PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kremalar ve Süt Türevleri

neslisah
01-10-2005, 06:45 PM
arkadaslar sutten nasil kaymak cikarilir bilen vami acaba :?:

pistol
01-10-2005, 10:57 PM
Toronto'da direk ureticiden sut alma imkaniniz var mi bilmiyorum. Marketten alinacak sutlerden kaymak cikarmaniz mumkun olmaz diye dusunuyorum. Turkiye de bile acik olarak satilan sutlerin yaglarini alarak satmaya basladilar. Kaymak icin yagi alinmamis cig sut kullanmak gerek (yanlisim varsa bilen duzeltsin). Sut pisip kabardiktan sonra bir sure daha ateste tutun, icine kasik koyarsaniz tasmaz ara sirada karistirin. Soguduktan sonra da buzdolabina koyarsaniz bir iki gun icinde uzerinde dogal kaymak olusacaktir.

fethiye
01-11-2005, 12:26 AM
Yagli sut (galiba en yaglisi Vitamin D katkili olan) alinsa ve icine half-and-half karistirilsa olmaz mi acaba? Ben yogurt yapacagimda boyle bir karisim kullaniyorum, daha basarili sonuclar aliyorum.

neslisah
01-11-2005, 12:36 AM
evet fethiye bende oyle birsey duydum half and half yerine heavy cream olsa olmazmi acaba?

fethiye
01-11-2005, 12:40 AM
nurcan; "neden olmasin" demek geliyor icimden. :wink: En yaglisi o cunku. Sonucta kaymak da "sutun yagi" degil mi?

Denersen, iyi sonuc alirsan bizleri de haberdar et lutfen. :)

neslisah
01-11-2005, 02:54 AM
denemesine deniycemde Fethiye heavy cream in icinde sodium var o sute birsey yaparmi onu bilmiyorum kestirir falan ondan korkuyorum..

neslisah
01-16-2005, 06:32 AM
Fethiye demistinya bildir diye yaptim kaymagi hem half and half koydum hemde heavy cream koydum sut cok yagli oldu dolayisiyla baya kaymak aldim Turkiye'deki yedigimiz kaymaklar kadar lezzetli olmasada :( nefsimizi koreltti :D

fethiye
01-16-2005, 08:04 AM
Nurcan: cok sevindim! Sagolasin haber verdigin icin. ArtIk kaymak gerektiginde aklimizda bulunsun. :)

zeynep-melbourne
01-17-2005, 06:28 AM
Bu "half and half" dediginiz nedir ki acaba? Bu arada Nurcan hem half and half hem de heavy cream koydum demissin, bu ikisini ayni anda mi kullandin? Eger half and half dediginiz seyi burada (Avustralya Melbourne) bulamazsam sadece heavy cream ile yapsam kaymak elde edebilir miyim dersin?
Simdiden tesekkurler

neslisah
01-17-2005, 05:57 PM
Zeynep half and half burda amerika ve kanadada kahvelere konan kremin adi yari yariya krem ve sut demek.. benim ikisinide koymamin sebebi ise ben duydumki half and half ile yapildigi ama ben dusundum neden heavy cream olmasin oda ayni sey sadece heavy creamda sut yok:) bende ikisinide koydum tek heavy creamla da olur mutlaka... :D

sibel-syracuse
01-26-2005, 06:19 PM
Selam ben syracuse ny tayim, ve birkac ay once mascarpone peynirini kesfettim, kesinlikle kaymaga en yakin tad burda. Tavsiye ederim, genelde marketlerin gourmet peynirlerin oldugu raflarda gordum bu gune kadar. Bol sans!

erva
02-19-2005, 11:22 AM
`MEHABA ARKADASLAR

BEN HOLLANDADAN YAZIYORUM VE COK MERAK ETTIGIM BIRSEY VAR BAZI PASTALARDA CIG KREMA KULLANILIYOR VE BEN BUNUN HOLLANDACADA ADININ NE OLDUGUNU BILMIYORUM SIMDIDEN ILGILENEN HERKESE TESSEKUR EDIYORUM

erva
02-21-2005, 12:08 PM
merhabal arkadaslar

benim sadece alamadigim sey heavy creamin turkcesi nedir herkese selamlar

pistol
02-22-2005, 05:23 AM
Heavy cream bildiginiz sut kremasi.

gumustase@yahoo.it
03-27-2005, 03:43 PM
Gentilmenler,

Kaymak yapmak biraz zordur. Zaman ve mekan ister.

