PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Makarna salatası

BETÜL
02-23-2005, 03:31 PM
malzemeler:
1 paket burgu makarna
2 kase konserve bezelye
2 kase konserve mısır
2 kase kornişon turşu doğranmış
2 kase haşlanıp küp doğranmış havuç
1 demet dereotu
mayonez
süzme yoğurt
4 diş sarımsak
makarnalar haşlanıp suyu süzülür bütün malzemeler makarnaya eklenip harmanlanır. servis yapılır.
afiyet olsun. :wink:

sakliman
03-11-2005, 02:53 PM
malzemeler:
1 paket boncuk makarna
1 paket tavuk burger
2 domates
2 salatalık
1 demet dereotu
mayonez ve yoğurt
küçük bi kavanozda bezelye havuç patetes karışımı
2 diş dövülmüş sarımsak.

yapılışı:
önce makarnaları haşlayalım ve süzelim
geniş bir kaba boşaltalım
içine küp küp domatesleri ve salatalıkları doğrayalım
dereotunu kıyıp makarnalara ekleyelim
ayrıyetten bir tavaya yağ koyup tavuk burgerleri küp küp doğrayıp kızartalım. soğuyan tavuk burgerlerinide makarnanın içine katalım.konserve patates,havuç,bezelyeyide kattıktan sonra en son mayonez ve yoğurdu karıştırıp üzerine döküp,sarımsaklarıda katıp malzemeleri iyice harmanlayalım. ve artık servis yapabiliriz. :D

arkadaşlar malzemesi bol ve gerçekten çok lezzetli bi tarifdir bu.kesinlikle tavsiye ederim..... valla yiyenler bir tabak daha istiyolar.. ayy arkadaşlar salatalık turşusunu eklemeyi unutmuşum dilerseniz onuda küp küp doğrayıp içine atabilirsiniz.
:D serpil.

Nurbahar
03-15-2005, 06:54 PM
150g Makarna
1 tane kirmizi Paprika
100g kasar peynir(Emmental)
kornison salatalik
1 yk Hardal
2 yk Mayonez
1 bardak Yogurt
5 yk konserve Misir
5yk konserve Bezelye

Makarna pisirilir, yikayip süzülüp bi kaba bosaltilir.
biberi. kasar peyniri küp küp dogranair.
kornison salataliklari yuvarlak sekilde dogra ve makarnaya ilave et
Sonra baska bir kapta Hardal, mayonez, yogurdu cirpip makarnaya karistir, Misir ve Bezelye ile üzerini süsle

austerian
04-02-2005, 11:22 PM
Merhaba,

Makarna salatası için benim tercihim küçük yapılı makarnalar...

Haşlanmış makarna
Kırmızı pancar turşusu
Bezelye
Salam
Haşlanmış havuç
Yogurt
Mayonez
Nane
Arzuya göre sarımsak

Yoğurt ve mayonez karıştırılır.Pancar turşusu,salam,havuç küçük küçük doğranır.Haşlanmış bezelye ilave edilir.Tuz ve nane eklenir.

Pancar turşusunu özellikle kullanın, çünkü yogurtla karıştığında çok hoş bir renk veriyor.

okale
04-05-2005, 10:32 AM
bende dün akşam evde nevarsa onlarla bir salata yaptım çok hoş oldu garnitürlü makarna salatasından değişik olduğu için farklı,lezzetli ve doyurucu oldu hepinize tavsiye ederim.
bir bütün tavuk göğsünü haşladım küçük küçük parçaladım
çeyrek paket burgu makarnayı haşladım
6-7 adet marul yaprağını incecik kıydım
1,5 su bardağı yoğurt,2,5 kaşık mayonez,tuz,3 diş dövülmüş sarımsak iyice karıştırdım
tavukları, marulu ve makarnayı yoğurtlu karışıma kattım 2-3 kaşık ta mısır tanesi ilave edip iyice karıştırdım süper oldu .

serenaaslan
08-17-2005, 08:10 AM
herkese merhaba.yemeklerinizin yanında özellikle çocuklarınızın seveceği çok basit bir tarif.süzme yoğurtla çok küçük doğranmış salatalık ezilmiş sarmısak ve kuru nane ile cacığınızı hazırlayın haşlanmış makarnanızı suyunu iyice aldıktan ve soğuttuktan sonra içine atın.biraz sıvı yağ koyun ve iyice karıştırın.üstünü taze nane yapraklarıyla süsledikten sonra buzdolabında bekletip soğuk servis yapın. umarım yapanlar beğenir.

