PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çorbalık Kıtır Ekmek (Kruton)

esen
06-01-2005, 04:52 PM
Arkadaşlar lütfen bana çarçabucak tarhana çorbasına koymak için evde kıtır ekmeğin nasıl yapıldığını anlatırmısınız.

hatice
06-01-2005, 04:55 PM
esen, annem bayat ekmekleri küplere bölüp fırında kızartıyor ve bu halde kavanoza koyup aylarca saklıyor.

esen
06-01-2005, 04:58 PM
Sağolası Haticeciğim,

Hepsi bu kadar mı? Biberli naneli yağda kavruluyor sanıyordum bende.
iyi ki sormuşum.

hatice
06-01-2005, 05:00 PM
belki öyle bir karışımda kavurup ardından fırınlayabilirsin. annemin yaptıkları sade oluyor ama markette senin dediğin gibi baharatlıları da satılıyor.

esen
06-01-2005, 05:03 PM
Tamam canım,şimdi çorbayı pişiriyorum.Ekmeklerin birazını sade birazını baharatlı deneyeceğim.

Semina
10-10-2005, 12:38 AM
arkadaslar bir paket tost ekmegi alin onlari minik küp küp dograyin ve az tereyaginda yada herhangi tercih ettiginiz bir yagda kizartin. yagsiz yapmak isterseniz firinda kizartin. sonra derindondurucuda saklayin. corbalarin üzerine serpek icin cok güzel ve nefis oluyor.

zubtat
01-17-2008, 01:10 PM
Fırından alacağınız BAYAT EKMEKLER daha kolay kesilip küp şeklinde hazırlanabiliyor.Ben hazırladığım ekmekleri tost makinasında kızartıp ,soğuduktan sonra kavanoza koyuyorum,aylarca kalabiliyor.Tavsiye ederim.

ccerence
10-20-2008, 04:51 PM
peki şöyle bir şey var mı,

bi hamur hazırlayıp (nasıl bilemiyorum ama..) içine istediğimiz baharatları da ekleyip kızartsak olur mu.

bilmem bilir misiniz mantı yaparken, kalan az hamuru şöyle elde uzatıp yani yılan gibi... kesip küçük küçük kızartıp mantı üzerine atardık...bilir misiniz onun gibi bişeyi baharatlı yapsak mı ki diye soruyorum işte.