Orijinalini görmek için tıklayınız : Salata Sosları
ebru ayis
12-30-2004, 09:05 PM
bilen var mi acaba ? adi buymus. bir arkadasima sormustum mesela harvarda cafe de bonfi salad da kullanilan salata sosunu. o da adini ogrenmis
hazir satilanlardan alabilrsin dedi. haziri da varmis ama evde yapilanlar eminim daha guzel oluyordur. yesillik, ve sicak bonfile parcalariyla yapilan bir salata da kullaniliyor.
bu arada ben sordugum tariflere cevap aldigimda tesekkur etmek istiyorum, rahatsiz oluyorum etmeyince ama forumun selameti acisindan; yani ne kadar az mesaj yazarsak hatice ye yuku o kadar az olacagindan edemiyorum. bu da bildireyim de rahatliim ve de onceden tesekkurumu ediim. :)
elif ayse
02-08-2005, 04:07 PM
benim bildigim ve cok uyguladigim salata sosu senin aradigin tarif mi bilmiyorum.ben malzemeleri yazayim sen az miktarda dener begenirsen uygularsin.
birkac kasik yogurt
bir kasık mayonez
diledigin miktar ketcap
biraz siviyag
nane
istege gore sarimsak
yarım cay bardagı kadar sut
*tum malzemeleri ister mikser ister kasıkla karistir,kıvamına bakıp diledigin melzemeden ekle..yesil salatalarin ustune harika bir sos oluyor.
elif ayse
ebru ayis
02-11-2005, 04:07 PM
inanamiyorum yaa...yillardir aradigim salata sosunu buldum. 4.5 yasindaki oglum ve 2.5 yasindaki kizim 2 ser tabak yediler. cok mutluyum. mutlaka denemelisiniz. hatta yesil salatanin uzerine sicak bonfile parcalari koyun ve sosu uzerinde gezdirin. bonfi salad dedigim aynen bu oluyo iste :)
cok cok tesekkurler elif ayse :)
leyla Atlı
05-26-2005, 09:05 AM
size her zaman yaptığım bir salata sosu tarifi vermek istiyorum.çok lezzetli bir sos..
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
1 diş sarımsak
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı hardal
Dereotunu ayıklayıp ince ince kıyın. Sarımsağı iyice ezin.
Derin bir kapta dereotu, sarımsak, mayonez, hardal ve zeytinyağını karıştırın. Limon suyu ve tuz ekleyip iyice çırpın. Salataların üzerine gezdirin.
Dikkat!
Bu sosu özellikle kıvırcık salatanın üzerine dökerek servis yapabilirsiniz. eğer Sosunuz artarsa kapağı sıkıca kapanan küçük bir kavanozda l hafta saklayabilirsiniz.
zzehra
11-25-2005, 04:25 PM
Arkadaşlar ; geçen ay migrostan kühne marka amerikan sezar sos almıştım. gerçekten çok lezzetli oluyor. bende evde kendim yapmaya karar verdim. biraz araştırma yaptım hep içinde çiğ yumurta var. acaba diyorum, yumurta ve yağ koymadan direk mayonezle yapabilirmiyim? :?:
deneyen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
benim bulduğum bir sahrap soysal tarifi :
MALZEMESİ
1 çay kaşığı hardal
2 fincan zeytinyağ
6 adet ançuez
1 adet limonun suyu
1 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı parmesan peyniri
3 diş sarmısak
Karabiber
SOSUN TARİFİ
Zeytinyağ, ançuez, limon suyu, parmesan peyniri, sarmısak ve karabiberi mikserde çırpın. Yumurta sarısını ve hardalı da ayrı bir kapta çırptıktan sonra mikserdeki karışıma ekleyin.
Harvard Cafe deki Bonfi Salad i yiyen olmustur mutlaka. onun uzerinde bir sos vardir. beyaz renkte. onun yapimi ile ilgili bilgisi olan var mi acaba ?
yesimup
07-23-2006, 05:21 PM
beyaz sos biliyorum bi tane ama harvard cafenin sosumu onu bilmiyorum..