Manda Sütü kaynatılır ve tepsilere 3-4 kg gelecek şekilde taksim edilir. Kısık ateşte birkaç saat kaynatılarak yoğunlaştırılır. Sonra bir soğuk alana konur ve donması ve katmerleşmesi sağlanır. Kısım kısım tekrar kaynatılabilir. Sonra üzerinden kesilip, alınır.

Bunun en kolayı, Markette satılan süt kreması veya yanliş yazılımı ile süt kreması olarak satılan ürünü alın.
Bunu çırpma makinası ile çırpıp, bir tepsiye yayın ve üzerini düzeltip,(1-2 cm yükseklikte) buzdolabında 2 saat bekletin. Çıkarıp, 10x10cm kare kesip, katlayarak alın ve tatlılarınıza kullanın. Daha sağlıklı ve lezzetlidir.

Sevgilerle,

emrullah gumustas

03-30-2005, 01:32 PM
yabancı tariflerde geçen evaporated milk yerine ne kullanabiliriz?

deniz a
03-30-2005, 04:27 PM
http://www.foodsubs.com/Dairyoth.html#evaporated%20milk de de goreblieceginiz birsey(mis) nestle'nin konserve kutularinda boyle bir urunu vardi, ben hatirliyorum. hala uretiliyor mu bilmem. bu linkte ikameleri de var ayrica.

bashu
03-30-2005, 05:31 PM
evaporated milk bildigim kadariyla cikolata soslarinda ve benzer tatlilarda sut kremasi yerine kullaniliyor. Yagi daha az oldugu icin bu tatlilarin kalorisini bayagi dusuruyor. Eger kalori dusurmek diye bir derdiniz yoksa ben normal sut kremasi kullanmanizi oneririm (belki bundan dolayi tarifteki yag miktarini biraz azaltmaniz gerekebilir).

sam
04-08-2005, 05:16 AM
Sevgili Neslisah
Bazi marketlerde yada ozel bakkallarda creme devon satiliyor.Ingiliz kremasi.Biraz pahali olsada cok nefistir.Deneyin
sevgiler

fatma nihal orman
04-16-2005, 11:27 AM
slm erva hollandaca karsiligi {slagroom} aldi da ve dirk te bulabilirsin .

ece
05-02-2005, 03:24 PM
arkadaslar süt kreması ,çiğ krema aynı şeymi.bazı tarıflerde krema çiğ krema süt kreması yazıyor.yemek isine yeni yeni baslayan birisi için(en azından benim için) karısık oluyor.kısıcası bunlar aynı şey mi :oops: sevgiyle

yelda
05-10-2005, 08:05 PM
evet çiğ kremayla süt kreması aynı şey..bazı tariflerde iki ismiyle de kullanılıyor..

fatma nihal orman
05-10-2005, 08:20 PM
slm arkadaslar cig kremayi hamurlariniza {pizza ,borek,kek ,pogaca} ben hepsinin icine koyuyorum cok kullaniyorum hatta bugun ispanakli borek yaptim hamurunun icine bir su bardagi ilik cig krema kydum ,hamuru yumusacik ve lezzetli yapiyor ,eskiden annemi hatirliyorum da sutculerden aldigimiz sutu kaynatir ustundeki kaymagi alir ve onu hamur islerinde kullanir di , simdiki nesil hazirci :S

melda
09-14-2005, 10:18 AM
Merhaba,

"Cream Fraiche" nedir?? Yerine ne kullanabilirim. Yardımcı olur musunuz????

zilannn
09-14-2005, 11:53 AM
merhaba melda creme fraiche yogurt turu beyaz crema pastalara ve yemeklere katilir ama turkiyede hic gormedim . beyaz yogurt varsa ama dikkat et tuzlu olmicak
sevgiler, zilann

asucancan
10-21-2005, 09:14 AM
dün sütasın hazır kremasını aldım, küçük pakette olanlarından (200 ml.) hepsini kullandım ama bazı tariflerde daha azından bahsediliyor, kutu açıldıktan sonra krema ne kadar dayanır ya da hepsini tüketmelimiyiz, bilgisi olan var mı ?

