PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : misafirlerim için menü

sbt
06-12-2008, 05:55 PM
arkadaşlar ingiltereden 2 çocuğuyla görümcem gelecek ilk gün güzel birşeyler hazırlamak istiyorum fakat benimde 2 küçük çoçuğum olduğu için önceden derin dondurucuya konabilecek şeyler olmalı son güne fazla işim kalmamalı geldiklerinde genellikle çok aç oluyorlar açık büfe gibi düşünüyorum yardımcı olurmusunuz

hosseda
06-12-2008, 08:34 PM
Yatili misafir hem cok eglenceli oluyor, hem de zor. Onceden hazirlik yapmakla isini kolaylastirabilirsin.
1 -Iki cocugun varsa yaprak sarma yerine, biber dolmayi tercih et bence. Ic harcini kavur, dolma biberleri doldur, domateslerini de koy uzerlerine ve posetle ya da saklama kabiyla, hatta pisirecegin tencereyle de olabilir, at buzluga.
2-Tepsi boregi ya da gul, vs. boregini hazirla ve yine pisirmeden onu da at buzluga.
3- Biber kizartmasi yap, ya da karisik kizartma (patatessiz tabi )istersen uzerine domates-sarimsakli sos yap, onu da at buzluga.
4-Zeytinyagli fasulyeni pisir etli de olabilir. Onu da at buzluga.
5-Karniyarik hazirlayip, onu da kaynatmadan buzluga atip, cikarinca kaynatip servis edebilirsin.
6-KOftelerini hazirla, tepsiye dizip dondur, donunca posetle. Ister cikarip kizartisin, ister altina patates doseyip firinda yemegini yaparsin.
7- Hazir manti alip buzluguna atabilrisin.
8-Sekerpare, kalburabasti, tel kadayif gibi bir tatli hazirlarsan, serbetlemeden bekletip, misafirin geldiginde serbetleyerek sunabilirsin.
9-Kumpir , omlet vs yapmak istediginde kolaylik olsun istersen peynir rendeleyip onu da posetleyip buzluga atabilirsin.
10- Buzluguna ayiklanmis bezelye, barbunya, fasulye atarsan bu da isini kolaylastiracaktir.
11-Firinda kozleyip buzluga attigin kirmizi biber de kahalti ya da diger ogunlerde cok isine yarayacaktir.
12-Buzlukta pismeye hazir visne de hic fena olmaz.
13- Ben pizzayi da hazirlayip buzluga atiyorum, gerektiginde hazir oluyor.

medura
06-12-2008, 09:24 PM
Arkadaşlar çok tatlısınız, bunları okuyan da otel mutfağının buzluğundan behsettiğinizi düşünecek.

hosseda
06-12-2008, 10:47 PM
Valla ben sadece secenek sunmustum, hepsini yapmasi gibi bir istekte de bulunmadim zaten. Konu cok genel, ozel istekleri olmadigi icin arkadasin aklima gelen herseyi yazdim. Bir daha olmaz kusura bakmayin.

hosseda
06-13-2008, 03:33 PM
Onemli degil, saka oldugunu biliyorum zaten. Ama dedigin gibi sanal ortam yanlis anlasilmaya cok musait :-)

fyildirim
06-15-2008, 01:25 PM
Hoşseda
yazdıklarını okuyunca ne kadar güzel şeyleri düşünüp yazmışsın dedim..bazen insan heyecandan bildiklerini unutuyor.ne yapsam diye eli ayağına dolanıyor.işte böyle zamanlarda kurtarıcı bir liste bu

hosseda
06-15-2008, 08:09 PM
Sagolasin canim. Ben bu listedekilerin herhangi birini yaptigimda iki olcu yapiyorum ve bir kismini pisirmeden ativeriyorum buzluguma. Gercekten buyuk kolaylik oluyo.

sbt
06-16-2008, 08:37 AM
birkaç gündür boya banada yüzünden bakamamıştım yula çok sağol hoşseda çok teşekkürler her zaman kullanılabilecek fikirler vemişsin dolma fikrine ise bayıldım hiç aklıma gelmemişti detay istiyorsanız ise özellikle yurdışından geldikleri için türk yiyeceklerini çok özlemiş oluyorlar gelen kızlarımız ise bir i9 biri ise 4 yaşında ve hersene ya bir pasta veya hoşlarına gidecek birşeye alıştılar şimdiden telefonda bize güzel ne yapacaksın diyorlar onlara yönelik ve hoşlarına gidecek değişik tadlar . geçen senelerde yardım edebilecek kişiler vardı bu sene yalnızım biraz panik oldum herkeze teşekkürler

sbt
06-16-2008, 09:03 AM
ben forumda tarifi bulamadım yula tarifi verebilirmisin bu arada daha açık olarak kurabiye börek dolma sarma gibi birşeyler pasta veya alternatifi gibi ve çocuklara özel şeyler yani 5 çayı gibi bişey

cigdemseleci
06-16-2008, 09:05 AM
http://www.tarifdefteri.com/forum/showthread.php?t=2264&highlight=yunanistan

canım tarif bu linkte yunanistan kurabiyesi

sbt
06-17-2008, 10:58 AM
süpersiniz ne diyim çok teşekkür ederim izinlerinde sorun çıktı 1 ay sonra gelecekler ama ben tüm arkadaşların yazdıklarından bir harmanlama yapıp başarırsam resimleri ile size göstereceğim herkeze teşekkürler

