Orijinalini görmek için tıklayınız : Hamurişlerini Saklama Yöntemleri
dileku
01-06-2005, 03:38 PM
Slm,
benim derindonrucuya koyulabilecek kurabiye hamuruna ihtiyacim var. Ihtiyac oldugunda hemen cikarip form verip firinlayacak sekilde.
Simdiden sagolun1
dilek
Semina
01-25-2005, 01:13 AM
Slm...
Ben bircok cesit kurabiye yapip derindondurucuya koyuyorum. Baya uzun süre kalabiliyor hemen tazeyken koyarsan. cikarincada buzu bir kac dakika icinde cözülüyor, ve ayni taze yapilmis gibi tadinda hic bir degisiklik olmuyor. istersen sende öyle dene :wink:
leyla11
01-25-2005, 12:26 PM
Sevgili Dilek, bende yaptığım bütün kurabiye hamurlarını o an ihtiyacım olduğu kadarını kullanıp kalanını derin dondurucuda muhafaza ediyorum.İhtiyacım olduğu zaman çıkarıp rahatlıkla kullanıyorum.Sevgiler.
ipekkopaner
01-25-2005, 05:14 PM
deepfrez den çıkan kurabiye hamuru buzu çözülürken değişikliğe uğramıyormu? Sebzeler eritmeden buzuyla konuyor tencereye de... Poğaça hamuru da aynı böyle oluyormu acaba. Tşk.[/img]
Aylink
01-26-2005, 06:58 AM
deepfrez den çıkan kurabiye hamuru buzu çözülürken değişikliğe uğramıyormu? Sebzeler eritmeden buzuyla konuyor tencereye de... Poğaça hamuru da aynı böyle oluyormu acaba. Tşk.[/img]
Ipek,
Deep freeze den cikarinca elektrikli kesme bicagi ile kesip cozulmeden firina verirsen hic bir sey olmuyor kurabiyeye ben boyle yapiyorum. Birde pohacaya sekil verip mayalanmasi bittikten sonra deepfreeze koy ayni sekilde dondurucudan cikarip hemen uzerine yumurta surup firina ver bir harika ayni taze pismis gibi oluyor. Hatta benim buzlugumda su anda pohaca var misafir gelince hemen alip firina veriyorum cok rahat oluyor. Umarim bu bilgiler isine yarar.
Dostlar,
Pogaça, kurabiye türü hamurişlerini bayatlamamaları için ne şekilde saklıyorsunuz? Ben genelde soğuduktan sonra naylon torbaya koyuyorum ama o zaman da kokuları değişiyor gibi geliyor bana :( Ne önerirsiniz? Teşekkürler şimdiden...
BETÜL
02-17-2005, 08:23 AM
merhaba mine
ben cam kavanozda saklıyorum genelde . ama içinde maya olan poğaçalar ister istemez iki günden sonra cam kavanozda olsa bayatlar. o yüzden bu tarz olan şeyleri çok yapmamak gerekiyor.ben eğer çok yapmışsam ve kalmışsa dipfrize koyup istediğimde çıkartıp mikrodalgada ısıtarak tüketiyorum. :wink:
Sevgili Betül çok teşekkür ederim yardımına, bundan sonra cam kavanozda saklayacağım ben de :) Bugün bir arkadaşım da aynen senin gibi cam kavanozu önerdi, hatta o kavanozları anneanne usulü minik bez parçalarıyla (kapak yerine) kapatıyor, boğazını da bulaşık eldivenlerinden kestiği lastiklerle sıkıyormuş. Nemi önlüyor dedi. Hemen buraya da yazayım dedim :) Sağolasın..
banuş
02-25-2005, 12:16 PM
yasemin merhaba,
çalışan bir bayan olduğumdan dondurucuyu çok kullanıyorum.Örneğin mayalı poğaca , kurabiye , gözleme , mercimek çorbası , taze fasülye , köfte , bezelye , kuru fasülye ,soğan, biber ve hatta patates kroket gibi.
sonuç olarak soruna cevap vermeye çalışayım poğaca ve kurabiyeyi pişirip buzdolabı poşetlerine koyup ağzını sıkıca bağlıyorum .yenileceği zaman ise fırına atıyorum sadece ısıtıyorum o kadar yeni pişmiş gibi oluyor bi farkı olmuyor. istersen diğerlerini de nasıl kullandığım hakkında eğer işine yararsa bilgi verebilirim.
yasemin
02-25-2005, 01:45 PM
merhabalar
poğaçayı pişirip koyunca tadı değişmiyor mu eğer açıklarsan sevinirim
zeynep
03-10-2005, 12:17 AM
Ben hemen her turlu kurabiyeyi pisirip taze iken deepfreeze koyuyorum. Bazilari icinde yumurta oldugu icin tercih etmediklerini soyluyorlar ama simdiye kadar ne saglik ne lezzet acisindan bir problem yasamadim. Bu tereddutu olanlar en azindan Hatice'nin Arap kurabiyelerini http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2005/02/arap_kurabiye.html deneyebilir cunku yumurtalar zaten kaynatilmis...
Gecen hafta denedim ve aynen tazeligini korudugunu test etmis oldum. Buzlukta hazir, ani gelen misafirlerinizi bekleyen Arap kurabiyeleri tutabilirsiniz :)
Bilmiyorum buraya yazmam dogrumu ama hep merak ettigim bir sey mesela yarina misafiriniz gelecek bugun sabahtan kurabiye yaptiniz taze kalmasi icin nasil saklarsiniz?Bu soru simit ve pogacalar icinde gecerli.Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.
okale
04-11-2005, 04:00 PM
diğerlerini bilmiyorum ama poğaçayı fırından çıkar çıkmaz bir tencerenin içine büyükçe bir kumaş peçete yayarım üstüne sıcak poğaçaları doldurup poğaçaların üstüne peçetenin kalan kısmını örterim ve tencerenin ağzını sıkıca kapatırım bu şekilde günlerce yumuşacık poğaçalarım kalıyor.bunun için hiç kullanmadığın büyük kurulama bezleri bu iş için ideal. :lol:
BETÜL
04-11-2005, 05:12 PM
bende aynen ozlemcaki gibi saklarım poğaçalarımı. eğer fazla yapmışsam buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa koyuyorum. acil misafir geldiği zaman mikrodalgada ısıtıyorum. aynı yeni yapılmış gibi oluyor ve bayatlayıp ziyan olmasını önlemiş oluyorum.
kurabiyeler zaten bayatlamaya gerek kalmadan bitiyor.bazen artarsa cam kavanozda saklayorum..
simuzer
06-16-2005, 08:05 AM
Arkadaşlar,Marmeladı uzun süre muhafaza etmek istiyorsanız yapacağınız şey çok basit; marmelat kavanozunun üzerine yanmış şeker dökün, daha sonra kavanozun kapağını kapatın. Böylece özene bezene yaptığınız marmelatlar uzun süre sofralarınızı süsleyebilir. benden söylemesi...
Semina
08-09-2005, 12:15 AM
Merhaba arkadaslar. derindondurucuya koydumuz hamurlar, börekler, kurabiyeler vs. nekadar süre bozulmadan durur?
serbet
08-09-2005, 04:57 PM
merhaba semina, bu benimde merak ettiğim bi konu....
arta kalan her hamuru deneme amaclı derin dondurucuya atıyorum ama ne kadar süre dayanır bilmiyorum...
bilenler bilmeyenlere anlatsın arkadaslar.. :D
aybüke
08-10-2005, 10:16 AM
merhaba arkadaşlar;mayalı poğaça yaptım tepsiye sığmayanları deneme amaçlı dondurucuya attım 15 gün sonra pişirdiğimde ilk günkü gibiydi.
iklim
08-18-2005, 02:50 PM
Sevgili interwiever,
Ben yazdan herşeyimi buzluğa koyuyorum. Kışında inanılmaz rahat ediyorum. Yeni evlendiğimde de bu yöntem bana çok büyük kolaylıklar
sağladı. Herşeyi buzlukta tutunca işler daha kolaylaşıyor. sana da tavsiye ederim. Böreğine, pastasına kadar herşeyi buzlukta stokluyordum. Aniden çıkan gelen misafirler için büyük kolaylık sağlıyor.