Semina
10-21-2005, 09:31 AM
kremalar cok cabuk eksir, acilmis kremayi 1 en fazla 2 gün buzdolabinda tutabilirsin.

meraly
11-15-2005, 12:09 PM
asucancan ben açılmış kremanın bir bölümü kaldıysa kutusuyla buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda 1-2 hafta daha saklayabiliyorum.
sevgiler

M.C.
11-15-2005, 12:10 PM
Meral, donmuş kremayı çözdürüp nasıl kullanıyorsun peki? İlk hali gibi oluyor mu?

meraly
11-15-2005, 12:30 PM
mutfak cadısı, aynı ilk halini koruyor.bugüne dek hiçbir sorun çıkmadı.çözülmesini beklemek dışında.tabi açtıktan ve bir bölümünü kullandıktan sonra oda sıcaklığında fazla bekletmemenizi tavsiye ederim.ben sürekli bu şekilde kullanıyorum.

Orange
11-15-2005, 03:06 PM
...

Aylini
11-16-2005, 05:03 PM
Sut kremasi nedir? cig krema ile ne farki vardir? bilen varmi acaba? tesekkurler..
Aylin.

BETÜL
11-16-2005, 05:24 PM
AYLİNCİM SÜT KREMASIYLA ÇİĞ KREMANIN HİÇ BİR FARKI YOK. BURADA KUTUDA MARKETLERİN SÜT REYONLARINDA SATILIYOR. PINARIN,TİKVEŞLİNİN VB. MARKALARIN VAR. ORDA HANGİ İSİMDE BULACAĞINI BİLMİYORUM....

ŞEKER KATARAK PASTALARDA ŞEKERSİZ OLARAKTA ÇORBALARDA, SOSLARDA KULLANABİLİRSİN.

SEVGİLER HOŞÇAKAL...

marfan
12-03-2005, 02:43 PM
--DIŞARIDAN AÇIK OLARAK ALINAN SÜTLER İYİCE KAYNATILDIKTAN SONRA SOĞUTULARAK.SICAK SUYLA YIKANMIŞ KAVANOZA KOYULARAK KAPAĞI KAPATILARAK BUZDOLABINA KOYULMALI VE 1-2 GÜN İÇİNDE TÜKETİLMELİDİR.
--PAKETLE ALINAN SÜTLER AÇILDIKTAN SONRA 1-2 GÜN İÇİNDE TÜKETİLMELİDİR.ÜZERİNDEKİ SON KULLANMA TARİHİNE BAKILMALI VE KOTROL EDİLEREK KULLANILMALIDIR.(UYGUN OLMAYAN KOŞULLARDA TAŞINMIŞ VEYA DEPOLANMIŞ SÜTLER BOZULMAKTADIR.)
--SÜTLERİNİZİ KÜÇÜK BAKKALLARDAN DEĞİL,ALIŞVERİŞİN YOĞUN OLDUĞU MARKETLERDEN YAPIN,BÜYÜK MARKETLERDE GENELLİKLE HAFTALIK ÜRÜN YENİLEMESİ YAPILMAKTADIR.
--SÜTLE YAPILAN YİYECEKLERİDE 1-2 GÜN İÇİNDE TÜKETİN.
DİKKAT: SÜTLERİNİZİ BUZDOLABININ KAPAK KISMINDA DEĞİL,BUZDOLABININ EN SOĞUK YERİ OLAN ARKA KISMINDA SAKLAYIN.BUZDOLABININ KAPAK KISMI EN SICAK VE SICAKLIĞIN DEĞİŞKEN OLDUĞU KISMIDIR.KAPAĞIN AÇIP KAPATILMASI SIRASINDA SICAKLIK DEĞİŞİMİNDEN ETKİLENECEKTİR.

creamy
12-04-2005, 06:55 PM
Arkadaşlar MArfan'ın söylediği açtıktan 1-2 gün sonra tüketiniz meyve suları içinde dahil. Onlarda pastörize ediliyorlar ve aynı şekilde 2 gün içinde bozuluyorlar. HAtta bazı konservelerin üstünde de yazıyor. Lütfen pastörize edilmiş diğer gıdalarda da dikkatli olalım . sevgilerle...

