Orijinalini görmek için tıklayınız : RUS SALATASI
y_altay67
06-02-2005, 06:27 PM
RUS SALATASI TARİFİ OLAN VARSA BANA YARDIMCI OLABİLİRMİ ACABA.
Semina
06-03-2005, 02:16 AM
http://www.evcini.com/2005/05/_tarif_fotoraf_3.html bu sitede güzel bir tarif var, umarim isine yarar
fobcifcf
07-02-2005, 01:47 AM
Rus salatası :
2 haşlanmış patates-1 küçük haşlanmış havuç-4 kaşık haşlanmış bezelye (konserve de olabilir)-8-10 kornişon turşu-100 gr salam-1 büyük kavanoz mayonez. Malzemeleri zar küçüklüğünde doğrayın. Hafifçe tuzlayıp mayonezi karıştırmadan 1 gece buzdolabında bekletin. (Bu malzemelerin tadlarının iyice birbirlerine karışmasını sağlar) Ertesi gün hepsinin çevresini rahatça saracak kadar mayonezle karıştırın. (Mayonez miktarını biraz bol tutun. 1 saat sonra malzemelerin çektiğini göreceksiniz). Servis tabağının üzerini incecik bir kat mayonezle kaplayıp, en az 3-4 saat buzdolabında sertleşmesini bekledikten sonra servis yapın. Ben, yanında servis yapacağım yemeğe göre, rus salatasının malzemesine 1-2 kaşık kapari, katı haşlanmış-küp doğranmış 1 tane yumurta eklerim.
Afiyet olsun.
lodos
07-25-2005, 04:56 PM
merhaba arkadaşlar
eğer seviyorsanız bu salataya ince kıyılmlş dereotu da koyabilirsiniz ben hep öyle yapıyorum dereotunun kokusu bir ferahlık veriyor
berke44
12-02-2005, 12:00 PM
ben mayonezle süzme yoğurdu karıştırıyorum sade mayonez biraz ağır oluyor.
hulyacandandemir
12-30-2005, 10:24 PM
hazırlaman kolay olsun istersen ben patetesi, havucu, mısırı ,bezelyeyi haşlıyorum güzelce küp küp doğruyorum ve soğutup buz dolabı poşetlerine ayrı ayrı koyuyorum yapacağım zaman elime hazır geliyor ,içinde salam sosis falan sevmiyorum bu malzemelere varsa kornişon ekliyorum suyunu koymadan yoğurt mayonez çok az nane karırtırıyorum harika oluyor hem de pratik
hüsne
01-21-2006, 09:10 AM
:roll: yıllardır yaptığım bir tarifi sizinle paylaşmak istedim
MALZEME
5 iri patates
2 iri havuç
yarım kilo konserve bezelye
5 orta boy salatalık turşusu
1 küçük boy mayonez
YAPILIŞI
havucu ve patatesi küçük karalerhalinde doğra bol su kaoyduğumuz bir tencereye önce havuçları 5-10 dakika sonra patatesleri kat pişinceye kadar kaynat.Bezelyenin suyunu dök ve tencereye kat 2 dakika pişir hepsini süzgece dök biraz soğuduktan sonra turşuları kare kare doğra kat mayonezi kat hepsini karıştır.
turşu artarsa ince uzun şeritler şeklinde doğra üzerini süsle
M.Koc
01-21-2006, 02:52 PM
slm ben bu salatayi her yaptigimda herkes cok begeniyo tavsiye ederim hafif ve lezzetli...
Malzemeler . yarim paket makarna füsilli veya manti makarna olabilir 1 tane 250gr konserve havuclu bezelye (400gr da olabilir) 1 kutu haslanmis konserve misir 1 kase dolusu küp küp dogranmis salatalik turusu 2 kasik mayonez yogurt sarimsak ve tuz.
Yapilisi. makarnalari haslayin ve süzün ,süzdügünüz kaptan almadan bütün malzemeleri üzerine bosaltin ve karistirarak yikayin o bklerken suyu süzülürken bi kaba 2 yada 3 dis sarimsak, tuz 2 kasik mayonez ve biraz yani göz karari yogurt döküp karistirin ve makarnali malzemeyide bu karisima ilave edip tekrar karistirin yogurt az gelirse tekrar ekleyin azar azar. bu salatadaki en önemli tat tursunun minik salatalik tursusu olmasi ve mayonezinin az olmasi herkese afiyet olsun... :) :) :)
merhaba bende bu salatayı çok yaparım gerçekten harika. Bir önerim olacak makbulecim ben sosuna biraz toz nane ilave ediyorum değişik bir lezzet veriyor denemeni tavsiye ederim.