Sevgiler
interwiever
08-18-2005, 03:42 PM
Sevgili İklim,
Aslında ben de özellikle çalıştığım için, buzluğu tercih ediyorum.Ama dolabım derin donduruculu olmadığı için buzulabilir diye endişe ediyorum.Gerçi çok iyi çalışıyor ama bir arkadaşım derin dondurucunun daha iyi olduğunu söyledi.Küçük buz torbalarına domates hazırladım.
Kurutmayı ilk kez yapacağım içinde ziyan etmekten ve her ne kadar mevsim normal sıcaklığın üstünde de olsa çürüyüp ziyan etmekten korktum açıkçası.Ama senin yardımınla rahatladım.İş çıkışı pazara uğramayı düşünüyorum.Teşekkürler...
Ben buzlukta sadece sigara böreğini hazır tutuyorum.Zaman zaman da fazla ekmek olunca buzluğa atıyorum.Diğer tepsi böreğini buzluğa koysam olur mu?Birde pastaları buzluğa koyunca bayatlamıyor mu?
Sevgiler
iklim
08-18-2005, 03:51 PM
Sevgili interwiever,
Tepsi böreğini hiç denemedim, ama sigara böreği tarzında yapılan
farklı tarifler var. Sanırım forumda da olması lazım. Ayrıca yufkayı dörde
keserek yaptığım bir gözleme var, onu da buzlukta tutabiliyorum.
Pastalara gelince ben her pastayı koymuyorum ama buzluktan çıktıktan sonra lezzeti değişmeyen pastalar var. Şu an tarifleri aklımda değil. En kısa zamanda bulup, foruma eklemeye çalışırım.
Sevgiler
yelda
08-23-2005, 12:47 PM
mantı yapmaya karar verince hamuru ve malzemeyi bol tutup bir kısmını derin dondurucuya atıyorum..doğrusu kısıtlı zamanlarda imdadıma yetişiyor..
Aşkın
10-03-2005, 10:51 AM
Nrmal kompostoyu yapıp henüz kaynarken kavonozlara doldurup, hiç kullanılmamış yeni bir kapakla ağzını sımsıkı kapatıp kavanozu ters çevirin. O şekilde soğuyana kadar beklesin. Sonra istediğiniz bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Bütün kompostu çeşitlerini yapabilirsin.Sevgiler.
hulyacandandemir
10-30-2005, 08:11 AM
ben ayrıca poğça için hazıladığım peynirli veya kıymalı harçları,karnıyarık,musakka için kızarttığım patlıcnları,kızarmış biber,havuç,menemenlik hazırladığım domates ve biber karışımı,haşlanmadan yıkanıp çekirdeklerini çıkardığım dolmabiberi,halka halka doğrayıp yıkayıp kuruttuğum sicri biberleri,pişip de artan gül böreğini ve 3 kat yufka ile sarılmış olan sigara böreğini,hazırlanmş yaprak ve lahana sarmasını,artan kekleri ve poğçaları atıyorum derin dondurucuya,buzdolabı poşetine atıyor havasını alıyorum ve ne bayat gibi oluyo ne de tadı değişiyor püf nokta havasını almak.
mayalanis hazir pogcalari tepsiyle birlikte buzluga koyup,buzlaninca tepsiden cikarip buzdolabi posetlerine koyuyorum..
gerektiginde cikarip muslugun altinda islatiyorum ve yaglanmis tepsiye diziyor uzerinede yumurta sarisini surup firinda pisiriyorum...buzunun cozulmesini beklemeye gerek yok
arkadaşlar
buzluğa börek(banyolu börek) atmıştım akşama pişereyim diyorum buzunun çözülmesini bekliyim mi yosa hemen yumurtasını sürüp atıyım mı fırına
yardımınızı bekliyorum
Hemen yumurtasini surup pisire bilirsin.ben tum boreklerimde uyguluyorum,sonuc muhtesem,taze gibi oluyor buzluktan ciktigi anlasilmiyor..
Bisey degil Burda yardimlasmak ve paylasmak icin bulusuyoruz.Yardimim olduysa ne mutlu bana SEVGILERLE..
tibili
11-30-2005, 05:59 PM
Kekleri ne kadar sürede ve hangi koşullarda saklayabilirim?Hafta içi misafirlerim için kolaylık olacağını düşünüyorum; ama iki gün içinde bayatlıyor :(
zeynep akıncı
11-30-2005, 06:09 PM
bazı arkadaşlarım deepfrize koyup sakladıklarını söylemişlerdi.çıkarınca aynı tazelikte oluyormuş.
nisanur
11-30-2005, 06:12 PM
EVET ZEYNEP BENDE COK DUYDUM,COK OLUMLU SONUCLAR ALMISLAR.
TIBILI BENCE SEN MISAFIRLERE YAPMADAN ONCE KENDINE YAPIP BI DENE OYLE SAKLA,BAKALIM NASIL OLACAK BEN SANA SOYLEDIM AMA SADECE DUYDUM,SONRA MISAFIRLERINE MAHCUP OLURSUN ALLAH KORUSUN.
HOSCAKALIN...
tibili
11-30-2005, 07:27 PM
Evet haklısınız; acaba çıkardıktan sonra ısıtmak gerekiyor mu yoksa birkaç saat önceden bekletmeli mi?
Orange
11-30-2005, 07:44 PM
...
burcuakın
11-30-2005, 08:45 PM
annem hep deepfrize koyar snowwihteın dediği gibi streç filme koyar ve çıkardıktan sora hemen de erir ve tadı da çok güzel olur...tavsiye ederim
tibili
12-01-2005, 09:31 AM
Çok tşk. ederim arkadaşlar.
fırından eşim ekmek hamuru almış ve ogün okadar yorgundum ki bişeyler yapamadım ondan dolayı hamuru olduğu gibi 1gün buzdolabında beklettim,sonrada deepfreeze attım,1haftadır orda acaba çıkartıp tekrar kullanabilme şansım nekadar direkt atmalımıyım onu?
evet bu konuyu bende çok merak ediyorum. formda okuduklarıma göre mayalanmış hamurdan poğaçalar yapıp kalan hamuru derin dondurucuya atıyorlar .yanlış mı anladım acaba? pişirmeden çiğ hamur atlırmı derin dondurucuya ve atılırsa daha sonra nasıl kullanıma hazır duruma getirilir?
sukran.unal
12-01-2005, 10:40 AM
akan cığım hamuru atmadan bence oda sıcaklığında beklet ve biraz kendine gelecek olursa istediğin şekilde kullan .
dolunay-izmir
12-01-2005, 10:46 AM
sukran.unala katılıyorum sonuç alabileceğinede inanıyorum
haber bekliyoruz...
DerindeniZ
12-01-2005, 05:45 PM
Merhaba Akan,
Ben devamli donmus hamur alip kullaniyorum. Kullanacagin zaman disari cikarip iki katina cikana kadar beklemen gerekiyor.
kırıntı
12-06-2005, 07:59 PM
Bir de simit olayı var.Bir gazetede okudum.Uyguluyorum ve çok memnun kaldım.Simitleri biraz fazla alıp kalanlarını derin dondurucuya koyuyorum.Kahvaltılar da simitçi geçecek mi diye camlara tünemeden çıkarıyorum dondurucudan bir iki dakika sonra doğru ekmek kızartma makinasına.Off,çıtır çıtır fırından yeni çıkmış gibi.Hem artık kim korkar çatkapı misafirden.Afiyetle........
a.pinar
12-06-2005, 09:44 PM
yazdiklarinizin hepsini okudum bende cogunuzun yaptigi gibi yaptigim bir cok seyi buzluga koyuyorum.börek, pogaca, kek, kurabiye türü seyleri pisirip ayni gün buzluga koyuyorum misafir gelince cikariyorum mikroya koymuyorum kendiliginden cözülünce lezet farki olmuyor.portakal agacindaki rulo köfteyi hep hazir bulunduruyorum.mantilari 1 gün kurutup öyle koyuyorum o zaman sekilleri bozulmuyor. birsey daha ne olursa olsun buzlukta yiyecekleri cok uzun süre bekletmeyin
imported_CİMCİME
12-20-2005, 09:15 AM
merhaba arkadaşlar yakın zamanda toplu misafirim gelecek ama çalıştığım için oan yapmaya pek faktim olmayacak sodalı börek yapacağım pişirdikten sonra deefriz de saklamak istiyorum .ama merak ettiğim üzerine yumurtalı-susamlı karışım yapıyoruz bundan dolayı bozulma olurma lütfen beni aydınlatırmısınız teşekkürler :(
özlemözlen
12-20-2005, 09:34 AM
Cimcime pişirdikten sonra soğur soğumaz hemen bekletmeden dilimleyip derindondurucuya atabilirsin emin ol hiç bir şey olmaz. Misafirlerin geleceği günde çözdürürsün ve sıcak fırnda( fırın ısıtılıp kapanacak) ısıtırsın yeni pişmiş gibi olur.
