Orijinalini görmek için tıklayınız : Beyaz Lahana (Coleslaw) Salatası
hazelnut
03-31-2005, 04:25 PM
merhabalar.
şu pizza hut ve kfc de yediğimiz colaslaw ın tarifine ihtiyacım var .
teşekkürler
ebru ayis
03-31-2005, 06:25 PM
Lahanayi incecik kiyiyorsun ya da makinadan geciriyorsun. havuclari da rendele incecik.daha sonra bir kapta mayonezi az suzme yogurt ( creme craiche) la karistir.Icine biraz pudra sekeri, tuz ve karabiber at.Tadini kendin ayarla.Lahana ve havuclarla karistir.Yarim saat buzdolabinda dinlendir. Afiyet olsun.
bizim bebek forumundan aldim yine, cok onceden birileri yazmisti. denersen ve haber verirsen sevinirim :)
tuhfe
04-10-2005, 10:34 PM
ebru,
su creme craiche` yi anlamadim, yoksa creme fraiche mi? ben buna benzer bir salata yapiyordum, lahana yerine cin lahanasi kullaniyordum. lezzetli cok pratik bir salata. :D
haycal
12-24-2005, 04:50 PM
Slm hanımlar
Ben beyaz lahana salatası arıyorum ama mayonezli, salata soslu olanından
bir davette tatmıştım çok lezizdi.
Yardımlarınız için tşk.
hatice
sedanur
12-24-2005, 05:23 PM
ayni seyden bahsediyorsak eger benim yaptigimi yazayim, cok basit. ince ince dogruyorum beyaz lahanayi, uzerine sadece ranch salata sosu ekliyorum, mayoneze gerek kalmiyor zaten salata sosu mayonezli gibi. karistiriyorum yiyorum. ama belkide senin sordugun sey daha farklidir bilemiyorum.afiyet olsun
incitanesi
12-24-2005, 07:28 PM
sevgili haycal bende beyaz lahana salatası arıyorum ama bulamadım sedanur sanırım ikimizinde aradığı tarif bu değil ama bende deneyeceğim tarifini bakalım nasıl olacak
bemol
12-24-2005, 10:42 PM
Aradiginiz su sanirim...Kuzeyin meshur salatalarindan biridir.Goz karari veriyorum olcuyu kendiniz ayarlarsiniz.
Lahanalarin ozellikle bas kisimlarini cok ince dograyacaksiniz(mumkunse kucuk ve sIkI olan lahanalardan kullanin)
Havuclari rendenin en ince tarafiyla rendeleyin(cok fazla havuc olmayacak ama mesela bir tane)
Iki yesil sogani ve iki sap kerevizi daha da ince dograyin veya rondadoda cekin varsa..
Bunlarin hepsini karistirin bir kasede...
Sosu icin:
limon suyu(zevkinize gore koymayabilirsiniz)
salata sosu(genellikle icinde mayonez hardal zeytinyagi tuz biber olur)(siz evde de yapabilirsiniz bu karisimi)
sirke
biraz sut
biraz seker
Bu sosu da karistirip ustune dokun, tekrar yedirene kadar karistirin kasikla... Oranlari kendin diledigin gibi ayarlayabilirsin sosun kivami boza kivamindan biraz daha sulu olacak sekilde olmali...
olivia
12-25-2005, 09:29 PM
Ben yapiyorum beyaz lahana ile bir salata. Coleslaw. Hepiniz biliyorsunuzdur; lahanaları ince ince doğra, mayonezi sirke ile incelt, damak zevkine göre pudra şekeri ekle, sonra az tuz, karabiber ekle ve iyice karıştır. Genelde servis etmeden en az 4 saat önce hazırlamaya çalış, ertesi gün daha lezzetli olur. Afiyet olsun. ( İstersen havuç da yakışır. Ben rondoda çekip ekliyorum.)
hüzünbaz
12-26-2005, 07:55 PM
sevgili sedanur ranch salata sosunu açarmısın? pek açıklayıcı değilde.sevgiler
haycal
12-26-2005, 08:11 PM
olivia sanırım benim istediğim tarif sende çünkü hafif tatlı bir tadı vardı ben onu lahanının tatlılığından sanmıştım demek pudra şekerindenmiş. deneyeceğim bunuda tşk.
hatice
Yetur
01-31-2006, 12:36 PM
MAYONEZLİ BEYAZ LAHANA SALATASI
ince piyazlık kesilmiş beyaz lahana az tuz ile ovup 5 dk bekletin
1 orta boy piyazlık doğranmış kurusoğan az tuz ile ovup 5 dk bekletın
1 büyük boy ince rendelenmiş havuç
mayonez,limonsuyu, birazda tuzlu fıstık
yapılışı: tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. buzdolabında servis zamanına kadar soğutuyoruz. bir dilim pizza ile oldukça uyumlu bir ikili oluyor..
nese7
02-12-2006, 09:10 AM
Coleslaw'a eksi yesil elma rendesi (granny smith cinsinden) ve seker yerine biraz bal da katabilirsiniz.
