PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sogan cesitleri

04-28-2005, 05:47 PM
Merhabalar,
Bir konuda biraz yardima ihtiyacim var. Markettern sogan alirken hangi cesit sogani ne tur yemekler icin almak gerektigini hic bilmiyorum. Kirmizi, beyaz, sari, yesil (taze), ...vb. hangisi hangi yemekte veya salatada daha iyi gider?
Ornegin, gecenlerde aldigim beyaz soganin tadini begendim ama kokusu beni cok rahatsiz etti. Bir hafta boyunca ev sogan koktu. Ustelik sogani suda dograyip kokmasin diye de caba sarfetmistim. Ama bu kez yemek piserken soganin kokusu etrafi cok sardi.
Yardimlariniz ve vereceginiz bilgiler icin simdiden cok tesekkurler.
Hatun

f.meral
04-28-2005, 06:46 PM
[quote="Anonymous"]Merhabalar,
Bir konuda biraz yardima ihtiyacim var. Markettern sogan alirken hangi cesit sogani ne tur yemekler icin almak gerektigini hic bilmiyorum. Kirmizi, beyaz, sari, yesil (taze), ...vb. hangisi hangi yemekte veya salatada daha iyi gider?
Ornegin, gecenlerde aldigim beyaz soganin tadini begendim ama kokusu beni cok rahatsiz etti. Bir hafta boyunca ev sogan koktu. Ustelik sogani suda dograyip kokmasin diye de caba sarfetmistim. Ama bu kez yemek piserken soganin kokusu etrafi cok sardi.
Yardimlariniz ve vereceginiz bilgiler icin simdiden cok tesekkurler.
Hatun[/quot

selam hatun ben genelde yemeklere sari sogan koyuyorum kirmizi ve taze soganida salataya koyuyorum kirmizi sogan yemekte cok gorunecegi icin hos olmuyor birde taze sogani peynirli ve zeytin boregi yaparken koyuyorum cok lezzetli oluyor beyaz soganida hic satin almadim .
insallah yardimci olabilmisimdir sevgiyle kal ;))))

yasemin
04-30-2005, 07:29 PM
beyaz soğan salatalarda güzel oluyor...

nese7
02-18-2006, 08:26 AM
Kirmizi sogan balikla guzel olur (pismis ya da cig olarak salatada).

Sari sogan klasik yemeklerde lezzetli olur.

Beyaz ve taze sogan da salatalarda.

nehirsu
04-02-2006, 08:25 PM
kirmizi sogan her turlu fasulye piyazina cok yakisiyor (kuru fasulye,barbunyavs.)