2 YEMEK KAŞIK YOĞURT
1 diş sarımsak ( HAZIR SATILAN TOZ HALİNE GETİRİLMİŞ SARIMSAKLA DAHA DA GÜZEL OLUYOR )
1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
2 YEMEK KAŞIĞI LABNE PEYNİRİ
BİR YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
2-3 DAMLA LİMON SUYU
BİR TUTAM KURU FESLEĞEN
sARIMSAĞI iyice dövelim.. ilk önce labne peyniri ile karıştıralım.. Mümkünse mikser ile yoksa top top kalıyor.. Daha sonrabütün malzemeyi katalım karıştıralım.. Çok yoğun olursa biraz soğuk su ile sulandıralım..
merhaba yesim
ayni sosu yaptim hemen hemen dun. :)
baska bir tarif daha var. bu sos aradigim sosa cok yakin bir tat. ama aynisi degil.
biraz sut, yogurt, mayonez, sarımsak, limon suyu, feslegen, nane, maydanoz kurusu. bu sosu mumkunse cok az ısıtmak gerekiyor salataya koymadan.
doga_naz
09-05-2006, 11:15 AM
ARKADAŞLAR SALATA BARLARDA VS. PEMBE BİR SOS OLUR ÖZELLİKLE YEŞİL SALATALARIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR.BU SOS HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VAR MI?TARİFİNİ GÖNDERİRSENİZ ÇOK SEVİNECEĞİM.TEŞEKKÜRLER...
rubin
09-05-2006, 12:19 PM
sevgili doga_naz, bu sos hafif tatlı bir sostur rengi pembeden ziyade yavruağzı renginde olur. ana malzemesi mayonez ve ketçaptır aslında...
kendi göz kararınıza göre yapabilirsiniz bu sosu
ketçap,mayonez ve blendırdan geçirdiğiniz az miktarda kornişon turşuyu ekleyip iyice karıştırın. 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin, damak tadınıza görede tuz katabilirsiniz. sosunuz hazır :)
Şeyda
09-05-2006, 03:31 PM
Birazda evde kendi hazırladığınız değişik salata soslarından bahsedermisiniz. Hazır olanlardan değil ama. Evde kendimizin hazırlayacağı değişik sos tarifleri denemek istiyorum da.
Ozlem
09-05-2006, 05:55 PM
Her gun yapıyorum.
Goz kararı zeytinyagı, biraz nar eksisi, 1 cay kasıgından az hardal ve yarım limon suyuna kırmızı biber,tuz karabiber ekliyorum ve karıstırıyorum. Marullu salatalara cok yakısıyor.
ebruli_
09-05-2006, 09:56 PM
Göz karari mayoneze zeytinyagi ekleyip cirpin, icine hardal, karabiber, limon suyu, sirke ekleyip iyice karistirin, limon suyu ve sirkeyi azar azar ekleyerek karistirin yoksa kaymak gibi olmaz.
Ben bu sosu Patates salatasina yapiyorum, Patatesleri küp küp dogradiktan sonra kirmizi sogani dogruyorum, birde maydanoz ekleyip bu sos karisimi ekleyip en son hepsine göre göz karari tuz katiyorum ve harmanliyorum.
Tadi nefis oluyor.
S.Aydin
09-12-2006, 09:59 PM
Merhaba Arkadaslar;
Ben neredeyse her gun kullaniyorum bu sosu: sivi yag ( genelde zeytin yagini tercih ediyorum) biraz sirke, biraz nar eksisi, pul biber, maydanoz kurusu, biraz feslegen kurusu,nane kurusu, tuz, bir de almancasi Dill hani yapraklari ip ip olan tereydi yanilmiyorsam ( dere otu ile tere otunu karıstırıyorum hep:)) onun da kurusunu katıyorum hepsini bir güzel karistiriyorum tuz cozulene kadar ve salatanin ustune dokuyorum. Bence marullu domateslı salatalara cok yakısıyor, bizde herkes severek yiyor, bir deneyin derim.
sevgiler..
