PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PEMBE DÜŞLER

leyla Atlı
05-20-2005, 12:28 PM
4-5 tane haslanmis,rendelenmis patates
4-5 tane haslanmis rendelenmis havuc
1.5 su bardagi konserve pancar tursusu( Genelde tursular reyonunda satiliyor, koyu pembe renkli, iri küpler seklinde dogranmis olarak kavanozlanmis)
Süzme yogurt
Sarmisak
Arzuya göre mayonez
tuz
kiyilmis maydanoz
sizma zeytinyagi
Süzme yogurtla, sarmisak, ve mayonezi karistiriyoruz. Yarisini haslanip rendelenmis patateslerin üstüne, diger yarisini havuclarin üstüne döküyoruz. Patatesli harca maydanoz,yað ve tuz ilave ediyoruz. Havuclu karisima ise sadece yag ve tuz. Bir borcamin tabanini strech fimle kapliyoruz. Rendeledigimiz pancar tursularini yarim parmak kalinliginda tepsiye yayiyoruz, üstüne havuclu karisimi yayiyoruz, onun ustune de patatesli karisimi...Ýyice sikýstýrýyoruz bastirarak, cunku ters cevirecegiz.Biraz dolapta dinleniyor salatamiz.Sonra bir servis tabagina ters ceviriyorz. Üstünü ben krema torbasina koydugum mayonezli yogurt ile süslüyorum. Pespembe, pasta görünüslü salataniz hazir. Afiyet olsun

turnamm
11-17-2005, 12:20 PM
Kırmızı lahana ile yapılan çok lezzetli bir salata her yemeğin yanımada uyuyor,afiyet olsun.

Orta büyüklükte kırmızı lahana
5 yemek kaşığı mayonez
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 diş sarmısak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Yapilis Tarifi
Lahanayı minik minik doğrayınız.Içine sarmısakları dövüp ,tuz sirke,yağ,limon suyunu koyup bekletin(lahana yumuşayana kadar)
Lahana yumuşayıp suyunu salar ,suyunu süzüp içine mayonez ve yoğurtu katıp buz dolabında bekletin.Hem salata olarak hemde meze olarak kullanabilirsiniz.

didem30
11-17-2005, 01:55 PM
bu uzun sure buzdolabında bekleyebılıyor mu acaba ?

imported_DİLARA
11-17-2005, 02:04 PM
ben 15 gün kadar önce yapmıştım.sirke ,tuz lahana üçlüsünü.kavanoza koydum ve lahananın üstüne çıkacak kadar sirke.bozulmadı.salatalara ekliyorum.bir nevi turşu oldu sanırım

hulyacandandemir
11-17-2005, 02:19 PM
bu akşam hemen deniycem merak ettim doğrusu deneyince yorum yazarım teşekkürler turnamm ne kadar zaman kalabileceği hakkında bilgi verirsen sevinirim

hulyacandandemir
11-17-2005, 05:31 PM
turnamm
görüntüsü ve tadı çok hoşuma gitti diğer arkadaşlara tavsiye ederim tekrar teşekürler

kehribar
11-18-2005, 04:09 AM
bende deniycem :D ayrica salata yaparken bir turlu olmeyen kirmizi lahanalari bir de boyle deniyim.
ilk mesajim buraya nasip oldu , tesekkurler :)

turnamm
11-18-2005, 08:55 AM
lahanaları limonlayıp,tuzlayıp Buzdolabında 5 gün falan bekletebilirsiniz.Ama içine sarmısak kattıysanız kokar.
Mayonez biliyorsunuz çabuk bozulan bir malzeme olduğu için ben iki gün içinde tüketiyorum yada yenecek kadar lahana doğrayıp yapıyorum.
Beğendiğinize sevindim ,gerçekten lezzet ve görünüm olarak çok güzel hafif bir sakata.

turnamm
11-18-2005, 08:58 AM
Ben çabuk yumuşasın diye lahanayı limonu ,tuzu ,sirkeyi koyunca biraz elimle yoğurur gibi yapıyorum

ozge81
11-18-2005, 09:06 AM
merhabalar
lahanayı rendelesek nasıl olur ki acaba?

turnamm
11-18-2005, 09:41 AM
yok bence rendeleme o zaman çok kıymık kıymık olur.
minik minik doğra hem yerken ağıza kıtır kıtır gelmesi lezzetli oluyor.