Ince dogranmis beyaz lahananin yaninda biraz kirmizi lahana da guzel bir renk veriyor.
Daha hafif olmasi icin mayonez yerine mayonez-yogurt karisimi kullanmayi deneyebilirsiniz.
serap_1976
06-05-2006, 03:06 PM
Arkadaşlar çok değişik ve güzel oluyor mutlaka deneyin derim
ilk önce 1 baş lahanadan cam şişeye lahana turşusu kuruyoruz.bunu herkes bilir herhalde ama bilmeyen varsa daha sonra yazarım.turşumuz oluyor. iyice ekşiyen lahanalardan salata yapacağız. lahanaları ince ince kıyıyoruz.büyükçe bir salata kasesine alıyoruz.üzerine 1 baş kuru soğanı piyazlık doğruyoruz.1tatlı kaşığı kırmızıbiber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup harmanlıyoruz. servis tabağına alıyoruz.o kadar lezzetli oluyorki çerez niyetine bile yiyebilirim.kırmızıbiber miktarını arttırabilirsiniz ben fazla koyuyorum daha güzel oluyor bence...
hosseda
01-14-2007, 04:31 PM
Arkadaslar sizden bir ricam olacak. Hani su lahana, havuc ve yogurtla yapilan salata var ya forumda da var sanirim. O salatayi bi gun once yapsam kotu olur mu ertesi gun? Yarin misafirim var ve cocuklu oldugum icin herseyi bugunden yapmak istiyorum. Yardimci olursaniz sevinirim.
Sevgiler...
http://gulidem.blogcu.com
nagis
01-14-2007, 04:39 PM
yoğurdunu koyma..diğer tüm herşeyini hazırla...yoğurdunu misafirlerin gelmeden koyarsın...:) sulanıyor yoğurtlu salatalar 1 gün sonra....
hosseda
01-14-2007, 11:19 PM
Sagolasin Nagis, zaten ben de sulanmasindan korkuyodum. Bazen arkadaslar mayonez ve yogurtlu rus salatasini falan bi gun onceden hazirladik diyolar da. Havuc icin bunu deneyen var mi diye merak etmistim.
Cevap yazma nezaketi gosterdigin icin cok tesekkurler.
Gorusmek uzere, sevgiler.....
http://gulidem.blogcu.com
deadend
02-21-2007, 09:33 AM
kfc yemek kitabından alınmış coleslaw tarifi
8 cups finely chopped cabbage (about 1 head)
1/4 cup shredded carrot (1 medium carrot)
2 tablespoons minced onion
1/3 cup granulated sugar
1/2 teaspoon salt
1/8 teaspoon pepper
1/4 cup milk
1/2 cup mayonnaise
1/4 cup buttermilk
1 1/2 tablespoons white vinegar
2 1/2 tablespoons lemon juice
be sure cabbage and carrots are chopped up into very fine pieces (about the size
of rice). combine the sugar, salt, pepper, milk, mayonnaise, buttermilk, vinegar,
and lemon juice in a large bowl and beat until smooth. add the cabbage, carrots,
and onion, and mix well. cover and refrigerate for at least 2 hours before serving.
serves 10 - 12
akdeniz
02-21-2007, 09:36 AM
Deadend,bu tarifin türkçesi yok mu? :roll:
deadend
02-21-2007, 02:50 PM
8 fincan doğranmış lahana
1 orta boy havuç kıyılmış
2 yemek kaşığı rende soğan
1/3 fincan pudra şekeri
yarım çay kaşığı tuz
çok az biber bir tutam
1/4 fincan süt
yarım fincan mayonez
1.5 yemek kaşoğı sirke
2.5 yemek kaşığı limon suyu
havuç ve lahana prinç tanesi büyüklüğünde kıyılmış olacak. havuç, soğan ve lahana hariç bütün malzemeleri iyice ezerek karıştırın. sonra lahana havuç soğanı ekleyip servisden önce iki saat buzdolabında bekletin.