Okyanus-Deniz
09-24-2006, 08:56 AM
yetur bu tam aradığım sos tarifiydi. bende sana tşk ediyorum, iyiki varsın. sevgiler...
hüzünbaz
09-24-2006, 08:22 PM
yetur tarifin çok güzeldi teşekkür ederim
NalanW
10-28-2006, 04:45 PM
..Benimde tadini cok begendigim özelllikle sadece yesillikle yapilan salatalara cok iyi uyan bir sos...
3 yemek kasigi sirke
1 yemek kasigi sivi yag
1 kücük sogan
1 kac damla Magie (Magie türkiyede varmi bilmiyorum,bu yemeklere,corbalara tat veren kahverengi sos...komik bir tarif oldu ama)
cay kasiginin ucuyla seker
diledigin kadar tuz...
cok hos bir tadi var ben denemenizi tavsiye ederim,umarim sizinde hosunuza gider..
okale
11-15-2006, 02:56 PM
sevgili nalanw maggi çorba sosunu çok severek kullanıyoruz fakat salatada kullanmayı hiç düşünmemiştim değişik salata soslarına herzaman bayılmışımdır teşekkürler tarifin için hemen denemeliyim.
maggi sosu bahçeşehir pazarında ithal ürünler satan birinden alıyorum.almak isteyenler böyle yurtdışından bişeyler getirip satan tezgahlara bakabilirler tabi genelede hep gıda üzerine,marzipan,değişik şeker,çikolatalar,jöle felan satıyor o tezgah.bu sos gerçekten mükemmel bir sos hele mercimek çorbası ve hazır çorbalar o sosla harika.
ayrıca gene kühne nin bin ada isimli turuncu renkli sosu ilede çok değişik lezzette patates slatası yapabilirsiniz tavsiye diyorum.sevgiler.
NalanW
11-18-2006, 10:35 AM
Bu sos tarifini kayinvaldemden almistim,kendisi sIkca yapar.Mutlaka deneyin,tabi agiz tadi herkeze göre farklidir..Umarim sizinde hosunuza gider..Sevgiler
okale
11-21-2006, 02:49 PM
bunu yeşillikli tonbalıklı slatada denedim çok güzel oldu.
zeytinyağ,2 tatlı kaşığı nar ekşisi,1 çay kaşığı hardal,1 çay kaşığı mayonez ,1tatlı kaşığı balzamik sirke,yarım limon,1 tatlı kaşığı isot
sos malzemeleri çatalla iyice çırpılır.
acilay
01-07-2007, 03:29 PM
arkadaşlr diyet salata denenmiş bilen varmı
nehirsu
01-08-2007, 01:19 AM
arkadaşlr diyet salata denenmiş bilen varmı
butun salatalar diet sayilir yagi ve tuzu fazla olmadiktan sonra ye gitsin:-)
cgozlu
03-02-2007, 09:04 AM
ARKADAŞLAR
BENİMDE ARADIĞIM BİR SOS TARİFİ VAR DİDİLMİŞ TAVUKLA HAZIRLANAN GÖBEK SALATA HAVUÇ MISIR RENDE KAŞAR
SOSUDA MAYONEZ, LİMONSUYU VE KURU FESLEĞENDEN KARIŞIMI SANIRIM BENDE YAPTIM AMA OLMADI BENİMKİ HEM AÇIK RENK OLDU TADIDA ORDAKİ GİBİ OLMADI BUNA BENZER TARİFİ OLAN VAR MI?
denay
03-13-2007, 11:06 PM
arkadaşlar ben her zaman salatama Vefa markalı Balzamik sirkeyle zeytinyağını çırparak elde ettiğim sostan kullanırım.
Balzamik sirkenin tadını hayatta hiç birşeye değişmem.
