HERŞEYİ BEN YAPAYIM İSTİYOR
Uzaktan gelecekler varsa misafirlerin getirmesi olmaz. Akşam içinde sıcak bişeyler hazırlanmalı. E malum dönüş yolu uzak olabilir. Yöresel yemekler de önemli tabi.
Gün için
Kete
Kendi hazırladığın milföyle yapılan bir börek
Haluj yada mantı
Bethoveen pasta
Sarma
Akşama
Düğün çorbası
Asma yaprağında enginar dolması
Hünkar beğendi
Perde pilavı
Kağıt kebabı
Çerkez tavuğu
Tatlı olarak Hakiki tavuk göğsü
Aklıma gelenler bu kadar umarım yardımcı olabilirim
burcub
03-23-2006, 01:46 PM
Şeydacım, yazdıkların çok güzel ama misafirler çaya geleceği için gün menüsünü daha çok önemsiyor. Akşam için güveçte kuru fasülye, pilav, turşu düşünüyormuş ama senin yazdıklarını da ilettim. Asma yaprağında enginar dolması ve çerkez tavuğunu eklemeyi uygun gördü.
Burcub, anladığım kadarıyla arkadaşları uzak yoldan gelecekler, bence ilk geldiklerinde serin serin ikram etmek için limonata hazırlasın. Küçük kanepeler olsun, lokmalık karışık içli milföyler, küçük poğaçalar falan, şöyle yedi sekiz çeşit yeter, misafirler salona geçtiğinde masaya oturana kadar ikram edilebilir.
whoknows
03-23-2006, 02:08 PM
bence öncelikle içli köfte yapsın. ama farklı şekilde sevenler olabilir;yarısını haşlasın, yarısını kızartsın. haşladıklarını daha sonra yağda da çevirebilir. nerden bulcak tarifi dem burcub, forumda vermiştim. sen yol gösterirsin.
mutlaka börek olmalı. ama tabe önemli misafiler bunlar sanırım elde açma börek olsun. içini de farklı farklı hazırlayabilir. bazıları kıymalı sever bazıları peynirli, kimisi de ıspanaklı.
tatlı olarak, evde tulumba tatlısı yapsın. tarçının mutfağında gusel bi tarif var.
e tabe günlerin olmazsa olmazı zeytinyağlı yaprak sarmasını söylemem gerek yok sanırım..
arkadaşın eminim çok beceriklidir. hepsinin altından kalkar burcucum.
Bende arkadaşların çoğuna katılarak bir gün menüsü düşündüm...
Ağır misafirler için;
Çarşaf böreği(bence pırasalı olanı en güzeli)
Zeytinyağlı yaprak sarma,
Mantı,(ufak kaselerde ikram edilebilir)
İçli köfte (Bu en ağırı olur:)
Çikolatalı Fransız Keki yada ıspanaklı kek(meyveli şam fıstıklı)
Ev Baklavası
Ve Burcub ; arkadaşının güzel yapabildiği bir poğaça çeşidi yeterli olur sanırım...
burcub
03-23-2006, 03:02 PM
Gerçekten çok becerikli niye bu kadar panik yaptı bende anlamış değilim aslında ama gelen misafirler belliki çok özel insanlar
mevacım listeni not aldım ileteceğim kendisine
okale
03-23-2006, 03:30 PM
buda benden;ben bir kere yazdıklarımın çoğunu yapmıştım arkadaşlarıma şimdi biraz daha bişeyler ekliyorum menüme tüm arkadaşlarım çok beğenmişti arkadaşında bunu yaparsa çok iyi puan olur burcub cim.
ilk olarak misafir geldiğinde mutlaka ev yapımı meyva kokteyli alkolsüz ve güzel kadahlere süslenerek konulacak ikram edilmeli ve salonda orta sehpada mutfakcadısının dediği gibi kanepe tarzı atıştırmalık şeyler olmalı hindistan cevizli toplar felanda eklenebilir buna.daha sonra
masaya geçildiğinde öncelikle mantı ;tepsi mantısı olacak .ben servis tabağının içine yemek tabağından daha küçük çukur bir tabak koyarak servis etmiştim önden mantıları yedikten sonra börek çöreğe geçtiklerinde çaylarını ikram ettim.
masada bulunması hoş olacak diğer yiyeceklere gelince;
mutlaka elde açma bir börek bu ıspanaklı olursa hoş olur çünkü elde açma böreğe ıspanak çok yakışıyor.
tabiki içli köfte kızartma olanından masayı zengin gösteriyor.
zeytin yağlı yaprak sarması mutlaka ,
yeşil,kırmızı ve ,sarı dolma biberlerin bahartalı peynirle doldurularak dilimlenip servis tabağına dizilmesi ortaya renk katıyor insanın iştahı açılıyor.
çerkez tavuğu
değişik bir patates salatası
peynirli veya kıymalı poğaça yada ümranın açması
ev yapımı meyvalı bir pasta
çikolatalı fransız keki yada karemelli kek
sirkeli kurabiye
arap kurabiye
yeşillikli,mantarlı,mısırlı ,bezelyeli ve güzel soslu bir salata.
nar ekşili nohutlu patlıcan sarma çok güzel oluyor,yada kuru patlıcan dan dolma yapabilir .
aslında böyle zamanlarda yöresel yemeklerde çok ilgi görüyor arkadaşın nereli bilmiyorum ama yöresel bir yemeğini bence yaparsa iyi olur mesela benden mantı isterler herzaman.
bence ideal.şimdi misafirler yemeseinde yanında yatsın.biraz yorucu olacak ama önceden yapılabilenler var kurabiyeler ,dolmalar felan.sevgiilerimle
burcub
03-23-2006, 03:34 PM
Okaleciğim çok güzel fikirler vermişsin ama bunları not alamayacağım böyle güzel yazılmış önerileri çıkış alıp kendisine öyle vereceğim eminim sana sevgiler gönderecektir
teşekkürler
BENAN
03-23-2006, 04:59 PM
mısafır agırda olsa...menu lıstenız agır olmus kızlar ya....sahı bunların hepsını sız mısafırlerınıze yapıyormusunuz.....bılıyormusunuz mısafıre en guzel ıkram....sevgı dolu bır yurekle kocaman bır gulumsemedır.... mıdeden zıyade yureklere dokunabılmektır....sevgıler hepınıze.....
umrancıgım...ben de senın gıbı pratık yaparım her zaman....ama ozel gun... ve ozel kısı olunca mecbur yapılıyor.... sevgılerımle canımmmm....
Benancım, özel kişi, özel günmüş, biz o yüzden tavsiyede bulunmuştuk. Konuştum Burcub ile protokol misafiriymiş gelenler.
fatıma
03-26-2006, 04:59 PM
hanımlar döktürmüşsünüz walla iiki fazla uğrayamamışım foruma gerçi şimdi bile yetti menüleirnizi okuyunca burcubcim inan şuan sana menü hakkında fikir soran arkadaşının yerinde olmadığım için çok mutluyum :P E.. onada kolay gelsin yani menüleride görünce fikri verecek halim kalmadı oluşturmaya bile korktum şimdi :)) ama şu mantı fikri çook hoşuma gitti olsada yesek :D bi yapan olurmu acaba ?
burcub
04-10-2006, 04:14 PM
Arkadaşımın menüsü nihayet belli oldu
1-Güveçte kuru fasulye
2-Mantı
3-Patatesli Börek
4-mercimek Köftesi
5-kuru-yeşil biber dolma ve yaprak sarması
6-Damat Aşı
7-Peynirli Rulo
8-Elmalı Rulo
9-Muzlu Etimekli Pasta
10-Islak kek
11- Limonlu kurabiye
Herkese tavsiyelerinden dolayı teşekkür ediyor...
pisolkok
04-23-2006, 08:55 AM
pazartesi arkadaşıma ,salı günüde bana çaya misafir geliyor arkadaşımın mönüsü şöyle;
patlıcan salatası
şakşuka
kırmızı biber salatası
içli köfte
su böreği
bohça böreği
meyveli pasta
böğürtlenli kurabiye(ben yapıp götüreceğim)
benim salı günü için düşündüğüm mönüde ;
yaprak sarma
patlıcan salatası(arkadaşım getirecek)
ıspanaklı fellah köftesi
telşehriye salatası
tavuklu talaş böreği
katmer poaça
çilekli kedidili pastası
şekerpare
sevgili arkadaşlar 9 mayısta günüm var sizlerden degişik tarifler ve öneriler bekliyorum
akdeniz
04-30-2006, 09:20 PM
Sevgili buki,
Esas yemek olarak etli dolma veya maklube yapabilirsin.
Yanında 2-3 salata çeşidi ve bulgurlu bir çeşit(kısır,patatesli veya mercimekli bulgur köftesi gibi)
Ve yine iki çeşit börek yapabilirsin.
Ve tatlı olarakta mevsim meyvalarından çilekle hazırlanan bir yaş pasta veya sütlü bir tatlı ile bitirebilirsin.
Hem diet yapanlar hemde mecburen hastalık vs. sebebiyle diet yapmak zorunda olanlar için bile güzel bir menu hazırlamış olursun sanıyorum.
Selam ve sevgiler.
güldemir
05-02-2006, 02:59 PM
BEN DEÇARŞAMBA AKŞAMI ARKADAŞLARIMI ÇAYA DAVET ETTİM.
MENÜMÜ ŞÖYLE TASARLIYORUM.
-MUZLU RULO PASTA
-REVANİ YA DA BALLI KULE
-YOĞURTLU PATATES SALATASI
-KOKOŞ KURABİYE
-SODALI BÖREK
-MAHLEPLİ SİMİT
sevgili akdeniz önerilerin için teşekkürler bende bugün iş yerinde şöyle bir menü kafamda tasarladım sence nasıl olur
çilekli kedidilli pasta
erikli tart
etimekli salata
haticenin kırmızı bibere sarılı salatası
açma alt üst börek
kandil simiti
sence nasıl olmuş
önerilerinizi bekliyorum
Aulona
05-04-2006, 12:32 PM
Arkadaşlar,
Ben yeni evliyim ve yeni yeni bir şeyler yapmayı öğreniyorum. Cumartesi günü Bursa'dan arkadaşım ailesiyle çaya gelecek. Onları çok seviyorum ve çok güzel şeyler hazırlamak istiyorum. Ne olur yardımınıza ihtiyacım var. Menü için fikir verebilir misiniz lütfen [/i]
semine
05-12-2006, 11:00 PM
herkese merhaba
siteye yeni katılanlardanım,gercekten hepiniz harika bilgi alısverisinde bulunuyorsunuz.umarım bana da yardımcı olabilirsiniz :)
arkdasları caya davet etmek istiyorum ama hala ne yapacagıma karar veremedim cnk bircok secenek var.
Seceneklerim sunlar,kararsızımmmmm
Haticenin Nutellalı Kedili Pastası(bunu kesin yapıcam:))
Kuskus Salatası
Yalancı Su Boregi
Un Kurabiyesi
Zyaglı taze fasulye yada barbunya
Patates Salatası(tarif defterinden umranın uc renkli salatası)
Mercimek Koftesi
Karakoy Pogcası
Arap Kurabiye
Yaklasık 6 kisi olcaz ama arkdaslar ilk kez gelicekler.Oyuzden guzel bisiler yapmak istiyorum :) Sizce hangilerini secmeliyim yada baska onerisi olan varmı?
esramng
05-12-2006, 11:55 PM
seminacım sitedeki karaköy poğçası tariflerinden birini denedim pek iyi sonuç alamadım birkaç tarif var ama ben karbonatla olanı yapmıştım,aklında bulunsun!
katmer poğça
vişneli pasta
cevizli çikolatalı tart
tart alaturka
pamuk poğaça
kokoş kurabiye
bu tarifler süper oluyor bunlardan birini de deneyebilirsin.
fatıma
05-15-2006, 07:51 PM
bu hafta sonu arkadaşlarım altı(N) hanımlar ( bir isim daha var ehlince malum :D ???????? kızlar :) ) yanlarındaki ve canlarındaki bebişleriyle misaifrleriyle, misafirimdiler. ben ağırlamaktan çok mutlu oldum... umarım onlarıda mutlu ve memnun edebilmişimdir.
menüm:
*MAKLUBE
*SU BÖREĞİ
*KIYMALI PİDE
*MAYDANOZ SALATASI (TABULE)
*MAYONEZLİ PATATES SALATASI
*ZEYTİNYAĞLI SARMA
*BAKLAVA
*HURMALI KURABİYE
*AĞAÇ PASTA (KÜTÜK PASTADA DENİYORMUŞ)
*MOZAİK PASTA
*PUDİNGLİ TATLI -
*FINDIKLI KURABİYE (ARKADAŞIM GETİRDİ ELLERİNE SAĞLIK)
*ARAP KURABİYE (ARKADAŞIM GETİRDİ ELLERİNE SAĞLIK)
laloş
05-17-2006, 01:13 AM
yarın ablama gelecek yaklaşık 20 kişilik misafir için annem,ablam ve benim birlikte hazırladığımız menü:
annemin meşhur yumuşacık patatesli böreği,
zaytinyağlı yaprak sarma,
çikolatalı kek,
ablamın dillere destan kurabiyelesi (tarifi alıp eklicem buraya da),
ablamla kendi aramızda acılı dediğimiz ekmek üzerine sürülerek servis yapılan müthiş karışım,
çerkez tavuğu,
benim hazırladıklarım ise şöyle:
evcininin harika havuçlu muffinleri,
haticenin ıslak keki (gecenin bu yarısında fırında. ilk kez yapıyorum umarım güzel olur),
kısır.
bunlardan ne yicem bilemiyorum rejim yapıyorum..muhtemelen çok az yicem çünkü isteyince iradeli olabildiğimi anladım. havuçlu muffinlere bayılıyorum aylar sonra ilk kez yaptım ve sadece 1 muffinin yarısını yedim.kendimle gurur duyuyorum :)
venus35
05-29-2006, 12:24 PM
arkadaşlar bende gün içinsizden yardım istiyorum,
hep aynı şeylerde sıkıldım.görüntüsü şık güzel tariflerinizi paylaşırsanız sevinirim.
değişik salatalar pastalar bekliyorum
sevgiler
imported_İLYADA
05-29-2006, 03:17 PM
ARAP KURABİYE ÇOK ŞIK OLUYOR.İÇİNDE HAŞLANMIŞ YUMURTA OLMASI ŞAŞIRTMASIN.HİÇ ANLAŞILMIYOR.DAMLA ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK DENEDİM O DA SÜPER.RENKLİ PATATES TOPLARINDAN YAPABİLİRSİN.DEĞİŞİK PEK BİŞEY AKLIMA GELMİYOR.AMA BEN BU ÜÇÜNÜ DE YAPTIĞIM MİSAFİRLERİMDEN ÇOK OLUMLU TEPKİLER ALDIM.TAVSİYE EDERİM.
