PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yoğurtlu Yumurta Salatası

05-26-2005, 10:01 AM
5 Yumurta

5 Çorba Kaşığı Yoğurt

3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

1 Diş Sarmısak

3-4 Dal Dereotu ya da Maydanoz

1 Çay Kaşığı Pulbiber ya da Karabiber

Tuz
Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soyun. Soğuduktan sonra halka halka dilimleyin.
Servis tabaklarına birer sıra yumurta dilimlerini dizin ve tuz serpin.
Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın ve yumurtaların üzerine yayın. Zeytinyağını gezdirip, pulbiber veya karabiber serpin.
Dereotu veya maydanozu ince ince kıyıp salatanın üzerini süsleyerek servis yapın.

hüzünbaz
12-26-2005, 07:59 PM
gayet hoş bir tarife benziyor teşekkürler

anaksimona
12-26-2006, 05:13 PM
Bunu yazan arkadaş misafir imiş ama yine uğrarsa çok çok teşekkür ederim gayet güzel bir tarif..Yalnız huyum kurusun herzamanki gibi ben yine tarife bişeyler katıştırdım ;) az mayonez ekledm yoğurda mesela birde buzdolabında mefta olmak üzere yakaladığım bir kaç taze soğanı ekledim müthiş oldu tavsiye ederimm

canımcım
12-26-2006, 05:21 PM
ANAKSIMONA PEKI MAYONEZ TADI YUMURTAYI BAYMADIMIKI ACABA ABLACIM?

anaksimona
12-26-2006, 05:26 PM
Valla ablacım bayramda geldiğinde yapıcam özellikle..Soğan yumurta ve mayonezli sarımsaklı yoğurt sumaklada servis tadını anlattılmazki!!Sen gel bayramdaa yapıcamm :)

canikom
12-26-2006, 05:30 PM
anaksimona soğanı yumurta üzerine mi doğradın yoğurda mı kattın canım. tşk.ler

anaksimona
12-26-2006, 05:33 PM
Ben yemek dünyasında yeniyim acemi işi yumurtaları ufak küpler halinde doğradım,taze soğanlarıda ufak ufak kesip içine attım.Yoğurdu ayrı bir kapta hazırlayıp üzerine döktüm.Aslında dereotu bulabilseydim buzdolabında yoğurda çok yakıştığı için katıcaktım ama bulamadım en son sumakla süsledim çok güzel oldu canikom tavsiye ederim..

anaksimona
12-26-2006, 05:34 PM
Bu arada cemal süreyya negüzel demiş kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı diyee,kahvaltıdan aldığım zevki hiçbir öğünde bulamıyorum!