Lezzet Arsızı
08-17-2005, 03:36 PM
Aynı salataya ek olarak ben havuç rendesi, domates, dereotu, taze nane, maydonoz vb. bende bu aralar bu salatayı sık sık yapıyorum. Kardeşim bayılıyor.

pink
12-13-2005, 02:01 PM
Kendi yaptığım makarna salatasını paylaşmak istedim bende:)
1/2 paket burgu ya da kelebek makarna
Maydanoz
Kırmız biber (közlenmişte olabilir)
Yeşil Biber
Kornişon turşu
Konserve mısır
karabiber
tuz
2 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
Makarna haşlanıp süzülür.İçine biraz sıvıyağ eklenip kısık ateşte çektirilir.Diğer malzemeler küçük küçük doğranır.Hepsi makarnayla karışırılır.Karabiber ilave edilir.Mayonez, yoğurt ve tuz ayrı bir kapta katıştırılıp diğer malzemenin üstüne ilave edilir.Karıştırılı siyah zeytinle süslenir.

edos
12-13-2005, 04:38 PM
icine yesil sogan ve ton baligi koyunca harika oluyor denemenizi tavsiye ederim.

M.Koc
02-05-2006, 12:22 PM
Malzemeler :
yarim paket makarna füsilli veya manti makarna olabilir 1 tane 250gr konserve havuclu bezelye (400gr da olabilir) 1 kutu haslanmis konserve misir 1 kase dolusu küp küp dogranmis salatalik turusu 2 kasik mayonez yogurt sarimsak ve tuz.

Yapilisi:
makarnalari haslayin ve süzün ,süzdügünüz kaptan almadan bütün malzemeleri üzerine bosaltin ve karistirarak yikayin o bklerken suyu süzülürken bi kaba 2 yada 3 dis sarimsak, tuz 2 kasik mayonez ve biraz yani göz karari yogurt döküp karistirin ve makarnali malzemeyide bu karisima ilave edip tekrar karistirin yogurt az gelirse tekrar ekleyin azar azar. bu salatadaki en önemli tat tursunun minik salatalik tursusu olmasi ve mayonezinin az olmasi herkese afiyet olsun... Smile Smile Smile

gulanne
05-23-2006, 10:47 AM
merhaba

bende bir tarif vermek istiyorum.

haşlanmış makarna
kornişon turşu
nane
zeytinyağı
sarımsaklı yoğurt
mayonez
marul

turşuyu küp küp doğruyoruz,marulu doğruyoruz.bütün malzemeleri karıştırıyoruz ve afiyetle yiyoruz. :wink: :D

nehirsu
05-23-2006, 11:25 AM
burgu makarna
kornison tursu
cekirdekleri alinip minik minik dogranmis domates
salam kup kup dogranmis (istenirse)
knorr provancale salata sosu

makarnayi hafif diri kalacak sekilde haslayip suyunu iice suzduruyoruz..dmates ve kornisonlari icine karistirip en son salta sosunu gezdirip servis ediyoruz

g@mze
09-28-2006, 02:55 PM
1/2 kg yoğurt
1 büyük kabak ( arzu edilirse )
2 adet havuç
2 adet patates
1 yemek kaşığı mayonez( arzu edilirse )
2 diş sarımsak
1/2 paket kuskus makarna yada küçük taneli başka bir makarna
yarım su bardağı dövülmüş ceviz ( arzu edilirse )
nane,tuz , pul biber

kabak, patates, havuç küp küp doğranarak ayrı ayrı haşlanır.

mümkünse kuskus, yoksa eğer küçük taneleri olan bir makarna haşlanıp süzülür üzerinden soğuk geçirilerek beklemeye alınır.

sulu olmayacak yarım kilo kadar yoğurt 2 diş sarımsak ve bir kaşık mayonezle terbiyelenir...

tüm malzemeler karıştırılır ve arzu edilirse içine dövülmüş cevizde eklenebilir ... üzerine nane ve yine arzuya göre pul biber eklenebilir...

( bu salata önceden hazırlanıp içerisine sarımsak koymadan bekletilebilir )

ZEHRA50
09-28-2006, 03:58 PM
http://turkce24.com/uploads/3cc06dd7a8.jpg (http://turkce24.com/)

MAKARNA SALATASI
Malzemeler;Yarim paket burgu makarna

;2-3 tane kirmizi(dolma veya salca) biber

;2 tane yesil biber

;10-12 adet kornison tursu

;4 tane iri havuc

;bir kavanoz rende havuc tursusu(300gr)

;bir bag dereotu

;yeteri kadar yogurt

;2 dis sarmisak,tuz

;Yeteri kadar sivi yag

;yarim limon

Yapilisi;Makarna haslanir ve suyu suzulur.Genisce bir kaba bosaltilir.Kirmizi biberler ve yesil biberler kucuk kucuk dogranir,kornison tursular da kucuk kucuk dogranir ,havuc tursusu da dogranir.Dereotu da dogranip butun malzeme makarnalarin uzerine ilave edilir karistirilir az yag ilave edilir tuz ve limon suyu ilave edilip iyice karistirilir.