Hhatice
05-30-2006, 02:49 PM
venus35 çok kolay bir tarif bunu yap
1 paket margarin
1 yumurta 1 paket kabartma tozu
3,5 bardak un
hamuru yoğur 2 ya böl yarısına 5 kaşık pudra şeker koy diğer yarısına tuz ve pul biber koy iki tepsiye yuvarla tuz koyduklarına yumurta susam dök
diğerine hiç birşey koyma yağlanmış tepside hafif pembe pişir fırından çıkınca 3 karanfili ez 2 bardak ılık suya koy tatlıları bu suya batır sonra pudra şekerine bula
aynı anda hem tatlı hemde tuzlu kurabiyelerin olacak ben hamuru çay bardağı ile kesiyorum veya kalıpla şık görüntüleri olyor aslında bu hamur sava hamuru
savan varsa ondan şekillide çıkarabilirsin pastanedeki tatlı tuzlu kurabiyelerin aynıları oluyor
Hhaticesedef
canımcım
06-02-2006, 12:11 AM
venus35 çok kolay bir tarif bunu yap
1 paket margarin
1 yumurta 1 paket kabartma tozu
3,5 bardak un
hamuru yoğur 2 ya böl yarısına 5 kaşık pudra şeker koy diğer yarısına tuz ve pul biber koy iki tepsiye yuvarla tuz koyduklarına yumurta susam dök
diğerine hiç birşey koyma yağlanmış tepside hafif pembe pişir fırından çıkınca 3 karanfili ez 2 bardak ılık suya koy tatlıları bu suya batır sonra pudra şekerine bula
aynı anda hem tatlı hemde tuzlu kurabiyelerin olacak ben hamuru çay bardağı ile kesiyorum veya kalıpla şık görüntüleri olyor aslında bu hamur sava hamuru
savan varsa ondan şekillide çıkarabilirsin pastanedeki tatlı tuzlu kurabiyelerin aynıları oluyor
Hhaticesedef
hhatıcecım.ben bu tarıfı yapıcamda anlamadıgım bırsey var;hamuru yogurduktan sonra 2 ye böl pudrasekerı koy dıgerıne tuz koy demıssın bunlarıyogurucaz muhakkakda sonradan koydugumuz ıcın ozlesmesı zor olmıcakmı?tuzda sonradan eklenınce ozlesmıyo acıklarsan sevınırım hhatıcecım :wink: :arrow: karanfılı pek hazetmem ben alternatıf baska bısı olabılırmı :arrow: sava hamuru nedır?savan nedır?bılmıyorumda :cry: sımdıden tesekkurler :D
Hhatice
06-02-2006, 08:39 AM
salihacım eğer tuzu ve pul biberi biraz sıvı yağda eritirsen hamura çok rahat katabilirsin ben zaman yokluğunda böyle yapıyorum yoksa sadece tuzlu olarak deneyebilirsin yada tatlı olarak karanfil çok yakışıyor ama başka mahlep olabilir pudra şekerine mahlep yada tarçın ilave edip biraz şerbet yap yada şekerli süt önce bununla ıslat sonra pudralı karışıma batır( sava) bir alet bir nevi kalıp uzun boru şeklinde hamuru içine doldurup sıkınca şekilli kurabiyeler çıkıyor ben kıbrıstan almıştım Türkiyede nerede satılıyor bilmiyorum alan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olsunlar
Hhatıcesedef
http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?p=39857&highlight=#39857 den sawa hakkında bilgi alabilirsiniz
BENAN
06-13-2006, 12:29 PM
yazın bu sıcak gunlerınde ıstanbul dısındakı bır arkadasımıza ...ıstanbuldan mısafır gelecekmıs....dagları asarak gelen bu mısafırlerın menusu ozel olsun ıstıyormus....serbetlı tatlı olarak ne yapacagına karar verememıs....doyurucu bı sade pılavın yanına....ne yapabılırım dıyor...zeytınyaglı sarmalar....
sız neler tavsıye edersınız...zor olması onemlı degıl...hamarat arkadasım ustesınden gelır...yeterkı dogru bır menu olsun ıstıyor...sevgıler...
ÜMRAN
06-13-2006, 01:35 PM
Benancım, arkadaşının işi bayağı zor anlaşılan.Öyle bi yazmışınki.....dağları aşarak felan...valla ne önereceğimi şaşırdım:)
Benim önerim unlar:
-Dolabında Gülseher'in limonatısını hazır tutsun derim.Hemen serin serin ikram etmek için.Bide kavun-karpuz soğuk soğuk iyi gider...
-Pilav demişsin...perde pilavı olabilir..
-Asma yaprağında enginar dolma
-Sarma
-Yaş pasta (Dondurmalı pasta olabilir)
-Ayrıca hakiki tavuk gögsü olabilir
-Börek olarakda şimdi yöresel şeyler pek moda mesala kete olabilir.İçine ceviz felanda koyuyor bazıları.Bi arkadaşım yapmıştı.Yada çarşaf böreği gibi bişeyler yapılabilir.
-Tatlı - tuzlu kurabiye vazgeçmezlerimizden...
İlk aklıma gelenler bunlar canım.Biraz karışık bi menü oldu ama.Uzaktan gelenler için her alternatifi düşünüyoruz işte.
Kolay gelsin......
Sevgilerimle,
burcub
06-13-2006, 01:55 PM
Sevgili Benan ablacım,
Ümranın da dediği gibi limonata mutlaka ikram edilmeli serin serin ....
Bence uzun yoldan gelineceği için yemek hazırlamalı, misafirler şehir dışından geleceği için yöresel yemekler daha uygun olur hatta senin arkadaşınsa Çerkez olma ihtimali var arkadaşının Çerkez mutfağından çeşitlemeler yapılabilir olmazsa olmazı da Çerkez tavuğu herhalde
akşama doğru da çay yanında börek, salata çeşitleri
tatlı olarak meyveli pasta mutlaka olmalı, böğürtlenli kurabiye elmalı turtada eklenebilir
bence sen de arkadaşına boş gitmemelisin yükü ağır olacağa benziyor
(Açma ya da poğaça olabilir)
Burcu
BETÜL
06-13-2006, 02:30 PM
vallahi gerçekten işi zor benancım arkadaşının. Uzaktan gelen misafirleri memnun etmek zordur. Azar azar çok çeşit hazırlasın bence.
Ümranın dediği gibi limonatayı mutlaka yapsın bence.
sonra bol salata çeşitleri olabilir.
- Tabbule, 3 renkli salata, yoğurtllu havuç+kabak salatası
- Fatımanın maklubesi
- Zeytinyağlı sarma , Biber dolması
- hakiki su böreği ( mmmm harika olur)
- Pamuk poğaça, Sakallı, bükme
- bademli kurabiye, arap kurabiye
- Profiterollu pasta, parfe (soğuk soğuk)
Vallahi aklıma gelenler şimdilik bunlar canım. İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Ayyyy keşke bende gitsem bu arkadaşına benide kabul edermi acaba.......
sevgiler hoşçakal...
-
sukran.unal
06-13-2006, 03:01 PM
SEVGİLİ BENANCIĞIM ,BU MİSAFİR BANA GELSEYDİ NE YAPARDIM DİYE DÜŞÜNÜNCE LOKUM GİBİ ETİ PİŞMİŞ OLAN İSLİM KEBABI VEYA MİLFÖYE SARIRIP FIRINDA ÜZERİ NAR GİBİ KIZARAN TAVUL BUTU , YANINDA PİLAV SADE VEYA DOMATESLİ YADA BEZELYELİ HAVUÇLU OLABİLİR.KASELERLE TABAĞA ÇEVRİLECEK MUTLAKA MEVSİM SALATASI VE MİSAFİRİN KİLOSU GÖZÖNÜNDE BULUNDURULARAK (/ZAYIFSA)YA GÜL TATLISI KİLO SORUNU VAR İ,SE DONDURMALI GÜLLAÇ VEYA YİNE DONDURMALI PUDİNG HAFİF OLUR.ASLINDA BUNLARI BUGÜN BENİM CANIM ÇEKTİ .BU AKŞAMDA YATINCAYA KADAR MUTFAKTAYIM SEVGİYLE KAL..
fatıma
06-13-2006, 05:37 PM
hımm menüler çok güzel soğukluklarda harika özelliklede limonata ben hala deneyememiş olsamda damak lezzetleiren güvendiğim arkadaşların tavsiyesi ile içmiş kadar oldum ama ben bir dağları aşarak değince birde son günlerde yaz olması münasebetiylede şöyle yeşilliklerde veya behçede fln güzel bir mangal hariak olurdu derim tavuğuyla etiyle köftesiyle türüm türüm ha yanına birde patlıcan salatası mübareğin közlenmişi kadar başka lezzetlisi yok :) bu öğleye olur ikindide çayın yanına su böreği ii olur onuda çok istiyor canım geçenlerd ebende bi arkadaş grubuma yapmıştım ama güzel olmamıştı :( :) soğuk pasta türleri çok makbule geçecektir sıcaklarda ama bird eşu var bu misafirler şehirler arası misafirse ve kalıcı değil dönücüyse dönüş saatinide hesaplaam lazım bütün bu menüleri yemeğe vakit olmalı yoksa akıllar masada takılı kalır :P benim aklımın takılı kladığı çok masa olmuştur :D :))
CHiCeKPeRiSi
06-14-2006, 02:48 PM
Merhaba Arkadaslar,
Cumartesiye misafirlerim var ev görmeye gelecekler yeni evli oldugum icin yaklasik 20 kisi falaniz gelenler ve benim ailemle..
Ben
2 Cilekli Pasta yapcam cok kisi oldugumuz icin herkese yetissin..
Patates salatasi
2 ayri Pogaca daha karar veremedim ama Pamuk ve katmer pogaca
Ablam:
Lahmacun
Köstebek pasta
Elmali kurabiye
Abimin Esi:
Kurabiye ve Fasulye salatasi yapacak
Ve Annem de:
Cesitli börekler yapacak.. peynirli yumurtali, ispanakli vs gibi
Yeter demi bunlar arkadaslar baska biseyde yapcammi aceba?
BETÜL
06-14-2006, 03:27 PM
merhaba
CHiCeKPeRiSi menü güzel. fakat 20 kişi olacaksınız. 2 çeşit salata biraz az olmuş. yoğurtlı salatalar çok güzel oluyor. 1 yoğurtlu salata daha yapılabilir.
Poğaça olarak her ikside çok güzel oluyor tavsiye ederim Ümranın açmasını da iç koyarak poğaça şeklince yapabilirsin. Yanlız 2 adet mayalı poğaça yerine 1 mayalı poğaça yanına da çatal şeklinde kıyır kıyır bir şey yapabilirsin.
Umarım yardımcı olabililmişimdir.
Sevgiler Hoşçakalın...
CHiCeKPeRiSi
06-14-2006, 07:57 PM
Saol, BetüL
Malesef Ablam gelemeyecekmis arabasi bozuldugu icin hersey simdi bana kaldi bakalim, Lahmacunu o iyi yapiyordu onun firini gazli oldugu icin iyi pisiriyor bende iyi olmamisti biseyler düsünmem lazim ve köstebek pastayida yapmak istemiyom onun yerinede biseyler düsünmem lazim:(
Yetur
06-15-2006, 06:56 AM
http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1900&start=all&postdays=0&postorder=asc
CHİCEKPERİSİ bu sayfada fındık lahmacun tarifini vermiştim harika oluyor,hem çokta bereketli , misafirlerin bayılacak ve mutlaka tarifini isteyecekler.....kolay gelsin..
keruig
06-23-2006, 05:48 PM
arkadaslarim ilk kez evime gelecekler ama benim aklimda hic bir sey yok ne yapmaliyim cay in yaninda
nih@l
06-23-2006, 06:04 PM
sevgili keruig sana birkaç fikir verebilirim ;
Açma (Ümran 'dan , denedim puf puf kabardılar)
Elmalı kurabiye (portakal ağacı) veya
Brownie kurabiye (Atacan)
Crem ole'li pasta (portakal ağacı)
Kayısılı tart
Sodalı börek
Kısır
patates salatası veya makarna salatası
Zeytinyağlı yaprak sarma
Limonata (Gülseher)
nehirsu
06-23-2006, 06:25 PM
milfoyden yapilan valovanlar var migroslarda... yurtdisinda genelde icine mantarli bi sos yapip koyuyorlar ben onlarin en kucuk boyuna sarmisakli yogurtla birlikte bezelye havuc garniturunu karistirip dolduruyorum uzerinede kirmizi pul biber serpip servis ediyorum cok guzel oluyor cayin yaninda eger bulursan denemeni tavsie ederim umranin acmasi ve kisirla menunu tamamlayabilirsin
Benimde haftasonu günüm vardı. Kullanılan malzemeler birbirine benzese de beğendiğim değişik lezzetlerin çoğunu bu ağır misafirlerime tattırmak istedim. Benim menüm şöyleydi:
Keşkek
Közlenmiş patlıcan salatası
Buğday Salatası
Yumurtalı Köfte
Zeytinyağlı sarma
Kete
Haşhaşlı katmer poğaça
Tavuklu börek
Festane şekeri (bunu ilk defa denedim umduğum gibi olmadı)
Elmalı turta
Zebra kek
Dondurmalı pasta
Limonata
Birde arkadaşlarımın yapıp getirdiği
tatlı ve tuzlu kurabiyeler ve özel sipariş kısır
:D
merhaba arkadaslar bende araniza yeni katildim.havalarin sicak olasi nedeniyle hafif biseyler hazirladim.izgara köfte yapcam ama yanina tel sehriye salatasi yapmak istiyorum bunun tarifini bilen varmi ben bulamadim. :wink:
tesekkürler sevgili yesil kivi simdi inceledim.buna yakin biseyler yapmaya caliscam cünkü tel sehriyeyi sirf suda haslamak olmaz ilk önce kavurum sonra haslarim pilav gibi,ben simdi yapip size sonra sonucu haber veririm. :roll:
canımcım
07-20-2006, 06:47 PM
SANICIM BEN YAPTIM O SALATAYI VALLA KAVURMA BENCE HASLAYIP YAPINCA GUZEL OLUYOR...ARKADASLAR BUGUN GUNUM VARDI VE MENUM SOYLEYDI:
KATMER POGACASI(BENCE BOREK DENMELI BUNA:)))
SIRKELI POGACA
OKTAYUSTANIN ACMA POGACASI
SALATALAR BOLUMUNE YAZDIGIM SALATAM
PORTAKALDAN PAPATYA KURABIYE
PORTAKALDAN KUMBET PASTA
dastra
08-10-2006, 04:10 PM
ARKADAŞLAR MENÜLER SÜPER.SÜPER AMA SUNUM VE SERVİS KONUSUNA KİMSE DEĞİNMEMİŞ.ORTAMIN MASANIN ZERAFETİ NASIL OLMALI MASA ÜZERİNDEKİ İNCELİKLERVE AYRINTILAR OLMAZSA OLMAZLAR NELERDİR .
BU KONUDA ÇOK YARDIMA İHTİYACIM VAR.