bemol
12-04-2005, 10:10 PM
Icilmemis duran sutlerinizi de cope atmayin.Buyuk bir tencereye koyun icine catlamis porselen tabaklarinizi yerlestirin birlikte kaynatin.Cok derin olmayan taze catlaklari kapamaya birebir..Tabii kaynattiktan sonra yikamayi unutmayin.Ben bazen un da serpiyorum sute...

hatun
12-05-2005, 05:08 PM
Ufak bir puf noktasi: pastorize sutunuzu biraz daha uzun sure saklayabilmek istiyorsaniz, kaynatip sogutun ve dolaba koyun. Aslinda sutun uzun sure saklanmasi taraftari degilim, ama bazen yeni aldiginiz sutun bir iki gun icinde son kullanma tarihinin gelecegini fark ediyorsunuz. Sutu actiktan sonra bozulmadan once kaynatir ve tekrar dolaba koyarsaniz omrunu bir kac gun daha uzatabiliyorsunuz.
Herkese saglikli gunler.
H

creamy
12-05-2005, 08:45 PM
Arkadaşlar ne yazık ki bildiğim kadarıyla kaynatmak sporlu mikrpları9 öldürmüyor. UHT işlemi ve pastörizasyon ikisi de 100 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda yapılıyor ama gene de sporları öldüremiyor. Zaten sütü 2 günden fazla kullanamamızın sebebi de bu sporlar. Yani bence sütü üstündeki talimata göre kullanmak en iyisi. Ne yazık ki bu konularda hile yapamıyoruz ;)

didem30
12-06-2005, 09:46 AM
arkadaslar pıyasadakı bır mılyonluk sutlerden almayın ısım vermıycem ama benım aldıgım bır marka sut devamlı kokmus ve ayran gıbı cıktı bu sutlerden almayın bellı markaları alın lutfen

nözlü
12-09-2005, 11:55 AM
arkadaşlar, süt nekadar kaynatılırsa kaynatılsın içindeki bakterilerin hepsi ölmüyor ayrıca kaynatırken içinde bulunan vitamin ve mineraller yok oluyor. bu yüzden ben sokakta satılan ürünlerin alınması taraftarı değilim. biraz fazla para verip, büyük marketlerden tanınmış firmaların kutularda satılan sütlerini alıyorum. sonuçta bu sütleri çocuklarımız içiyor!!!!
--------**************--------------------

GÜZELLİĞİNE GÜVENME BİR SİVİLCE YETER, ZENGİNLİĞİNE GÜVENME BİR KIVILCIM YETER :wink:

neslican
03-29-2006, 03:40 PM
arkadaşlar bu mozerella peyniri nedir nasıl bişeydir ben marketlerde bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.

Kitchen Bird
04-04-2006, 05:52 AM
Sevgili Neslican,
Mozzarella peyniri dünya üzerinde tüketilen peynrin %30'unu oluşturmaktadır.Bu peynir, domates ve fesleğenin yanında tamamlayıcı bir tad görevi görmektedir. Mozzarella peyniri, manda sütü ve inek sütünün karışımından elde edilir. Sadece manda sütünden yapılan mozzarellanın 1-2 gün içerisinde tüketilmesi gerekir. Bu benzersiz lezzeti tatma şansına sahip olmak için manda beslemek gerektiğinden bu şanslı insanlar köylülerdir. İnek sütünden yapılan mozzarella ise dondurma kadar kaygandır ancak tad açısından pek tatminkar değildir. Dolayısıyla daha uzun süre dayanması için mozzarella peyniri bu iki sütün karışımından elde edilir. 100 gr. mozzarella 250 kalori ihtiva ettiğinden diyet yapıyor olsanız bile rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Ozellikle kahvaltilarda bir dilim domates,bir dilim mozzarella seklide siralayip tum tabagi boyle doldurduktan sonra uzerine zeytinyagi gezdirip feslegenle susleyince hem goze hitab ediyor hem de tadi harika oluyor.Canim arkadasim Busra sayesinde ogrendim bu peyniri.Gercekten cok hafif ve lezzetli.Ayrica kalorisi de dusuk.Birde marketlerde Ayni isimle satilan kasar peynirler var.O da cok lezzetli.Ben onunla kunefe yapiyorum.Tuzsuz bir peynir.(Amerika'da yasayanlar uygun fiyata Bj's Cub'ta bulabilirler.)
Mozzarella ile salata yapabilir,pizzalarda kullanabilirsin.Umarim yardimci olabilmisimdir.SEvgiler.

dizzy
08-31-2006, 10:52 AM
Arkadaşlar süt kremasının fazlasını derindondurucuda dondursam tekrar çıkardığımda eski kıvamında olur mu?

