Orijinalini görmek için tıklayınız : Yüksek rakımlı yerlerde ekmek yapımı
burjunior
03-19-2008, 10:10 PM
Merhaba.. Yaklaşık 6 aydır sinbo marka bi ekmek makinesini memnuniyetle kullanıyordum. Ama yaklaşık 1 ay kadar önce Yozgat'a taşındık ve taşındığım günden bu yana yaptığım 4 ekmek denemesinde de başarısız oldum. Ekmeklerim bi türlü kabarmıyor eskisinin neredeyse üçte biri kadar büyüklüğünde ekmekler elde ediyorum. Her zamanki gibi yapmama rağmen kabartamadım sonra maya miktarını arttırdım tuz miktarını azalttım başka bi kuru aktif maya denedim yok bi türlü olmadı. En son dün bi fransız ekmeği yapayım dedim gerçi bu ekmeği ilk kez yapışımdı, mayalanma esnasında kabardı kabardı pişme işlemi başlayınca ortası çöktü krater gibi bi şey oldu. Yani kısacası taşındığım günden itibaren yaptığım ekmeklerim çok başarısız. Değişen tek şey oturduğum il. Eskiden Malatyada oturuyordum şu an Yozgattayım. Ne olur bana yardım edin. Sitede tekrar tekrar aynı konuda mesaj açmamak için ekmekler kısmında vaktim el verdiğince dolaştım ama bu konuda bi şey göremedim. Bu konuda bilgisi olanlar ya da buralara yakın oturanlar deneyimlerini paylaşırsa yardımcı olursa çok sevinirim.
fatma erva
03-20-2008, 10:17 PM
hep ayni un mu kullaniyorsun ,unundanda olabilir?
burjunior
03-21-2008, 11:47 AM
Unum aynı hatta taşınmadan önce almıştım 10 kg luk un bitmemişti hala aynı unu kullanıyorum. Mayam aynı dr. Quetker sanırım böyle yazılıyodu, instant maya. Arada iki defa falan pakmayanın aktif kuru mayasını denedim (maya tazeydi bu arada) hiç bir şey farketmedi. Her zaman yaptığım tariflerden yapıyorum. Aslında değişen tek şey ilk msjımda da dediğim gibi mekan. Malatyadan Yozgata taşındım. Taşındığım günden bu yana da ekmeklerim kesinlikle kabarmıyor. Buraya yakın oturanlar ankara, çorum olabilir nasıl yapıyolar ekmeklerini aynen sinbonun tariflerini mi uyguluyolar ya da iklime bağlı olarak maya miktarında un miktarında ne biliim sıvı miktarında değişime gidiyolar mı noolur yardım edin bana yaa.
HAKİKAT
03-21-2008, 03:20 PM
benim komşularımın birkaç tanesininde ekmek makinesi bozulmaya kadar gelmiş
komşumun birtanesinin makinesi ekmeğin bir köşesini yakmıştı gördüğümde, buradaki sorun ise elekririk waltların düşüp yükselmesi vede elektiriğin sık sık gidip gelmesi, e bide ap. jeneratör var elektirik kesintilerinde waltlar inip yükseliyor
yani elektirikten olabilir eğer senin elektiriğinde çok gelip gidiyosa güç kaynağı öneririm
burjunior
03-23-2008, 10:48 PM
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Şu anda yeni bir ekmek koydum, ekmeği koyduktan sonra msjınızı gördüm. Uzun mayalama süresi olan bir programda pişirmeyi deniycem. Eğer hala kabarmazsa bi dahaki sefere hazır su ile deniycem yine olmazsa servise götürcem.
burjunior
03-26-2008, 12:00 PM
Öncelikle hepinize verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi uyguladım. Önce normal ekmek değil de daha uzun mayalanma süresi olan kepekli ekmek programında pişirdim( ama hamur normal ekmek hamuru) çok güzel kabardı. Sonra tezgahta pencereye en uzak köşeye koydum makineyi bu sefer de kepekli ekmek modunda pişirdim hamur resmen kapağına kadar mayalandı. anladığım kadarıyla burası deniz seviyesinden yüksek olduğu için normal ekmek programındaki mayalanma süresi yetersiz kalıyo.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.