TEŞEKKÜRLER...
zeynepercan
08-10-2006, 08:31 PM
sevgili dastra ben sana nasil susledigimi yazayim genel olarak aslinda kimin geldigine bagli olarak degisiyor ama mesela esimin dogum gunlerinde ve sevgililer gununde soyle yapiyorum
masada gercek canli cicek olabilir renk secimi size kalmis ama tabak takimlariniz ile uyumlu olabilir bej se mesela turuncu guller yaa casablanca cok hos oluyor
yada kirmizi guller olabilir biraz klise ama .ben uzun samdan umlari sevmiyorum alcak mumlar tea light lar yani onlardan sik mumluklarim var onlara koyuyorum masaya sole serpistiriyorum hafif los isikta yenmeli yemek tabi karanlikta hic etkisi yok o mumlarin :)
kucuk bilye boncujklar renkli alinip masaya atilabilir yada gercek cicekler den her tabaga konabilir pecetenin ustune mesela papatya yada gul
mutlaka benim masa ortulerim yaldizli doreli islemeli falan oluyor genelde cok severim incik boncuguda ...
nazar boncuklari konabilir masaya serpistirmek icin
birde mesela siyah masa ortusu ve kirmizi amerikan servisleri koyabilirsin ustune tabakalri yerlestirisin kirmizi gul yapraklarida serpistirdinmi harika
aslinda bunda sinir yok tamamen yaraticiliginiza kalmis bisi
:)
fatma53
08-25-2006, 08:52 AM
ONUMUZDEKI HAFTA LISE ARKADASLARIMLA TOPLANMAYI DUSUNUYORUM. VE COK OZEL TARIFLER OLSUN ISTIYORUM.AMA NE YAPACAGIMI BIR TURLU KARAR VEREMIYORUM.SUREKLI AYNI PASTLARI VE BOREKLER YAPMAKTAN SIKILDIM.DEGİSİK TARİFLER OLSUN ISTIYORUM.
GONDERECEGINIZ TARİFLER ICIN SIMDIDEN TESEKKURLER
emine007
08-25-2006, 08:57 AM
Fatma53 bence portakal ağacındaki sultan lokumunu denemelisin.Eğer yaparsan bir daha vazgeçemezsin. Hem sütlü tatlı gibi hem helva gibi hem lokum gibi çok değişik bir tadı var.Ben artık misafirlerime başka tatlı yapamıyorum.Çünkü her gelen gelmeden önce biz geleceğiz sultan lokumu yap diyorlar.Burdan teşekkür de edeyim ayrıca bizi böyle lezzetlerle tanıştırdığı için. Parfe yapabilirsin yaz sıcaklarında iyi olur.
Lily-Rose
08-25-2006, 09:08 AM
bakiyorum arkadaslar misafirlerimi ne yapabilirim diye soruyorlar, sanirim bu kadar tarifin icinden bir cay saati menusu olusturmak zor geliyor. 'Bugun ne pisirelim' de yazdigimiz gibi belki misafiri gelecek olanlar o gun icin ne hazirladiklarini buraya yazabilirler, boylelikle cay daveti olanlar burdaki hazir menulerden birini olusturabilirler, boylelikle ne hazirlasam derdinden kurtulmus olurlar. Ilk menu benden:
-mayali pogaca(portakal agaci)
-batirik
-kabakli,pirincli yogurt salatasi(forum)
-limon serinligi parfesi ( Oktay Ustanin tarifi )
-cikolatali fransiz keki ( hayatimda yedigim en lezzetli kek )
-parmak corek(forum)
-sekerpare (portakal agaci)
menuleriniz merakla bekleniyor....
kadio
08-25-2006, 09:59 AM
BİR TANE 'ÇAY SAATİ' MENÜSÜ DE BENDEN.İNŞAALLAH ARKADAŞLARA FAYDASI OLUR.
*PEYNİRLİ PAMUK POĞAÇA(FORUM)
*ZEYTİN EZMELİ RULOLAR(YETUR HANIM'IN TARİFİ)
*MERCİMEK KÖFTESİ
*MEYVELİ-JÖLELİ TART PASTA(YETUR HANIM'IN TARİFİ)
*KUDRETULLAHKEKEVİ)
*FATİH SARMASI(KEKEVİ)
Lily-Rose
08-25-2006, 11:56 AM
nazife parfeyle ilgili bir sorum olacak, crem oleyi bir bardak sutle karistirin yaziyor, burdan yani Hollandadan aldigim creme ole'nin arkasinda yazan sut miktari cok daha fazla. Sorum su: Sut miktarini kendin mi azalttin yoksa paketin arkasinda ki tarife gore mi yaptin? Birde TR'de ki crem oleler kac gramlik? Benim aldigim da dr Oetker ama burdaki paketin icerigi daha az ya da cok olabilir diye....
nazife1
08-25-2006, 12:24 PM
Lily-Rose merhaba, parfenin daha katı olması için ben creme oleyi az sütle çırptım. Paketin kaç grlık olduğunu şuanda bilmiyorum ama 2,5 su bardağı sütle çırpıyorum başka şeylerde kullanacağım zaman ve pakette de 2,5 su bardağı diye yazıyor. Umarım yapar ve beğenirsin.
Ayrıca parfe yapıldığında creme ole 2,5 su bardağı ile çırpılırsa, parfe tam sert olmaz ve böylece kesilmesi zor olur ve hemen erir.
gulanne
08-25-2006, 02:55 PM
bir çay menüsüde benden
tül böreği( forumda börekler başlığı altında)
makarna salatası(portakalağacı)
biskremli yaşpasta(portakalağacı)
tahinli kurabiye(portakalağacı)
arap kurabiye(portakalağacı)
zeytinyağlı biberdolması(portakalağacı)
rahmetli yengemin tuzlu kurabiyesi(tuzlu kurabiye başlığı altında)
BETÜL
08-28-2006, 09:15 AM
merhaba
Çarşamba gününün resmi tatil olmasından dolayı iş yerindeki arkadaşlar bana gelmek istediklerini söylediler. Ben de seve seve kabul ettim.Mönüyü de şu şekilde hazırladım...
zeytinyağlı yaprak sarması
yoğurtlu patates salatası
banyolu börek
mayalı poğaça
kandil simidi
karamelli cevizli kek
dondurmalı pasta
sultan lokumu
limonata
Sevgiler Hoşçakalın...
canımcım
08-29-2006, 09:30 AM
lily rose çikolatalı fransız kekın tarıfınde cırpmaktan bahsedıyor.sen ellemı cırpıyon yoksa mıkserlemı canım...
rubin
08-29-2006, 11:21 AM
Cumartesi günü eski çalıştığım ofisten arkadaşlarım geldi. Menümü sizlerle paylaşmak istedim.
Açma ve peynirli poğaça
Zeytinyağlı yaprak sarma
Zeytinyağlı barbunya
Salatalıklık meze
Yalancı çerkez tavuğu
Kartopu
Browni kurabiye
Tangli uydurma pasta (yeturun tarifinden yola çıkarak uydurdum)
Patatesli kıymalı börek
Lily-Rose
08-29-2006, 08:39 PM
canimcim mikserle cirpiyorum, kek karisimini da , yumurta aklarini da.
Okyanus-Deniz
10-27-2006, 08:50 AM
ağlayan pasta
kereviç
kandil simidi
hindistancevizli toplar
bunlar dün akşam yemekten sonra gelen misafirlere ikram ettiklerimdi.
imported_İLYADA
11-02-2006, 12:24 PM
BUGUN NE PİŞİRELİM KONULU FORUMDA YEMEK LİSTELERİMİZ VAR ANCAK GÜNDÜZ GELECEK OLAN VE PASTALAR YAPARAK AĞIRLAYACAĞIMIZ MİSAFİRLERİMİZ İÇİN DE BU ŞEKİLDE MENÜ BELİRLESEK.(EĞERE VARSADA BEN BULAMADIM)
NEDEN DERSENİZ KASIM AYI SONU İTİBARİYLE KALABALIK ŞEKİLDE MİSAFİRLERİM OLACAK VE GEREK PORTAKAL AĞACI NA GEREKSE BURADA SİZLERİN YAZDIĞI TARİFLERE BAKTIM BİR TÜRLÜ KARAR VEREMİYORUM BANA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ. VE BİR DE ÇALIŞTIĞIM İÇİN HER ŞEYİ BİR GÜN ÖNCEDEN AKŞAM YAPMAM LAZIM.TEREDDÜTSÜZ HATA VERMEYEN BENİ MAHCUP ETMEYECEK TARİFLERİNİZE VE MİSAFİR LİSTENİZE İHTİYACIM VAR.
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER....
Merhaba İlyada,
Bence doğru yere yazmışsın. Zaten burda paylaşıyoruz menüleri. Senin misafirlerin kaç kişi olacak ve çaya mı gelecekler. Kafanda neler yapmayı planladın. Biraz detay verirsen menü konusunda yardımcı olmaya çalışabilirim.
imported_İLYADA
11-02-2006, 03:49 PM
TEŞEKKÜR EDERİM İVEN
YAKLAŞIK 16-20 ARASI KADAR KİŞİ GELECEK VE ÇAYA GELECEKLER.DEĞİŞİK VE LEZİİZ ŞEYLER YAPMAK İSTİYORUM.KLASİK POĞACA KEK BÖREK OLSUN İSTEMİYORUM.PORTAKAL AĞACINDA ÇİKOLATALI,KARAMELLİ CEVİZLİ KEK İ GÖRDÜM VE DEĞİŞİK GELDİ AMA ONUN DA TARİFİN DE 20 CM LİK KALIP KULLANILMIŞ.BAYAĞ KÜÇÜK GELDİ.
ARAP KURABİYE YAPAYIM DİYORUM,HAVUÇLU MAKARNA SALATASI,JÖLELİ KEDİ DİLİ PASTA,ÇITIR BÖREK KABAKLI AMA BAŞKA AKLIMA BİŞEY GELMİYOR. DENENMİŞ VE BAŞARILI TARİFLERE İHTİYACIM VAR.
BETÜL
11-02-2006, 04:03 PM
merhaba
ilayda ben karamelli cevizli keki haticenin ölçüleri ile 28 cm lik kalıba yaptım. bayağıda kalın oldu. yapabilirsin. mayalı poğaçayı yap çok güzel oluyor. haticenin brovnisini de yapabilirsin.
sevgiler
Merhaba İlyada,
Değişik ve hoş birşeyler istiyorsan bence Hatice'nin kuru böreği çok güzel oluyor onu deneyebilirsin, yine Hatice'nin sitesine yeni eklediği peynirli ve kekikli çöreklerden yapabilirsin hem görüntü olarak hoş hemde tadı güzel ben dün akşam yaptım çok lezzetli oldular. Böğürtlenli yada vişneli turta yapabilirsin tarifi "annemin mutfak kokusu"nda var. Yada istersen güzel meyveli bir kek yap. üzerine hazır satılan çikolata soslarından dök. Börek olarak Oktay Usta'nın kaşarlı böreğinden yapabilirsin tadı çok güzel oluyor. Küçük pizzalar yapabilirsin. Salata olarakta madem değişik birşeyler istiyorsun bence yine forumdan aslıyıld'ın vermiş olduğu tarifteki gibi patatesli yaban çileği yapabilirsin. Hem görüntü olarakta çok şık oluyor. Forumda simit tarifleri var istersen oraya bakıp birde kandil simiti yapabilirsin. Kurabiye olarakta hem basit hem çık antep fıstıklı kurabiyelerden yapabilirsin. İstersen keki ıspanaklıda yapabilirsin kimse ıspanaklı olduğunu anlamıyor ve tadıda pasta gibi aynen. Ama madem pasta yapmayı planlıyorsun bence bir börek birde betülün dediği gibi mayalı poğaçayı yaparsın. Yanına güzel bir salata birde kurabiye yaparsan ee daha ne olsun :)
Okyanus-Deniz
11-03-2006, 10:46 AM
http://mutfakguncesi.blogspot.com/2006/02/katmer-poaa.html
http://www.tarcininmutfagi.com/tarcininmutfagi/2005/05/talya_usul_tira.html
http://pastaci.blogspot.com/2005/09/frambuazli-ikolatali-pasta-alayan.html
http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/09/ayl_kek.html
bu tariflere bir bak istersen ilyada. ben misafirim olduğunda birinden birini yada birlaçını kesin yaparım. hepsi pratik ve bir o kadarda leziz...
sema seber
11-16-2006, 03:23 PM
merhaba benim de önümüzdeki günlerde arka arkaya iki davetim var.
sultan lokumu
patates pastası
muhallebili ay kurabiyesi düşünüyorum
yanına pasta olarak birşey bualamadım
çok orjinal olmalı
haticenin kenarları rula pastalı bir pastası vardı geçenlerde.onu düşünebilirim.
ama sizden de fikirler bekliyorum.
bunlar şimdiye kadar hiçbir yerde yapılmamıştı.
yapılmamış olanları tercih ediyorum çünkü.
Merhaba sema orjinal birşeyler istiyorsan eğer ben Zuhal Yalçın'ın yaptığı patatesten havuçlara bayıldım. Tıpkı gerçek gibi ve çok güzel görünüyor tavsiye ederim. Ayrıca pasta olarakta kedi dili pasta yapabilirsin yada mtfak güncesinden vişneli yoğurtlu pasta yapabilirsin hem çok kolay hemde üzerinin süslemesini dilediğin gibi yapma imkanın var. Kolay gelsin.
eboramu
11-18-2006, 01:22 PM
merhaba arkadaşlar
çarşamba günü arkadaşlarımla günüm var kaç çeşit yapmam gerektiğini bilmiyorum ayrıca neler yapmalıyım beni bilglendirirmisiniz?
şimdiden teşekkürler :)
eboramu merhaba, önceki sayfalarda gün menüleri var, oradan faydalanabilirsin. Birer çeşit börek, pogaça/açma, kek/pasta, salata, kurabiyeden oluşur menü genellikle.
sema seber
11-22-2006, 12:51 PM
arkadaşlar ben bu patatesten havuçları nerden bulabilirim. şimdiye kadar hiç gözüme çarpmadı da
http://zuhalyalcin.blogspot.com/ adresinde, 14 Kasım 2006 tarihli Patates Ye etkinliği için yapılanların arasında bulabilirsiniz.
denizcan34
11-23-2006, 08:03 PM
cuma gunu kalabalik misafirlerim olucak ( 12 kisi ) ..masayi nasil susleyebilirim ?
masa suslemesi hakkida fikirlerinize ihtiyacim var ???