Aytendeniz
10-07-2008, 03:39 PM
Dün akşam gelen misafirlerime hazırladığım menü şöyle idi...Arkadaşlara fikir olsun
havuçlu patatesli bezelye
maklube
kızartılmış balık
biberli ekmek
mevsim salatası
bisküvili irmik tatlısı
içecek olarak yemekte şarap
tatlı ile çay vee vazgeçilmezimiz sütlü türk kahvesi
(meyveyi yazmaya gerek görmedim nedense)

iremdry
04-19-2009, 02:12 PM
arkadaslar sali aksami saat 9 yada 10 gibi misafirlerim gelecek ve yatacaklar sabah kahvaltidan sonra gitmeyi dusunuyorlar bende o saatte agir yemekler yaparsam rahatsiz olurlar diye dusunuyorum ne yapabilirim bana bir menu söyleyebilirmisiniz.bu arada misafirlerim ilk defa evime gelecekler guzel ve özel birseyler yapmaliyim yardim edin.

hosseda
04-19-2009, 03:55 PM
Gec bir saat oldugu icin hafif seyler yapmamalisin bence de. Aslinda o saatte gelecek misafirler icin ben genelde isitilabilir yemekler , ozellikle de corba hazirliyorum. Bir yemek bir corba yani. Daha dogrusu aksam kendimize hazirladigim yemegi biraz fazla ve daha ozenli hazirliyorum. Borek ve tatli da yapiyorum. MIsafirin arzusuna gore ya cay ve borek ya da sicak yemek ikram ediyorum.
Cunku kimileri gece yemek yemiyo, kimisi yoldan gelince sicak bir corba ile dinlenmek istiyo.
Ben evlenip de ilk kez eltimin evine gittigimde fasulye yemegi yapmisti, gece cok gec gitmistik. Aciz deyince fasulye isitti, yanina domates dogradi. Hem ac kalmadik, hem yorulmamis diye uzulmedik. Cok pratiktir eltim, fikir olsun diye yazdim :-)

handenur
04-19-2009, 09:36 PM
dün akşam bize de 8-9 gibi babaannem misafir olarak geldi ben de birşeyler hazırladım belki fikir verir size,
lebeniye çorbası
ıspanaklı gül böreği
patlıcanlı domatesli pilav
piyaz
şekerpare

patlıcanlı pilav tek başına bir yemek gibi severek yeniliyor bizim evde yanında ayrıca bir sulu yemek yapmak yerine piyaz yapmayı tercih ettim çok da güzel gitti yeşil salata da güzel olur, gece pilav rahatsız edebilir diyenler için de böreği hazırladım hem tok tutucu hem de yufkaların arasına sadece zeytinyağı ve su karışımı sürerek yaptığım için çok hafif ve lezzetli oldu, şimdiden kolay gelsin..

Shepsit
07-07-2010, 05:16 PM
Arkadaslar, bir hafta sonra esimin iki kardesi tatillerini gecirmek uzere bize geliyorlar, 10 gun kalacaklar. Esim de o tarihlerde is yerinden izin alacak, genc insanlar sonucta gezmek, yuzmek vs isteyecekler. Her gun gezmeye gittikten sonra eve gelince aceleyle ne yapacagim diye dusunmek yerine menulerimi simdiden hazirlamak istiyorum. Boylece yapabileceklerimi onceden yapmak buyuk kolaylik olacak.
Bu konuda fikirlerinizi paylasirsaniz cok buyuk yardiminiz dokunur.

medura
07-07-2010, 07:41 PM
Buzlukta yer varsa birkaç günlük menü oraya atılabilir. Mesela köfte, pizza, buzluk böreği öncesinde çorbayla sunulabilir. Çabuk hazırlanabilecekler arasında tavuk olabilir, ocakta 20 dakikada pişer. Belki zeytinyağlı çeşitleri de önceki akşamdan hazırlanarak ertesi günün yemeği kurtarılabilir.
Başka da aklıma kolay menü gelmedi. Size kolay gelsin : )

Shepsit
07-10-2010, 09:36 AM
Tesekkur ederim sevgili medura, sizin de belirttiginiz gibi ozellikle zeytinyaglilar cok iyi fikir. Forumdaki cesitli menulerden faydanalanarak, mumkun oldugunca onceden hazirlayabilecegim seyleri hazirlayip buzdolabinda saklayacagim. Menuleri detayli okudukca cok guzel fikirler buluyor insan.