Vefa da zaten kalitesini kanıtlamış bir marka mutlaka alın.
ada baharat
05-03-2008, 08:23 AM
slm salata soscusu ne tür baharatlar kullandığını pek bilmem benim bildiğim isdeyene zayıflama diyet ve her türlü soslarda kullanılan baharat toplamak onun için sen salataya güney doğunun incisi olan hicaz nar ekşisini kullan derim afiyet olsun iyi günler:)))
ada baharat
05-03-2008, 08:34 AM
ARKADAŞLAR SALATA BARLARDA VS. PEMBE BİR SOS OLUR ÖZELLİKLE YEŞİL SALATALARIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR.BU SOS HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VAR MI?TARİFİNİ GÖNDERİRSENİZ ÇOK SEVİNECEĞİM.TEŞEKKÜRLER...
arkadaşım senin barlarda ve restourantlarda gördüğün pembe renkli salata sosu eğerki benim tahmin ettiğimse tarifi çok basit
merve_konserve
05-19-2008, 10:47 PM
marul salataları ıcın bır sos
1 ymk kasıgı mayonez
1 ymk kasıgı sırke
1 dıs sarmısak
2 ymk kasıgı zeytınyagı
kekık tuz nane kırmızı toz bıber
cırpın acaıp hos tadı var ayrıcada cook hafıf
MEDİNEM
07-05-2008, 12:45 PM
pizza pan - ADANA
şubesinden yeşil salataların üzerine dökülen pembe sosun tarifini istedim sağolsunlar beni kırmayarak sosun tarifini verdiler...bu pembe sosu ayrıca kumpir üzerinede gezdiriyorlar çok nefis oluyor....
1 küçük kırmızı lahanayı incecik kıyıyoruz.üzerine 1 kahve fincanı toz şeker,3-4 tane limon tuzu ekleyip iyice avcarlıyorsunuz. ( avcarlama el ile şeker ve limon tuzunun lahanaya yedirilmesimiş...) sonra kapalı bir kapta 3-4 saat terletiliyormuş...bu süre sonunda tüm lezzetini ve suyunu bırakıyor... bu suyu süzüp uygun miktarda mayonez ile karıştırıp rengi açık pembe olucak şekilde,salatanızda,kumpirde kullanıyorsunuz...
pizza-pan a teşekkürler....
yetur hanım
bu salata sosu tarifinizde kalan lahanayıda yeşik salatalar da veya lahana yoğurtlamasında kullanabilirmiyiz....
kekfakiri
02-08-2009, 04:05 PM
Bu sosu bir yabancı dergiden çevirdim. Geçen sene Sevgililer gününe özel bir tarif olarak verilmişti. Denedim ve muhteşem oldu. Bir yıldır sürekli yapıyorum. Sos 1.5 litrelik bir paşabahçe kavanozunu dolduruyor. Dolapta saklayıp kullanabilirsiniz. İçinde bal olduğu için kullanmadan önce mutlaka karıştırın yada kavanozu çalkalayın.
yarım su bardağı portakal suyu
1 veya 1.5 limonun suyu
1 su bardağının yarısından biraz fazla elma sirkesi (balsamic tercih edilir yoksa elma sirkesi)
3 yemek kaşığı soya sosu
1 su bardağının dörtte biri kadar bal (ben artık göz kararı koyuyorum)
1 yemek kaşığı kadar rendelenmiş taze zencefil
1 yemek kaşığı kadar rendelenmiş sarımsak
2 adet ince kıyılmış taze soğan
10 dal kadar maydanoz (isterseniz nane de ilave edebilirsiniz)
1 su bardağının dörtte biri kadar hardal (dijon hardal)
bunların hepsini robottan geçirin. En son 1 buçuk su bardağı zeytin yağı ilave edin ve artık kaşıkla karıştırın. Kavanoza boşaltıp dolapta saklayın.
Özellikle iceberg ve marul gibi yeşil salatalarla harika oluyor. Tavsiye ederim.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.