Orijinalini görmek için tıklayınız : YEMEK SONRASI AKSAM CAYI....
BENAN
03-13-2007, 01:06 PM
ctesı yemekden sonra haber veren arkadas gurubu....haber verıp bana gelmek ıstedı.... yemek sonrası olması bakımından menude bınbır tereddutle....
kuru kırmızı bıber&yaprak karısık zyaglı sarma
kerevız salatası
carsaf boregı
galeta unlu patateslı pogaca
ıslak kek
sultan lokumu ....
yaptım...yaptım ama bır suru fırcada yedım... gelenler evıme ılk kez gelıyordu...kendımce az menu olusturmustum....kı fazla olmus....artı...onden kahve....arada cay&menu...arkadan meyva ıle onlara agır geldı :(
sahı sız neler yapıyorsunuz boyle bır konumda....
sukran.unal
03-13-2007, 01:37 PM
sevgili benan, ben ne mi yapıyorum böyle ikram da bulunanları önce arştırıyorum listeme kaydediyorum sırayla ziyaretine gidiyorum ....ne bu anacığım öksüz doyuran sofrası olmuş ellerine sağlık ama çok fazla bizler artık biraz boğazımıza dur demeliyiz yaparsak yenir ,hele hele senin gibi yüreği ve dili tatlı insanın elinden olunca hiç kendimi tutamam doğrusu ..canım benim herşey çok güzel görünüyor listede zaten .bende çay sonrası gelen olursa en fazla çok ağır olamyan iki değişik tarif ve üzerine duruma göre mevsime göre dondurma ,kabak tatlısı ,veya meyve ikram ediyoruz.geneldede hep artıyor.sevgiler canım...bende gelince sana uğramayı çok arzu ediyorum.
BETÜL
03-13-2007, 01:58 PM
merhaba
benancım çaya gelindiği için genelde çok fazla yenmiyor. gelenlerde sıkı sıkı tembihli oluyorlar genelde. bende 1 çeşit salata tercihen yoğurtlu daha hafif oluyor, sarma vb, börek, pasta olarak bir çeşit oluşturuyorum. sonrasında meyve veriyorum.
ama eğerki ilk defa gelecekler yada daha ağır misafir olursa o zaman çeşiti fazlalaştırıyorum ve yemeğinizi az yiyerek gelin diye tembihte bulunuyorum.
sevgiler hoşçakalın...
azeri kizi
03-13-2007, 02:06 PM
Benan bende senin gibi ikrami cok seviyorum.Elimde boldur.Bu yüzden benim arkadas cevrem her defasinda niye bunlari yaptin ettin diye söyleniyorlar.Hatta resmen kiziyorlar.Ben onlara bir türlü anlatamiyorum.Seviyorum bu isi,ne yapayim.Mutfaga bir girdimmi bir yada iki cesitle cikamiyorum.Ama dedigim gibi bu bana zevk veriyor.Ama maalesef benim cevrem bunu hala anlayamadi.Bende artik bir karar aldim,bundan sonra bir cesitten fazla yapmiycam. :evil: Tabii bakalim ne kadar uyabilicem bu karara :roll: .
BENAN
03-13-2007, 02:57 PM
sukran hanım :)))))))) oksuz doyuran :))))))) canım ya tabıkı buyur gellllll.... ıste ıkı degısık tarıf ne olsun dıye dusundum durdum ortaya bu menu cıktı....keske sorsaydım sızlere onceden dıye hayıflandım durdum....
betul ..... ılk defa gelıyor olmaları.... benı zorlastırdı.... samımı ortamda degıldı... gelenlerle konusup karar vereyım....calısan ınsanlar oldugumuz ıcın ya yemege gelınıyor yada gıdıyoruz...yemek sonrası cay ılk defa basıma geldı....
azerı kızı ...benım gıbıysen bosuna soz veme ...yok guzelım tek cesıt yapamayız bız....ve ovgulerın yanında fırcalarada alısmalıyız....;)
ama ısın guzel yanı.... hepsı yenıldı....tarıfler alındı...
