PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : patatesli çiğ köfte

simuzer
05-31-2005, 12:40 PM
6 adet patatesi haşlayıp kabuklarını soyun.çatalla ezerek püre haline getirin.1 su bardağı ince bulguru yıkayıp 5-6 dk haşlayın ve hemen süzün.3-4 sivribiber,10 dal taze soğan ve yarım demet maydanozu ince ince doğrayın.patates püresine hepsini katın,bulgur da dahil olmak üzere.daha sonra tuzunu,kırmızıbiberini,kimyonunu,2 çay bardağı zeytinyağını ve yarım limon suyunuekleyip,iyice yoğurun.çiğ köfte şekline getirin.
servis tabağına kıvırcık salata yapraklarını yerleştirip,köfteleri üzerine dizin.

ZKoral
05-31-2005, 12:58 PM
simuzer selam,
esim aslen d.bakirli oldugu icin bizde de ara ara yapilir patatesli cig kofte ama bulgur haslanmadan ayni cig kofte gibi ve miktar olarak da kiyma miktari kadar konularak yapilir.. bir de yogururken domates salcasinin yaninda bol miktarda tatli ve aci biber salcasi ve cesitli baharatlar konularak yapiliyor.. ve cig kofteden farki olmuyor..
sevgiler,

zeynep

aybüke
05-31-2005, 01:09 PM
Simuzer mrb.patatesli çiğ köfteyi sık yaparım özellikle nohutlu patlıcan musakkanın yanına pek yakışır.Bulguru haşlamam , önce bol suyla yıkarım daha sonra suyunu süzer şişmesini beklerim.Senin malzemelere ilave olarak bir miktar kuru fesleğen ,domates ve biber salçası eklerim.

Semina
06-01-2005, 01:35 AM
Merhaba simuzer hanim. bende bu tarifi coktandir bekliyordum, acaba pataesler büyükmü yoksa kücükmü olmasi lazim, tam kivamini tutturmak icin soruyorum. tarif icin tsk.

gulten
06-01-2005, 06:41 AM
Arkadasim ellerine saglik.Ben de patates koftesini mercimekli kofte gibi yapiyorum.Bulguru kaynar su ile islatip, patatesi hasliyorum.sicagiyla eziyorum.Kuru sogani kavurup maydonoz ,yesil sogan, biber salcasi, kimyon,karabiber ,tuz,siviyag ile karistirip mercimekli kofte gibi sekil veriyorum.Tesekkurler.

simuzer
06-01-2005, 07:57 AM
sevgili semina ben patatesleri orta boy kullanıyorum.

monnarosa
06-02-2005, 03:17 PM
ben de bu tariften yapmıştım..ve herkes bayılmıştı..hatta kimisi içinde ne oldugunu anlayamadı bile..çok güzel oluyor gerçekten de..

nyalman
10-03-2005, 10:22 AM
Çiğ köfte hastası bir insan olarak. Çiğ köfte adı geçen bütün tarifleri deniyorum. Bunuda denedim ve gerçekten çok lezzetli oldu. Teşekkürler.

http://mesajinizvar.blogspot.com

ceydaa
10-10-2005, 07:42 PM
Ben de bu tarifi hep yapıyorum yalnız içine küçük doğranmış cevizde ekliyorum ozaman tam çiğköfte tadı oluyor .
Ayrıca misafir günü için yaptığımda da yağında soğan yakmak yerine yağda yumurta pişirip koyuyorum çok değişik ve lezzetli oluyor. yumurtayı köftenin miktarına göre ayarlıyorum.

berke44
12-02-2005, 11:54 AM
bizim buralarda sıkça yapılır.öz. hanımlar günlerinde çok tüketiyorlar yanınada ayran ve turşu mmmmmmmmm harika afiyet olsun arkadaşlar