Peçeteleri fiyonlar şeklinde katlayıp üzeine çatal ve bıçakları üst üste gelecek şekilde koyabilirsin, Masanın ortasına küçük bir tutam taze çiçek koyabilirsin. Salata yapacaksan üzerine domates kabuklarından yada limon kabuklarından gül yapabilirsin, Hatta çiçekleri masa örtüsünün üzerine serpiştirebilirsin.
neva_5
11-26-2006, 01:41 PM
cumartesi günü 9 kişilik bir arkadaş grubu gelecek evime.ben de sıradan şeyler yerine özellikle görünüşü çok şık ve farklı olan tarifler arıyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
nagis
11-26-2006, 02:01 PM
Merhaba Neva..Misafirlerin akşam yemeğine mi gelecek..gündüz oturmasına mı?...
medura
11-26-2006, 04:03 PM
Henüz denemedim tarifi, ama kestaneli kurabiyeler var. Bundan daha şıkı can sağlığı :)
http://www.teatime-blog.com/turkce/?p=138
Burada da yapım aşamalarının fotoğraflarını görebilirsin
http://www.teatime-blog.com/turkce/?p=355
*özlem*
11-26-2006, 07:41 PM
BENİMDE DÜN GÖRÜR GÖRMEZ GÖRÜNTÜSÜNE BAYILDIĞIM BİR KURABİYE TARİFİ.......KAYISI KURABİYE......
http://yemekzevki.blogspot.com/2005/06/kays-kurabiye.html
Asagidaki linkte cennet pasta tarifi var. Bence görünüşü çok şık:
http://www.teatime-blog.com/turkce/?p=129#comments
*özlem*
11-27-2006, 09:27 AM
buda başka enfes görüntülü bir salata
http://muhteremleafiyetle.blogcu.com/1348186/
Merhaba neva;
Bak burda sayfanın aşağısına inersen havuç şeklinde ve tıpkı havuç görünümünde olan patates salataları var.Ben çok beğendim özellikle havuç şeklinde olanları yaptığımdada herkes beğendi Zuhal yalçından
http://zuhalyalcin.blogspot.com/
Pasta olarakta pembeliden Muzlu Kedi Dili pastayı tavsiye ediyorum herkes hazır alındığını zannediyor
http://pembeli.blogcu.com/page2
Ve börek bence bu böreği mutlaka yapmalısın, tıpkı sarıyerdeki hazır su böreği gibi oluyor tarifi daha önce Oktay ustada vermişti ama ben mutfak meleğinden aldım. İnanılmaz kabarıyor ve lezzeti gerçekten muhteşem diyebilirim.
http://www.blogcu.com/mutfakmelegi/
Bizim evde yapılır yapılmaz biten tek şey şu minik mis gibi mahlep kokan simitler yani "susamlı simitler" bunun tarifinide bu adresten bulabilirsin, üstelik çok çabuk pişiyorlar.
http://sweetkitchen.blogspot.com/
Veee sevgili Hatice'nin tırtıl kurabiyesini unutmamak lazım
http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/10/trtl_kurabiye_2.html
Ve yine Hatice'den kuş yuvası böreği
http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2005/08/ku_yuvas_brei.html
İstersen birde tahinli lahana salatası yapabilirsin, sofrayı zenginleştirmek istersen değişik küçük kanepeler hazırlayabilirsin yada mercimek köftesi yapabilirsin bunları birçok kişi çok sever. Bu arada yukarıdaki tariflerin tamamını denediğim için yazdım. Şimdiden kolay gelsin...
fatoş
11-27-2006, 02:43 PM
Benimde haftasonu misafirlerime hazırladığım menü şöyle;
3 renkli börek
Katmer poğaça
sigara böreği
falafel
yaprak sarma
kabak tatlılı rulo pasta http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/12/kabak_tatll_rul.html
çikolatalı kurabiye
hepside çok beğenildi. Tarifler için tüm sitelere teşekkürler
BETÜL
12-05-2006, 12:05 PM
MERHABA
BENDE CUMA GÜNÜ ÇAYA MİSAFİR AĞIRLADIM. MAYONEZLİ TAVUK SALATASI, BÖREK, ISLAK KEK, PASTA YAPTIM. HEM ÇOK AĞIR OLMADI HEMDE YENDİ. ONLAR İKRAM İÇİN CEVİZLİ BAKLAVA GETİRMİŞTİ. TÜRK KAHVESİNİN YANINDA TATLI İKRAM ETTİM. DAHA SONRADA MEYVE KUPLARI HAZIRLADIM.
SEVGİLER HOŞÇAKALIN...
sukran.unal
12-05-2006, 01:00 PM
betülcüğüm ,şu meyva kupları akşam yemek sonrası gelen misafirler için bence çok iyi bir seçim eline sağlık eğer varsa bende tarif alabilirmiyim.her zaman farklı olmak çok hoşuma gidiyor nedense.en basiti meyvayı direk getirip sunmak yerine onları soyup dilimleyip cinsine göre bir meyva salatası tarzında sunmak bence daha hoş oluyor.
BETÜL
12-05-2006, 01:45 PM
merhaba şükran, ben portakal, mandalina, muz, kivi soyup ne çok küçük, nede çok büyük olacak şekilde doğruyorum. mesela 1 portakal dilimini 2 ye bölüyorum. bu şekilde kuplara renk sırasına göre üst üste koyup üstleri boncuklu kürdan saplıyorum. o şekilde sunuyorum.
bazende muzu doğrayıp üzerine ceviz serpiyorum. en üzerinide krem şanti ile süsleyip o şekilde sunuyorum..
sevgiler
sukran.unal
12-05-2006, 02:39 PM
betül cüğüm çok sağol hemen senin mesajın ardında iki güzel tarifi de ben yazdım yazdım bitmeye yakın ne yaptım bilemiyorum önizleme ile okurken uçup gittiler. yine yazıyorum.
l .Tarif
çay bardağı ile kesilmiş yuvarlak milföy hamurlarını fırında pişiriyorsun bunları krem şanti ile pasta tabağına dik duracak V şeklinde altına ve arasına sürüyorsun yanına küp küp doğranan meyvaları yerleştiriyorsun krem şantinin görünen yerlerine fındık kırığı, milföy üzerine de pudra şekeri serpiştiriyorsun.bu tarifi hamurları kat kat olarak ta yapabilirsin . aralara hem krem şanti hem doğranmış meyva koyarak.
ll.tarif
istenen iki çeşit dondurmayı herhangi bir kurabiye kalıbı ile veya özel kaşığı ile tabağa yerleştiriyorsun.yine küp küp doğradığın meyveleri dondurmanın üzerine ve yanına koyuyorsun, bunların üzerine soslardan gezdiriyorsun .en güzel frambuaz sosu yakışıyor ben reçel olarak alıyorum bunu birazcık limonla inceltiyorum.ama az limon kullnmak gerek yada çikolatalı sade dondurma yanına muz koyarsam çikolata sos la süslüyorum. umarım beğenirsin .
hulya63
12-07-2006, 02:48 PM
betülcüm bende senin yaptığın gibi muzu doğrayıp üzerine krem şanti döküyorum en üstede çikolata rendeliyorum çikolata rendesi çok hoşumuza gidiyor...
hayata
12-10-2006, 01:49 PM
bende ihtiyacı olan arkadaşlar için menumu vereyim belki fikir verir menü arayanlara çünkü ben burdan bilgi alarak oluşturdum
* portakal ağacından simit
* forumdan işte börek bu
* poğaça
* patates salatası
* közlenmiş biberli havuçlu mısır salatası
* mercimekli köfte
* turşu
* forumdan browni kurabiye
* portakal ağacından sultan lokumu
* pandispanyalı büskivili kakaolu pasta
BETÜL
12-11-2006, 08:48 AM
MERHABALAR
CUMARTESİ GÜNÜ GELEN ARKADAŞLARIMA HAZIRLADIĞIM MENÜ
KEREVİZ SALATASI
KISIR
BUZLUK BÖREĞİ
PATATESLİ POĞAÇA
ÇAYLI-HAVUÇLU MUFFİN
ISPANAKLI PASTA
KAKAOLU PUDİNG
azeri kizi
12-11-2006, 10:59 AM
SELAM arkadaslar.Menüleri okurken bisey ilgimi cok cekti.Gördümki Türkiye'de caya misafir alindimi,tatliyi 2-3 cesit yapiyorsunuz.Biz Almanya'da caya misafir aldikmi menümüz degisik oluyor.Simdiye kadar kime gittiysem,menülerin cesidi sizinkilerden farkli.Yani söyleki:burada salatalar cok bol tutulur.Tatli pek yenmez.Sadece 1 cesit tatli olur.Mesela söyle bir menü olur:2 cesit hamurisi,3.4 cesit salata cesitleri ve sadece 1 cesit tatli.Bende tatli hastasiyim.Gerci ben Türkiye'den gelin gelmedim ama; ilk evlendigimde bende tatliyi bol tutardim.Ama maalesef yenmezdi. :cry: Ondan sonra bende buradaki herkes gibi hazirlamaya basladim menü listesini.Ama her ikiside güzel tabii.
handany
12-13-2006, 10:01 PM
arkadaşlar benim de yardıma ihtiyacım var..cumartesi evime ilk kez gelecek 5 kişilik bir grup var ve ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum.evdeki küçük canavardan dolayı basıt şeyler yapmalıyım ama gösterişlide olmalılar.ne yapabilirim?misafirler çaya gelecek .fikirlerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler!!!..
Günaydın handany,
Benim sana önerilerim şunlar ;
Tül böreği
http://www.yemekcini.com/
Hardal soslu ızgara tavuk salata
http://bonappetit.blogcu.com/
Define Kurabiye
http://mutfakguncesi.blogspot.com/
Fırında Patates Salatası
http://gulenayinsofrasi.blogspot.com/2006/11/patates-ye-16-bugun-etkinligin-son_07.html
Susamlı simitler
http://sweetkitchen.blogspot.com/
Yunanistan kurabiyesi
http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=5812
Minik alman pastaları
http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2006/11/minik_alman_pas.html
Beim önerebileceklerim bunlar, linklerinide verdim oradan girip resimlerinede bakabilirsin.
handany
12-14-2006, 04:58 PM
YA BANA NİYE YARDIMCI OLMUYORSUNUZ? BENİ BEĞENMİYORSUNUZ?:))
zeynepercan
12-15-2006, 01:30 AM
handany cim ben sana benim yapacak olup yapamadigim iptal etmislerdi de :evil: misafir menumu yazayim
mercimek kofte
puf puf poaca patatesli yapacaktim
puf puf poaca hamurundan minik pastane pizzalari olur ya biber sosis kasarli onlardan
amerikan salatasi
mantar salatasi
brokoli salatasi
kremali patates salatasi
karisik kizartma
top top kofte
karisik meyveli tart
profiterol
bence cocugun oldugu icin kucuk salatalar cok kolay oluyor bir gece oncede yapabilirsin bol salata yap derim .. zaten hamur isi falan cok yenmiyor bir cesit borek yapabilirsin en guzeli sigara boregi ... yada tepsi ye hazir yufkadan ispanakli peynirli yapabilirsin keserek verirsin ... tatli olarak da cok ugrastirmicak seni en kolay tart yada pasta ... hazir cikolata soslarindan al canim onu hazirla sade yada kakaolu hazir kek de alabilirsin yada at firinda 1 saatte hazir olur arasina istedin meyveleri diz.. sonra vanilyali puding pisiir icine 1tane krem santi dok cirp kremasi da hazir kakaolu istersen kakaolu pudingle yapablirsin .. sonra sur araya meyveleri diz yada ceviz findik fistik kirigi da serpebilirsin en uste cikolata sos kolay bir pasta olur... yada borcama yapilan potibor biskuvili tatlilardan yapabilirsin haticenin visneli tatlisi cok guzel oluyor mesela...
sonra istersen ordovler hazirlayabilirsin iste tost ekmeklerini ucgen kare kesip aralara zeytin ezmesi kasar dilimi kizarmis sosis domates koyabilirsin...
insallah yardimci olabilmisimdir
benimde evlilik yildonumum yaklasiyor ne yapacagim hic bilmiyorummmmmm
hülyalı
12-15-2006, 10:49 AM
Arkadaşlar, pazar günü annemin günü var. Fazla hamurişi yemek istemedikleri için tavuklu pilav yapmaya karar verdik. Ablam çayın yanına Hatice'nin Çikolatalı Fransız kekini yapacak. Ama pilavın ve kekin yanına neler gider bir tuzlu ve salata düşündüm ama hangileri? Önerilerinizi bekliyorum...
Hülyalı merhaba,
Bence salata olarak patlıcanlı kırmızı biberli salata güzel olur hemde bu herkesin sevdiği ve beğendiği bir salata, kekin yanına da paçanga böreği güzel olur diye düşünüyorum yada tük böreği yapabilirsiniz.
ulusal
12-15-2006, 01:19 PM
hülyalı siz bilirsiniz ama pilavın yanına ivenin dediği salatayı yapın sadece kekin yayına ise börek yapmayın bence güzel kremalı bir kek yaparsanız pasta gibi yeterli olur bence
ağlayan kek mesela hem hafif hemde çok güzel
durakesra
12-18-2006, 02:17 PM
arkadaslar merhabalar YARDIMINIZA IHTIYACIMIZ WAAAAR
BIKAC GUN SONRA ERKEK ARKADASIMIN AİLE NIN TUUUUUM KADINLARI TANISMAYA GELIYORLAR NA YAPSAK KI SENIN AKLINDA GECEN GUZEL WEEE LEZZETLI ŞIK TARİFLERİNİZİ BU ZAWALLIYA BI GONDERIN LUTFEEEN BU ARADA KAYIN WALIDEM COK BECERIKLIDIR PEK SIRADAN OLMASIN LUTFEN. SEWGIYLE KALIN
Hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin :) Gün menüsünden, Söz-Nişan menüsünden seçimler yapabilirsiniz durakesra. Size önerim çeşidi bol tutmanız ve kayınvalidenizin becerikliliğini düşünüp strese girmemeniz.
sukran.unal
12-18-2006, 04:14 PM
SEVGİLİ DURAK ESRACIĞIM, ÖNCELİKLE ŞU BECERİKLİ KAYINVALİDE STRESİNİ AT BİR KENARA HERKES HERŞEYİ ÇOK MÜKEMMEL YAPAMAZ BENCE ENİYİ YAPTIĞIN BİR TARİF VARSA ONDAN BAŞLA .BENİM KIZIMIN NİŞANINDA YAPTIĞIM TAVUKLU BİR SALATA TARİFİ VARDI TARİFİN ORADA HALA OLUP OLMADIĞINI BİLMİYORUM YOKSA DA YAZARIM.AYRICA PAMUK POĞAÇA, MARFAN IN BEŞ DAKİKA KEKİ, KAHVELİ KAKAOLU KEK(YETUR UN) BUNLAR ŞAŞMAZ TARİFLER BİRDE GELEN HANIMLARIN ANLAYIŞ ,GÖRGÜ GÖRENEKLERİNE GÖRE TEPSİNİ RENKLİ PEÇETELERİNİ SERVİS TABAKLARININ ALTINA SERECEĞİN DANTEL GÖRÜNÜMLÜ KAĞITLAR BİLE O SOFRAYA AYRI BİR GÜZELLİK KATACAKTIR.HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE BUNLARI BEN MUTLAKA KALP KALIPLARLA KESİP PİŞİREREK İKRAM EDİYORUM BU TARİFTE YOKSA YAZARIM .BİRDE ZEYTİNYAĞLI SARMA VEYA KURU BİBER DOLMASI OLABİLİR YADA KIRMIZI MERCİMEK KÖFTESİ YAKIŞIR.M.C. NIN DE DEDİĞİ GİBİ HİÇ STRESE GİRMEDEN BU SAYFALARA BAKARSAN ORTAYA EMİNİM ÇOK GÜZEL İKRAMLARLA ÇIKACAKSIN KOLAY GELSİN CANIM..
zeynepercan
12-18-2006, 07:47 PM
durakesra isin biraz sor ama yemek konusunda deil de stres konusunda bence portakal agaci ve ordaki diger arkadaslarin linklerine bak derim guzel seyler var .. Bence sole bir menu hazirlayabilirsin eger aksam ustu geliyorlarsa salonda masanin ustune ve kontor bufeye dizin acik bufe gibi olsun okadar kisiye servis yapmak zor oluyor cunki bizde ole yapmistik.. arzu eden istedini yer hem ziyanlikta olmaz
1- baslangiclar
1- tost ekmeklerini iki renk kullanip mesala esmer ekmek ve beyaza kara yada ceistli sekillerde kesip domates sosis kasar beyaz peynir koz kirmizi biber seklinde istedigin gibi diz ve kurdanla sik kurdanlar kullanabilirsin
2- sigara bogregi yada pud puf boregi de guzel bir baslangic bence
2- salatalar
1- patlican ezme tahinli
2- biber yogurtlama
3- havuc salatasi
4-kabak salatasi
5-borkoli salatasi
6- kremali papates salatasi
7-akdeniz usulu salata
8-piyaz
9-tabule
10-kisir
iclerinden sec canim salata cesidi bol olsun bence
3- borekler
1- tul boregi
2- sodali borek
3- acma kiymali oeynirli vs borek
bence iki cesit yeter
4- kekler pastalar
1- bence bir kakaolu pasta
2- birdemeyveli pasta yapabilrisiniz tartlar mesela guzel oluyor
3- hindistancevizli cdamla cikolatali kek
4- protakalli cup cakeler minik
5- visneli kakaolu dilimler
6- soslu muzlu kek
5- kurabiyeler
1- kokos kurabiye
2- puf puf poaca
3- cevizli recelli kurabiye
4- tahinli kurabiye
5- arap kurabiye
yeterli bence
simdiden basarilar diliyorummm
Durakesracım şimdiden hayırlı olsun demek istiyorum. zeynepercan'ın önerileri bence çok çok iyi bizde aynen o şekilde yapmıştık bir yakınımızın tanışma gününde. Açık büfe hem daha zengin gösteriyor sofrayı hem görüntü olarak çok hoş oluyor hemde isteyen istediği yiyecekten rahat rahat ve yiyebileceği kadar alıyor.