Kitchen Bird
09-01-2006, 02:37 AM
Ben hic acmadigim bir kutu kremayi kullanma tarihi gecip ziyan olmasin diye derin dondurucuya atmistim.Cozulunce taze krema gibi oldu.Ben hicbir degisiklik farkedemedim.Sevgiler

papathya
09-11-2006, 11:26 AM
arkadaslar su kremaların nasıl yapıldıgını bılen varmı..bana su marketlerde satılanlar bıraz gereksız pahalı gıbı geldı..yardımcı olabılecek bırısı varmı??pasta kreması degıl ama su kucuk kutularda satılan kremaları soruyorum :lol:

papathya
09-12-2006, 10:57 PM
arkadaslar ben krema yapmayı bılen bırısı varmı dıye sormustum ama nedense sılınmıs bu ıstegım ..tekrar soruyorum krema nasıl yapılır bılenınız varmı?pasta kreması degıl su kucuk kutularda satılan kremaların tarıfını soruyoum
:cry:

akdeniz
09-12-2006, 10:59 PM
Papathya yazın bu linkte:

http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1159&start=45

Moıderatör arkadaşlar gerekli yere taşımış,bilgin olsun...

Lily-Rose
09-12-2006, 11:00 PM
silinmemistir papatya, baska biryere konmustur, ayni sorun surekli yasaniyor, insanlar yazdiklarini bulamiyor, ilgili kisiye ozel msj gonderilse yazdiklarinin nereye gittigine dair bu sorun yasanmaz ama...

hatice
09-13-2006, 08:44 AM
ya da üyeler profil sayfalarından kendi mesajlarını kontrol etseler bu sorun yasanmaz...

cilek25
09-20-2006, 01:08 PM
merhaba arkadaşlar ben sebze yemeklerinde kremaya bayılıyorum.fakat yaşadıgım ilçeye gelmiyor krema.krema yerine alternatif veya kremayı evde yapabilirmiyim?

papathya
09-20-2006, 03:45 PM
sevgılı cılek sevgılı cılek bunu bende merak edıyorum ama sanırım bılen bırı yok... :(

cilek25
09-21-2006, 11:39 AM
evet ya oysa o kadar çok becerikli,bilgili hanımlar var,sanırım evde yapımı mümkün olmyan veya alternatifi olmayan birşey.

papathya
09-21-2006, 11:43 AM
cok haklısın cılek benım de sasırdıgım sey bu ! ama pesetmeden ınatla bekleyecegım elbet bılen bırısı cıkacaktır dıye dusunuyorum :lol:

dogabel
11-24-2006, 04:12 PM
merhaba

ben almanyada yasiyorum.benim sorunum corbalarda veya yemeklerde kullanilan kremanin adi nedir? schlagsahnemi acaba? birde pastalarda kullanilan krem santinin adi nedir almanyada? :(
eger bana yardimci olursaniz cok mutlu olurum. :)
simdiden cok tesekkürler

nagis
12-17-2006, 02:16 AM
Merhabalar..Bu siteden aldığım ve inanılmaz memnun kaldığım tariflerde kullanılan (tereyeğı..kaymak..karamel sos..v.b.) HAZIR KREMA nın içeriğinin ne olduğu hakkında çok bilgim yok...tek bildiğim ( ama kesinlikle emin değilim) kaynamamış sütün üstünden alınıyormuş...Ama hazır olanlar gerçekten bu şekilde mi elde ediliyor...Açıkçası, sağlıklı şeyleri yemek konusunda çok takıntım yok..ama insanlara sunarken ve tarif verirken krema ile yaptım dediğimde burun bükmeleri oluyor.. :( Kullanmadıklarını, sağlıklı bulmadıklarını söylüyorlar... :oops:
Onlara açıklama yapmak için ve bu güzelliği gönül rahatlığıyla sunmak için cevabını arıyorum...İnternette araştırdım... ama çok net cevaplar alamadım...Bilen varsa ve cevaplarsa çok sevinirim..Şimdiden teşekkür ederim...