ipeko
01-19-2006, 04:42 PM
arkadaşlar merhaba, çok merak ettiğim bir şey var. Derindondurucu da bu kadar şeye nasıl oluyorda yer buluyorsunuz. Benim 2 tane buzdolabım var ikiside büyük boy olmasına rağmen ben sığamıyorum bir türlü. Etlerim, yazdan dondurduğum sebze ve meyveler, köftelik ekmekler, biraz köfte, yekelik ayrılmış kıymalarım derken doldu işte.... Kurabiye, pasta, kek, poğaça koyabilsem mükemmel olacak ama ne yazık ki yer. Galiba tek bir derindorucu almak vakti geldi artık....
tugkan
02-02-2006, 12:39 PM
arkadaşlar ben poğaçaları yaptıktan sonra ertesi güne bayatlıyor bayatlamamsı için ne yapabilirim acaba içine koyduğumuz malzemelerden mi kaynaklanıyor ben içine süt sıvı yağ yumurta maya şeker ve tuz koyuyorum
Yetur
02-02-2006, 02:59 PM
sevgili tugkan kurabiye ve poğaçaların bayatlamaması için saklama kabınıza 1 tane küçük elma koyun.
nehirsu
03-21-2006, 01:07 PM
acaba mantiyi hangi asamada bekletebiliriz mesela bugun yapip yarin veya ertesi gun servis yapicaksak kizarttiktan sonra buzdolabinda mi bekletmemis gerekiyor malum icinde kiyma var :roll:
nehirsu
03-21-2006, 03:04 PM
yazdiklarinizin hepsini okudum bende cogunuzun yaptigi gibi yaptigim bir cok seyi buzluga koyuyorum.börek, pogaca, kek, kurabiye türü seyleri pisirip ayni gün buzluga koyuyorum misafir gelince cikariyorum mikroya koymuyorum kendiliginden cözülünce lezet farki olmuyor.portakal agacindaki rulo köfteyi hep hazir bulunduruyorum.mantilari 1 gün kurutup öyle koyuyorum o zaman sekilleri bozulmuyor. birsey daha ne olursa olsun buzlukta yiyecekleri cok uzun süre bekletmeyin
mantilari nasil kurutuyorsunuz acaba firindami yoksa nromal ortamdami :roll:
serbet
03-21-2006, 03:54 PM
ben fırında kurutuyorum canım...sonrada buzdolabı posetlerine koyup hooop dolaba...cok kolaylık oluyor...tavsiye ederim nehirsu...
nehirsu
03-21-2006, 05:27 PM
ben fırında kurutuyorum canım...sonrada buzdolabı posetlerine koyup hooop dolaba...cok kolaylık oluyor...tavsiye ederim nehirsu...
serbetcim bunlari kucuk bi borcama dizip buzlukta dondurup sonra yeterince sertlesince posetlere koyup dondurucuya atsak olurmu??
sonra bunlari cozmek icin ne kadar beklemeli yada dogrudan et suyunda yumusatipmi servis etmeli :roll:
ay ben bilmedigim kadar acemiymisimde haberim yokmus yaa :oops: :oops: :oops: :lol:
serbet
03-22-2006, 01:21 PM
sanırım mantıları büktükten sonra buzlukta dondurmaktan bahsediyorsun...ben bu sekild hic denemedim...olabilir aslında, ama inan fırında kurutmak da fazla zaman almıyor...
dondurucudan cıkarınca hemen kaynayan suya atacaksın...cözülmesini beklemeden...
kolay gelsin...
Nehirsu, annem mantıyı kızarttıktan sonra budolabı poşetlerinde buzlukta saklıyor.
nehirsu
03-22-2006, 03:17 PM
Nehirsu, annem mantıyı kızarttıktan sonra budolabı poşetlerinde buzlukta saklıyor.
tesekkur ederim mutfak cadisi :) deniycem bunu
nehirsu
03-22-2006, 03:20 PM
serbetcim cok tesekkur ederim mantinin bu yontemi deniycem galiba herkez boyle yapio gorduum kadariyla ama 4/1 ini ayirip firinda kurutmadan dondurmayi ve saklamayi deniycem galiba boyle boyle ogrenecegiz :D
merhaba zeynep
sanırım sen arap kurabiyeyi dondurucuya koymuşsun haftaya kızımın doğum günü varda bende şimdiden yapıp koymak istiyorum herşeyi yaptıktan sonramı koydun dolaba birde çıkarınca herhangi bir işlem yaptınmı bir haftada birşey olmaz sanırım değilmi teşekkürler
ayrıca mayalı poğaça yapıp koymak istiyorum bunu deneyen varsa nasıl yaptığını anlatabilirmi teşekkürler
BETÜL
04-14-2006, 10:37 AM
canım arap kurabiyeyi hiç dondurucuya koymadım.çünkü onun sıcak sıcak o karışıma bulanması gerek. hamuruda açıkçası zor değil. ben taze yapmanı öneririm.
ama mayalı poğaçaları koyabilirsin. Pişirdikten sonra oda sıcaklığına geldiği vakit buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuya koy. istediğin vakit çıkartıp fırında yada mikrodalgada ısıttığında yeni pişmiş gibi oluyor.
teşekkürler betül
bu arada kızımın ismide betül onun adınada teşekkür
tuba-d
04-14-2006, 11:39 AM
merhaba mebe
ben arap kurabiyeyi pişirdikten sonra, üzerini nesquikli karışıma bulamadan dondurucuya koydum.Çıkardığımda da ısınmış fırında biraz beklettikten sonra(dışının sıcak olması gerekiyor), karışıma buladım.Tadında ve görüntüsünde bir değişiklik olmadı.
Mayalı hamurları da ya pişirmeden ya da pişirdikten sonra dondurucuya koyarım.
kolay gelsin.
nehirsu
04-14-2006, 10:08 PM
merhaba mebe
ben arap kurabiyeyi pişirdikten sonra, üzerini nesquikli karışıma bulamadan dondurucuya koydum.Çıkardığımda da ısınmış fırında biraz beklettikten sonra(dışının sıcak olması gerekiyor), karışıma buladım.Tadında ve görüntüsünde bir değişiklik olmadı.
Mayalı hamurları da ya pişirmeden ya da pişirdikten sonra dondurucuya koyarım.
kolay gelsin.
arap kurabiyelerimi ben kakaoya kahveye ve sekere buladim oyle koydum daha cikarmadim ama haticeninkiler kadar guzel gozukmuyor ayrica cok aci oldular :cry:
betul
04-15-2006, 01:08 AM
Kakao buzdolabina girdiginde acilasirmis. Tiramisu yapildiginda tam servisten once kakao serpilmeli diyordu italyan yemekleri kitabimda..
nehirsu
04-15-2006, 10:46 AM
Kakao buzdolabina girdiginde acilasirmis. Tiramisu yapildiginda tam servisten once kakao serpilmeli diyordu italyan yemekleri kitabimda..
ben dolaba koyduklarimi denemedim henuz yedigimisden artanlari koymustum dolaba zaten :oops:
f_akgol
05-25-2006, 09:37 AM
merhabalar;
pztesi günü misafirlerim için bişeyler yapacağım ama malesef hafta sonu evde olmadığım için perşembeden yapmak zorundayım. çalışıyorum ve hiç vaktim yok. lütfen bana derindondurucu ya da buzdolabında saklayabileceğim hamurişi tarifleri önerir misiniz? Bir de mesela tiramisu yapsam kremasını dökerek, buzdolabında pztesiye kadar bozulur mu?
