Orijinalini görmek için tıklayınız : KİRAZ SAPI
albatros
06-07-2005, 10:57 AM
KİRAZIN SAPLARINI CEZVEDE KAYNATIP DEMLEYİN.. SUYUNU İÇİN. SİNDİRİM SİSTEMİNİ ÇALIŞTIRIR ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUR. AYRICA ŞEKER HASTALARINI ÇOK İYİDİR..
cessie
06-07-2005, 02:15 PM
Merhaba bende bu çayı yapıyorum aslında klio sorunum yok ama şifalı olduğu için özellikle bu mevsim taze kiraz saplarını biriktirip demliyorum mayhoş bir çay oluyor denemenizi tavisye ederim ben vücuttaki toksinleri attırıyor , idrar söktürüyor diye biliyorum.
BETÜL
06-07-2005, 02:20 PM
merhabalar
ben denemiştim fakat içemedim. o yüzden birdaha yapmadım.
serbet
06-07-2005, 02:22 PM
bende merak ediyordum neye faydalı, nasıl kullanılır diye...sizden öğrenmiş oldum tesekkürler arkadaslar... :wink:
cessie
06-07-2005, 04:58 PM
tadı ve rengi kuşburnu çayına benziyor..
müneccim
08-08-2006, 04:28 PM
kiraz sapıyla ilgili öğrendiğim bişeyi paylaşmak istedim. Romanya'da kiraz sapının kaynatııldıktan sonra suyunu normal çay olarak içiyolarmış,çok enteresan geldi de.. bnm bi arkadaşm Romanya Türklerinden,annesi anlatmıştı,oraya gittklerinde normal çay bulamamış,hep kiraz sapı kaynatıp içiyolarmış. normal çay isteyince de "noldu kızım hasta mısın" demişler:) meğer orda bizim normal çayı hasta olunca içiyolarmış,keyif için ise kiraz sapı kaynatıyolarmış! o halde bizim çay hastalığı önlüyo mu? :)
canımcım
08-08-2006, 04:59 PM
SEVGILI MUNECCIM :lol: ,6-7 BARDAKTAN FAZLASI VE BAYAT ICMEMEK LAZIM BUNUN DISINDA BIRCOK FAYDASI VAR CANIM BEN BILDIKLERIMI SAYAYIMCAYIMIZIN FAYDALARINI;EGER CAY BAYAT DEGILSE İÇİNDEKİ THEİNE MADDESI SINIRLERI SAKINLESTIRIYOR,BASUR SANCISI VE KANANMASI OLANLAR VARSA EGER YENI DEMLENMIS CAY ICIP VE BASURLU YERE PANSUMAN YAPABILIRLER,AYRICA IDRARDA SOKTURUR,ESKIDEN KOPEK VE DIGER HAYVANLARIN ISIRDIGI YERE DEMLENMIS CAY LAPAYAPILIP BAGLANIRMIS ARKADASLAR,CAY ISTAHI ACTIRIR ACABA BENIM ISTAHIM SEBEBI BU OLABILIRMIKI:)),GOZKIZARIKLIGINA VE ARPACIGA CAY PANSUMANI YAPARIM HEP,SUSUZLUGU GIDERIR,KALBI KUVVETLENDIRIR,DAMAR SERTLIGINE IYI GELIR..CAYI UYKUSUZLUK YAPIYOR DIYE ICEMEYENLERISE CAYI SOGUK SUYLA YIKARIP VE HEM ALT DEMLIGE HEMDE CAYIN OLDUGU DEMLIGE AYNI ANDA SOGUK SU KOYUNVE BOYLE DEMLEYIN DEMLENMESI BIRAZ UZUN SURUYOR AMA HEM UYKU KACIRMIYOR HEMDE NEFIS BIR CAY OLUYOR ARKADASLAR..TAVSIYE EDERIM ALISINCA VAZGECILEMIYOR..SEVGILER.. :D
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.