aNnEcİk
12-18-2006, 02:42 AM
BİZİ DUYAN BİRİ VARMIIIIIIIIII HAKKETTEN ŞU KREMAYA BİR ALTERNATİF YOKMU? SİNİRLERİMİ BOZMAYA BAŞLADI ŞU KREMA
BAZI TARİFLERDE RASTLIYORUM KULLANMA KONUSUNDA ŞÜPHELİYİM NOLUR AYDINLATIN BİZİ:)

akdeniz
12-18-2006, 09:31 AM
BİZİ DUYAN BİRİ VARMIIIIIIIIII HAKKETTEN ŞU KREMAYA BİR ALTERNATİF YOKMU? SİNİRLERİMİ BOZMAYA BAŞLADI ŞU KREMA
BAZI TARİFLERDE RASTLIYORUM KULLANMA KONUSUNDA ŞÜPHELİYİM NOLUR AYDINLATIN BİZİ:)

Annecik yazını okuyunca daha önce baktığım bu link geldi aklıma:

http://www.yogurtland.com/turkce/2006/03/22/evde-kaymak-yapmak-mumkun-mus/

Ve bir de şu yorum :

''ayşe konakcı Says:

23 Nisan 2006, 3:54 pm
sevgili hanımlar doğal gerçek kaymağı evinizde kendiniz yapabilirsiniz.Yukarda bahsedilen kaymak tereyağı tadında ve ağır olur.Çocukken köyümde nenem böyle yapardı.Hala ıspartanın köylerinde böyle yapılıyor.Apartmanda ,üç çoçukla,çalışan bir hanım olarak ben yapıyorsam sizlerde yapabilirsiniz. Evinizde geniş yayvan bir tencerenizi kullanabilirsiniz.Ben çapı 30 cm olan sırf bu iş için aldığım tencereyi kullanıyorum.Sütü ben Konyada direkt üreticisinden alıyorum.Kutu sütün kaymağı daha az tutuyor.Sizlerin öyle bir şansı yoksa o zaman yağı hiç alınmamış ,poşette, günlük sütlerden deneyebilirsiniz. 3 litre sütü tencereye koyun kısık ateşte kaynamaya bırakın.Üzeri kabarmaya başlayınca altını söndürün.Soğuyunca çırpmadan dikkatlice hareket ederek buzdolabına ağzı açık koyun.Bu işlemi sabah yapıyorsanız akşama kadar ,akşam yapıyorsanız sabaha kadar buzdolabında bekliyecek. Sonra tekrar ocağın üzerine tencereyi alıyorsunuz , oluşan kaymağı bozmadan yeniden tencerenizin kapasitesine göre 2-3 litre sütü ilave ediyorsunuz ve üzeri kabarana kadar ocakta pişiriyor ve aynı şekilde soğuyunca buzdolabında bekletiyorsunuz.İkinci günün sabahında tencerenin üzerinde birikmiş kaymağı delikli büyük servis kaşığı yada kepçesi ile toplayıp tabağa alıyorsunuz.Bu işlemi bir pazar sabahına denk getirin ailenize süpriz olsun .Ben öyle yapıyorum .Köylerde kaymak toplama işini 3. günü sabahı yaparlar .Benim ne o kadar sabrım var nede 8-10 litrelik tencerem.Reçeli ,balı kaymaksız asla yemeyen bana bu iş kolay geliyor.Püf noktası sütün kaynatılırkende ,buzdolabına konarkende üzerinde olşan kağmağın bütünlüğünün bozulmamasına dikkat edeceksiniz.Geriye kalan sütten yoğurt yada
her türlü sütlü tatlı
yapabilirsiniz.Benim favorim temiz cam kavanoza koyarak bir kaç gün içinde soğuk içmek. Çünkü bu sütün tadıda bambaşka. Hepinize Konyadan sevgilerle.Uzaklarda olmak nedir bilirim.Tüm güzellikler Yaradanla beraber sizlerle olsun. ''

Belki konu ile direct alakalı değil ama işe yarayacak püf hoktaları elde edilebilir diye düşündüm.Fethiye'nin(Yogurtland) yaptığının ters işlemini yapmak geldi aklıma.