şimdiden teşekkürler
Fatima
06-01-2006, 09:25 AM
diğerlerini bilmiyorum ama poğaçayı fırından çıkar çıkmaz bir tencerenin içine büyükçe bir kumaş peçete yayarım üstüne sıcak poğaçaları doldurup poğaçaların üstüne peçetenin kalan kısmını örterim ve tencerenin ağzını sıkıca kapatırım bu şekilde günlerce yumuşacık poğaçalarım kalıyor.bunun için hiç kullanmadığın büyük kurulama bezleri bu iş için ideal. :lol:
merhaba okale,
bu yöntemi sirf normal pogacalar icin mi denedin yoksa hatice'nin her zaman yaptigi mayali pogaca ile de denedin mi? yani sekillerinde degisiklik oluyor mu? Bana sanki kabarikliklari sönüyormus gibi geliyor da. Cevap verebilirsen sevinirim.
eliyza
06-11-2006, 11:18 PM
arkadaslar ben ekemegi evde yapiyorum malum bizimkiler market ekmegini pek tercih etmiyolar :? bende calistigim icin biraz zorlaniyorum bende dondurucu yontemini deniyim dedim ma yuzume gozume bulastirdim :cry: iki tepsilik ekmek hamuru yogurmustum bir tepsisini pisirdim diyerini direk dondurucuya koydum evde ekemk bitince bende donurucudaki ekmegi pisirim dedim :) sabah ise gitmeden once ekmegi dondurucudan cikardimve aksam eve geldigimde hamur hic kabarmamisti :? oysaki benim hamurum kabarip tepsinin disina tasiyordu bir iki saat daha bekledim yine ayni firini isitip pisirmeye biraktim biraz kabarir gibi eti ama eski yaptigim ekmekten eser yoktu :oops: ekmek sonunda pisti ama hic begenmedim yani guzel olmadi o aksam ekemge marketen aldik ve ben o ekmegi zay olmasindiye yarisini ince ince dilimleyip dondurucuya koydum kahvaltida yumurtayla kizartirim diye diyer yarisinidan robotan gecirdim kofte ici icin onuda dondurucuya koydum ekmegi zay etmemis oldum
arkadaslar siz nasil sakliyosunuz dondurucuda ekmek hamurunun belkide ben biryerde yanlis yapmisimdir simdiden cevablarinizi bekliyor olacagim her sey icin cok sag olun sizlerden cok sey ogrendim
Barış
06-12-2006, 01:55 AM
Sevgili Eliyza , kısacık bir hatırlatma , maya canlı bir bakteridir ve bakteriler belli bir soğukluktan sonra üremeyi ve gelişmeyi durdururlar , mayanın yeniden harekete geçebilmesi ve ivme kazanabilmesi için gerekli olan sıcaklığı bulması gerekir ama bu sıcaklığı bulurkende dikkat edilmesi gereken unusrlar var , üzerinin kabuk bağlamaması vs hepsini uzun uzun yazmak yerine difrizde ( bence ) doğru saklama tekniğini anlatayım istersen .
Örneğin 25 dk pişme süresi olan bir ekmeği 15 dk kadar ( yarım ) pişirin ve fırından çıkardıktan sonra soğuyunca saklama koşullarına uygun bir kapta saklayın , bu şekilde hem birdaha mayalanmaya hemde kafanızdaki acabalara gerek kalmayacaktır .bu arada yeniden 10-15 dk daha pişirmeyi unutmayın sakın :)
Cagla Senger
06-12-2006, 03:41 AM
Burada supermarketlerde bazi ekmek turu ( genelde beyaz ekmek ) yari pisirilmis sekilde dondurulmus olarak satiliyor. Evde pisirme islemini bitirip "taze " ekmege sahip olunuyor.
sukran.unal
06-12-2006, 09:28 AM
SEVGİLİ ELİYZA , YAPTIĞIN EKMEK VE DİĞER HAMUR İŞLERİNİ MUTLAKA PİŞİRİP SAKLAMALISIN GEREKTİĞİNDE DE ÇIKARTIP YARIM SAAT VEYA VARSA VAKTİN BİR SAAT ÖNCE ILIK ORTAMA AL HATTA BÖREK YADA KURABİYELERİ BEN SERVİS YAPACAĞIM TABAKLA FIRINDA BİRAZCIK ISITIYORUM VE YENİ FIRINDAN ÇIKMIŞ GİBİ OLUYOR. TIRTIL KURABİYE, PAMUK POĞAÇA,YADA İKİŞER YUFKA İLE YAPIP KOYDUĞUM KOL BÖREKLERİ FAVORİLERİM ARASINDA.SEVGİLERİMLE
Cagla Senger
06-13-2006, 01:25 AM
eliyza, mademki pisreceksin, buzluga koymadan once dilimlemeyi unutma. Bu sekilde donmus halde de olsa icinden istedigin kadar dilim alip gerisini tekrar cozulmeden buzluga koyabilirsin.
summer
06-13-2006, 09:18 AM
Arkadaşlar şimdi benim kafam karıştı... Yaptıgımız kurabiye, pogaca, börek vs. hamur olarakmı deepfreze atıp saklıyoruz ?? Yoksa pişirdikten sonra mı deepfreze atıyoruz ?? :roll:
nur.naz
06-13-2006, 09:36 AM
summerciğim pişirdiğin hamur işlerini uzun bir süre kullanmayı planlıyorsan uygun kaplara koyup difrize koyabilisin, yaptığın hamurlardan bir kısmını kullanıp bir kısmını ayıracaksın onlarıda difrize kaldırabilirsin yani hem pişmiş hemde çiğ hamurlarını koyabilirsin. Birde pişirdiğin malzemeliri difrizden çıkardığında ısınmış fırında tutarsan taze gibi oluyor bunun için gerçi en uygununun mikro dalga olduğunu söylüyorlar ama ben denemedim mikro dalga fırınım yok o yüzden. bilmem yardımcı olabildimmi **sevgi ve lezzetle kal**
okale
06-13-2006, 12:02 PM
keki buzlukta nasıl saklıyorsunuz.pişirdikten sonra dilimliyormusunuz bütün olarakmı koyuyorsunuz çıkartınca ısınmış fırındamı bekletiyorsunuz kek sıcak pek yenmiyor ısıttıktan sonra tekrar soğuyunca nasıl oluyor bu yöntemi uygulayan arkadaşlar bilgilendirirseniz sevinirim.
ebrusam
06-13-2006, 12:25 PM
Fazla kek kaldığı zaman, dilimleyerek strec ile sarıyorum. Ancak, kullanacağım miktarda paketliyorum, daha sonra istediğimde çıkarıp oda sıcaklığına çözdürüyorum.
Bir kere fırınlamıştım ancak kekler kurumuştu. Derin donduruca hava almayacak şekilde paketleyip kaldırırsan tazeliğini kaybetmiyor.
canımcım
06-16-2006, 03:47 PM
EVET OKALE BENDE EBRU GIBI YAPIYORUM HATTA BUZLUGUMDA YER VARSA BUTUN KOYUYORUM KEKI SONRA ODA SICAKLIGINDA COZDURUYORUM
:D
sacha754
06-16-2006, 04:37 PM
herkese selam
bende yazılanlar ile ilgili kendi deneyimlerimi paylaşmak istedim. ben kurabiye ve poğaçaları attım buzluğa ama genelde istediğim lezzeti bulamadım çıkardıktan sonra. onun yerine buzluk böreğimi sürekli hazır tutarım. 1 su bardağına yarım su yarım zeytinyağı karışıtırıp yarısını bir yufkaya döküp çeşitli içlerde ve şekillerde börekler sarıp , hatta yumurtalarınıda sürüp dondururum.gerek olduğunda buzlu buzlu pişirirm. muhteşem olur. mantılarıda bir tepside buzlukta donudurur sonra poşetlere doldurum. fırınlanmış mantıların tadı benim hoşuma gitmedi.
dastra
08-18-2006, 10:37 AM
hamur koymayı hiç denememiştim mutlaka deniceeem...
psikoterapi
09-14-2006, 07:04 PM
Merhaba arkadaşlar;
Birçok yorumda pişmiş poğaça, kurabiye, ekmek gibi hamurişlerinin buzlukta saklanıp sonradan mikrodalgada ısıtılabildiği yazılmmış. benim merak ettiğim, mikrodalgada hamurişlerini ısıtınca üstleri kurumuyor mu? Ben ısıtmak amaçlı börek ya da poğaça koyduğumda çok kısa süre bile tutsam hemen üstleri kuruyor, kaskatı oluyor, yiyemiyoruz.