Bir tavaya siviyag konur 4 havuc rendelenerek yagin uzerine ilave edilir ,rengi degisip hafif yumusayana kadar kavrulur ve bir kenarda sogutulur.Sarmisaklar az tuzla ezilir ve yogurt ilave edilir karistirilir.Soguyan havuclar da yogurda ilave edilip karistirilir.Servis yaparken tabaga once makarna sonra yogurtlu sos ilave edilir ve dereotuyla suslenir.

AFIYET OLSUN!!!

mrsserap
12-05-2006, 11:11 PM
Arkadaslar diet yapanlarin yada herkesin rahatlikla yiyebilecegi birkac cesit makarna salatasi vermek istiyorum :D eminim sizlerde begeneceksiniz.
1- ton balikli makarna salatasi
yarim paket haslanmis penne makarna
1 konserve kutusu ton baligi
1 kucuk salatalik
1 konserve kutusu misir
1 domates
yarim bardak haslanmis bezelye yada haslanmis barbunya
1 dogranmis marul
zeytinyagi(istege bagli :D )
YArim limon hepsini karistirin afiyet olsun simdiden :)

2-Tavuklu makarna salatasi
1 adet haslanmis tavuk gögsu
yarim paket haslanmis makarna
1 marul
1 kutu misir
1 domates
1 kucuk salatalik
siviyag
istege bagli imon koyulabilir
afiyet olsun :D umarim begenirsiniz(begenirseniz arkasi gelecek)

Burcugül
01-16-2007, 10:39 PM
merhabalar bende kolay bir salata tarifi vereyim belki çoğunuz bunu biliyorsunuz ama olsun ben genede vereyim belki farklıdır.
garnitürlü makarna salatası
makarnaları haşlayıp sudan aldıktan sonra bir tabağa koyuyoruz.sonra başka bir kaseye biraz yoğurt,istenilen miktarda mayonez,yine istenilen miktarda sarımsak,bezelye,patates,havuçdan oluşan garnitürü,salatalık turşusu ve biraz tuz koyup güzelce çırpıyoruz,sonra haşladığımız makarnalarıda katıp bir güzel karıştırıyoruz.servis tabaklarına aldıktan sonra üstüne zeytinyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ve naneyide şöyle bir gezdirip istenirse bir dal maydonoz veya dereotu da koyup servis edebilirsiniz.
afiyet olsun :o

Yeldegirmeni
04-22-2008, 07:03 PM
1 paket makarna
3 dis sarimsak
250 gr kiraz domates ( kirmizi)
250 gr kiraz domates ( sari)
20 adet zeytin
6 dal taze reyhan
1 salatalik
sirke
zeytinyagi
tuz
karabiber

Bir tencerede 1 paket makarnayi ve 3 dis sarimsagi haslayiniz. Makarnayi süzerken sarimsaklarini atmayin, ayri bir kapta sos icin bekletin. Domatesleri ortadan bölünüz, zeytinlaerin cekirdegini cikartiniz, reyhani, salataligi dograyiniz.
Haslanmis olan sarimsaklari bir sarimsak ezme kalibina aliniz, bunun icine zeytinyagini,sirkey, tuz ve karar biber ekliyerekten sarimsaklari eziniz. Daha sonra elde ettiginiz sosu makarnaya ilave edip karistiriniz. Damak zevkinize göre tuz ve karabiber ilave edebilirsiniz

lebiderya
03-25-2009, 04:32 PM
Malzemeler:

4/3 paket makarna
1 yemek kaşığı sıvıyağ
10 adet kornişon(salatalık)turşusu
2 su bardağı garnitür (karışık)
10 dal maydanoz
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı mayonez
1 tutam tuz

Yapılışı:

1- Konserve garnitürünüzü süzün ve sudan geçirin, sarımsakları soyun ve havanelinde dövün. Maydonozları ve turşuları ince ince kıyın. Tüm malzemeyi geniş bir kaba alın.

2- 4/3 paket makarnayı içine içine tuz ve sıvıyağ koyduğunuz kaynar suda haşlayıp (10-15 dakika arası) süzün ve soğuk sudan geçirin.

3- Süzdüğünüz makarnayı karıştırma kabına dökün ve üzerine mayonezi yoğurdu ekleyerek iyice karıştırın. Streç filmle kaplayıp bir kaç saat beklettikten sonra servis yapın.

Fotoğrafı burda (http://www.mutfaksirlari.com/yemek_tarifleri/salatalar/makarna-salatasi-2/)