Zaten kremanın tadı kaymağın daha sıvı hali gibi.Yani kremayı tattığımızda kaymak kokusu ve tadı geliyor.Kaymağı biraz sütle çırpsak ,sıvılaştırsak tekrar krema halini elde edebiliriz gibi geliyor bana.Bildiğimiz süt kaymağı da zaten her yerde kahvaltılık olarak satılıyor...

dizzy
12-18-2006, 09:41 AM
Kremada bolca yağ var ve sütten elde edliyorsa sanırım 300ml sütü, 30 gr kadar tereyağı ile kısık ateşte 20-25dk kaynatırsak soğuduğunda krema yerine çorba ve yemeklerde kullanılabilir gibime geliyor, ama kremadan şanti vb. yapmak için uygun olmaz diye düşünüyorum. :)

nagis
12-18-2006, 11:52 AM
:( peki...hazır satılan kaymaklar zararlı mıdır gerçekten.çok güzeller de :oops: Onu kullanmaya devam etsek :lol: ...Zararlı olduğuna dair bir bilgisi olan varmı??.....
ben tereyağı yaptım onda...inanın yayaladan gelen tereyağları gibi oldu tadı...yaptığım kaymağın tadı hiç bir yerde yok.... :( Ben severek kullanıyorum...Zararlı olan neleri yemiyorum ki..en basitinden sigara kullanıyorum...bile bile....sadece çevremdekilere gönül rahalığıyla yedirmek için cevabını arıyorum....

raspberry
01-11-2007, 01:52 PM
arkadaslar evde cig krema acaba yapılabiliyor mu? evetse tarifi bilen arkadaslar yollayabilirler mi. cok sagolun

Okyanus-Deniz
02-01-2007, 02:51 PM
kremayı dondurucuda saklayabilirmiyiz acaba?

Arzu Unterberger
02-01-2007, 03:35 PM
Evet, Okyanus&Deniz, krem santi yaptigimiz krema dondurucuda saklanabiliyor. Cirpildigi zaman hic bir sorun olmuyor, ama sivi olarak kullanmak istersen (örn.burada bazan cirpilmamis tatli kremayi keklerin üzerine sos olarak kullaniyorlar), tadi normal ama görüntüsü kesik gibi oluyor. Bu nedenle ben derin dondurucudaki kremayi sadece krem santi yaparak kullaniyorum.

haminne
03-05-2008, 06:19 PM
Sevgili Dogabel yemeklerde ve çorbalarda schlagsahne, rahm, saure rahm, Cream Fraiche
rahatça kullanabilirsin.Ayrıca pastalarda almanyada krem şanti hiç kullanılmaz benim ilk geldiğim yıllarda satılıyordu ama nerden baksan bir 15 yıldır ben münihte bulamıyorum schlagsahne kullanılıyor her pakete bir sahnefest katıp iyice çırpıyorsun ama önceden sahneyi iyice soğutuyorsun çırpma kabında soğuk olmalı ki netice alabilesin.

haminne
03-05-2008, 06:23 PM
merhaba

ben almanyada yasiyorum.benim sorunum corbalarda veya yemeklerde kullanilan kremanin adi nedir? schlagsahnemi acaba? birde pastalarda kullanilan krem santinin adi nedir almanyada? :(
eger bana yardimci olursaniz cok mutlu olurum. :)
simdiden cok tesekkürler

Sevgili Dogabel yemeklerde ve çorbalarda schlagsahne, rahm, saure rahm, Cream Fraiche
rahatça kullanabilirsin.Ayrıca pastalarda almanyada krem şanti hiç kullanılmaz benim ilk geldiğim yıllarda satılıyordu ama nerden baksan bir 15 yıldır ben münihte bulamıyorum schlagsahne kullanılıyor her pakete bir sahnefest katıp iyice çırpıyorsun ama önceden sahneyi iyice soğutuyorsun çırpma kabında soğuk olmalı ki netice alabilesin.

viji
03-06-2008, 07:14 AM
arkadaşlar peki yapılmış krem şantinin artanını dondurucuya koyabiliyormuyuz çıkınca tekrar çırpsak bozulurmu??????? acil yardıma ihtiyacım varrrrr........