Mikrodalgada ısıtmanın da püf noktaları var mı? ben tabağın içine altı ıslanmasın diye bir peçete koyup üzerine de poğaçalarımı koyuyorum.
irema
09-18-2006, 10:29 AM
arkadaşlar malum ramazan geliyor.bende haftasonu yufka alıp epey sigara böreği sardım.yalnız aklıma takılan bişey var.pişireceğim zaman deerfrezeden çıkarıp direk kızgın yağamı atmalıyım?ben gül böreği yaptığım zaman dondurucudan çıkarıp kaynar suya atıyorum.heralde sigara böreğide aynı mantıkladır diye düşünüyorum.ama dondurucudan çıkınca üzerinde hafif bir buzlanma oluyor kızgın yağda bu yağı iyice sıçratmazmı?
Esra Zengin
09-18-2006, 10:34 AM
Sevgili irema ben de sigara böreği sarıp deepfreze'e atmıştım çıkarıp kızartmaya çalışırken her yerim yandı.Sanırım çıkarttıktan sonra bi süre dışarıda bekletip buzun erimesini beklemeliyiz.
irema
09-18-2006, 11:21 AM
işte bende ondan korkuyorum.bende biraz bekleyip ondan sonra kızartayım bari.saol
rubin
09-18-2006, 11:27 AM
sevgili irema, sigara böreğini buzluktan çıkarıp direkt bol kızgın yağa atıp kızart. Yağ sıçramasından korkuyorsan telden yapılmış yağ sıçratmazlar var. ya da normal kapakla da kızartabilirsin. çabuk kızardığından sorun olmuyor... sevgiler.
irema
09-18-2006, 12:09 PM
eğer bu şekilde yapanlar varsa ve yanmadıysanız bende böyle deneyeyim o zaman :lol: :lol:
teşekkür ederim :D
aynur sultan
09-20-2006, 05:45 PM
merhaba arkadaşlar ben yeni üyeyim devamlı siteyi takip eder faydalı bilgiler edinirim merak ettiğim şey daha önce verildi ama pek anlamadım misafir gelince telaş olmadan,dondurucuda nasıl hazır poğaça ve kurabiye saklayabilirim . :cry:
Okyanus-Deniz
09-20-2006, 06:42 PM
tüm çeşitleri hava almayacak şekilde paketlerseniz hiç bozulmadan saklayabilirsiniz. ikramdan önce biraz sıcak fırında tutup çözülmesini beklerseniz sorun çıkmaz. aşağıdaki topic te çok işinize yarar.
http://www.tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=933
bende hamur haliyle buzlukta bekletiyorum dışarı çıkarınca hamur çabuk salıyo kendini şekillendirip fırınlıyorum
rengarenk
10-30-2006, 02:03 PM
BENDE TUZLU KURABİYE BÖREK POĞAÇA GİBİ HAMUR İŞLERİNİ HEM ÇİĞ HEM PİŞMİŞ SAKLARIM DONDURUCUDA. KEKİ İSE PİŞMİŞ SAKLIYORUM ŞİMDİDE ELMALI KURABİYEYİ HEM ÇİĞ HEM PİŞMİŞ KOYDUM BAKALIM NE OLACAK. DENEME MAKSATLI AZ KOYDUM..
HaticeNur
11-09-2006, 08:16 AM
Arkadaslar Pismis et veya tavuk derin dondurucuda saklanabilirmi? Ben tavuk gogus etini tencerede susuz kavurup pisiriyorum. Eger dondurucuda saklayabilirsem cikarinca bezelye havuc gibi sebzeler ekleyip acil yemek yapabilirim diye dusundum. Nasil olur sizce? Sevgiler
psikoterapi
11-09-2006, 11:15 AM
HaticeNur merhaba;
Ben hem pişmiş eti, hem de bazen pişmiş yemeği saklıyorum. Lezzetinde bir bozulma olmuyor. Bazen yapılan yemeklerden bir tabaklık falan artar ya, ben onu hemen dondurucuya kaldırıyorum. Yemeğim olmadığı bir gün hemen çıkarıp mikrodalgada çözdürüp yiyebiliyoruz.
KÖFTEHOR
12-13-2006, 09:24 AM
merhaba bende bişey sorucam hani bu börekleri yapıp dondurucuda
saklıyorum diyosunuzya pişirip öylemi saklıyosunuz?yoksa hazırlayıp
koyup çıkarıncamı pişiriyosunuz.Bide pişmiş yada pişmemiş dolaptan
çıkarır çıkarmazmı fırına veriyosunuz.çok soru sordum amabişey daha, ne kadar zaman saklayabilirim buzlukta?Cevap verirseniz çok sevinicem.
çalışan bi bayanım ve yeni evliyim dolabıma bişeyler hazırlamak istiyorum.
aniden misafir gelince ne yapacağımı şaşırıyorum.
okale
12-13-2006, 09:36 AM
ben yufkayı sigara böreğinin kalın şeklinde sarıp o şekilde buzluğa koyoyorum sonra çözülmesini beklemeden tepsiye dizip pişiriyorum.ama genelde herşeyi pişirip koyanlar var,poğaça kurabiye pişirip buzluğa koyuyor herkes.sonra ya dışarıda bekletiyor yada ısınmış fırında .
BETÜL
12-13-2006, 10:10 AM
merhaba
ben poğaça ve keki piştikten sonra buzluğa koyuyorum. çıkarıp direk fırında ısıtıyorum.
böreği pişirmeden buzlukta saklıyorum. çıkarıp çözülmesini beklemeden tepsiye dizip üzerine yumurtasını sürüp hemen pişiriyorum.
sevgiler
selma gülgün
12-13-2006, 02:12 PM
Merhaba bende kekleri,poğaça,börek ve hertürlü yemeği piştikten sonra dondurucuda saklıyorum,ihtiyacım olduğunda da vaktim varsa dışarıda biraz bekletiyorum yoksa çıktığı gibi fırına koyup biraz ısıtıyorum.Tadında ve görünüsünde bir bozulma olmuyor.Güvenle deneyebilirsiniz.Sevgiyle kalın..
esrax
12-16-2006, 01:20 AM
rengarenk merhaba,uzun zaman geçti ama ben senin elmalı kurabiyeleri merak ettim buzluktan çıkınca nasıllardı.çünkü elmalı kurabiyelerim nedense ertesi güne kalınca yumuşuyor ve yenmiyor.eger buzluktan aynı lezzette çıkıyorsa israf olmamış olur.merakla bekliyorum.şimdiden teşekkür ederim
böcek
12-21-2006, 07:53 PM
bende hamurları kurabiyeleri piştikleri günü poşetleyip dondurucuya koyuyorum..kullanacağım zamanda çıkartıp mikrodalgaya verşiyorum sanki yeni yapmış gibi oluyor çok güzel bir yöntem..ne güzel herşeyin artık kolayı var :)
HIRSIZ-POLIS
12-21-2006, 07:56 PM
mikrodalga da isinan hicbirsey firinda ya da baska sekilde isitmaya benzemiyor, bir tuhaflastiriyor, ben sadece pilav ya da kuru yemekleri isitiyorum mikrodalga da, birde sut, isitmasi kolay oldugu icin ama diger seyleri tavsiye etmem.
nagis
12-21-2006, 11:56 PM
Tanışma toplantımızda Zeynep-Efe de aynen senin söylediğini söyledi Hırsız Polis... :shock: Ben de tam tersi düşünüyorum..Sanki yiyecekler taptaze gibi oluyor..Hatta ocakta ısıtmaktan çok daha lezzetli olduğunu düşünüyoruz...Fırında ve ocakta ısıtma işini bıraktık çoktan...Özellikle ekmekleri...Genelde buzdolabında saklıyoruz..Mikrodalganın buz çözme ayarında ısıtınca..sanki fırından yeni çıkmış gibi oluyor..Yemekler de öyle...Buz çözme değil de en düşük ayarında ısıtıyoruz...Sanki yeni pişirmişsin gibi...enfes...babam bile alıştı...biz olmadığımızda kendi mikrodalga da ısıtıp yiyor yemeğini...SÜt ise..sanki köyden inekten yeni sağılmış da kaynatılmış gibi..(ben çok severim köy sütünü...)..Kurabiye..Mayalı pohaçalar..börekler ..hep fazladan yapılıp derin dondurucuya atılır bizim evde de..Ve onları çıkartınca.. mikrodalgada buzunu çözdürüp taptaze gibi yiyoruz...Yani biz ailecek çok memnunuz.... :roll:
canımcım
12-22-2006, 01:43 AM
SEVGILI HIRSIZPOLIS BEN NAGISE KATILIYORUM AMA PUF NOKTASI BENCE DUSUK AYARDA UZUN DAKIKADA ISITMAK....SEVGILERLE..
