PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tuzlu rulo(emel başdoğanın tarifi)

04-26-2005, 10:36 AM
krep:
250gr. un
4 yumurta
500 ml.süt
tuz,şeker

ara malzeme:
1 su bardağı süzme yoğurt
1 demet maydonoz
100 gr beyaz peynir
4 diş sarımsak
yarım demet dere otu
tuz,zeytin yağı

ince dilimlenmiş salam
salatalık turşusu

önce krep hamurunu hazırlayıp yarım saat kadar bekletiyoruz.tezgaha streç serip pişirdiğimiz krepleri dikdörtgen bir şekil olacak şekilde yerleştiriyoruz.(krepler ince dökülürse çok daha iyi oluyor.)ara malzemenin hepsini robotta iyice çektikten sonra üç kaşık kreplerin üzerine sürüyoruz.sosumuzun üzerine salamları diziyoruz.dikdörtgenin uç kısmına salatalık turşularını dizip rulo sarıyoruz.(streç yardımıyla sarıyoruz)bir gece dolapta bekletip ertesi günü kalan sosu rulonun üzerine sürüp doğranmış maydonzları üzerine yapıştırıyoruz.

bu tarifin fotoğrafını haticeye gönderdim.umarım buraya ekler(çünkü ben hala fotoğrafları ekleyemiyorum :cry: )
fotoğraftaki salata yukarıdaki krep ölçüsünün yarısı ile yapılmıştır.

sevgiyle kalın... :D

şule
04-26-2005, 12:12 PM
Subi fotoğraf çok hoş, tarif de harika görünüyor. Ellerine sağlık..

04-27-2005, 09:35 AM
beğendiğinize çok sevindim.

BETÜL
04-27-2005, 09:40 AM
merhaba

ben bu tarifi birkaç kere denemiştim.çok güzel ve sunumuda hoş oluyor. ellerine sağlık.

dentista
04-27-2005, 02:34 PM
Bu benim butun asortik davetlerdeyaptigim maydonozku krep pasta,tavsiye ederim.sadece ben extradan ortasina bir de haslanmis uzun sosis koyup oyle sariyorumbir de distaki maydonozu cok incecik kiyilirsa ve bir sira maydonoz-bir sira kirmizi biber konularak suslenirse daha degisik bir sunum da olabiliyor

okale
04-27-2005, 04:20 PM
arkadaşlar kaçtane krep yapıyoruz burda krepleri üstüste mi koyup dikdörtgen şeklinde yapıyoruz anlayamadım.yani birbirinin hafif üstüne gelecek şekilde yanyanamı diziyoruz nedense bugun biraz zor anlıyorum galiba kusurabakamyın hepinize teşekkürler.

seda aycin
04-27-2005, 10:27 PM
selamlar
biraz garip olucak ama rulo yaparken strech arada kalmiyormu ben bu sarma kismini pek anliyamadim yardimci olursaniz
tesekkurler

gk
04-28-2005, 08:53 AM
yani her 4 krepten bi rulo mu yapilcak, biri aciklayayabilirse sevinirim
tesekkurler
sevgiler

dentista
04-28-2005, 09:37 AM
sevgili gk,
6 tane krep pisiriyorsun sonra onlari bir dikdortgen olusturacak sekilde ustuste bindirerek diziyorsun , yuvarlaklarin kenarlarini birbiriri ustune bindir.4 krepten de yapabilirsin ama krepler cok kalin olur vr rulonun boyu kisa kalir.resimde 2 tane cunku yapildiktan sonra 2 ye kesilmis

04-28-2005, 09:43 AM
Sevgili arkadaşlar

ben bu ruloyu 6 büyük krepten hazırladım. çok uzun oluca ikiye kestim. streçi mermer tezgahıma serdim krepler üç tane yanyana alta üçtanede yan yana üste(keşke size çizebilseydim:() yerleştirdim.streç yardımıyla rulo şeklide sarıp streçi sadece dışına sardım.hem buzdolabında kurumadan kaldı hemde rulo sarmak kolay oldu. söz bir daha yaptığımda onunda yapılış kısmının fotosunu göndericem.

ilginize teşekkürler

ece
05-03-2005, 10:12 AM
subi verdigin tarif ortalama kaç kisiye yetebilir?ellerine saglık

05-04-2005, 09:24 AM
sevgili ece
dilimlerin büyüklüğüne bağlı,ama ben yukarıdaki rulodan 30 dilim kestim çokta ince değildi.bayağı büyük oluyor.

tabi yaptığın kreplerin büyüklüğüde önemli

semahat
05-27-2005, 11:14 AM
cok guzel bir tarif, hemen deneyecegim
sanırım kreplerin dizilisi soyle, asagidaki smile'ları bir krep olarak dusunursek
:D :D :D
:D :D :D

05-27-2005, 09:07 PM
bravo sana semahat doğru anlamışın

Semina
05-27-2005, 11:56 PM
Subi tarif cok harika gözüküyor. misafirlerim icin yapmayi düsünüyorum, ama yanina ne gider? tavsiyeleriniz icin simdiden tsk.

05-30-2005, 09:34 AM
ben bu pastanın yanına zeytin salatası ile nohutlu puaça yapmıştım.tatlı olarakta afrika rüyası ve rulo pasta yaptım. çok beğenilmişti.

hepsininde tarifleri tarif defterinde mevcut. sana kolay gelsin.

anatolian star
02-25-2008, 12:02 AM
Arkadaşlar bu salatanın iç malzemelerine bir sıra közlenmiş sarımsaklı kırmızı biber ekleyin. Görüntü daha da güzelleşiyor. Misafirlerime oldukça sık yaparım bu salatayı ve hep övgü almıştır. Süslü bir salata arıyorsanız süper...

canikom
02-25-2008, 12:17 AM
Merhaba A.Star ana tarifte sosu sürdükten sonra bir sıra salam dizin denmiş.Senin dediğin salam ve köz biberleri hangi aşamada dizelim.Bir gece önceden yapılıp ertesi gün ikram edersek sarımsak koku yapıyor mu.