PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : pazili tarifler ariyorum

gonca
04-25-2005, 03:09 PM
evde pazı var ne yapabilirim

bilgen
04-25-2005, 03:57 PM
ben dün domatesli bulgurlu pazı yaptım.önce 1 adet yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurdum.rendelenmiş domatesleri ilave ettim.biraz suyunu çekince pazılarla bulguru ekledim.15-20 dakikada pişti.yoğurtla çok hafif ve sağlıklı bir öğün oluyor..

aytul
05-23-2005, 12:46 PM
Degerli arkadaslar,
Pazardan bir demet pazi aldim. Ismini hep duymama ragmen, hic pisirmedim. Bana yardimci olabilir misiniz? Ayni ispanak gibi mi pisirecegim? Simdiden tesekkurler...

bal
05-23-2005, 12:56 PM
merhaba ,
ben denemedim ama aynı ıspanak gibi piştiğini duydum.
Bende sararak değerlendiriyorum. İç malzeme olarak soğan domates bulgur pirinç ve bol baharat kullanıyorum. Yalnız sarmadan önce pazılar haşlanıyor. Pratik olarak kullanmak isterseniz ıspanak gibi pişirebilirsiniz.

nurıye
05-23-2005, 01:01 PM
Börek yapabilirsin,
Kavurup yumurta veya yoğurlu yapabilirsin,
Sebze yemeği yapabilirsin,
Sarma yapabilirsin.

Benim favorim sarma, sarması çok güzel hafif oluyor.

gulten
05-23-2005, 01:47 PM
En guzel etli sarmasi oluyor.Sac boregide cok guzel oluyor.Ispanak gibi soganla kavuruyorsun,borek icini.

aytul
05-24-2005, 12:59 PM
Akşam Emine Beder'in Sebze Yemekleri kitabındaki Pazı Kavurma tarifini aynen yaptım. Aslında klasik kavurma.. ama saplarını ayrıca doğrayıp, öncelikle onları soğanlara ekledim. Onlar biraz yumuşayınca, yaprakları koydum. En sonunda da bol karabiber koydum. Üzerine bol sarmısaklı yoğurt dökeceğim. Bu akşam yiyeceğiz. Umarım evdekiler beğenir. Fikirleriniz için çok teşekkürler

okale
05-24-2005, 01:03 PM
aytul benim sebze yemeklerindeki sütlü pazı yı da yapabilirsin çok güzel oluyor yiyen çok beğeniyor,ayrıca kıymalı içle yaptığım dolma harcı ilede dolmasını yapıyorum oda super oluyor arkadaşlarım hep ister ondan parmaklarını yiyiyorlar tavsiye ederim.rejim zamanlarımdada domatesli soğanlı hiç su koymadan kavurmasını yapar yerim ama diğerleri dahada guzel oluyor tavsiye edrim mutlaka dene ıspanakdan daha yumuşak bir tatta oluyor

BETÜL
05-24-2005, 01:48 PM
karadenizli olduğum için bizde çok yapılır pazı kavurması.
ince olarak doğranıp haşlanır. suyu süzülür. soğan kavrulur kaışığın ucu ile salça konur çok değil ama. ayrı bir yerde barbunya haşlanır. pazının çokluğuna göre. iki demet pazı için 1 su bardağı yeter. soğana katılır. pazıların suyu sıkılır soğanın içine eklenir. karıştırılır. tuzu ve dövülmül sarmısak aklenir. ocağın altı kapatılır. ılınınca servis yapılır.

Not: barbunya konulmadan da yapılır.

afiyet olsun.

bunun haricinde pazılı börek ve sarmasını da yapabilirsiniz.

bal
05-24-2005, 03:58 PM
merhaba betül hanım,
karadenizlisiniz .... belkide pazı diblesini biliyorsunuzdur. ????

yelda
05-24-2005, 08:11 PM
sevgili aytül çocuklara pazı yedirmek zor..makarnalar kısmında pazıyı beşamel sosla ve makarnayla fırınladım..çok severek yediler..bi de aynı ıspanaklı yumurta gibi pişiriyorum çok lezzetli oluyor..

aytul
05-25-2005, 10:41 AM
Dün akşam pazı kavurmayı yedik. Hakikaten çok lezzetli bir sebzeymiş. Bundan sonra mutfağımda bol bol kullanırım. Sizlerin verdiği değişik tarifleri de denerim mutlaka. Yardımlarınıza teşekkürler... Bu arada, oğluma "ıspanak" dedim. Şimdilik pek uyanmadı, severek yedi. Çünkü çocuklar özellikle ismini duymadığı sebzelere karşı tepkili oluyorlar

gulten
06-02-2005, 07:47 AM
Bizimkiler pazi dolmasini cok seviyorlar hele yogurtla.pismeside cok cabuk.Selamlar ankaraya bende ankaradan geldim .