Orijinalini görmek için tıklayınız : izmirin kumrusu
merhabalar .İzmirin meşhur kumru sandöviç ekmeğinin tarifini biliyorsanız yazabilirmisiniz teşekkürler :P :P
sema25
05-28-2005, 10:36 AM
Arkadaşım ben bu tarifi Banu Atabayın yemek kitabından bulup yapmıştım.güzel olmuşlardı.sizlerle paylaşmak istedim.
yarım kibrit kutusu kadar yaşmaya
1.5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı k.tuz,aldığı kadar un
üstü için:1 çorba k.su,yarım çorba kaşığı tozşeker,1 çorba kaşığı susam
Yoğurma kabına ılık su,şeker,yaşmaya konur,maya eriyene kadar parmak uçlarıyla karıştırın.üzerine tuz ve sert bir kıvam alana kadar un eklenir.hamuru özleşene kadar yoğurun.üzeri kapalı olarak 1 saat dinlendirin.Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölün,bu şekilde üzeri kapalı olarak yarım saat daha dinlendirin.tezgahın üzerinde hafifçe yuvarlayıp,silindir şekli verin,uçlarını sivrileştirerek sandviç görüntüsü verin.Üzerine şekerli su sürün,susam serpinArzu edenler en son bıçakla kumruların üzerine boyuna birkaç tane çizik atabilir.Önceden kızdırılmış 210 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkınca bıçakla enlemesine kesilir,arasına peynir,salam,sosis gibi malzemeler koyarak ikram edin.afiyet olsun.
SEVGİLİ SEMACIM HİÇ CEVAP GÖREMEYİNCE ÜMİDİMİ KESMİŞTİM TARİFİN İÇİN ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
Ekmeğin dışının tarifi verilmiş, ben de içinin tarifini alabilir miyim:) Salamla sosisi kavurup koyuyorlar galiba, yerken pek anlamıyorum ketçap mayonez denizinin içinde.
Sevgili Mutfak Cadısı ben kumruların ekmeklerini hazır alıyorum içine ise sucuk, sosis varsa salamı ince şeritler halinde kesip az yağda teflon tavada biraz çeviriyorum daha sonra ekmeğin içine koyuyorum , üzerine kaşar peyniri dilimleri koyup tost makinasında peynirleri eritiyorum sonra üzerine ketçap, mayonez . çok lezzetli oluyor.(ben bazen domates veya turşuda koyuyorum) AFİYET OLSUN
ladido
05-28-2005, 12:19 PM
İzmirin kumrusunun en önemli özelliği sandviç ekmeği(KUMRU) izmirde bile çok az yer orijinal kumru yapıyor.Kumru özel nohut mayasıyla yapılıp odun fırınlarında pişiriliyor.iç malzemesi de kesinlikle kömür ateşinde pişmeli.Ve malzemeler kaliteli ve lezzetli olmalı ki sandviçiniz güzel olsun.Yani ucuz malzemeye kaçmamalı.Kumruyu Çeşme de kumrucu Hüseyin ya daKumrucu Şevki de yemenizi tavsiye ederim.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.