PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cacık

LEYLA ATLI
05-23-2005, 08:33 AM
500 gram yoğurt(2 su bardağı)
2 adet büyükçe salatalık
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı sirke
1 kaşık kuru toz nane
4 diş sarımsak
Yeterince tuz

Salatalıkların kabukları soyulur. Bir kap içerisine çentilir, tuz katılıp karıştırılır. Bir müddet bekletilir.

Beş yüz gram yoğurt bir tel karıştırıcı ile iyice karıştırılır. Hatta daha evvelden üzerinde kaymağı varsa alınır.Yoğurdun koyuluğuna göre yarım veya bir bardak su katılır, onunla da güzelce karıştırılır, tabi bu cacığın koyuluğu ayran gibi duru olmaz, biraz koyu olması gerekir.
3. Salatalıkların üzerine yoğurt, havanda tuzla dövülmüş sarımsak, toz nane, sirke, zeytinyağı katılıp karıştırılır. Servis kâselerine taksim olunur. Arzuya göre en üstüne kıyılmış dere otu serpilir, servis yapılır.

leviathan
05-23-2005, 04:11 PM
bu tarifi esim cok severek yapiyor..

3 iri domates
400 gr yogurt
kuru/taze nane
zeytinyagi
tuz

kabuklari soyulmus domatesleri yogurda rendeleyip karistirin, isterseniz birazda su ilave edebilirsiniz, kivami size kalmis. zeytinyagi, nane ve tuzu ilave ettikten sonra da servis kaselerine paylastirin. sogutarak yerseniz yaz günlerinde güzel bir serinletici olur...

05-23-2005, 08:41 PM
Isin dogurus ben bu aperatifin adini bilmiyorum, ama cocukken biz cok severdik. Cok basit ve lezzetli oluyor. Ozellikle bulgur pilavi ile yenmesini tavsiye ederim. Ay simdi canim cekti...

2-3 yumurtayi bir kasede biraz tuz ve biber katip cirpin.
Bu karisimi tavada omlet yapin.
Omletinizi enine ve boyuna cizgiler halinde keserek kucuk kucuk parcalara ayirin.
Bir kaseye yorgurt, az miktar su, ve parca parca olan pismis yumurtalarinizi (omleti) koyup karistirin.
Arzuya gore yogurda sarimsak ekleyebilirsiniz.
Uzere cok az zeytinyagi ve nane ekip susleyiniz.
Afiyet olsun.

Hatun

ISIN
05-24-2005, 11:43 AM
Merhaba Hatun

bence `yumurtali cacik' cok lezzetli.Bana ilk önce cok ilginc geldi ama denedikten sonra kararimi degistirdim.Ben icine Maydanoz ve domates koydum ,Omleti dilimledim ve sarimsakli yogurdu üstüne gezdirdim.
Tavsiye ederim.
Tarifin icin tessekür ederim

Selamlar ISIN

Hhatice
06-20-2006, 06:36 PM
tgbyyl canım bilinenlerin dışında şöyle bir tarifim var dene pişman olmayacaksın.1kg yoğurdu çok iyi süz içine 150gr tereyağ 1 demet taze soğan bol miktarda yaprak yaprak doğranmış maydonoz taze nane dereotu 3-4 diş sarımsak 1 tane salatalık rendele ve suyunu sık tuz pul biber 2 çorba kaşığı mayonez bunları karıştır servis tabağına al harika ve çok besleyici istersen ekmek üzeri içinde iyi bir alternatif veya kanepelerin üzerine çok yakışıyor ayrıca ızgaranın yanınada çok güzel oluyor afiyet olsun
Hhaticesedef

Yetur
06-20-2006, 06:43 PM
haticecim tere yağını nasıl koyacaz yumuşak olarakmı yoksa eritipmi ?