Benan hakikaten bravo valla. NAsıl hazırladın okadar şeyi. Ellerine sağlık eminim hepside güzel olmuştur. Ben bu tip durumlarda özellikle yemekten sonra gelecek olan misafirlere duruma göre çayın yanına ya hafif bir börek ve kurabiye ikram ediyorum yada hafif bir tatlı (soslu kek gibi) ya da meyve kuru yemiş gibi yiyecekler veriyorum. İnsanlar doymuş olarak gelecekleri için sonra yaptıklarım bize kalıyor. O yüzden mümkün olduğunca bu gibi durumlarda az yapmaya özen gösteriyorum. Bu arada Şükran abla (şimdi de abla diycem :) ) resminizi gördüm tam tahmin ettiğim gibisiniz :) inanın bende ankarada olup sizinle tanışmayı çok isterdim. Selamlar...
sukran.unal
03-13-2007, 03:42 PM
iven ciğim çok teşekkürler canım , inşallah istanbul a geldiğimde en azından sizlerden birkaçınızı görmek fırsatı bulurum. bende sizleri ayrı ayrı merak ediyorum çok meraklı olduğumdan değil tabiki .sadece burada o kadar güzel paylaşımları yazanları ,o kadar marifetli hanımları merak ediyorum belki ben böyle şeylere çok değer verdiğim içindir.,,kimbilir...sevgiler canım.
fahriye kaya
03-13-2007, 04:15 PM
benan hanım bravo yani o kadar şeyi nasıl yetiştirdiniz evet yaptıklarınız biraz fazla ama gene de tebrikler benim 1 tane kızım var onunla yemek pasta yapmak pek kolay olmuyor o da yapmak istiyor ama asla sizinki gibi bol çeşitli bir menü oluşturamıyorum bravo
fahriye kaya
03-13-2007, 04:19 PM
benan hanım bravo yani o kadar şeyi nasıl yetiştirdiniz evet yaptıklarınız biraz fazla ama gene de tebrikler benim 1 tane kızım var onunla yemek pasta yapmak pek kolay olmuyor o da yapmak istiyor ama asla sizinki gibi bol çeşitli bir menü oluşturamıyorum bravo ellerinize sağlık
fahriye kaya
benan hanım bravo yani o kadar şeyi nasıl yetiştirdiniz evet yaptıklarınız biraz fazla ama gene de tebrikler benim 1 tane kızım var onunla yemek pasta yapmak pek kolay olmuyor o da yapmak istiyor ama asla sizinki gibi bol çeşitli bir menü oluşturamıyorum bravo ellerinize sağlık
fahriye kaya
gönül30
03-14-2007, 09:33 AM
benancım akşam yemeğine çağırsan ne hazırlardın bilemiyorum yaneeee:)))ellerine sağlık bende böyle hazırlanırım yemek sonrasıda olsa farketmez benim için elimin bolluğunu bildiklerinden akşam yemeğini az yeyip gelirler çünkü yaptıklarımın hepsinden tatmazlarsa başlarına gelecekleri biliyorlar benle uğraşmak istemezler:)))valla ellerine sağlıkkk tekrardan ve sana helal olsun ogan hem bunları hazırladın hemm bizimle toplantıya geldinnn hemde akşam misafir ağırladın helal olsun sana helal olsun......kırkbinkere maşallahhhhhhh tü tü tü tü:)))
BENAN
03-14-2007, 11:07 AM
kızlar sımartmayın benı o kadar.... eee bu kadar hamarat dostların yanında bu kadarınıda yapayım artık ... :)
fatıma
03-14-2007, 12:05 PM
aşk olsun Benan yaaa :( bilemedik arkadaşlar biz toplantıda olanlara sesleniyorum niye biz evlerimize dağıldık ki Benanın peşine takılmak varken :) bakın nelerde kaçırmışıız :cry: offf of
ezgideniz
03-14-2007, 12:40 PM
bana yarın cok sevdigim iki arkadaşım gelicek bomba kek milföy çubuklar patates salatası elmalı kurabiye renkli kurabiye kıymalı börek hazırlıyorum.ben ikramı cok severim esimde öyle.ve misafirlerime ceşitli seyler ikram etmeyi çok seviyorum
Cagla Senger
03-14-2007, 05:54 PM
Misafire ikram etmemek degil, israr etmemek lazim kizlar, gonulleriniz ve elleriniz bol olsun.
hosseda
03-14-2007, 08:22 PM
Valla herkes misafirine ikrami secer. Ama kilolarimizi, sagligimizi ve karsimizdakinin durumunu da dusunmeliyiz bence.
Kolestrol, tansiyon, seker, vb hastaliklari olanlar var. Benim gibi kilo vermeye calisanlar var. Ve onune onca cesit ikram konunca sabredip yemeden durabilmek de cok zor.
Ya da maddi durumu, saglik durumu musait olmayip bu ikramlri hazirlayamayanlar var.Bence bunlari da dusunmeliyiz.
Ben cok sey hazirladigimda esim hep sorar. Bunlarin hesabini nasil vereceksin diye.O kadar ikram misafire sunacagimiza bir kismini ihtiyac sahiplerine de sunabiliriz.