Başlangıç için bende sana bol bol renkli kanepeler ve paçanga böreğini önerebilirim. Mutlaka salata yapmalısınız. Şanslısın çünkü bu mevsimde her türlü sebzeyi kolaylıkla bulabilirsin. Benim sana önereceklerim patlıcanlı kırmızı biberli salata, amerikan salatası, Zuhal yalçının yapmış olduğu havuç görünümlü salatalar,kereviz salatası, beyaz lahana salatası. Ayrıca krepler yapıp bunların içine salam kaşar peyniri koyup rulo şeklinde sarıp keserek yine kürdanlara batırabilirsin.Tabi bu salataların sunumuda çok önemli. Güzel tabaklara yerleştirip üzerlerine değişik soslar dökerek görüntülerini daha da güzelleştirebilirsin. Ayrıca bence birkaç tane küçük kaseye salata sosu ve domates sosu yapıp masaya yerleştirebilirsin, arzu eden ilave sosda almış olur böylece. Mercimek köfteside güzel olur hem lezzet hemde sunum olarak onuda yapabilirsin. Böreklerden bence tül böreği yada forumda bulunan Oktay Ustanında yapmış olduğu kabaran börekten yapabilirsin. Portakal ağacından mayalı poğaça yapabilirsin. Kurabiye olarak yine haticenin yapmış olduğu böğürtlenli kurabiyelerden yapabilirsin yada tırtıl kurabiye yapabilirsin. Ya da istersen Yemek Zevkinin bloğunada bakabilirsin ordada çok güzel kurabiyeler var ve tıpkı pastanede satılanlar kadar güzel mesela define kurabiye yada çikolatalı tırtıl kurabiye bunlarıda deneyebilirsin. Ayrıca zeytinyağlı yaprak sarma ya da beyaz lahana sarması yapabilirsin. Kek için istersen şöyle bir şey yapabilirsin güzel kakaolu bir kek yaparsın üzerine beyaz çikolayı benmari usulü eritip dökersin onun üzerinede antep fıstığı serperek pastaya benzer soslu ve güzel görünümlü bir kek elde etmiş olursun. Yada istersen meyveli bir kek yaparsın. Ayrıca oldukça büyük ve geniş bir kaba profiterol yapabilirsin. Çay servisinden sonra ayrı bir tabakla servis yapıp işi tatlıya bağlamış olursunuz :)
zeynepercan
12-19-2006, 06:50 PM
ivencim ne guzel oneriler bunlar boleee evet dolma kesin olmali unutmusum bak. mercimek koftede harika klasik seyler bunlar olmali. birde mesela kucuk tartlar yapabilirsin iclerinine krema sosu ve istedigin meyvelerle susleyebilirsin kimisinede nutellali krem peynirlis sos yapip cilek ahududu muz koyarsin harika bir sey oluuurrrrrrrr
ay sekerim gelip biz yapalim valla yapasim geldi hepsiniiii
insallah hersey istedigin gibi olur canim
durakesra
12-19-2006, 09:11 PM
ya ben nedeyım bılemıyorum ınanırmısınız o kadar duygulandım kı gozlerımde kı damlaları zor tutuyorum keske hep yanımda olsanız zeynep hanım,sukran ablam sewgılı ıwen,M.C,ANNECİKgercekten bana ayrı yasamak zorunda kaldıgım annemı andırdınız beımle we derdımle bukadar ılgılenmenız we nerdeyse benı cocugunuz gıbı gormenız benı çooook duygulandırdı :cry: ıyı bu sıteyı bulmus we yardımınızı ıstemısım.rabbım tum kotuluklerden we ser den sız guzel annecikleri korusun dıleklerınız tabı makulse :lol: yerıne getırsın.çok tesekkur ederım.anladıgım kadaroıyle salatalara yuklen 2 cesıt tatlı yap tuzlu pek gıtmezz demışiniz.dolma olarak yaprak sarması yapıcak anacım bırazda kanepe yaparım.(annem we babam ayrı ben babamla yasıyorum)cok tesekkur ederım
akdeniz
12-19-2006, 09:16 PM
Esra'cım herşey istediğin gibi olur inş.Şimdiden kolaylıklar diliyorum canım....
psikoterapi
12-19-2006, 09:48 PM
Esracığım selam;
Belki de kayınvalidenler gelip gitmiştir bile :)
ama bn yine de nacizane birkaç önerimi yazmak istedim...
Öncelikle şu kayınvalideye kendini beğendirme stresiyle ilgili birkaç şey söylemek istiyorum... Nacizane kabul dersen tabii...
Özellikle ilk kez evine, tanışmaya glen kişilre kendini beğendirme stresi yaşaman, onları etkilemek istemen gayetttt normal.. Sonuçta hepimiz yeni birşey denediğimizde eşimizin, anne-babamızın bile övgülerini bekliyoruz.. Kaldı ki ilk kez tanışılacak bir ortamda böyle hissetmen çok da olası..
Ammma, kayınvaliden becerikli olduğundan dolayı korkman yersiz bence de.. Hayatta neyi çağırırsak onu yaşıyoruz çünkü.. :) "O belirli konularda çok becerikli olabilir, ama ben de istersem ve uğraşırsam çok çok güzel bir sofra hazırlayabilirim" düşüncesi kesinlikle yardımcı olacaktır... Ayrıca, eminim ki bizlerin de kayınvalidelerimiz-annelerimiz kadar tecrübesi ve zamanı olsaydı, bizler de en az onlar kadar becerikli olurduk... :)
zeynepercan
12-19-2006, 11:25 PM
esracim iyi dileklerin icin tesekkurler canimm.. burda arkadaslar cok guzel seyler paylasiyorlar vakit ayirip yaziyorlar gercekten guzel bir duygu dikkate alinip yazilmasi
SImdi canim .. bencede kayinvalideni stres yapma.. sole dusun oda zamaninda heralde herseyi super yapmiyordu yavas yavas tecrube ile bazi seyler gelisiyor.. eminim sende harika sofralar yaparsin bu biraz da gonul isi yani gonlun varsa yapmaya hosuna gidiyorsa ozaman rahat ogrenir yaparsin canim..
Insallah allah tamamin erdirir. Bende yasadim bu stresi 2.5 sene oldu evleneli bu arada 26 yasindayim .zeynep diyebilirsiniz bana arkadaslar. Benim kayinvalidemde cok beceriklidir gorsen amannnn hariak sofralar yapar daha klasik seyler yapar ole cok degisik seyler bilmez ama gercekten lezzetlidir.yani inanki onlar o telaseden hic dusunmuyorlardir bile ama niyi yemek yapmismi falan die ... genelde oglumuzu mutlu etsin yeter diyorlar..
dualarim seninle keske yakin olsak valla yapardik beraber.Bende bole paylasmayi yardim etmeyi cok severim ama malesef o firsatim yok evlenir evlenmez evden ailemden vatandan ayri kaldim gurbete geldim kimsemde yok bi kocam var...
Sen simdi sakin ol hersey cok guzel olucak eminim.. sonucu yazarsin bize merak ederiz cunkiiiiii
fatıma
12-20-2006, 12:03 PM
yarın ki misafirlerimiz için düşündüğümüz MENÜ (http://k.domaindlx.com/cevahirx/gunn-010.jpg):
etimekli (şık) salata (http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?p=60037&highlight=#60037) kabak yerine kereviz yapıyorum FOTO (http://k.domaindlx.com/cevahirx/gunn-004.jpg)
patates salatası (http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/10/yourtlu_patates.html) Haticenin annesinin yaptığı gibi yapıyorum şekilleri çok güzel oluyor yoğurdun üstüne süs olarak az ketçap sıkıyorum FOTO (http://k.domaindlx.com/cevahirx/gunn-008.jpg)
şehriye salatası (http://k.domaindlx.com/cevahirx/gunn-011.jpg)
zeytinli açma (http://k.domaindlx.com/cevahirx/gunn-006.jpg)
mercimekli börek (http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?p=59604&highlight=#59604) FOTO (http://k.domaindlx.com/cevahirx/gunn%20003.jpg)
hurmalı kurabiye (http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?p=61802&highlight=#61802) FOTO (http://k.domaindlx.com/cevahirx/gunn%20012.JPG)
minik alman pastaları (http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2006/11/minik_alman_pas.html) FOTO (http://k.domaindlx.com/cevahirx/gunn%20007.jpg)
ayva tatlısı (http://k.domaindlx.com/cevahirx/gunn%20009.jpg)
zeynepercan
12-20-2006, 04:51 PM
fatima hanim harika olmus menu bizdemi gelsek ne :) bu mercimekli borek bukme dedikleri deilmi afyon yoresinin kuzenim ogretmendi orda hep ogrenci anneleri yapip getirimis anlata anlata bitiremesdii
fatıma
12-20-2006, 11:39 PM
buyrun gelin zeynepercan ama sen sabahtan çıkmalıydın ;)
bu mercimekli börek o bükme değil ama onun gibi oluyor bizde Akşehirliyiz (Afyona yakın 1 saat) bizdede yapılır bükme çokta severiz ama bu tarif Oktay ustadan ve maden suyuyla olduğu için kolay kolay bayatlamıyorda güzel oluyor
diğer bildiğimzi bükmeyi rahmetli teyzem çok güzel yapardı annemde yapar ama şimdilerde bu tarif daha ii geldi bize :)
ama bu sefer linkteki tarifte yazdığım gibi haşhaş veya tahin kullanmadık sadece yağ sürdük açdığımız bezelerin arasına şuan 2. tepsi fırında pişiyor :)
durakesra
12-21-2006, 08:28 AM
esracim iyi dileklerin icin tesekkurler canimm.. burda arkadaslar cok guzel seyler paylasiyorlar vakit ayirip yaziyorlar gercekten guzel bir duygu dikkate alinip yazilmasi
SImdi canim .. bencede kayinvalideni stres yapma.. sole dusun oda zamaninda heralde herseyi super yapmiyordu yavas yavas tecrube ile bazi seyler gelisiyor.. eminim sende harika sofralar yaparsin bu biraz da gonul isi yani gonlun varsa yapmaya hosuna gidiyorsa ozaman rahat ogrenir yaparsin canim..
Insallah allah tamamin erdirir. Bende yasadim bu stresi 2.5 sene oldu evleneli bu arada 26 yasindayim .zeynep diyebilirsiniz bana arkadaslar. Benim kayinvalidemde cok beceriklidir gorsen amannnn hariak sofralar yapar daha klasik seyler yapar ole cok degisik seyler bilmez ama gercekten lezzetlidir.yani inanki onlar o telaseden hic dusunmuyorlardir bile ama niyi yemek yapmismi falan die ... genelde oglumuzu mutlu etsin yeter diyorlar..
dualarim seninle keske yakin olsak valla yapardik beraber.Bende bole paylasmayi yardim etmeyi cok severim ama malesef o firsatim yok evlenir evlenmez evden ailemden vatandan ayri kaldim gurbete geldim kimsemde yok bi kocam var...
Sen simdi sakin ol hersey cok guzel olucak eminim.. sonucu yazarsin bize merak ederiz cunkiiiiii..
O ZAMAN ZEYNEP DIYEYIM SEWGILI ZEYNEP 23 YASINDAYIM WE SOZLERINLE GERCEKTEN SIMARMIS DURUMDAYIM.VATAN HASRETI NEDIR BILMEM AMA EN AZINDAN RAHAT UYUYABILDIGIN BI ESIN WAR YANINDA .KAYINWALIDE SITRESINI ATLATMADIM DAHA.CUNKU BAYRAMDAN SONRA GELICEKLER . KAFAMDA YAWAS YAWAS MENUYU OLUSTURDUM.AMA SIZ GENEDE YAZIN OLURMU.TEKRAR GORUSUNCEYE DEK ESEN KALIN..