PeriKizi
01-29-2006, 10:12 PM
sarap sirkesi ve kapari eklendiginig ordum bi arkadasin verdgigi linkte
ilk defa duydum ve kapari nedir hic bilmem nasil bir tadi vardir
ama ben yogurt ve mayonezini ayni ölçüde koyarim sade mayonez ercekten agir oluyor ama karisik oldugunda istedigin kadar yiyebiliyosun
Kizlar Evde Yaptiğim Rus Salatasi Tabiki Daha Sağlikli Fakat Dişaridaki Yediğim Bir Salatanin Tadi Damağimda Ama Içindeki Lezzeti çözemedim Acil Yardim Istiyorum çünkü Pazar Gününe Oğluşun Arkadaşlarina Yapacam.öncelikle Mayonezi Azdi Belki Birazi Yoğurt(malzemeden Kaytarmak Için)ama Içinde Patates Püresi Varmiş Gibide Bir Dokusu Var çikaramadim Bir Türlü Muhakkak Içinizde Tadan Vardir Cevaplarinizi Bekliyorummmm.......
denizmb
02-22-2008, 03:10 PM
merhabalar hepiniz tarifi çok güzel..ellerinize sağlık...
benimde bir acemi olarak yaptığım salata rus yada amerikanda deniliyor ..yada ben öyle biliyorum :) ben kuskus la yapıyorum..turşusunu biraz bol ve dereotuda ekliyom..ayrıca tuz atmıyorum turşu yeterince tuzlu olduğu için yetirli geliyor zaten ayrıca kuskusu haşlarken tuz attığım için gerek kalmıyor... sevgiyle kalın...
serap_1976
02-22-2008, 05:30 PM
ben bir arkadasta yemiştim içine küçük küçük kuru soğan doğramıştı çok değişik bir tad vermişti denemek isteyenlere bir öneri...
kendimce
03-24-2008, 04:54 PM
Sebzeleri neden haşlamakla uğraşıyorsunuz ki?
Ben hazır garnitüre kornişon doğruyorum bol mayonez ve yoğurt tamam bitti işde.
Valla hayatta uğraşamam onları minik minik kes sonra haşla falan ohoooo....
ezgideniz
03-24-2008, 05:23 PM
Sevgili Kendimce Banada çok Zor Geliyor Evde Hazirlamak Garnitür Alip Yapmak çok Daha Pratik Oluyor Doğrusu Yalniz Ben Bir Gün Evde Denemiştim Lezzet %100 Fark Ediyor Evde Yapilan çok çok Daha Lezzetli Oluyor Sevgiler
ceydaa
03-24-2008, 09:01 PM
rus salatasını bende çok seviyorum.ama zır garnetürler pek hoşuma gitmiyor,kesinlikle evde haşlanıp hazırlanan çok daha lezzetli oluyor çok uzunda sürmüyor üstelik.ayrıca dahada sağlıklı
kendimce
03-25-2008, 07:59 AM
Peki mevsim meyvelerini aynı anda nerden buluyorsunuz, bezelye yaz, havuç kış besini?
ceydaa
03-26-2008, 10:21 AM
Ben bezelyeyi mevsiminde bolca alıp deepfreezede saklıyorum.yaz kış kullanıyorum.Olmadığı zamanlarda konserve kullanıyorum.Havuçda artık her mevsim bulunuyor zaten.
Gökce
03-26-2008, 10:37 AM
benim buzluğumda da her zaman bezelye bulunur.(annem yani kayınvalidem) sağolsun.havuçda her zaman bulunan bir şey zaten ama ben hiç ayrı ayrı haşlamadım hep hazır garnitür aldım.ama bu yaz bezelyeler bollaşınca deneyip buzluğa atacağım.
kendimce
03-26-2008, 12:10 PM
Ben buzluktan çıkan sebzeleri hiç beğenmiyorum nedense tadı ve kokusu olmuyor.
Börek, ekmek, sucuk, peynir falan koyuyorum.
Biber koymuştum ama hiç hoşuma gitmedi hele domates çok kötü oldu.
Bezelye hiç denemedim yazın bir deneyeyim pilavlara koyarım, nasıl koyuyuorsunuz dolaba?
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.