Skutluol
01-18-2007, 04:34 PM
Merhaba Arkadaslar,
Anladigim kadariyla herkes saklayacaklarini pisirip kaldirmayi tercih ediyor.
Ben once kendi yaptiklarimi ve tecrubelerimi aktarmak sonra da bir soru sormak istiyorum ;
ben kofte icin 1 kg kiyma alip tum malzemeleri ekler yogurur bir tepsiye sekil verir daha sonra da buzlukta kisa bir sure donmasini sagladiktan sonra saklama kabina arasinda yagli kagit sererek dizerim. Onceleri yumurta eklememeyi dusunurdum ama simdi 1 kg. yufka ya 1 ad. yumurta ekliyorum. Cunku aldigim hazir dondurulmus koftelerin icinde de yumurta oldugunu okudum.
Bu yontemden oldukca memnunum, is cikisi yorgun oldugum aksamlarda iyi bir alternatif.
Birde sigara boregi gibi (ama daha kalin) borek sarip ayni sekilde kaldiririm.
Buda cok iyi oluyor duruma gore ya direkt kizartiyorum yada yumurta sarisi surup firinliyorum.
Sorum ise su ; kurabiye yaptim dun aksam ve denemek icin 6 tane ayirip pisirmeden saklama kabina dizip kaldirdim, ama simdi sizin yazdiklarinizi gorunce tereddut ettim, pisirmelimiydim ?
ben simdi cok merak ettim sonucu firini actigimda hemen kurabiyeleri de pisirip size bilgi veririm.
birde keki merak ettim nasil yani gercekten hic tadi bozulmuyormu yani ?
tsk ederim,
Skutluol
01-18-2007, 04:38 PM
hatlar karismis :oops:
"1 kg. yufka ya 1 ad."
kiyma yazacaktim :cry:
esrax
01-18-2007, 09:56 PM
arkadaşlar yaş pastayı donduran varmı
HIRSIZ-POLIS
01-18-2007, 10:04 PM
evet rahatlikla dondurabilirsin, hatta burda ( Hollanda) marketlerde yas pastalari derin dondurucu bolumunden alabiliyorsunuz.
sacha754
01-19-2007, 10:19 AM
arkadaşlar ben çikolatalı sufleyi çiğken dondurdum. şimdi pişirmek istiyorum. sizde erimesinimi bekleyeyim yoksa donmuş olarak mı koyayım fırına. benim sufle tarifim normalde 1 haftaya kadar buzdolabında çiğ olarak saklanabiliyordu. ama buzlukta hiç bir fikrim yok
Skutluol
01-19-2007, 12:17 PM
kurabiye ile ilgili soruma yanit verecek birileri yok galiba :roll:
nehirsu
01-19-2007, 01:24 PM
kurabiye ile ilgili soruma yanit verecek birileri yok galiba :roll:
ben pisirmeden koymadim hic bence pisrerek koy cikartinca zaten cabuk cozuluyor yarim sattte tamam
hosseda
01-19-2007, 03:42 PM
skuthuol. daha pisirmedin mi o 6 kurabiyeyi? merak ettim valla. Pismeden koymak da kolaylik cunku cok yapinca tepsi yetmiyo bazen.
Bu arada arkadaslar ben de kendi tecrubelerimi paylasayim sizlerle:
Ben kofte yapacagim zaman kiymayi hep fazla alirim, yogurup sekil verip bi kismini pisirir kalanini da buzluga atarim. Tavaya direk atip basta biraz kisik ateste pisirince problem olmuyo. Bu sayede cok rahat ettim, evde yemek olmayinca ya da kofte isteyince atiyom tavaya o arada da patatesimi kizartiyom. Super oluyo.
Boregi de ya bos tepsim varsa onunla tepsi boregi olarak ya da gul borek veye iri sigara boregi seklinde koyuyorum. Sabah pisirceksem gece yatarken buzluktan cikarip buzdolabina aliyom, diger turlu biraz uzun suruyo pismesi.
Keki de buton kek kalibinda pisiriyom. Bi olcu iki kaliba yetiyo, birini yiyoruz birini buzluga. Bazen biraz dolap kokusu siniyo ama yine de iyi.
Kurabiye de pisirip koyunca cok guzel cikiyo, cigden denemedim. Ben sekerpare ya da kalbutabastiyi da serbetlemeden atiyom, valla taze gibi oluyo serbetleyince.
Ben etli dolma doldurunca da elim aza gitmedigi icin hep yarisini buzluga atiyom, cikarp pisirmek cok kolay oluyo.
Simdilik aklima gelenler bunlar. Buzluk gercekten kolalik, hem buzluk sayesinde ekmekler de cope gitmiyo.
http://gulidem.blogcu.com
nehirsu
01-19-2007, 04:16 PM
hosseda bende senin gibi yapiorum cogu seyi yanliz yaprak sarmasinda devamli problem yasiyorum o yuzden artik atmamaya karar verdim yapraklar kagit gibi oluor cikartinca
esrax
01-19-2007, 04:53 PM
cevabın için teşekkürler hırsız polis artık yarım kalan pastalarımı dondurucuya atabilcem
hosseda
01-19-2007, 08:17 PM
Nehirsu ben yaprak sarmayi pisirmeden koyuyorum. Pisirip koyunca pirincler dagiliyo. Kisik ateste pisirmek gerekiyo cikarinca da.
merhaba arkadaslar yardima ihtiyacim iki hafta sonra oglum 7 yasina girecek allah kismet ederse ben dogum gününü evde yampmayi düsünüyorum nasil bir ikramda bulunabilirim misafirlerime simdiden tessekürler :roll:
Okyanus-Deniz
01-21-2007, 03:28 PM
elaa burası daha amaca uygun gibi sizin için
http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=285
kolay gelsin...
medura
01-22-2007, 11:54 AM
Çok komik bir soru belki ama, anneme 1 paket hazır yufka getirdi biri. O da o an börek yapamadı, derin dondurucuya atıverdim, börek halinde değil yani. Çıkarınca hüsrana uğramam de mi?
nehirsu
01-22-2007, 12:11 PM
Çok komik bir soru belki ama, anneme 1 paket hazır yufka getirdi biri. O da o an börek yapamadı, derin dondurucuya atıverdim, börek halinde değil yani. Çıkarınca hüsrana uğramam de mi?
medura bende tr den ucaga binmeden 3-4 saat once paketlettim daha once almadim cunki ezilip buzuluyorlar bi suru esyayla geldigimiz icin...yufkalarimi eve gelince dondurucuya attim 2 serli paketler halinde disari cikartinca yarim saatte cozuluyor ve istediin sekilde kullanabilirsin cnm bisey olmaz
medura
01-22-2007, 04:54 PM
Çok teşekkür ederim nehirsu.