Cok uzattim di mi?
ezgideniz
03-15-2007, 07:49 AM
aslında dogru mesela biz karsımızdakine 7 yada 8 cesit falan ikram ettik diyelim oda altta kalmamak ister biz gittigimizde oda okadar cesit yapmak ister ve durumuda müsait olmaya bilir ozaman kendini mahcup hisseder.ben böyle hisseden insanlar oldugunu cok duydum.ama ben kendime engel lamıyorum ısrar etmem ama yedirmeyi cok severim ve yemegi.eee bizim toplulumumuzun kanında var bu
ayrıca ısrar gercekten olmamalı mesele ben bir arkadasıma gittigimde bana zorla 3 günlük yedigim yemegi bir anda yedirir cesit cesit yapar ondan ye bundan ye sana yaptım kim yiycek
bence 2 cesit ikram en makulü diyene bak ama gercekten olması gereken bu 1 tuzlu 1 tatlı.hem aile bütcemizede zarar vermez hem kilo sorunu pek yasanmaz hem karsımızdaki kişi mahcup olmaz
hosseda
03-06-2008, 09:02 PM
Arkadaslar yarin aksam caya arkadaslarimiz gelecek. Sadece bir aile. Ikinciyi de cagirmayi planladim, nasil olsa hazirlik yapcam dedim ama useniyorum. Ikram cok kolay oluyor, kalabalik olmayinca.
Neyse caya gelecekleri icin cok sey yapmayayim diye dusundum. Arkadas da hic bisey yapma yemek yiyip geliriz dedi. Tabi ben de yemek yemeyin dedim, ama menuyu degistirmek de istemiyorum. Menum nNasil sizce?
_Ispanakli borek
_Patates salatasi
_Yogurtlu kereviz- havuc salatasi
_Dondurma esliginde tavuk gogsu
Sizce yanina et pilav da yapayim mi ????
hayat serpil
03-06-2008, 09:14 PM
bence güzel patates salatasını nasıl ikram ediceksin normal patates salatasımı yapıyosun
hosseda
03-06-2008, 09:17 PM
Normal patates salatasi yapiyim diye dusundum evet. Hem canim ondan istedi, hem de kereviz yogurtlu olacagi icin oyle karar vermistim. Bi onerin mi var?
hayat serpil
03-06-2008, 09:37 PM
ben günümde yaptım pates salatasını ama farklı bır sunumla sende yap çok hoş oluyor
patesleri pişir sıcak olarak püre halıne getır içine karabıber,kırmızı bıber ,zeytınyag, tuz yarısını borcama döşe garnitürü koy kalan patetesi üzerine döşe yogurt mayanöz sarımsak karıştır üzerine dök ben en üstüne kırmızı bırli sos yaptım çok güzel oldu
belkı sen yapıyosundur ama bı fıkır kolay gelsın
bu şekilde kek kalıbında yapabılırsın
hosseda
03-06-2008, 09:51 PM
Cok tesekkur ederim canim, onerilerin icin cok sagol. Deneyeyim olmazsa, gerci masa misafiri icin de guzel olur di mi?
hayat serpil
03-06-2008, 10:03 PM
evet güzel olur bırde ben tatlı olarak incir tatlısını yaptım süper oldu gerçi mısafırlerim bu ne bunun içinde ne var dıyerek yedıler farklı bışey olması güzel oluyor
hayat serpil
03-06-2008, 10:05 PM
bu arada sıteyı gezdım çok hoş tarifler var
hosseda
03-07-2008, 08:51 AM
BEn incir uyutmasi yapiyorum, bu aralar 3-4 kez yaptim ve cogunu ben yedim. Artik doydum ona bir sure istemez canim. Sirada tavuk gogsu var :-)
Incir uyutmasi blogumda var, gormek istersen diye linki veriyorum. Senin incir tatlin nasil?
http://gulidem.blogspot.com/
hayat serpil
03-07-2008, 06:50 PM
merhaba canım
hatice hanımın tarifi bakarsın çok güzel oluyor sitendekide farklı onuda denemek istiyorum
saglıklı günler
hayat serpil
03-07-2008, 07:12 PM
benımde haftaya arkadaşlarımla kahvaltı günüm var ne önerirsin ne yapsam şık durur masanın hoş görünmesını istıyorum ve farklı olsun istiyorum
HAKİKAT
03-08-2008, 06:47 AM
benimde akşam sonu misafirlerim var her hafta olduğu ve 3 çeşitte anlaşıldığı için 3 çeşit yapıyoruz menüm
lahana sarması
çarşaf böreği
tiramisu
herkeslere kolay gelsin
hosseda
03-08-2008, 01:06 PM
SEvgili Hayat Serpil misafirlerim geldiler aksam, ilk basta bahsettigim seyleri hazirladim. Yeterli oldu ve de cook guzeldi hersey. ONlar da gelirken pasta getirdikleri icin fazla bile oldu :-) Bahsettigin incir tatlisini ve patates pastasini deneyecegim insallah.