İNSAN UMUTLARIYLA YASAR
UMUT UN BITTIGI YERDE SOGUK BIR HAYAT BASLAR.. :!:
LEZZET ŞÖLENİ
12-21-2006, 09:16 AM
merhaba arkadaşlar
2 hafta sonra günüm var ve beni daha şimdiden telaş sardı.
menümde şunlar var
1-mini pizzalar
2-patates pastası
3-susamlı milföy
4-haticenin çilekli fındıklı pastası
5-özlem arkadaşımızın eti rondo tatlısı
acaba susamlı milföy yerine milföy hamuruyla yapılan tavsiye edebileceğiniz tarifler varsa bi değişiklik yapabilirim:))
nehirsu
12-21-2006, 11:19 AM
arkadaslar merhabalar YARDIMINIZA IHTIYACIMIZ WAAAAR
BIKAC GUN SONRA ERKEK ARKADASIMIN AİLE NIN TUUUUUM KADINLARI TANISMAYA GELIYORLAR NA YAPSAK KI SENIN AKLINDA GECEN GUZEL WEEE LEZZETLI ŞIK TARİFLERİNİZİ BU ZAWALLIYA BI GONDERIN LUTFEEEN BU ARADA KAYIN WALIDEM COK BECERIKLIDIR PEK SIRADAN OLMASIN LUTFEN. SEWGIYLE KALIN
annesi becerikliyse sen yandin.aslinda simdikinden cok ileride yaptigin yemekler onemli cunki boyle annelerin cocuklarida kolay kolay herseyi begenmez.bizzat kendimden bilirim :lol: :lol:
bence hic telas yapma ve oldugun gibi davran kasinca insan daha cok hata yapyior..madem sadece kadinlar gelyior hepsinin gozu sende olucagi icin sadece sana duseni yap asiriya kacma cnm hayirli olsun...
durakesra
12-21-2006, 01:17 PM
NEHIRSU BILIYOMUSUN ODA HERSEYİ BEGENMEZ..YA BUNLAR NIYE BOYLE OF.YANDIMKI HEMDE NASIL HERKESE AYRI YEMEK YAPMA DERDINI SEWMEM ISTEN GELIP BIDE AYRI AYRI YEMEK DERDIYLE UGRASCAK OLMAK BIRAZ CANIMI SIKIYO GALIBA.TESEKKUR EDERIM CANIM
Yakın arkadaşların veya akrabaların varsa onlar da yardım ederler, çalıştığının onlar da farkındadır zaten, büyütme derim gözünde. Sen on çeşit yapıp bitkin ve suratı asık durursan hiç bir işe yaramaz, yiyecekler sadece boşluk tamamlayacak. Buzluğa atılabilecek gibi olanlardan şimdiden yapıp kaldır, kurabiyeler uzun süre dayanıyor. Sen emek ve değer verdiğini göster yeter ki, gerisi gelir. Bir de tam olarak tanımadan kayınvalideler hakkında önyargılı olmayın, sonuçta o da tanıdıklarıyla birlikte gelecek, gururlanmak isteyecektir, yaptıklarınızı kötülemez kesinlikle.
ulusal
12-21-2006, 01:44 PM
durakesra hayırlı olsun m.c haklı büyütme inan o gün her şey kendiliğinden ve çok kolay oluyor güler yüz ve anlayış olduktan sonra hiç bir şeyin önemi yok ön yargılı olma gerçekten bu çok önemli sen çok becerikli beni beğenmez diye kendini şartlandırırsan kadın söylediği çok basit bir şeyi bile yanlış anlayabilirsin önemli olan niyetler o senin onlara değer verdiğini önemsediğini hissederse zaten herşey hallolur merak etme ikramların için yetur hanımın önerisi çok güzel bence herşeyden bir çeşit yap hem sen fazla yorulmamış olursun hem tabaklar tıklım tıklım olmaz hem de misafir gidince geriye çok bir şey kalmamış olur
amofti
12-21-2006, 02:02 PM
sevgili esra; sanıyorum bu delikanlıyı çok sevdiğin için böyle yaprak gibi titriyorsun. Tüm arkadaşlarımızın söylediği gibi gergin olmana hiç gerek yok sevginin yüzüne yansıyıp ışık saçacğına eminim. Önce rahat ol. Sonra el birliği ile ne yapman gerektiğine karar veririz. Ben çok kalabalık bir menü taraftarı değilim yeturun önerisi her zamanki gibi çok şık. önceden hazırlayıp buzluğa koyarsan daha rahat olursun .bir tek tatlıların ve salataların kalır. Onlarıda bir gece önceden hazırlayınca tamamdır. Sadece bu üzerini giyin misafirlerini karşıla ve gülümsemeyi unutma :wink:
sukran.unal
12-21-2006, 02:35 PM
GÜZEL ESRA CIĞIM BU SATIRLARI YENİ FARKETTİM .İNŞALLAH MİSAFİRLERİNİ ŞAYET GELDİLERSE İYİ BİR ŞEKİLDE KARŞILAMIŞSINDIR YOK GELMEDİLERSE SANA ÖNCELİKLE KENDİNDEN EMİN BİR TARIVLA VE ABARTI OLMAYAN BİR KIYAFETLE TABİKİ GÜLERYÜZLE KARŞILA EĞER DURMADAN KENDİNİ BEĞENDİRME ÇABASINA DÜŞERSEN SONU GELMEZ ,AYRICA ZATEN ERKEKLER ANNESİNİN YAPTIĞI YANIK YEMEĞİNİ BİLE SEVERLER BUNU BAŞTAN KABUL ET. ZATEN OĞLUMUZ TAVLANMIŞ DURUMDA Kİ GELECEKLER. SEN ANNESİNİ VE YAKINLARINI GÖZÜNDE BU KADAR BÜYÜTME.HADİ SENİ GÖRELİM.GÜZEL HABERLERİNİ BEKLİYORUZ.
zeynepercan
12-21-2006, 05:41 PM
esracim saol canim... bende simdi kendi esimin ailesi ile tanistigim gunler geldi aklima ne heyecandir bilirim .hatta benim esim bi gun gelip seni annemlerle tanistirmak istiyorum cuma gunu yemege bekliyorlar dediginde saakkk die dusup bayilcaktim heyecandan bi hafta ne giysem ne gotursem ay ne solesem falan die dusunmustummm ..cok heyecanli bilirim bende burdaki arkadaslara katiliyorum canim sade bir seyler giy .ben isten cikip gitmistim o yuzden ustumde siyah takimim vardi etek ceket. guzel gecmisti ben biraz sansliyim sanirim cunki yemege giden bendim. cok guzel bi sofra hazirlamisti . neyse iste hemen yemek sonrasi cay verdi hemen gittim mutfaga aldim ben ikram ettim falan yardim ettim baya yani sonra esime guzel kiz cok zarif hanim hanim oturmasi kalkmasi guzel konusmasi guzel saygili falan demis yani arkadaslarin dedigi gibi hareketlere cok bakiyorlar zaten onlar bastan kabul etmis ben istemem dese nolcak oglu istiyor sonucta...
insallah hersey gonlune gore olur canim sikinti yapma sakin olmaya calis. servis yaparken ki siklik onemli protakal agacinin sofralari gercekten hos bi bak istersen fikir edinirsin ne kadar ozenirsen o kadar iyi aslinda deger verdigini gorurler hem de kayinvaliden gurulanir bence okadar kisi getircek madem sanmiyorum kotu bisi desi, madem yemek secenler var sende klasik bir menu hazirla canim yani herkesin sevecegi seyler
mesela
mercmek kofte
yaprak sarma
klasik bir kac salata
kek
borek peynirli mesela
tatliyi da pasta yapabilrsin
yada klasik bir turk tatlisi sekerpare mesela por agac, harika oluyor
basrilar canim merak etme yazariz aklmiza geldikce
zeynepercan
12-21-2006, 05:56 PM
merhaba arkadaşlar
2 hafta sonra günüm var ve beni daha şimdiden telaş sardı.
menümde şunlar var
1-mini pizzalar
2-patates pastası
3-susamlı milföy
4-haticenin çilekli fındıklı pastası
5-özlem arkadaşımızın eti rondo tatlısı
acaba susamlı milföy yerine milföy hamuruyla yapılan tavsiye edebileceğiniz tarifler varsa bi değişiklik yapabilirim:))
secilo bence menun guzel olmus sen ek bisiler daha mi yapmak istiyorsun buna?
zuhal yalcinin sitesinde vardi sanirim lolipop milfoyler sosilerin etrafina milfou sarip firinlamisti sonra da cubuklera takmisti o olablir
birde salatalikalra doldurulmus salata yapabilrisin gene ayni yerden
gönül30
12-21-2006, 11:06 PM
zeynepcim milföylü tarif sormuşsunn benim siteye bi uğra milföylü örgü börek yapmışitım harika oluyor hiç düşünmeden onu yap derim....sevgiler
LEZZET ŞÖLENİ
12-22-2006, 07:53 AM
zeynepçim zuhal yalçının adresini verebilirmisin?
Zeynep gelene kadar ben yardımcı olayım adres ;
http://zuhalyalcin.blogspot.com/
güldem
12-22-2006, 12:03 PM
ACİL MENÜ..
dün öğlen 12.00 de arayıp 2.00 de gelen ablamlara yaptıklarım.......
tırtıl kurabiye,
ayşegül aldinçin keki,
patates salatası,
makarna salatası,
ıspanaklı gül böreği,
peynirli milföy,
kasato
ekolguzin
12-22-2006, 12:18 PM
ARKADAŞLAR FORUMDA YENİYİM
ÖZLEMİN ETİ RONDO PASTASINI MERAK ETTİM
AMA BİR TÜRLÜ TARİFİNE ULAŞAMADIM
YARDIMCI OLURMUSUNUZ
LEZZET ŞÖLENİ
12-22-2006, 01:09 PM
http://secilloo.blogcu.com/304974/
buradan ulaşabilirsin. kesinlikle tavsiye ederim
LEZZET ŞÖLENİ
12-22-2006, 01:10 PM
güldem seni tebrik ederim 2 saat içinde bunları yapman büyük başarı:))
durakesra
12-22-2006, 01:11 PM
GÜZEL ESRA CIĞIM BU SATIRLARI YENİ FARKETTİM .İNŞALLAH MİSAFİRLERİNİ ŞAYET GELDİLERSE İYİ BİR ŞEKİLDE KARŞILAMIŞSINDIR YOK GELMEDİLERSE SANA ÖNCELİKLE KENDİNDEN EMİN BİR TARIVLA VE ABARTI OLMAYAN BİR KIYAFETLE TABİKİ GÜLERYÜZLE KARŞILA EĞER DURMADAN KENDİNİ BEĞENDİRME ÇABASINA DÜŞERSEN SONU GELMEZ ,AYRICA ZATEN ERKEKLER ANNESİNİN YAPTIĞI YANIK YEMEĞİNİ BİLE SEVERLER BUNU BAŞTAN KABUL ET. ZATEN OĞLUMUZ TAVLANMIŞ DURUMDA Kİ GELECEKLER. SEN ANNESİNİ VE YAKINLARINI GÖZÜNDE BU KADAR BÜYÜTME.HADİ SENİ GÖRELİM.GÜZEL HABERLERİNİ BEKLİYORUZ.
merhabalar malesef mısafırlerımız henuz gelmedı .ama bende sade seyler gıyeyım dıye dusunuyordum .bununla beraber annane babane anne hala kuzen belkı yenge artı kız kardesı gelıyor bır newı gorucuye cıkıyor olucam we ınanın sıkıntıdan yuzumde sıwılceler cıkmaya basladı iğrenc gorunuyor gercı ben onları kamufle ederım ama gerılıyorum aileler debırbırını sewsın anlassın ıstıyorum we su sozden yola cıkarak hareket edıyorum karsı tarafı feth etmenın yolu mıdeden gecer .sukran abla hep tavsıyelerını yaz olurmu lutfeen.çünkü ilk defa oluyor.we cok ıhtıyacım war goruslerınıze.ayrıca ewımız oyle konfor bufe olan buyuk bı ew deıl kucucuk bı salon sız ce servısı nasıl yapalım ortaya bı sehpa koyup ordan mı serwıs yapsak ya bı fıkır werın.ewımız kucuktur ama coook sewgı doludur.
ulusal
12-22-2006, 01:56 PM
canım hiç bir şeyi kafana takma evinizin küçük olmasıda sorun değil dediğin gibi ortaya sehpa koyarsanda olur ben kendi sözümü düşünüyorumda eşimi çok sevdiğim için aşık olduğum adamla (allah herkese nasip etsin sevdiğiyle evlenmeyi)evlendim hem çok heyecanlanıyordum hem de çok seviniyordum gelecekleri için her şeyi kimin nereye oturacağını bile tasarlamıştım kendime göre ama onlar geldikten sonra herşey benim tahmin ettiğimden çok daha kolay oldu sen kendin de demişsin zaten aileler anlaşsın önemli olan hoş sohbet ortamı olsun yeter paniğe gerek yok hem ailendeki büyükler yakın arkadaşların falan varsa bence bu sorumluluğu biraz onların arasında paylaştır sen kendinle ilgilen yorgun olmasade ve şık bir kıyafet abartısız bir makyajla misafirlerini karşıla o güzel günün tadını çıkar inşalllah bir ömür boyu mutlu olursunuz
durakesra
12-22-2006, 02:11 PM
canım hiç bir şeyi kafana takma evinizin küçük olmasıda sorun değil dediğin gibi ortaya sehpa koyarsanda olur ben kendi sözümü düşünüyorumda eşimi çok sevdiğim için aşık olduğum adamla (allah herkese nasip etsin sevdiğiyle evlenmeyi)evlendim hem çok heyecanlanıyordum hem de çok seviniyordum gelecekleri için her şeyi kimin nereye oturacağını bile tasarlamıştım kendime göre ama onlar geldikten sonra herşey benim tahmin ettiğimden çok daha kolay oldu sen kendin de demişsin zaten aileler anlaşsın önemli olan hoş sohbet ortamı olsun yeter paniğe gerek yok hem ailendeki büyükler yakın arkadaşların falan varsa bence bu sorumluluğu biraz onların arasında paylaştır sen kendinle ilgilen yorgun olmasade ve şık bir kıyafet abartısız bir makyajla misafirlerini karşıla o güzel günün tadını çıkar inşalllah bir ömür boyu mutlu olursunuz
KAFAYA TAKMAYI DURDUR MAYA CALIŞIYORUM ANCAK SERVISI COK SIK YAPMAK ISTIYORUM AMA NASIL YAPICAGIMI BILEMIYORUM HANI TABAKLARDA ZERAFET OLSUN AFERIN OLSUN ISTIYORUM.TEMENILERIN ICIN TESEKUREDERIM.ESIN LE UMARIM COOOK UZUNYILLAR GECIRISIN.ENISTE UZMESIN SENI AMA SENDE BENIM GIBI INCE DETAYLARA KADAR DUSUNMUSSUN CUNKU.KENDINE IYI BAK HOSCAKAL.NASIL ZARIF SERVISLER YAPABILIRIM
ulusal
12-22-2006, 02:29 PM
tabaklar kalabalık olduğu zaman zerafet pek olmuyor açıkbüfe gibi yapamayacağın için önce çay ve tuzluların servisini daha sonra kahve ile tatlıların servisi olabilir ilk aklıma gelen bu diğer arkadaşların eminim daha iyi olacaktır
Sevgili durakesra çok endişeli ve heyecanlısın anlıyorum seni ama salonun veya evin boyutuna kimse bakmıycak herkes senin ne kadar içten olduğuna bakıcak. sen kendinden emin ol yeter. bana kalırsa gözlerine giriyim zor ikramlar hazırlıyım diyede düşünme senin için yapımı zor olmıycak tadına güvendiğin yiyecekler hazırla. açık büfe toplumumuzda çok yerleşmiş değil aslında en güzeli çünki kim neden hangi miktarda almak istiyorsa alıyor ama bazı kişiler yinede senin kendilerine tabağı servis yapmanı bekleyebilir onun için bence ikramını tabaklara koyarak yap. Ama sitemizde deneyimli bayanlar var onların fikirleri nasıl bende merak ediyorum. Bende 6aylık evliyim bugün eşimle çıkmaya başlamamızında 6.yılı ama inan senin kadar kafama taksaydım bu günleri göremeden heyecandan ölmüştüm :) Birlikte uzun yıllar geçirmeniz dileğiyle.. :)
okale
12-22-2006, 03:03 PM
durakesra sehpadan servis yapabilirsin tabiki bir arkadaşım öyle yapmıştı tuzlular bitince kaldırıp tatlıları koydu tatlı tabaklarınıda yanına koydu. gene herkes kendisi aldı. şık sunum derken mesela patates salatası yaparsan hatice gibi top top yapapilirsin hem şık olur hem servisi kolay,yada patates salatasını minik çanak şeklinde yapıp içine rende havucu pişirip onlardan birer kaşık doldurabilirsin ,haticenin tırtıl kurabiyesini çikolata soslu olanından yaparsan oda çok şık ,tahinli kuarabiyesi ni içinede ceviz katarak ve tereyağlı yaparsan harika oluyor,sonra eğer sade beyaz bir kurabiye yaparsan( un kurabiyesi gibi) tabaklara servis ederken kurabiyenin etrafına tabağın içine toz fıstık ile şekil yapabilirsin ama bunu yapabilmek için servisi mutfakta yapıyor olman lazım yada sadece üstlerine toz fıstık serpebilirsin daha önceden.eğer bi pasata yaparsan yada kek üzerine kendin kağıttan çiçek yada kalp şeklinde kalıp hazırlayıp kakao,toz fıstık artık canın ne istiyorsa onunla üzerine şekiller çıkarabilirsin süsülü olsun birazcık diye ,sehpada servis yaparsan çok şık organze örtüler satılıyor pazarlarda 2-5 milyon arasında o örtülerden alıp serebilirsin sehpaya simli pembeli felan.eğer biraz masraf yapabilirsen kurabiye ler için çift katlı kurabiyeliklerden alabilirsen oda şık bir sunum olur sehpanın üstündede fazla tabak kalabalığı olmaz 25-40 milyon arasında var.sonrada çeyizine kaldırırsın :) :wink: servis tabaklarının içine kağıt altlıklardan kullanabilirsin dantel gibi duranlardan çay bardaklarınada mutlaka kullan onlardan,şimdilik bukadar :)mesela bi arkadaşım zamanında kendisini görmeye gelen kayınvalidesine kuruyemiş ikram ederken karışık kuruyemişi tabaklara parça parça birbirine karıştırmadan dizip ikram etmiş kayınvalideside evlendikten sonra yavrum o kuruyemişi servis şeklini görünce içimden ozaman senin için işte tam aradığım gelin diye geçirmiştim diye itiraf etmiş .demekki sunum gerçekten önemliymiş.:)herşey gönlünce olur inşallah.
