Orijinalini görmek için tıklayınız : salata pastası 2
bu tarif sevgili pınarayın tarifinin bir değişiğidir.
1kg. haşlanmış patates
1 acuç haşlanmış sıkılmış ıspanak
2 adet haşlanmış havuç
sos:4 kaşık süzme yoğurt
4 kşık mayonez
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytin yağı(isteğe bağlı azaltılabilir)
tuz
çeşitli baharat
haşlanmış patatesler rendelenip hazırlanan sosla iyice karıştırılır.(sosun bir kaşığını bir yere ayır)patatesler üçe ayrılır.bir tanesine haşlanmış ıspanaklar katılıp robotta beraber çekilir.diğerine haşlanmış havuçlar katılıp birlikte robotta çekilir.
sonra istediğiniz bir kabın içine streç serip en alta ıspanaklı üzerine sade onun üzerinede havuçlu patatesleri düzgünce yayın
bir iki saat buzdolabında bekletip ters çevirin üzerine ayırdığınız sosu dökün
ben sosun içine hazır satılan salata soslarından kullandım çok nefis oldu.
bana fotografini yollar misiniz..
hatice
04-19-2005, 05:27 PM
fotoğrafı isterseniz yazınızın altına ekleyebilirsiniz. ya da isteyenler size özel mesaj göndersin. yoksa başlıklar fotoğraf istekleri ile doluyor.
seda aycin
04-19-2005, 06:56 PM
merabalar
hafta sonu kalabalik bir misafir toplulugu agirlicam tarif harika gozuktu
sorum strechi en alta koyduktan sonra arasina hic birsey koymadanmi uc kati hazirlicaz ve nasil ters cevirelim yeni evliyim umarim sorum cok garip degildir
simdiden tesekkurler
evet hiç bir şey koymana gerek yok .zaten yağlı olduğu için kolayca dönüyor.sadece streç yeterli,
hatice ben resmi eklemeye çok çalıştım hatta sana email gönderdim. ama başaramadım.
hatice
04-20-2005, 09:39 AM
fotoğraf çok büyük olduğu için eklenmemiş, ben boyutu küçültüp ekledim şimdi.
çok teşekkürler hatice :lol:
sevgili pınaray
bugün bu tarifin bir değişiği verilmiş.:?
http://yemekbiz.blogspot.com/
elagül
01-15-2007, 05:49 PM
Arkadaşlar çayın yanında ikram edebileceğiniz tadı nefis görünümü çok şık bir salata tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.
-1 kg.patates
-4 adet orta boy havuç
-1 çay bar.bezelye(haşlanmış)
-150 gr.kadar kornişon turşu
-1 çay bar.mısır,2 adet kırmızı biber(haşlanmış)
-2 diş sarmısak
-2-3 kaşık mayonez
-1kase katı yoğurt
-1 limonsuyu,tuz,karabiber,pul biber,az sıvıyağ,göbek marul
patatesleri haşlayıp soyunve püre haline getirip tuz, sıvıyağ,limonsuyu,ve karabiberle karıştırın.
Havuçları haşlayıp tavla zarı şeklinde doğrayın.kornişonlarıda aynı büyüklükte doğrayın.yuvarlak bir kek kalıbının içine streç film yayın.patates püresinin yarısını kalıbın içine bastırın.Yoğurt,mayonez ve rendelenmiş sarmısakları karıştırın ve bu karışımın bir kısmınıpatates püresinin üzerine yayın.sonra havuçların,bezelyenin,kornişonun,mısırın,minik doğranmıış kırmızı biberin yarısını serpiştirin.sonra patates püresinin kalan yarısını yerleştirip bastırın.Streçle üzerini kapatıp bir gece buzdolabında bekletin.Servis yapmadan 2-3 saat önce dolaptan çıkarıp servis tabağına ters çevirip üzerine bolca mayonezli sarmısaklı yoğurtdöküp krema gibi hertarafını kaplayın.sonra içinde kullandığımız malzemelerin ayırdığımız kısmınıüzerine serpiştirelim.malzmesi bol olursa daha güzel oluyor.Kenarlarada malzemeden yapıştırınve etrafını ince kıyılmış marulla süsleyip servis yapın.AFİYET OLSUN. :oops:
ellerinize saglik, elagul hanim. tarifinizi tarif defterime kaydettim, insallah denemek istiyorum, ben mayonez kullanmadigim icin, sade koyu yogurtla yapacagim..
paylastiginiz icin tesekkurler.
Elagül tarif çok iştah açıcı gerçektende pasta gibi bir salata hemen not edildi :)
elagül
01-16-2007, 01:05 PM
Esma hanım,mayonez koymadanda yapılabilir.yalnız yoğurdu iyice çırpıp pütürsüz hale getirmek lazım.deneyince çok beğeneceğinizi umuyorm.Kesildiğinde rengarenk nefis bir görüntüsü oluyor.şimdiden ellerinize sağlık .afiyet olsun.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.