Hhatice
06-20-2006, 06:48 PM
yeturcum yumuşak olacak bu arada okur okumaz mercimeği ateşe koydum çok değişik geldi tarifin biraz sonra tadacağım sanıyorum çok hoş bir lezzet hiç mercimek salatası yapmadım merakla sonucu bekliyorum başka tariler varsa devamını bekliyoruz sevgilerimle
Hhaticesedef

Esra Zengin
09-07-2006, 01:18 PM
Benden de size bir cacık tarifi:
salatalık
Yoğurt
Sarmısak
Tuz
Ceviz
Salatalıkları rendeleyin,Sarmısakları soyup tuz ile dövün,Cevizi robotta çok ince çekin.Yoğurdu da ekleyip karıştırın nefis bir lezzet...

serafina
09-07-2006, 01:37 PM
ilk defa duydum sirkeyi cacıkta bende bazen dere otu katarım ama cevizli ve sirkeli de deniyeceğim. sirkenin ne sirkesi olduğu farkedermi

hacew
09-09-2006, 05:09 PM
bu da benim ilk tarifim.ben cacığa koyduğum salatalıkları rendelemek yerine küçük küçük doğruyorum hem su vermiyor hemde yemesi çok zevkli.genelde herkes gibi süzme yoğurttan yapıyorum.üstüne saf zeytin yaği gezdiriyorum.bir de sevdiğim baharatları serpiştiriyorum.bu benim specialim
bi deneyim bakalım beğenecek mi siniz.

monalisa
09-13-2006, 03:39 PM
ben de cacığı çok sevenlerdenim.Benim tavsiyem şöyle:sarımsak oranını biraz azaltıp içine çok ince taze soğan doğramanız.Ben ve eşim böyle de çok seviyoruz.Tavsiye ederim.sevgiler

berin
09-14-2006, 10:13 PM
Arkadaşlar cacıkla ilgili hiç duymadığım şeyler duyuyorum.Sogan,ceviz,sirke ???
Ben salatalıkları ufak ufak doğrayıp üzerine biraz suyla ezilmiş yoğurt,nane ve 1 diş dövülmüş sarımsak ilave ediyorum.Başka türlüsünüde hiç yemedim açıkçası

abam
09-14-2006, 10:22 PM
içinde dereotu olmayan bir cacık hayal edemem:)
nane
küp doğranmış salatalık(en körpe ve çekirdeksizleri)
sarımsak
az biraz zeytinyağı

bu arada @berin (isminiz hakikaten berin'se adaşımsınız,ne güzel hiç tek r li berinle tanışmamıştım) ben pul biber ekleyip de yiyenleri gördüm:)

gulanne
09-15-2006, 08:36 AM
bir cacıkta benden:)

marul
yeşil soğan
salatalık
bir küçük diş sarımsak
üzerine nane ve zeytinyağı

sarımsağı ezin, aynı kapta yoğurdu suyla iyice karıştırın.salatalığı çok ince minik minik doğrayın.marulu yeşil soğanı (yalnız yeşil kısımlarını) doğrayın.karıştırın.üzerine nane ve zeytinyağı döküp servis edin.

mmmmmmmmmm afiyetle yeyin.:)

rubin
09-15-2006, 09:02 AM
Bir cacık tarifide benden :) bu bizim yöresel cacığımız...
Kıvırcık salata
tereyağı
yoğurt
sarımsak
tuz, su

kıvırcık salatalar yıkanır kurutulur çok ince şekilde doğranır. (üç dört tanesini bir araya getirip kesme tahtası üzerinde kıyın) tereyağ eritilir ince doğranmış salatalar içine katılıp şöyle bir çevrilir ocaktan alınır. ayrı bir yerde yoğurt ayran kıvamında yapılır. sarımsak tuzla ezilip eklenir. salatalar ayranın içine karıştırılarak servis yapılır.