durakesra
12-22-2006, 03:22 PM
durakesra sehpadan servis yapabilirsin tabiki bir arkadaşım öyle yapmıştı tuzlular bitince kaldırıp tatlıları koydu tatlı tabaklarınıda yanına koydu. gene herkes kendisi aldı. şık sunum derken mesela patates salatası yaparsan hatice gibi top top yapapilirsin hem şık olur hem servisi kolay,yada patates salatasını minik çanak şeklinde yapıp içine rende havucu pişirip onlardan birer kaşık doldurabilirsin ,haticenin tırtıl kurabiyesini çikolata soslu olanından yaparsan oda çok şık ,tahinli kuarabiyesi ni içinede ceviz katarak ve tereyağlı yaparsan harika oluyor,sonra eğer sade beyaz bir kurabiye yaparsan( un kurabiyesi gibi) tabaklara servis ederken kurabiyenin etrafına tabağın içine toz fıstık ile şekil yapabilirsin ama bunu yapabilmek için servisi mutfakta yapıyor olman lazım yada sadece üstlerine toz fıstık serpebilirsin daha önceden.eğer bi pasata yaparsan yada kek üzerine kendin kağıttan çiçek yada kalp şeklinde kalıp hazırlayıp kakao,toz fıstık artık canın ne istiyorsa onunla üzerine şekiller çıkarabilirsin süsülü olsun birazcık diye ,sehpada servis yaparsan çok şık organze örtüler satılıyor pazarlarda 2-5 milyon arasında o örtülerden alıp serebilirsin sehpaya simli pembeli felan.eğer biraz masraf yapabilirsen kurabiye ler için çift katlı kurabiyeliklerden alabilirsen oda şık bir sunum olur sehpanın üstündede fazla tabak kalabalığı olmaz 25-40 milyon arasında var.sonrada çeyizine kaldırırsın :) :wink: servis tabaklarının içine kağıt altlıklardan kullanabilirsin dantel gibi duranlardan çay bardaklarınada mutlaka kullan onlardan,şimdilik bukadar :)mesela bi arkadaşım zamanında kendisini görmeye gelen kayınvalidesine kuruyemiş ikram ederken karışık kuruyemişi tabaklara parça parça birbirine karıştırmadan dizip ikram etmiş kayınvalideside evlendikten sonra yavrum o kuruyemişi servis şeklini görünce içimden ozaman senin için işte tam aradığım gelin diye geçirmiştim diye itiraf etmiş .demekki sunum gerçekten önemliymiş.:)herşey gönlünce olur inşallah.
simdi iyice kasıldım demık kı ben de xenın o arkadasın gıbı degısık fıkırler bulup bunu uygulayıp goz doldurmam lazım.o zaman ben acık bufe yapmayım servıs tabaklarına yapayım salata cesıtlernıde hanı kucuk 10cmlık kuruyemıs tabakları warya onlara koyayım sos tarzı seylerıde kucucuk kaseler warya onlara koyayım kurabıyelıklerın fıyatına bakar oyle alırım nasılsa ceyızıme kaldırcam gerı guzel olmalı ya cok tesekkurler okale.boyle yaratıcı fıkırler gelırse gene yazarmısın??hoscakal. :lol:
okale
12-22-2006, 03:50 PM
canım sen dediğim gibi sunumu kolay salata çeşitlerinden hazırlarsan sorun olmaz sonuçta servis tabağının içinede birsürü tabak koyamazsın ama tek bi çeşit için olabilir bu fikrin göbek marulun küçük bir yaprağındada sunum yapmank kolay olur senin için.kendisi biraz kıvrık kase gibi durduğu için.istersen sehpaya herşey sığmaz dyorsan sadece saltaları sehpaya koyup diğer tuzluluarı içerden tabakla getirebilirsin.yada tam tersi.süslü kürdanla sunulabilecek tatlı çeşitleride olabailir.mesela mercimek köftesini top top yapıp bu kürdanlarla bi parça göbek marulun içine koyabilirsin buda değişik.közlenmiş kırmızıbiberin içine peynir koyup rulo yapıp gene kürdanla tutturabilirsin.
http://www.yemeksenligi.com/kategori/hamur-isleri/ bu sitedeki sosili milföyler ve fiyonklu börekte güzel sunum fiyonklu börek bide şurda var o daha güzel gözüküyor bence http://susam.blogcu.com/ sevgiler.
zeynepercan
12-22-2006, 05:43 PM
sevgili secilo sanirim iver hanim vermis zuhal yalicinin adresini kusura bakmayin ben amerikada yasiyorum o yzuden ben girdigimde sizler olmuyorsunuz yani burda sabahken orda gece oluyor yanit veremedim ama herkese tavsiye ederim gercekten zuhal hanim ilginc seyler yapiyor sunumlarida hos
milfoyle ilgili degisik bir fikir onerebilirim yanliz benimki tatli
milfoy yapraklarini 4 e bolun yani kare olucak 4 tane uclarina nutella yada cokokrem koyup ucgen muska boregi gibi katlayin yumurta sarisi ustlere sinra firinda ustu kizarana kadar pissin cikinca biraz ilindiktan sonra bol pudra sekeri serpin gercekten cok lezzetli bi tatli aperatif bence
zeynepercan
12-22-2006, 06:05 PM
durakesracim burdaki herkes sana yardimci olmaya calisiyor cok guzel cok seviniyorum bende cevaplari okudukca .senin yerine kendimi koyuyorumda gercekten
insan cevap gelince bir rahatlama oluyor. Bende sole bisiler onereyim.. Eger salon kucukse ki kucuk buyuk olmasi cok da onemli deil canim onemli olan ailelerin
anlasmasi ve hos bir sohbet ortami olmasi yani bu tur seyleri kafana takma zaten sen sevmissin begenmissin bazi seyler engel olmaz yani .sonucta karsi taraf
da cocugunun mutlugunu istiyor bosuna endise etme o yuzden. benim halamin kizi sozlendi onlarin evide cok kucuktur hatta gelenler ayakta kalmisti sozunda falan
ama hic onemli olmadi cunki herkes cok mutluydu canim. Onlarda mutfakta tabaklara hazirlayip ole herkese vermislerdi yaninda cay servisi yaptilar sonra .tatlilar ayri tabakta geldi ve pasta tabiki kesilmisti kahve ile. bence sende bole bisi yapsan en guzeli hem hersey hazir olmus olur ay kim ne yedi ondanda aldimi telasi olmaz. bu benim nacizane fikrim yani. sen strese girdikce sivilceler cikiyordur sakin olmaya calis canim. benimde dugunume 1 ay kala resmen sivilceden isilik dokmustum cok fenaydi allahtan yuzumde degil sadece boyun ve dekoltemdeydi o yuzden kamuflesi kolaydi ..ama sirf stresten canim rahat ol ...
servis onerileri ile ilgilide mesela kumas peceteler alabilirsin onlara pecete halkasi alabilirsin sik sonra onlara gecir peceteleri herkese bir tane kumas pecete ver sonra ortaya da normal gene uyumlu sik kagit pecetelerden koyarsin .arzu eden alsin die.. sonra kurabiyelik iyi fikir eger sehbadan servis yapacaksan ama orda da koyarken panik olma ihtimalin varsa bence en guzeli mutfakta hazirla herkese tabak .
yada sofrada servis yapabilirsin yani masa hazirlayabilirsin oda hos olur sigacak gibiyseniz. iste gene kumas peceteler alabilirsin. sonra masanin ortasina taze cicekler al mesela pembe guller arajman cok yuksek bisi olmasin ama gorebilmek icin insanlari yada sari guller siklemenler cala lar guzel olur 20 -40 arasi alirsin gibi geliyor. sonra sofraya yaymak icin eger yoksa pazarlarda satilan su sik simli simli ortuler var kreme gold yada gumus krem falan oluyor onlardan yay mesela masaya ortaya cicekler sonra. aralara tabaklarin renkli taslar alabilirsin eminonunde satiyorlar ben dugunum icin almistim masalara atariz demislerdi. bole camdan simdli kalpler olabilir yada goz boncuklari gercekten guzel olur sonra mesela kurdanlara heryerde satiliyor artik ozellikle su kolye kupe boncukcularinda degisik susler alip takabilirsin tepelerine mesela yildizlar yaa goz boncuklari . ve okale nin dedigi gibi mercimek kofteleri top yapip ona batirabilirsin. ...
menu olarak mesela
top top kofte sunumu guzel derin bir kasete kirmizi sogan ve maydonozla susle en uste kofteleri koy
kizartma yapilabilir biraz agir olabilir gerci gelenlerin yasi dikkate alinmali .. guzel bir sosluk alabilirsin bi tarafina yogurt bi tarafa domates sos hazirlayabilirsin
pazarda gene var sanirim sosluklar gumus gibi olanlarda sik duruyor
zeytinaygli sarma
zeytinyagli barbunya pirasa yada fasulye . portakal agacinin afyon usulu fasulyesi guzel oluyor sunumuda guzel .su yamuk tabaklardan alabilirsin hos duruyor
borek yapabilirsin gene klasik kolay birsey tercih et
kek yapilabilir
tatli olarak mesela ayva tatlisi visneli yada sekerpare gibi klasik birsey ver derim bence vede muhallebili lokum var yapimi kolay ve sunumu sik asagidaki linkte var
http://benar.blogcu.com/Mutfagimdan+Pasta+ve+Tatlilar/
bilmiyorum ama kuruyemis verilmelimi biz onu kinada yapmistik.tabi sizin adetler ne bilmiyorum .
birde mesela evden giderlerken hepsine mesela vermedigin bir cesit kurabiye dileim 2 ceist kurabiye yaptin bir cesit daha yap sonra onlari eminonunde de vardir ya organzeden yapilmis torbalar oluyor cok iri deil10 cm uzunlugunda falan yada seffaf plastikten oluyor hani pastanelerde hazirlarlar ya icine sekelreme koyarlar sende
mesela icine yaptigin kurabiylerden koyup agizlaini baglayip sik kurdeleler takip giderlerken hepsine birer tane verebilirsin hem eve gidince gosterirler hemde sik bir jest
olur.
aklima geldikce yazarim tekrar
zeynepercan
12-22-2006, 06:14 PM
mesela su kurabiyeler cok sik ve guzel
cikolatali tirtil kurabiye
http://yemekzevki.blogspot.com/2006/12/ikolatal-trtl-kurabiye.html
http://yemekzevki.blogspot.com/2005/05/ikolatal-kurabiye_05.html
salatalar dan sunlar olabilir ben melda hanimin sitesini cok begeniyorum o yuzden ordan koplayadim heseyi
tavuklu salata
http://yemekzevki.blogspot.com/2005/05/tavuk-salatas.html
mantarli ispanak salatasi
http://yemekzevki.blogspot.com/2006/03/mantarl-ispanak-salatas.html
patlicanli roka salatasi
http://yemekzevki.blogspot.com/2006/02/patlcanl-roka-salatas.html
domates soslu patlican kizartmasi
http://yemekzevki.blogspot.com/2005/10/domates-soslu-patlcan-kzartmas.html
degisik tatlilardan da mesela
incir tatlisi harika oluor gerci damak tadi tabiki
http://yemekzevki.blogspot.com/2006/11/incir-tatls.html
burdaki sunu cok hos hurma tatlisi ben bu sunumu sadece potibor biskivu ceviz findik ve kakao sut ile yapiyorum sonra hidnsitan cevizine buluyorum..