Çok teşekkür ederim nehirsu.tessekür ederim cevabiniz icin Okyanus&Deniz :)
aNnEcİk
01-27-2007, 03:01 AM
Nehirsu ben yaprak sarmayi pisirmeden koyuyorum. Pisirip koyunca pirincler dagiliyo. Kisik ateste pisirmek gerekiyo cikarinca da.
http://gulidem.blogcu.comhosseda pardon anlıyamadım pişirip koyunca niye dağılıyo pirinçler bende sık koyarımda :roll:
hosseda
01-27-2007, 11:26 PM
Seninkiler dagilmiyo mu Izmirli annecik? Ben simdiye kadar kiminle konustuysam buzluktan cikan pismis sarmanin hic iyi olmadigini soyluyo. Pirincler kirik pirinc gibi oluyo, dagiliyo. Ben normalde kalan pilavlari atarim buzluga, cikarip yogurtlu corbaya koyarim. Onda problem yasamadim ama sarma guzel olmuyo. Senin bi puf noktan mi var acaba?
hulya63
01-31-2007, 03:49 PM
merhaba arkadaşlar ben kıymalı börek yaptım 5 yufkayla ve sigara böreği gibi sardım (haticenin minik lahmacunlarından yaptım) ama iki kişi olduğumuzdan fazla olduğu için hepsini pişirmedim bir tepsi pişirdim kalanı saklama kabında buzluğa attım acaba bişey olur mu bozulurlar mı?
maviyeşil
01-31-2007, 09:31 PM
hulya canım ben de özellikle fazla yapıp dondurucuya kaldırıyorum sonra çıkardığımda ister fritözde kızart istersen fırında pişir gayet nefis oluyor.Hiç korkma.
aNnEcİk
02-01-2007, 12:57 AM
hoşseda afedersin :oops: yeni gördüm sorunu evet benimde iç hazırlarken elim aza gitmediği için fazla sarıyorum yaprak sarmasını pişincede bir miktarını büyük dondurma kapları varya ona dizip atıyorum buzluğa
mesela geçen kızkardeşim istanbuldan kayseriye geçerlerken uğradılar bana benimde buzlukta sarmam vardı akşamdan buzluktan çıkarıp dolabımdaki sıfır dereceli bölmeye koydum yolda yediklerinde arayıp çok nefis olduğunu söylediler sen acaba buzluyken ellediğin içinmi pirinçler dağılıyor sarmanın içinde :roll:
selamlar :)
hosseda
02-01-2007, 10:58 AM
Sagol canim cevabin icin, biz annemle denemistik, bayramda bitiremedigiz sarmalari atmistik buzluga, cikarinca pirincler kirik pirinc gibi oldu.
Sevgilerimle.......
merveee
02-02-2007, 08:36 PM
slm aranıza yenı katıldım.ev ekmegı yapmak ıstıyorum. eksi mayayı nasıl temın edebılırım..
Okyanus-Deniz
02-03-2007, 02:35 PM
merhaba merve, acaba bahsettiğin maya aşağıda yazanmı. ben bu kısmı aynen koyaladım, adreste ağağıda.
http://ekmekkokusu.blogspot.com/2005_11_01_ekmekkokusu_archive.html
"Starter tarifi şöyle:
Ağzı kapatılabilir bir kaba yarım bardak (veya ölçü kabı) un ve ¼ bardak su koyun. İyice karıştırıp üzerini kapatın, oda sıcaklığında bir gece bekletin.
Ertesi gün yine aynı oranlarda un ve su ekleyip aynı işlemleri yapın (bir gece daha beklemeye alın)
Bu işlemi 3. gün de tekrarlayın ve bir gece daha bekletin. 4. gün ekmeğinizi yapmaya başlayabilirsiniz."
arkadaşlar merhaba;
dün peynirli mayalı poğaça yapmıştım.fazla abarttım herhalde çok kaldı çünkü.bende buzluğa koymayı düşünüyorum.daha önce hiç koymamıştım.şimdi koysam nasıl olur?çıkarınca sorun olur mu?
selma gülgün
02-04-2007, 03:53 PM
sevgili arfa hiç düşünmeden koyabilirsin,çıkardığında da istersen bir müddet disarıda beklet ,istersen fırında ısıt.Afiyet olsun.
aNnEcİk
02-04-2007, 04:31 PM
arfa ben hep pişirerek koyuyorum hem böyle ani gelen misafir için iyi oluyor
çıkarıp biraz çözülmesini bekleyip daha sonra teflon tenceremde kısık ateşte ısınmasını sağlıyorum sıcak sıcak servis yapıyorum sanki fırından yeni çıkmiş gibi :lol:
selamlar
çok teşekürler arkadaşlar.
merveee
02-06-2007, 09:45 PM
sağolun yolladığın mesajdaki sitede işime yarayan bir çok bilgi var !!!!!!!! :twisted: :twisted: :!:
ebruozgu
03-07-2007, 01:42 PM
ben bazen pizza hamurunu atıyorum buzluğa gerektiği zaman çıkarıp çözülmesini bekledikten sonra kullanıyorum
bazen de fazlaca yaptığım çorbaları soğuduktan sonra poşete doldurup ağzını sakıca kapatıyorum
bir arkadaşım eline geçen herşeyi atıyor buzluğa misafir gelince kolaylık oluyormuş ama ben denemedim bugün yapmayı düşündüğüm katmer poğaçanın birazını atıp denemeyi düşünüyorum
hosseda
03-08-2007, 10:37 PM
Ben kofte hazzirlayip koyarim, cokarinca direk tavaya. Sonra haslanmis nohut, kusbasi et de bulunur buzlugumda, pilav ve yemekler icin kolaylik.Rendelenmis peynir atarim ya da bayat peynir. Fazla ekmeklerimi de koyarim. Dolma yapmissam fazla onu da kuyarim pisirmeden. Genelde hazir sarilmis boregim de olur buzlugumda. Serbetlenmemis sekerpare.
medura
03-09-2007, 09:13 AM
Bunların hepsi aynı anda buzluğunda varsa, bizim de yolumuz Ankara'ya düşerse uğrayalım bari hosseda ;)
hosseda
03-12-2007, 06:42 AM
Aaaa ne demek beklerim valla. Bunlar buzlugumda olunca benim de icim rahat oluyor napayim :-)
nurfel
02-22-2008, 10:45 PM
slm ben nurfel,
bende derin dondurucuyu cok kullananlardanim..pogaca,kurabiye v.s hamur islerini plastik kapakli saklama kabina koyup derin dondurucuya koyuyorum,,veya plastik torbada kullanabilirsin..tadinda degisme olmuyor..mumkunse agzi acik hic bir yiyecegi koyma..ozaman kokularda karismiyor..ornegin; et urunlerinden kiymayi iyice yassi hale getirip posete koyuyorum oyle donduruyorum,kullanirken cok rahat buzu cozuluyor,,
(kalip seklinde konulunca buzu zor cozuluyor veya magnetron firinda buzu acilana kadar etin alt kismi piser gibi oluyor..oda canimi sikar..
kolay gelsin...
gülcihan
03-07-2008, 11:41 PM
merhaba arkadaslar.ben tupperwaer ekmek dunyası aldım ama ıkı gunde ekmegım kuflendı.ızgarasının altı seffaf bır fılmle kaplı acaba onu cıkarmammı gerekıyor.nolur acıl cevaplayın.yada kullanımını anlatın
hatice çeliker
03-08-2008, 11:56 PM
Ben de dondurucudan yararlananlardanım.Evde yaptığım et ve tavuk suları,kuru bakliyatları islatıp hatta bazılarını oldukça haşlayıp,pişmesine yakın durumda atıyorum.Acil misafire anında yemek,artan yemekleri de saklama kaplarında donduruyorum.Dökmek çözüm değil bence.Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Selam ve dua ile...
nisausta
03-09-2008, 07:52 AM
merhaba arkadaslar.ben tupperwaer ekmek dunyası aldım ama ıkı gunde ekmegım kuflendı.ızgarasının altı seffaf bır fılmle kaplı acaba onu cıkarmammı gerekıyor.nolur acıl cevaplayın.yada kullanımını anlatın
hayır onu sakın çıkarmayın asıl o koruyo yıkaıp sirkeli suya batırılmış bezle silin kurusun ekmeği bir ömür saklamaz ama en az 3-4 gün taze tutar siz o süürede tüketip diğerine geçin bir de çok eski ekmekle yeni birarada olmasın arada etkileşim oluyo içinde kırıntı bırakmayın günde 2 kez havalandırın vede bulunduğu ortam havadar olsun fırın, buzdolabı gibi elektrikli aletten uzak olsun fırın içine koymayın kullanıım biraz uğraştırıyo ama denemeye değer yine sorun olursa danışmanınıza sorun benide bilgilendirmeyi unutmayın güle güle kullanın
FULİŞ
03-14-2008, 03:21 PM
..Slm...