ARZUM
09-15-2006, 10:25 AM
Rubin

Bu bizde de salata olarak geçer kıvırcık doğranır Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür üzerine ister eritilmiş tereyağı istersen de sıvıyağ gezdirilir ben çok severim bunu bu da bizim yöresel salatamız

canikom
09-17-2006, 04:24 PM
ARZUM CACIK VE KIVIRCIK İLGİNÇ. DAMAK TADIMA UYGUN DENEDİM BUGÜN NEFİS OLDU TŞK.

ceydaa
09-17-2006, 05:57 PM
Benim vereceğim cacık bilien cacıklardan biraz farklı çünkü sadece adı cacık
Domatesli Cacık
5 adet domates rendelenir ve içine 2-3 diş dövülmüş sarımsak eklenir,biraz koruk suyu veya limon suyu ilave edilir domateslere biraz su ilave edilir.(yarım bardak kadar)Daha sonra 2-3 adet salatalık minik küpler halinde doğranıp domateslere ilave edilir.üstüne birazda nane serpilip servis yapılır.

berke44
09-17-2006, 10:28 PM
ceydacığım sanki senin tarifin biraz salataya kaçıyor gibi ne dersin

Lily-Rose
09-17-2006, 10:51 PM
bazi yorelerde icine yogurt giren her yemege cacik derler, ilk duydugumda cok sasirmistim ben.

ceydaa
09-18-2006, 02:34 PM
Evet salataya benziyor ama sulu bir kıvamı olmasından sanırım adına domates cacığı denmiş ama cacıkla yenilecek tüm yemeklerin yanına yapabilirsiniz.Özellikle mercimekli köfteyle çok yakışıyor.

özlem1982
09-24-2006, 01:32 AM
arkadaslar cacık ne kadarda degısık yapılıyormus ben sadece sarımsak yogurt salatalık tuz konuldugunu bılıyordum arzuya gorede nana yada dereotu koyulur
hıım baska tarıfler yok mu?

rubin
09-25-2006, 11:01 AM
selam, başka bir cacık tarifi daha vereyim. salatalıkları önce uzunlamasına ikiye sonrada her parçayı ince ince dograyıp yarım daireler elde edin. bir kapta süzme yoğurdun içine nane, tuz ve çok az sıvı yağ ekleyin iyice çırpıp salatalıklara ekleyin.
koyu kıvamlı olarak servis yapın. seviyorsanız ince kıyılmış dereotu da koyabilirsiniz. afiyetle..

canikom
09-27-2006, 09:17 PM
rubincim butarifi yazın eltimde yemiştim artık bende sıksık yapıyorum dereotu iyi fikir ama ev halkı sevmiyor maalesef

alem155
10-03-2006, 12:49 PM
sevgili bayanlar
sanmayın ki sadece bu yemek işlerine siz ilgi gösteriyorsunuz
bekar bir erkek olarak lezzetin en iyisini yakalamayı sevenlerdenim
25 yıllık hayatımın yaklaşık 5 senesi kafama göre yemek yaparak kendime olan güvenimi sağladım.
yemek yapmak zevk işi ancak bulaşık yıkama konusunda büyük sıkıntı yaşıyoruz

hanımeli70
10-27-2006, 08:37 AM
TGRT'de Elif hanımın yaptığı bu cacık evdeki herkes tarafından beğenildi.Pratik oluşundan dolayı hemen hemen hepinizin deneyeceğinden eminim..şimdiden afiyet olsun

Malzemeler
yarım paket makarna ( ben çubuk kullandım )
2 adet salatalık
sarımsaklı yoğurt, nane, dereotu

Haşlanan makarnların içerisine 2 adet salatalık kabukları soyulmadan rendelenir, ince kıyılmış dereotu ardından sarımsaklı yoğurt eklenerek hepsi birlikte karıştırılır üzerine nane serpilir..servis tabağınada duruşu bile güzel :)

ta_arzu
12-28-2008, 10:48 AM
Merhaba Arkadaslar,

Bir Cacik Tarifi de benden gelsin, malzemeler Türkiyede bulunurmu bilmiyorum ama yurtdisinda yasiyanlar icin sanirim kolaylikla bulabilirler.

Salatalik ya Rendenin düz kismiyla yada elle ince ince yuvarlak kesilir. Bir Kaba 250 gramm Schmand, yarim Sise Baharatli Jogurtsosu, Sarimsak eklenilir.
Malzemeyi bulduktan sonra hem kolay hem cok lezzetli bir cacik.