PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kaygana

hayri potır
06-14-2005, 09:11 AM
6 adet Yumurta
1 buçuk su bardağı süt , 1 su bardağı Un
3 yemek kaşığı Sıvı yağ,tuz
Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba, tek tek kırarak tazeliğini kontrol ettikten sonra derince bir kaseye koy, sarı ve beyazı karışana değin çırp, sütü kat, karıştır. Unu, yumurta süt karışımını çırparak, azar azar kaseye ekle, tuzu koy, karıştır. 25 santimetre çapında bir tavaya 1 yemek kaşığı yağ koy, ısıt. Yumurtalı karışımın üçte birini, yaklaşık 1 su bardağını tavaya dök, kapağı kapat, altı pembeleşince çevir, diğer yüzünü de kızart. Karışımın kalanını da aynı şekilde pişirmeye devam et. Pişmiş parçaları üst üste koy, üçgen şeklinde altı parçaya böl.

baysegul
12-01-2005, 09:38 AM
MERHABA KARADENİZLİ MİSİNİZ
BENDE KARADENİZLİYİM ÇOK BEĞENEREK KAHVALTILARA YAPARIM KAYGANAYI BEN BİRAZ DA MAYDANOZ KATARIM HAMURUNA GÜZEL OLUYOR ELLERİNİZE SAĞLIK

nisanur
12-01-2005, 09:50 AM
BU TARIFI BENDE YAPMAK ISTIYORUM.INCECIK OLUYORMU KREP GIBI ACABA,INCE OLMASI ICIN NE KADAR DOKMEM GEREKLI TAVAYA YARDIMCI OLURMUSUNUZ.
HOSCAKALIN!!

cimcimeselin
12-02-2005, 04:13 PM
benimde baba tarafim trabzonlu ve bizde kayganayi cok severiz ozellikle rahmetli babaannem cok guzel yapardi ama ben acikcasi pek guzel yapamiyorum:(
sizden birde eger biliyorsaniz kuymak yemeginin tarifini istiyorum simdiden tesekkurler:)

melisaözsevinç
01-23-2008, 02:27 PM
Kaygana (6 Kişilik)

İçindekiler ÖLÇÜ MİKTARI

Yumurta 6 adet 300 gram
Süt 1 1/2 su bardağı 300 gram
Un 1 su bardağı 110 gram
Tuz 1 2/3 tatlı kaşığı 10 gram
Sıvı yağ 3 yemek kaşığı 30 gram

Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba, tek tek kırarak tazeliğini kontrol ettikten sonra derince bir kaseye koy, sarı ve beyazı karışana değin çırp, sütü kat, karıştır. Unu, yumurta süt karışımını çırparak, azar azar kaseye ekle, tuzu koy, karıştır. 25 santimetre çapında bir tavaya 1 yemek kaşığı yağ koy, ısıt. Yumurtalı karışımın üçte birini, yaklaşık 1 su bardağını tavaya dök, kapağı kapat, alçı pembeleşince çevir, diğer yüzünü de kızart. Karışımın kalanını da aynı şekilde pişirmeye devam et. Pişmiş parçaları üst üste koy, üçgen şeklinde altı parçaya böl.
ASLINDA BU BİR YEMEK AMA UYGUN SAYFA BULAMADIM DENEYİN MÜKEMMEL BİR TAT...

melisaözsevinç
01-23-2008, 02:29 PM
Aslinda Malzeme ölçü Miktar Ayri Ayri Yazdim Ama Neden Böyle çikti Anlamadim Gramla Yapana Gramini ölçüyle Yapana ölçüsünü Yazdim

yaseminhuz
07-07-2009, 10:26 PM
Afyon’un Kayganası
3 yumurta

1 bardak süt

1 bardak yoğurt (sulu)

½ paket kabartma tozu

½ paket soda

Bir fiske tuz

Alabildiği kadar un

Yapılışı:

Un hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırıyoruz. Akışkan bir kıvam elde edene kadar un ekliyoruz. Çok az yağ koyduğumuz teflon tavaya bir kepçe karışımımızdan koyup kızartıyoruz. Servis esnasında bal, reçel, marmelat, peynir, zeytin kullanabilirsiniz.

www.makaron.blogcu.com

meldir
07-09-2009, 09:09 AM
arkadaşlar bana yumurta sayısı çok fazla geldi kokusu olmuyor mu ?
benim yaptığım kaygana; 1 yumurta, süt, un, tuz ile istediğim kadar sütün içine 1 yumurta kırıp tuzunu atıp ununu ilave ediyorum boza kıvamına gelene kadar sonra yağlanmış kızgın tavaya küçük kepçeyle dökerek heryerine hemen dağıtıyorum hem çok ince oluyor hemde çabuk pişiyor. ne maya ne kabartma tozu koymuyorum yumurta zaten kıvam veriyor...

amofti
07-09-2009, 09:30 AM
Kaygana yapımında biz kişi sayısı ile orantılı yumurta koyarız. Kaygana krepten farklıdır daha kalın ve kabarık olur bu nedenle yumurta sayısı fazla olmalı. 4 kişilik kaygana için benim önerim

4 yumurta
1/2 bardak su
1/2 bardak süt
1/4 bardak mısır unu
1/2 bardak buğday unu
1 miktar maydanoz

sıra ile hepsi çırpılır.2 kaşık sızvı yağ ile bakır tavaınız var ise tercih sebebidir yoksa teflon tavada ağzını kapatarak alt üst kızartın.(ağzı kapalı kızartmamızın nedeni kabarmasını sağlamak)Servis tabağına alın. Beyaz peynir, domates, taze biber ve çay hımmmmmmmmm akşama yapsam mı?