Orijinalini görmek için tıklayınız : pastörize yumurta
mellanie
01-05-2005, 02:56 PM
pastanızda bazen sadece yumurta sarısı,
bazen sadece yumurta akı kullanmanız gerekebilir.
ya da her ikisi beraber kullanılabilir.
yumurtanızı meyve suyu kartonu gibi uht bir yerde olabileceğini biliyor muydunuz?
fol marka pastörize yumurta var. isterseniz sadece yumurta sarısı isterseniz yalnızca beyazını isterseniz her ikisini birarada alabilirsiniz. üzerinde ne şekilde ölçeceğiniz ve kaç yumurta içerdiği yazıyor.
çok pratik ve kullanışlı. ama ben izmirde iken fabrikasından getirtiyordum. siz sanırım real marketlerde bulabilirsiniz :D
Allah allah daha neler duyacağım. Ama pek mantıklı gelmedi bana :(
mellanie
01-06-2005, 07:22 AM
yurtdışına inanılmaz bir ihracatı var bu firmanın.
biraz sosyete işi ama sağlıklı :lol: .
türkiyede satış konusunda çok fazla ileri gideceklerini ben de sanmıyorum. en azından önümüzdeki birkaç yıl içinde.
fethiye
01-06-2005, 06:48 PM
marketlerde gorurdum de hic denemedim. Bahsedilen firma http://www.ipay.com.tr/urunler.asp ve yumurtalar hakkinda dahafazla bilgi icin http://www.boyut.com.tr/extras/gastronomi/382002/yeni.asp
Tasneem
01-10-2005, 08:36 AM
Fethiye sen hangi markette gordun? Mellanie ben dun pastorize yumurta alabilmek icin real markete gittim ama yoktu, iki gorevlide hayir yok diye cevap verdiler.
mellanie
01-10-2005, 01:14 PM
bne fabrikasındna getirtiyordum.
ancak arkadaşlarım real marketten temin ediyorlardı.
bir de carrefour a bak istersen. fethiye seni nerede bulunacağı konusunda daha da aydınlatır sanırım.
fethiye
01-10-2005, 05:57 PM
pardon, ortaligi karistirdigim, Tasneem'i yanilttigim icin. Burada = ABD'de goruyorum pastorize yumurtalari.
hatta kolesterolu biraz (!) yuksek bir arkadasimiz misafirimizdi haftasonu ve ona bu yumurta sivilarindan kullanip kullanmadigini sordum. Buradaki kutularin uzerinde "kolesterolsuz" yaziyor cunku. Meger ailecek bu kolesterol sIkIntisini yasarlarmis nesillerce ve son zamanlarda da bu bahsedilen urunlerden kullanirlarmis. Omlet yapacak olursan tadi, gercek yumurta ile yapilmis olandan biraz farkli olabiliyor ama pasta/Corek/borek iCin bir farki yok dedi.
pistol
01-10-2005, 10:14 PM
Ben de A.B.D. de sivi yumurtalardan kullaniyorum, omlette de guzel oluyor. Ancak benimki normal cinsten uzerine baktim %66 kolestrol yaziyor :( normal yumurta da ayni olsa gerek. Bence tazeligine guvendiginiz surece normal yumurta kullanmaniz daha iyi, ne derlerse desinler boyle kutu icindeki urunlerde mutlaka koruyucu kimyasal bir madde oluyor. Bizimkileri bedava geldigi icin kullaniyorum. Ayrica su icinde cozulerek kullanilan toz yumurtalarda var.
Tasneem
01-12-2005, 08:13 AM
Hayir Fethiye beni yaniltmadin, ben belki burada bir markette de gormussundur diye sordum. Gittigim yerde Real ve Carrefour iciceydi zaten, ama baska bir Carrefour'a gene bir bakarim eger gidersem, ama gecen sefer ki ozellikle onun icin gitmem :). Benim icin yumurta bulmak cok rahat, onemli olan sadece sarisini veya beyazini kullanabilecegim sekilde duzenlenmis olmasiydi. Kimyasal tad bekliyordum zaten ama denemek istemistim.
nese7
02-18-2006, 08:13 AM
Burda (ABD) sadece yumurta beyazi, karton kutlarda pastorize halde satiliyor. Kolesterol yumurtanin sadece sarisinda var, o yuzden bunlarda hic kolesterol yok. Kullanimi da cok pratik.
seyhan.a
02-18-2006, 09:15 AM
slm ben almanyadayim acaba pastorize yumurtanin almancasini ve nerden bulabilecegimi bilen varmi??? lütfen yardimci olursaniz sevinirim
berke44
02-18-2006, 01:56 PM
arkadaşlar ben bu yumurta işini pek tutmadım çünki her açıp kapamada hava ile temes ediyor yumurta hepsini birdende kullanamayacağımıza göre ne olacak o kadar kutudaki yumurta bazen oluyorki bir yumurtayla işimiz bitiyor ben her şeyin doğalını tercih ediyorum.sevgiler
nadir
12-01-2006, 10:30 AM
yumurtayı buzdolabında mı yoksa oda sıcaklığında mı saklamalıyız?
canımcım
12-26-2006, 12:41 PM
arkadaşlar ben bu yumurta işini pek tutmadım çünki her açıp kapamada hava ile temes ediyor yumurta hepsini birdende kullanamayacağımıza göre ne olacak o kadar kutudaki yumurta bazen oluyorki bir yumurtayla işimiz bitiyor ben her şeyin doğalını tercih ediyorum.sevgiler
BENDE KATILIYORUM HERSEYIN DOGALI BENCE..BEN BISISORUCAM...YUMURTA AKLARINI BUZDOLABINDA ENFAZLA NEKADAR SAKLAYABILIRIZ ACABA?SARILARINDAN AYRILMIS SEKILDE KAPALI BIR KAPTA NE KADAR BEKLEYEBILIR?TABII BUZDOLABINDA...
Merhabalar,
Bende daha önceden pastörize yumurta olayını duymuştum. Şu anda bilfiğim kadarıyla AB Gıda, Unakıtan markası ile pastörize yumurta yapıyor. Bildiğim kadarıylada 1 sene içersinde de Keskinoğlu'nun pastörize yumurtası çıkacak. Büyük miktarlarda kullananlar için (otel, pastane vs.) bence pratik bir olay!
:)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.