Ben bircok cesit kurabiye yapip derindondurucuya koyuyorum. Baya uzun süre kalabiliyor hemen tazeyken koyarsan. cikarincada buzu bir kac dakika icinde cözülüyor, ve ayni taze yapilmis gibi tadinda hic bir degisiklik olmuyor. istersen sende öyle dene :wink:
LŞL
LÖ,ÜLLŞ
tearful
04-02-2008, 01:35 PM
tamda kurabiyeleri sormak için gelmiştim öğrendiğim iyi oldu ya bir sürü güzel güzel tarif var vede benden başka kurabiye yiyen yok evde yapmak istemiyordum tek ben yiyecem az yiyecem sonrada bayatlayacak atacam diye şimdi yaparım hepsini atarım dolaba istediğim kadar çıakrıp çayımıda koyarım yerim walla oh içim rahatladı yaşasın kurabiyler yaşasın dondurucu :o)
tearful
04-02-2008, 01:39 PM
o kadar çok şey varki dolaba atmak istediğim ama buzdolabının üst kısmını kullandığım için çok küçük sadece etler sığıyor etler bitince başka bişilerle dolduruyorum en iyisi ben para biriktirmeye başlayım ayrı bir tane alayım
zuhalbaran
04-06-2008, 11:31 PM
ben de genelde hamur işlerini fazla yaptığımda dıfreze atıyorum. pişirip, soğutulmuş olarak direkt yani. buzdolabı poşetine koyup aıtyorum dolaba. yanlızz bir önerim var et, sebze, saklanmış yemk vb. gıbı yiyeceklerin yanyana durmaması gerekir. kokularının birbirine işlememesi için..
zuhalbaran
04-06-2008, 11:34 PM
Kekleri ne kadar sürede ve hangi koşullarda saklayabilirim?Hafta içi misafirlerim için kolaylık olacağını düşünüyorum; ama iki gün içinde bayatlıyor :(
kekleri pişirip soğutursan, direkt olarak koyabilirsin. tek yöntem streç flime iyice dolamak keki iyice sarmak, en son da buzdolabı poşetine koyup saklayabilirsin. bende devamlı yapıyorum. dfreze atıyorum, çıkarıp hemen 3 dk da mikrodalga da hallediyorum. eger mıkrodalga yoksa daha önce den sıcak bir ortamda çözdürebilirsin.
CEDETAŞ
05-13-2008, 10:17 AM
SELAM ARKADAŞLAR
Ben aranıza bugün katıldım ilgiyle takip ediyorum...süpersiniz...bende birşeyler katmak istedim..çoğunuzun bildiği birşeydir mutlaka...ben bayatlayan ekmeklerimi küflenmeden açıkta iyice kurutup robotta un haline getirip et köftelerimin içine katıyorum...etlerin dağılmasınıda engelliyor....
taditu
01-13-2009, 12:36 PM
allah allah bendemi problem var anladım.dolaba attığım herşeyin tadı değişiyor.özellikle poğaça.yaprak sarması rezalet oldu zaten pirinçler kırıldı.bir arkadaşıma gittim misafirliğe puaça çıkarttı dolaptan ısıttı çok güzel oluyor dolaptan çıktığını hiç bilemezsin dedi ama tat bariz değişmişti.hiç beğenmedim.dolabın kokusu siniyor.mesala kışlık domates doğrayıp koyuyorlarmış bende denedim poşetin kokussu ve dolabın kokusu var.hiç yemedim.ben dondurucude sadece et saklıyorum.bendemi bir problem var anlamadım.nerde yanlış yapıyorum.ben puaçayı misafire akşamdan bile yapmıyorum bayatlamasın diye.sizin dediklerinizi yapabilsem süper olur ama olmuyor.
medura
01-13-2009, 03:49 PM
Bence problem dolabınızda büyük ihtimalle. Servise söyleyin bakalım, ne diyecekler. Meyveler, maydanoz vs kıvamı değişir ama boğaçanın kıvamının tadının, kokusunun değişmemesi lazım.
Gökce
01-13-2009, 04:47 PM
meyve ,domates falan ben de koymuyorum ama poğaça yeni gibi oluyor.medura nın dediği gibi dolapta sorun olabilir belki de.
medura
01-13-2009, 06:23 PM
Domatesin de bozulmaması lazım, bizde hiçbir şey olmuyor, robottan geçirip koyuyorum, dometesli makarna için. Özellikle en çok börek, kurabiye, kek, boğaça gibi şeyleri saklıyorum, hem de çok kaliteli bir buzdolabı değil bizimki. İnşallah kolayca giderilebilir bir arızası vardır. Ama sarma, dolma ben de koyamıyorum tabi, pirinçler dağılıyor. Pişmiş kadınbudu köfte koyuyorum, nasıl olsa köftedeki pirinçlerin çok diri olmasına gerek yok.
taditu
01-13-2009, 07:13 PM
arkadaşlar teşekkürler cevaplarınız için dediğiniz gibi belkide dolaptan.herkesinki iyi olduğuna göre.bekonun ama dolabım demekki beyaz eşya şans işi
rascha
06-07-2009, 12:59 PM
Merhaba ben katmer poğaçanın tadını çok beğeniyorum.Yaptığım zaman pişirip mi buzluğa atmam gerekiyor?Bide tadı değişiyormu buzluktan çıkınca?Deneyen biri varsa cevap verirse sevinirim.Şimdiden teşekkürler...
medura
06-07-2009, 03:16 PM
Ben pişirip atmıştım defalarca, tadı değişmedi, güzeldi.
azerin
08-28-2009, 09:11 AM
Arkadaslar acma ve borek yapıb dondurucuda nasıl saklaya bılırım. 1 yaşında oglum var. her seyı aynı gun yapmam imkansız nerdeyse. tatlıyı onceden yapsam dıyorum. Ama nasıl saklayım kı onceden hazırlandığı bellı olmasın.
medura
08-28-2009, 09:36 AM
önceki sayfaları okumanızı tavsiye edeceğim sevgili azerin.
hosseda
08-28-2009, 09:49 AM
Sevgili Azerin, bence sekarpare ya da kalburabasti yap. Sebetlerini koymadan saklama kabinda cok uzun sure saklayabilirsin, buzluga gerek kalmaz. Servis etmeden 3-4 saat once iliktan biraz sicak sserbet dokersen firindan yeni cikmis gibi olurlar. Ben hep boyle yapiyorum. Hatta bu tatlilari genelde iki olcu yapiyorum ve yarisini acil durumlar icin sakliyorum : - )
Boregi de bir gun onceden yapip, sera ile sarip bir gece ya da iki gece buzdolabinda bekletebilirsin. Bu sekilde daha da lezzetli olur.
Pogacayi pisirip hemen buzluga at, cikarinca da buzu coculdukten sonra servis oncesi firinda isitiver, taze gibi olurlar.
enisim
03-09-2010, 11:30 AM
merhaba,
ben 16 sayfanın tamamını okudum şimdi ama pizza ile alakalı bişey bulamadım, bir arkadas hamurunu koydugunu yazmıs sadece.., aranızda pizza, lahmacun vb hazırlayıp buzlukta saklayan var mı, varsa ne sekilde yapıyorsunuz, pişirip mi, yarı pişmiş mi, sadece hamuru mu koyuyosunuz yoksa marketlerdeki gibi sekil verilmiş ve malzemeyle beraber mi?
aynı sorum turta benzeri tarifler için de gecerli..
tesekkurler
medura
03-09-2010, 11:42 AM
pizzayı hiç elim erip de buzluğa atamadım ama atsaydım eğer şöyle yapmaya niyetlenmiştim: hamuru, kaşar dışındaki bütün malzemelerle birlikte pişirip, kaşarı soğuyunca serpip buzluğa atmak iyi olur gibi geldi. Çünkü hem hazır pizzalarda o şekilde, hem de evde yaptığımızda kaşar erimiş olsun ama yanmış olmasın diye en son serpiyoruz.
medura
03-12-2010, 11:01 PM
İnternette gezerken, aykutekmek.com.tr adlı ilk defa karşılaştığım bir sitede güzel bir püf noktasına rastladım; kurabiyeleri sakladığımız kabın içine bir avuç pirinç koymak nemi alıyormuş. Tuzluğa koyuyordum da, bu hiç aklıma gelmemişti, tuttum bunu : )
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.