BEn kahvalti misafirlerime genis bir tabagi peynirlerle doldruyorum. 3-4 cesit peyniri genis bir tabaga koyunca hem guzel gorunuyor hem de tek tabagi eline alarak bir suru ceside ulasabiliyor herkes. Peynirlerin aralarina maydanozlar serpip daha estetik hale getrebilirsin tabagi.
Yesil ve siyah zeytini de birbirine karistirmadan biraz cukurca bir tabaga koyup, yanina tatli kasigi koyuyorum. Kucuk bir kayik tabaga da suzme bal koyup, uzerine bir parca teryag atiyorum, degisik ve hos bir sunum oluyor. Hormonsuz domates ve salataliklarla sofraya renk katarsan tamamdir.
Firinda kremali patates cok guzel gidiyo kahvalti sofralarinda. http://gulidem.blogcu.com/1762457
Arkadan tatli olarak da elma tatlisi ya da muhallabili tel kadayif yapabilirsin. Tarifler burada var
http://gulidem.blogcu.com/Sutlu+tatlilar/
Ben kahvaltinin yanina borek, kek vs sevmiyorum. Simit alip yukarida bahsettigim gibi degisik sunumlarla kahvaltiliklari veriyorum. Yanina da aperatif biseyler. Arkadan da tatli tamammmm.
hayat serpil
03-08-2008, 02:32 PM
yardımın için çok teşekkür ederim ikramlarında eminim çok güzel olmuştur dilerim daha nıce güzel sofralar hazırlarsın sitende çok güzel bütün tariflere baktım ne güzel sofralar hazırlamışsın ellerine saglık
hosseda
03-09-2008, 12:07 AM
Cok incesin canim cok sagol. Begenmene cok sevinndim. Sen karar vardin mi menuye?
hayat serpil
03-09-2008, 09:48 AM
hayır daha karar veremedim çok kararsızım
zuhal.erdem
03-10-2008, 09:31 AM
benimde cumartesi akşamı misafirlerim vardı. bende çok fazla bir şey olmasın istedim; çünkü gece çok fazla bir şey yenmiyor. ben un kurabiyesi yaptım. hamuru ikiye böldüm. bi kısmını damla çikolatalı, diğerinide hindistan cevizli yaptım. birde sakızlı muhallebi yaptım. üzerine meyvalı sosla birlikte servis yaptım. birde börek. çok bile geldi. gecenin ilerleyen saatlerinde ise ufak servis tabaklarına meyva servisi yaptım. bu bir alternatif
ecrin-ece
03-10-2008, 01:31 PM
Bende Aksam Caya Gelecek Olan Misafirlerime şelkerpare Yada Revani Serbetli Tatli çayin Yanina çok Güzel Gidiyor
Yada Mutlaka Pasta Tarzi Yapiyorum Halleyli Pasta Yada Tiramisi Veya Etimekli çünk Yemekten Sonra Tatli Mutlaka Araniyor
Eger Serbetli Tatli Yaptiysam Soslu Kek,pasta Yaptiysam Portakalli Kurabiye Yaparim
Ve Bir çeşir Tuzlu Hamur Yogurur Ondan çeşit çişit Kuru Pasta Yaparim
Bunlarda Benim Tavsiyelerim
hosseda
04-16-2008, 10:21 PM
Huuuu Gokce, ne istersin ne hazirliyiim size????
Gökce
04-16-2008, 10:45 PM
canım ne yaparsan yap güzel olacak biliyorum ve heyecanla cumartesi akşamını bekliyorum::)))
hosseda
04-24-2008, 05:17 PM
Kayinvalidem anjiyo oldu bugun. Simdi evdeyiz cok sukur. Kayinpeerim, kayinbiraderlerim de bendeler.
Cok yorulduk tabi butun gun ayakta. Ama aksama da gelenler olur diye tahmin ediyorum. Cayin yanina bisey yapsam mi acaba, ya da ne yapsam???
sofrasenligi
04-24-2008, 05:26 PM
Bir börek yanına kısır veya patates salatası bir de tavuk göğsü hem pratik, hem göz doldurur.
Sevgiler.
amofti
04-25-2008, 07:38 AM
sevgili hoşsedacım; önce geçmiş olsun diliyorum allah şifa versin. Bence ıslak bir kek (neskafeli olan) yanına kahve yeterli olur.Sonuçta hasta ziyareti değil mi
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.