http://yemekzevki.blogspot.com/2005/11/hurma-toplar.html
burda kolay bir tarif ama guzel bi tat
http://yemekzevki.blogspot.com/2005/10/ikolata-soslu-etimek-tatls.html
zeynepercan
12-22-2006, 06:16 PM
cok zor olmaz diyorsan profiterol de yapabilirsin
http://yemekzevki.blogspot.com/2005/05/profiterol.html
sekerpara
http://yemekzevki.blogspot.com/2005/06/ekerpare.html
suda degisik bir milfoylu tarif
http://yemekzevki.blogspot.com/2005/07/tr-ubuklar_14.html
handany
12-22-2006, 10:54 PM
ZEYNEPCİM MAŞALLAH SANA CANIM.NEGUZEL FIKIRLER VERİYORSUN... ELLERINE SAGLIK VE TABİİ YÜREĞİNEDE ... BEN SADECE OKUYARAK PAYLASABILIYORUM ESRANIN HEYECANINI..ALLAH KOLAYLIK VERSIN ..AMA BOŞUNA STRES YAPIYOR BENCE ..HERŞEY YOLUNDA GİDECEKTİR ALLAHIN İZNİYLE..HAYIRLISI OLSUN İNŞALLAH
durakesra
12-23-2006, 12:39 PM
durakesracim burdaki herkes sana yardimci olmaya calisiyor cok guzel cok seviniyorum bende cevaplari okudukca .senin yerine kendimi koyuyorumda gercekten
insan cevap gelince bir rahatlama oluyor. Bende sole bisiler onereyim.. Eger salon kucukse ki kucuk buyuk olmasi cok da onemli deil canim onemli olan ailelerin
anlasmasi ve hos bir sohbet ortami olmasi yani bu tur seyleri kafana takma zaten sen sevmissin begenmissin bazi seyler engel olmaz yani .sonucta karsi taraf
da cocugunun mutlugunu istiyor bosuna endise etme o yuzden. benim halamin kizi sozlendi onlarin evide cok kucuktur hatta gelenler ayakta kalmisti sozunda falan
ama hic onemli olmadi cunki herkes cok mutluydu canim. Onlarda mutfakta tabaklara hazirlayip ole herkese vermislerdi yaninda cay servisi yaptilar sonra .tatlilar ayri tabakta geldi ve pasta tabiki kesilmisti kahve ile. bence sende bole bisi yapsan en guzeli hem hersey hazir olmus olur ay kim ne yedi ondanda aldimi telasi olmaz. bu benim nacizane fikrim yani. sen strese girdikce sivilceler cikiyordur sakin olmaya calis canim. benimde dugunume 1 ay kala resmen sivilceden isilik dokmustum cok fenaydi allahtan yuzumde degil sadece boyun ve dekoltemdeydi o yuzden kamuflesi kolaydi ..ama sirf stresten canim rahat ol ...
servis onerileri ile ilgilide mesela kumas peceteler alabilirsin onlara pecete halkasi alabilirsin sik sonra onlara gecir peceteleri herkese bir tane kumas pecete ver sonra ortaya da normal gene uyumlu sik kagit pecetelerden koyarsin .arzu eden alsin die.. sonra kurabiyelik iyi fikir eger sehbadan servis yapacaksan ama orda da koyarken panik olma ihtimalin varsa bence en guzeli mutfakta hazirla herkese tabak .
yada sofrada servis yapabilirsin yani masa hazirlayabilirsin oda hos olur sigacak gibiyseniz. iste gene kumas peceteler alabilirsin. sonra masanin ortasina taze cicekler al mesela pembe guller arajman cok yuksek bisi olmasin ama gorebilmek icin insanlari yada sari guller siklemenler cala lar guzel olur 20 -40 arasi alirsin gibi geliyor. sonra sofraya yaymak icin eger yoksa pazarlarda satilan su sik simli simli ortuler var kreme gold yada gumus krem falan oluyor onlardan yay mesela masaya ortaya cicekler sonra. aralara tabaklarin renkli taslar alabilirsin eminonunde satiyorlar ben dugunum icin almistim masalara atariz demislerdi. bole camdan simdli kalpler olabilir yada goz boncuklari gercekten guzel olur sonra mesela kurdanlara heryerde satiliyor artik ozellikle su kolye kupe boncukcularinda degisik susler alip takabilirsin tepelerine mesela yildizlar yaa goz boncuklari . ve okale nin dedigi gibi mercimek kofteleri top yapip ona batirabilirsin. ...
menu olarak mesela
top top kofte sunumu guzel derin bir kasete kirmizi sogan ve maydonozla susle en uste kofteleri koy
kizartma yapilabilir biraz agir olabilir gerci gelenlerin yasi dikkate alinmali .. guzel bir sosluk alabilirsin bi tarafina yogurt bi tarafa domates sos hazirlayabilirsin
pazarda gene var sanirim sosluklar gumus gibi olanlarda sik duruyor
zeytinaygli sarma
zeytinyagli barbunya pirasa yada fasulye . portakal agacinin afyon usulu fasulyesi guzel oluyor sunumuda guzel .su yamuk tabaklardan alabilirsin hos duruyor
borek yapabilirsin gene klasik kolay birsey tercih et
kek yapilabilir
tatli olarak mesela ayva tatlisi visneli yada sekerpare gibi klasik birsey ver derim bence vede muhallebili lokum var yapimi kolay ve sunumu sik asagidaki linkte var
http://benar.blogcu.com/Mutfagimdan+Pasta+ve+Tatlilar/
bilmiyorum ama kuruyemis verilmelimi biz onu kinada yapmistik.tabi sizin adetler ne bilmiyorum .
birde mesela evden giderlerken hepsine mesela vermedigin bir cesit kurabiye dileim 2 ceist kurabiye yaptin bir cesit daha yap sonra onlari eminonunde de vardir ya organzeden yapilmis torbalar oluyor cok iri deil10 cm uzunlugunda falan yada seffaf plastikten oluyor hani pastanelerde hazirlarlar ya icine sekelreme koyarlar sende
mesela icine yaptigin kurabiylerden koyup agizlaini baglayip sik kurdeleler takip giderlerken hepsine birer tane verebilirsin hem eve gidince gosterirler hemde sik bir jest
olur.
aklima geldikce yazarim tekrar
keske senın kadar yaratıcı olabılseydım tamam bende yaratıcı bır kılıgım ama bukadar degıl.benım ıcın hiç üsenmemiş bır sayfa dolusu sey yazmıssın.mesafeler sewgının iş degildir muhendıslıgın ısıdır ne kadar uzak olsan da sıcacık bı gulumse sana dogru gelıyor bak unutma.kafama takılan bısey war otuden bahsederken krem gold yaldızlı falan mı oluyor
durakesra
12-23-2006, 12:48 PM
ZEYNEPCİM MAŞALLAH SANA CANIM.NEGUZEL FIKIRLER VERİYORSUN... ELLERINE SAGLIK VE TABİİ YÜREĞİNEDE ... BEN SADECE OKUYARAK PAYLASABILIYORUM ESRANIN HEYECANINI..ALLAH KOLAYLIK VERSIN ..AMA BOŞUNA STRES YAPIYOR BENCE ..HERŞEY YOLUNDA GİDECEKTİR ALLAHIN İZNİYLE..HAYIRLISI OLSUN İNŞALLAH
bosuna mııı??ask olsun ben ılk kez gorucuye cıkıyorum we dusunceme gore ılk ıntıba onemlıdır degılmıdır yoksa.sıkıntıdan canııım yuzum sıwılce tarlasına dondu ya.allah yardımcımız olsun bayram sonuna benden haberlerı alırsınız artık cunku bayanların temızlık merakı yuzunden bayram sonuna kaldık .neymıs bayrama 1 hafta kalmıs da temızlık tatlı dolma falan yapılacakmısda kurban secılecekmışde.falan fılan.ayyy kızlar ben sımdıden merak edıyorum sonucda deplasmana gelıyorlar dımı bız de turk mısafır perwerlıgıne yakısır sekılde onları agarlamakla mukellefız.zaten o gun gelsın sıze fotograflarını maıl atıcam enıne boyuna tatrısırız.aa unutmadan gelmeden once yardımlarınızı tekrar tekrar alıcam.handancımm guzel dıleklerın ıcın tesekkur ederım .allah tum ınanların yardımcısı olsun.''''amiiinnnn'''
handany
12-23-2006, 10:18 PM
esracım tabiki ilk intiba önemlidir. ama bak kendın dıyorsun sivilce tarlasına döndü yüzüm diye.ben seni rahatlatmak için yazdım o sözleri halada aynı fikirdeyim ayrıca boşuna stres yapıyorsun seni beğenen beğenmiş zaten canım:)herzaman iyi düşün iyi ve güzel şeyler olsun esracım..sen kendine güven herşeyin üstesinden gelirsin Ankarada olsam gelirdim yardıma valla ama istersen adresi ve tarihi bildir ve siparişini de ver ne istersen yapıp kargoya vereyim canım ne dersin?yeterki sen stres yapma gülen yüzün solmasın...:)
selma gülgün
12-24-2006, 10:33 AM
Esracım hayırlı olsun.Yanlış anlamayacağını umarak,güzel Türkçemizi bozmamak adına V harfini W olarak yazamazsan çok şey mi istemiş olurum acaba?Sevgiyle Kal......
durakesra
12-24-2006, 10:42 AM
Esracım hayırlı olsun.Yanlış anlamayacağını umarak,güzel Türkçemizi bozmamak adına V harfini W olarak yazamazsan çok şey mi istemiş olurum acaba?Sevgiyle Kal......
sevgılı selma estafırullah uyarını dıkkate alıcam el alışkanlıgı ışte
selma gülgün
12-24-2006, 01:45 PM
Duyarlılığına teşekkür ederim.Her şey gönlünce olsun...Sevgiyle Kal...
seldas
12-24-2006, 11:23 PM
Arkadaşlar günümde yapmak için yapımı kolay , değişik ve tadı güzel olan salata tariflerinizi lütfen gönderin
aNnEcİk
12-25-2006, 01:37 AM
seldas salatalarda benim çin salatam bakabilirsin güzel ve pratik oluyor kolay gelsin
canımcım
12-25-2006, 12:24 PM
http://www.tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=7873
GUNLER ICIN IDEAL BENCE
İşte birkaç salata önerisi;
http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=813
http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=861
http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=46
Bunun dışında közlenmiş patlıcan ve kırmızı biberle salata yapabilirsin, tavuklu salata yapabilirsin yani anlayacağın seçenek çok ayrıca bence irde etkinlikler bölümüne bak çünkü daha önce salatalar konu olarak işlenmişti.
fatıma
12-25-2006, 01:30 PM
http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=833&postdays=0&postorder=asc&start=200
(etimekli (şık) salata kabak yerine kereviz yapıyorum FOTO ) şeklinde fotoğrafıda mevcut tarifin
cilek25
12-25-2006, 01:35 PM
merhaba arkadaşlar bayram sonrası günüm var.ve masa açmayı planlıyorum önerileriniz nelerdir?özel bir masa hazırlamayı istiyorum.masada nelre hoş görünür?neler hazırlayım sizce?
fatıma
12-25-2006, 01:42 PM
hemşehrim ;) bence bu menüler altındaki başlıklara mesela gün başlığı bunlara göz atarsan çok seçenek bulursun çok güzel menüleri ve tavsiyeleri oluyor arkadaşların orlarda
denizalp
12-25-2006, 03:52 PM
arkadaşım bu günde kaç çeşit yapacaksın bilmiyorum ki. mesela zeytinyağlı sarma biraz zor oluyor ama denemeye değer herkesce sevilen bir yiyecek, ıspanaklı börek, kek veya kurabiye tarzı vbir tatlı, birde değişik kanepeler yapabilirisin mesela. fikir senin yinede sen bilirsin tabi
gönül30
12-25-2006, 04:08 PM
Kağıtta Kek
- Bademli Susamlı Ay Kurabiye
- Patlıcanlı Pilav
- Kirpi
- Makarna Salatası
- Zeytinli Poğaça
- Muhallebili Çikolata Soslu Kek
- İrmikli Portakal Tatlı
- Patatesli Mayonezli Salata
- Sosisli Paçanga
- Yaşpasta
arkadaşım süper bir masa olur hepsinin tarifi sitemde varr uğrayabilirsin..sevgiler şimdiden kolay gelsin
zeynepercan
12-26-2006, 01:00 AM
esracim ne mutlu bana senin icin fiziken de olsa birsey yapamasamda manevi olarak cok yanindayim unutma..
simdi ben biraz karisik anlatmisim pazarlarda da var bu masa ortuleri ,soyle dusun krem rengi simli iple yapilmis bir ortu dusun ustunde mesela kucuk cicek yada degisik desenler oluyor bunlarda kucuk oluyor onlarda altin yaldizli simle yapilmis gibi yani ortu genelde simli parliyor boyle ..cok sik oluyorlar ama .. annecigine sor istersen belki vardir onda.. yada pazarda gittinde sorabilirsin saticiya ...
evet merakla bekliyorum bende resimleride eklemeyi unutma..
belli ki titiz bir aile canim.. ama sende en iyi sekilde agirlayacagina eminim.. hem sen nie strese giriyorsun bak sole dusun kiz evi naz eviiiiii dimi ama sen naz yapacaksin sekerim onlar deil handan nin dedigi gibi begenen begenmis zaten artik bu saatten sonra kimsenin olumsuz bisi dicegi yok olsa bile bence cok da onemli deil.. ask isi bu sekerim :)
durakesra
12-26-2006, 10:25 AM
esracim ne mutlu bana senin icin fiziken de olsa birsey yapamasamda manevi olarak cok yanindayim unutma..
simdi ben biraz karisik anlatmisim pazarlarda da var bu masa ortuleri ,soyle dusun krem rengi simli iple yapilmis bir ortu dusun ustunde mesela kucuk cicek yada degisik desenler oluyor bunlarda kucuk oluyor onlarda altin yaldizli simle yapilmis gibi yani ortu genelde simli parliyor boyle ..cok sik oluyorlar ama .. annecigine sor istersen belki vardir onda.. yada pazarda gittinde sorabilirsin saticiya ...
evet merakla bekliyorum bende resimleride eklemeyi unutma..
belli ki titiz bir aile canim.. ama sende en iyi sekilde agirlayacagina eminim.. hem sen nie strese giriyorsun bak sole dusun kiz evi naz eviiiiii dimi ama sen naz yapacaksin sekerim onlar deil handan nin dedigi gibi begenen begenmis zaten artik bu saatten sonra kimsenin olumsuz bisi dicegi yok olsa bile bence cok da onemli deil.. ask isi bu sekerim :)
ben kendımı agardan satmak derler ya oyle yapmak ıstıyorum ama olmuyor ben onlar gıttıgımde bır sofra hazırladılar fırın patates cıg kofte yaspasta kek aperatıfler tursular ooo daha neler yanı dıycem oki altta kalmak ıstemıyorum kendım ıcın degıl annem ıcın sonucda onun evıne gelıyorlar benım evıme degıl.menumuz suymus oyle karar verılmıs gıbı
3 cesıt salata
2cesıt tuzlu 1poaca 2 sımıt veya içli
2 cesıt tatlı 1 tane yeturun nescafe kekı cok revacda sanırım o .arap kurabıye bıde lezzet dergısınde gordugum fındıklı kıraz kurabıye .
annem oturmaya gectıklerınde kahve lokum yada kahve kurabıye sanırım acıbadem yaparım o sekılde yapalım dedı .tabı tatlı ve poaca cesıtlerını ben yapcam evımde burdan onun evıne goturecegım usa yada gondereyım mı ne dersın??? :?: :D
destegını lutfen eksık etme
zeynepercan
12-26-2006, 05:32 PM
valla canimi istettinnn esracim hamile hamile olmuyorkiiiiii :) alayim bir tepsi buraya
bence cok guzel olmus menu endise etme begenirler.tursu falan koydular demissin nereliler trakya falan mi benim kayinvalidemlerde trakyali onlara ben gittimde onlarda tursu cikariyorlar her yemekte bende cok sverim yaaa... sizdede varsa tursu mesela fasulye kavurmasi yapabilirsin harika oluyor...
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.