benim ingilizce bu kadar
Bende lahanayı ince ince kesiyorum. Biraz tuz atıp lahanaların üzerine elimle iyice ovuyorum yumuşaması için sonra havuç rendeliyorum, üzerine süzme yoğurt mayonez ve 1 yemek kaşığı tahin ekliyorum. Biraz hardal ve dövülmüş sarımsakla inanılmaz lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
anatolian star
03-14-2007, 11:00 PM
SEVGİLİ DEADEND TARİFİNİN AYNISINI DAHA BİR HAFTA ÖNCE TYLER FLORENCE VERDİ. HEMEN DENEDİM VE FORUMA EKLEMEK İSTERKEN SENİN YAZINI OKUDUM. GERÇEKTEN SÜPER OLUYOR. TIPKI KFC DEKİ GİBİ.BEN TÜM SEBZELER GİBİ BUNLARI DA MANDOLİN RENDEDEN GEÇİRDİM HEM DAHA KOLAY OLUYOR HEM DE DAHA GÜZEL GÖRÜNÜYOR. SEVGİLER...
nihal bay
03-14-2007, 11:25 PM
Elmalı lahana salatası
yarım lahana
1 yeşil veya sarı elma
6 kayısı
maydanoz
3 kaşık mayonez
5-6 kaşık yoğurt
Elma ve kayısı küp kesilir.lahana ve maydanozda incecik doğrandıktan sonra;
sıvı malzemelerle beraber karıştırılıp,servis tabağına alınır..
Buda değişik bir beyaz lahana salatası,deneyin derim..
ecrin-ece
02-15-2008, 04:17 PM
yarım beyaz lahana ince kıyılmıs
2 adet kırmızı sogan piyazlık dogranmıs
maydonoz dereotu ince kıyılmıs
patetes haslanmıs ve incecik dilimlenmiş
1 su bardagı mısır
mayonez,yogurt,zeytinyag
karabiber tuz.ve kasık ucuyla seker
afiyet şeker olsun deneyenlere
arkadaslar bu salta beyaz lahana ile yapiliyor amerikalilar birz tatli yapiyor ama bizim damak tadimizda salata eksi oldugundan ben balsiz yapiyorum.
ince kiyilmis beyaz lahana
2-3 tane yesil sogan veya ince kiyilmis 1 kasik kadar kuru sogan
1 havuc rendesi
4-5 dal maydonoz ince kiyilmis
1 tatli kasigi mayonez
miktari size bagli sirke
limon suyu
1 kasik kadar sut
tuz , karabiber
lahanalar incecik dogranir bir tel suzgece konulup bolca tuzlanir ve 15-20 dakikaka kadar bekletilir. bu olay lahananin gaz yapan suyunun cikmasini sagliyor. daha sonra bol su ile yikanip suyu sIkIlarak derin bir kaba alinir uzerine havuc rendesi sogan maydonoz ilave edilir.
diger tarafta baska bir kapta mayonez sut sirke limon suyu tuz k. biber guzelce catalla karistirilip salata malzemesinin ustune dokulup guzelce boca edilir.
ozellikle balik kizartmalarinin yaninda ve et yemekleri ile cok guzel oluyor.
afiyet olsun
monalisa
07-28-2008, 04:59 PM
8 fincan doğranmış lahana
1 orta boy havuç kıyılmış
2 yemek kaşığı rende soğan
1/3 fincan pudra şekeri
yarım çay kaşığı tuz
çok az biber bir tutam
1/4 fincan süt
yarım fincan mayonez
1.5 yemek kaşoğı sirke
2.5 yemek kaşığı limon suyu
havuç ve lahana prinç tanesi büyüklüğünde kıyılmış olacak. havuç, soğan ve lahana hariç bütün malzemeleri iyice ezerek karıştırın. sonra lahana havuç soğanı ekleyip servisden önce iki saat buzdolabında bekletin.
benim ingilizce bu kadar
Tarifteki fincanin Turk kahvesi fincani oldugunu dusunerek ondan kullandim aslinda yabanci kaynakli bir tarif oldugu icin buyuk ihtimal Nescafe fincanidir ama iyi ki Turk kahvesi fincani olcucuyle yapmisim gene de epey oldu .Sos az geldi gibi oldu ama ertesi gun formundaydi tadi ,biraz beklemek gerekiyormus.
Tarif icin tesekkurler...
aysenuygun
12-26-2008, 10:11 PM
Deneyin seveceksiniz...
Lahana sarmasını ne zaman yapsam içini ayırıyorum ve bu salatayı yapıyorum.
Yeterince beyaz lahanayı incecik dilimleyin,yeterince tuzla ovun beklesin.
Taze soğan ı da ayıklayıp doğrayın,
1 orta boy havucu rendeleyin,
Lahanayı -havucu -soğanı iyice karıştırın
Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı ve limon gezdirin
Afiyet olsun
İçinde mayonez sirke vb olmayınca çok daha hafif oluyor.
Bir de marulla da yarı yarıya karıştırabilirsiniz.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.